icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kokorunecka
8. nov 2011

@kohutovci 😀 Ja neplánujem zatiaľ... Ale oni vyžadujú ako sa aj u nás chodí na "obhliadky" pôrodníc, aby sa tam prišlo, informovalo, popr. sa dohodlo na nejakej zmluve, keď sa rodička rozhodne predsalen pre nich..
Takže žiadne prekvapko, že : Dobrý, odroďte ma, voda už je preč, zátka tiež, ideme na to 😀 😀 😅

kohutovci
8. nov 2011

@siwi inak ja som si tu od jednej mamicky objednala len supravu do postielky.. a tiez ma obsypala darcekami.. skoro uplne novymi obleckami pre babo 😲

martinamk
8. nov 2011

@nuna55 ja som pocula mnoho reakcii na avivaz, ze by sa v nej malo prat dietatku az od nejakeho 6teho mesiaca, ale to je zase velmi individualne 🙂 ja planujem kupit Persil Sensitive (gel) pre deticky, pouziva ho moja znama a perie v nom dietatku od malicka. Podla mna je dobre vyskusat viacej druhov a nekupit hned velke balenie. Moze sa stat, ze dietatko bude na niektory druh alergicke.

siwi
8. nov 2011

Prášok na pranie pre deti a hrozne lacný bol voľakedy Raier alebo Reier, chodievali sme ho kupovať do Hainburgu, malý mal často problémy s alergiami na prášky. Tento bol fakt výborný.

siwi
8. nov 2011

@amouramour áno jedna, veď to, že keď sa rozhodnem ísť tam nakoniec, aby ma vôbec vzali.
@kohutovci otecka budeš mať pri pôrode ? netreba na to nejaký kurz ako bývalo ?

kohutovci
8. nov 2011

pocujte baby ja som oprala vecicky v nasom prasku.. a pouzila som silan baby sensitive.. mam to preprat, ci nechat tak? mne vraj mamina mohla prat iba s tym lanza mydielkom vecicky.. lebo zo vsetkeho som bola vyhadzana a naopak manzel ked babo.. tomu nevadilo nic.. tak neviem

martinamk
8. nov 2011

@siwi akurat pozeram bazarik tu na konikovi a uz to vidim na dalsi balik :-P tak verim ze vsetky veciciky pridu v poriadku.

A ozaj Maminky, myslite si ze si treba porodnicu dopredu nejakym sposobom zarezervovat? Ani som nevedela ze sa to da kym mi to nepovedala znama.... Zda sa mi to trosku tipos bingo zarezervovat si to na fest termin ked neviem kedy sa mimi vypyta na svet 😝

kohutovci
8. nov 2011

@siwi ano chce byt.. a dufam, ze bude moct.. je dost casto v zime chorlavy.. tak snad bude prave vtedy oki.. co som zatial zistila tak otecko nepotrebuje kurz.. len ho v rychlosti poucia ako sa tam ma chovat.. a podpise papier, ze bol pouceny. moze byt pri mne pocas prvej fazy porodnej.. ked bude prirodzeny porod tak aj pocas druhej a vraj ked chces epi treba absolvovat predoperacne vysetrenia u anesteziologa.. nepichaju to len tak

kohutovci
8. nov 2011

@martinamk no mna sa uz teraz pytala gyna kam chcem ist rodit.. aby som si to do decembra rozmyslela.. vypise mi papier a od januara budem chodit do poradne do danej porodnice.. poradna bude uz kazdy tyzden.. takze ono to asi takto chodi..

siwi
8. nov 2011

@martinamk Určite prídu(-:

tunylyk
8. nov 2011

@kohutovci s praskami fakt opatrne,avivaz neodporucam vobec,moj mladsi je atopik,tak periem len v mydlovych vlockach,avivaze su plne chemie,male drobco to urcite nepotrebuje,inak uplne tu istu sluzbu urobi ocot,po prani ho necitit 😉

bambula1307
8. nov 2011

Ja si tiez myslim, ze sa to v porodniciach este da doporiadku, aspon teda dufam. Ja som dcerku rodila na kramaroch/mam najblizsie..tak hadam to bude ok.

Pri prani som tiez najskor nedavala avivaz, ale castejsim pranim boli vecicky moc tvrde, zvlast plienky, tak som malicku kvapku davala a bolo to ok. Ale suhlasim, pre babo najlepsie prat najsetrnesie, kazde je inak citlive. Mozno by stacilo aj v cistej vode na 40 preprat..uz aj take som citala.

kohutovci
8. nov 2011

@tunylyk aaach jaj.. uz mam vsetko oprane, pozehlene, ale tak radsej to este raz hodim na plachanie do pracky akoby sa malo babo vyhadzat 😠

veronika9686
8. nov 2011

baby,ako tu tak citam,tak som zaostala,ja som si povedala,ze prat a zehlit vecicky zacnem az po sviatkoch,teda zaciatkom januara,a vy tu uz mate vsetko poprate,asi budem musiet prelozit termin prania na teraz.nemyslite,ze je to skoro,ved do februara je este daleko,ci ?

petja
8. nov 2011

Tak vidim že řešíte aviváž,já teda nepoužívám vůbec,ani pro dospělé prádlo,jsou to jedy,stejně tak prášky,zkušenost mám s persilem sensitiv a arielem.

petja
8. nov 2011

já začala vždy prát a řešit věci na mimi až měsíc před porodem,stejně tak taška do porodnice

tunylyk
8. nov 2011

@petja u mna detto,zatial som len doplnila nejake vecicky,ale este neperiem,potom neskor 😉

paja83
8. nov 2011

Ahojky ženský, když vás tady tqak čtu o těch porodnicích, co máte za problémy na SK s porodníkama....???Bohužel o tomhle nic nevím.
U nás se registruje člověk do porodnice ve 14týdnu a třeba v Praze přesně v ten den, na kdy vycházáí 14+0tt se jdeš zaregistrovat a čekají se tady na tu registraci hodinové fronty. Berou 12 na den a když jsi 13, máš smůlu. A stejně jim podepisuješ papír, že pokud budeš rodit mezi 32 a 36tt, tak Tě můžou odmítnout a jeď si do jiné porodnice.

veronika9686
8. nov 2011

@petja ved ja som myslela,ze tiez tostaci,ale ked tu citam,ze uz niektore maju vsetko hotove,tak neviem

bambula1307
8. nov 2011

ja tiez este neperiem, len pozeram ci je vsetkeho dost 🙂), staci az po novom roku 🙂).

paja 83..no ale to tiez nemate ziadnu vyhru :( s tymi porodnicami. Tu to bolo v pohode do poslednej chvile si si mohla vybrat kam chces ist., mesiac pred terminom nastupit do ambulancie pre tehotne v danej nemocnici...
pripadne chodit cvicit a na predporodnu pripravu,

petja
8. nov 2011

U nás v porodnici se neregistruje,kolem 35tt odešle gynekolog rodičku do porodky kterou si vybrala,ostatní řeší s nima.Porodopis,papíry nutné k podpisu se vyřizují taky před porodem,takže po vás mezi kontra nikdo nechce přesnou adresu zaměstnavatele apod 😅

paja83
8. nov 2011

@bambula1307
@petja Aha, tak to máte lepší, protože u nás (samozřejmě, že ne zdaleka všude, jen v těch lukrativnějších porodnicích) to opravdu stojí za to, jen stresy a to ani člověk neví, i když 14tt je těsně po prvním trimestru, jestli to mimčo donosí.

amrash
8. nov 2011

@paja83 Týýý jo, slyšela jsem, že je to v Pze husté, ale toto je fakt síla. Není nad to, být z malého krajského městečka 🙂

hanka21
8. nov 2011

Ahojte..Dávno som tu nebola...Chcela by som sa spýtať či mi viete poradiť ako to je s tými týždňami...Neviem sa s toho vysomariť, všade čitam inak..Ked som teraz v 27tt ktorý mesiac to je..šiesty či siedmy.. niekde je že ešte šiesty niekde že už pomali siedmy konči...neviem..viete niekto presne ako to funguje..?dikyy 🙂)))

kohutovci
8. nov 2011

@veronika9686 ja mam termin 5.2.. celkom mozne je ze ma to chyti v januari.. aj ked nie.. budem mat take bruso, ze sa mi urcite prat a zehlit nebude chciet, takze si nemyslim ze je to skoro 😉

kokorunecka
8. nov 2011

@veronika9686 Nestresuj sa... 🙂 Ja zatiaľ len skladám na kôpky, dokupujem čo ešte chýba, dokonca ešte maľujeme 😀 Skladáme skrine, a eštelen budeme riešiť detskú izbičku... Takže pranie a žehlenie nechávam cca na začiatok januára 😀 Lebo do Vianoc chcem mať pokoj so skriňami, posteľami a sedačkami 😀

vrabciatko
8. nov 2011

@veronika9686
Tak to som asi najväčší lajdák. Ja nemám okrem kočíka zatiaľ doma nič max nejaké 3 bodynka čo mi z recesie doniesli kamošky, keď sa dozvedeli, že som tehotná. Mám sľúbených veľa vecičiek od bratranca, ale je mi to blbé pýtať takto dopredu a nechce robiť zbytočné zásoby keď neviem čo dostanem. 😖 Takže u nás začnú prípravy LTT koncom januára 😉

petja
8. nov 2011

@hanka21 Když jsi např 27+1 tt,je to už počínající 28tt,stejně tak měsíce,já jsem nyní 27+2 takže už počínající 7měsíc.Jak se mimi narodí,tak zase se počítají vesměs ukončené měsíce čili 6ukončený měsíc je,že zítra začíná sedmý

nuna55
8. nov 2011

no tak ja som sa dnes pustila do triedenia vecičiek a s hrozou som zistila že toho asi nemám dosť.Kolko máte bodiniek a dupačiek od 0 do 3 mes. ? ostatne od 4 mes. a viac som odložila do skrine zatial to ani nejdem prať.

paja83
8. nov 2011

@amrash JJ, souhlasím, tohle je občas jak ve špatném snu, ale holt nám nic jiného nezbývá🙂