Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Jo to jsem jeste chtela, nekteri doktori zas nedoporucuji zazvor, protoze prokrvuje sliznice, takze to s nim neprehanejte....
@slunce_veruna To bude tazkeeee, bez zazvoru 😒 Ten pouzivam namiesto papriky do "gulasu", kedze je proti kyseline... To uz vela tych roznych prichuti v tehotenstve nebude, co?
@jaya47 pro me bude nejtezsi vydrzet bez prasku na sennou rymu ☹ prestala jsem kojit abych je o pylovy sezone mohla a ono do toho vlezlo tehu a tak je stejne nemuzu..... ☹ nastesti nejsem moc tezkej pripad a v nejhorsim si proste sem tam zobnu.
Ahojky,
došla jsem z práce,trošku jsem zkulturnila ten výbuch z rána 🙂 a už na všechno kašlu 🙂.
Koukám,že nás tu strašně moc🙂,až bude problém si všechny zapamatovat 🙂.Nedočítala jsem všechno,asi posledních 5 stran,takže se chytnu asi postupně 🙂.
Jinak příznaky mám už asi od prvního dne od vynechání MS.V ten den jsem taky našla //,o 3 dny později už byla čárka stejně ssilná,jako testovací.Teď v PO jsem byla na gyndě,mimčo je tam,kde má být a srdíčko zatím nebylo.Na další utz jdu 18.7.,to bude 10tt,tak to už být musí🙂 a když bude vše o.k.,tak už dostanu těhu průkajdu🙂.Prsa mám taky citlivy a zvětšily se,cpu se nehorázně 😅 a špatně mě je celej den...ke zvracení ještě nedošlo.U syna jsem zvracela snad od 4tt až do 30tt,tak doufám,že mě to teď mine a nebo aspoň že to nebude tak intenzivní.Termín podle poslední MS je 17.2.,ale prý uvidíme toho 18.7.,jak to vyjde na utz 🙂.Už se nemůžu dočkat,až bobka uvidím.Doufám,že ho uvidím....od samého začátku mám pocit,že to bude holčička 🙂,byla bych ráda,ale ve finále je mě to jedno,hlavně,že bude bobišek zdravej!!!!!!!!!!
Jak se tu bavíte o chutích,tak já sladky nemůžu ani vidět..cpu se spíše slaným,především masem a zeleninou.Takovej steak je to jedno z čeho 😀 a k tomu šopák......to bych mohla pořád.
Jdu s prckem ven,dokud je krásně 🙂.Tak zatím...
@slunce_veruna prave som sa na tu sennu nadchu chcela opytat....tiez s nou mam problem a hned ako som zistila, ze som tehotna prestala som brat lieky....ked som v meste, tak sa to da vydrzat, ale obavam sa, ked pojdeme niekam na chatu, tam zvyknem mat dost silne kychacie zachvaty....naozaj sa neda pocas tehotenstva na sennu nadchu nic brat? 😖
@saaska @slunce_veruna Ja mam nakazane od lekarov aj ked som tehotna. Mala som uz od zaciatku problemy, tak mi dali tie, ktore vraj neskodia. Beriem Zodac a Allergodil do nosa. Zodac sa vraj bezne dava tehotnym.
ahoj holky, tiez by som sa k Vam rada pridala, ak mozem - termin mam zaciatkom Februara a zatial vsetko v poriadku, srdiecko bije 🙂) chcela by som sa spytat, ci mate niektora vytok?ja ho mam uz niekolko tyzdnov husty maslovy , aj s hrudkami (tvaroh) - nesvrbi ma to, ani nepali, ci nezapacha, ale je ho dost vela a je to celkom neprijemne... nestretli ste sa s tym niektora, prosim? dakujem za odpoved
@nadja23 vím,že výtok,který nesvědí a nezapáchá,tak je o.k....ale ten,co popisuješ,tak to teda nevím..Já bych si asi zavolala na gyndu🙂..třeba je to normální 😉
My jsme přišli z venku,večeříme a půjdeme se koupat a hajat 🙂.Zítra konečně pátek,moc se těším na víkend,jak spočnu od práce.
Bavily jste se tady o PN...já ji v plánu mám od září..ale to jen díky stresovému vypětí v práci.Teď budu mít v červenci skoro celý měsíc dovču,srpen to nějak přežiju a od září pryč 🙂.Stejně předpokládám,že mě Mudr.nabídne PN už toho 18.7.,jak půjdu na kontrolu,naznačoval mě něco už teď.Ví,jak to mám v práci,navíc jsem otěhotněla po 2 letech,takže by raději,kdybych byla v klidu a v pohodě donosila mimčo.
@nadja23 Zavolala bych na gyndu, dá ti případně čípky nebo mastičku. 🙂
ahoj, mohu se k vám přidat? dnes jsem zjistila že jsem nejspíš těhu a zítra jdu poprvé k doktorovi, tak jsem zvědavá....dle kalkulačky na netu jsem v 5.týdnu a termín porodu vychází na cca 27. února
@jaya47 jo to ze se muze Allergodil uz jsem taky slysela, jen nejak nemam zadnyho alergologa aby mi ho predepsal, pokud to nepujde bez leku tak si budu muset nejakyho najit...ve meste jsem taky v pohode, jen chcem byt cely leto pryc, manzel je ucitel, tak uvidime jak to pujde, cervenec je pro me kriticky. Pokud by se mohl Aerius, to by bylo super, ten je volne prodejny. Ja beru Zyrtec, no a na ten je nazor asi jako na ty vsechny ostatni, nedoporucuje se. Zas si myslim ze v prvnim trimestru kdy jeste neni placenta tak to jeste neni takova traga kdyz si parkrat zobnu a pak uz bych mela byt po sezone.
S hrudkovitym vytokem bych taky sla k doktorovi, vetsinou to byvaji kvasinky, ale ty svedi. Navic se v tehu ty kvasinky moc neprelecuji, az pak tesne pred porodem, uz si nepamatuju proc.
ahojte,
vitam nove babulky a prajem krasne tehulkovanie... 🙂
mne dnes bolo dost nanic, hlavne rano... zmena pocasia, nizky tlak a tehotenstvo v 1 urobili svoje... ale potom som uz celkom fungovala... teraz som dovarila cicerovy gulasik, tak sa uz tesim na zajtrajsi obed 😀
ja chute nejak nemam, ale obcas nieco zbadam v obchode a musim to hned mat... ale to je u mna normalne aj ked tehotna nie som, takze nic nestandardne 😅
este som nieco chcela, ale zabudla som co.. tehu demencia uz zacina pracovat.. tak ked si spomeniem, napisem 😀 😀
a este taka prihodicka, od kedy sme malej povedali ze budeme mat babatko, tak stale chodi a bucha ma do brucha, aby sa babo zobudilo a hralo sa s nou... a predvcerom mi herecka sla napchat do pupku chlieb vo vajjicku, lebo ze aj babo je hladne 😀
aaaaaaaaaa uz viem co som chcela.... baby z BA neuvazujete nad gravid jogou? ja som chodila v prvom tehu a velmi dobre to bolo, tak uvazujem ze pojdem zasa.... pridal by sa niekto?
ahoj holky... včera večer mě boleo břicho, jako bch měla dostat MS, v noci s k tomu přidali i bolesti v kříži... ráno už je to lepší, ale zase mě to rozhodilo.... bolesti jako před MS jsem měla i ze začátku těhu, kdy jsem si dělala test, pak to ale ustalo a teď znovu, myslíte, že je to v pohodě?
skoda ze mi v KE gravid jogu nemame, aspon som to nikde nenasla....chcela som sa opytat, ci mozem v prvom trimestry robit brusaky, nemyslim take prudke, ale napr. take kalaneticke.....a co vlastne mozem, co sa cvicenia tyka?
@jaya47 aj nad brusnymi som uvazovala, ale s tou jogou mam dobre skusenosti, a 1 cvicenie mi asi bude stacit, kedze sa neskor chystam aj na predporodnu pripravu, tak sa pamatam ako sa mi uz ku koncu tehu nechcelo nikam chodit 😀
tak by sme sa mohli potom dohodnut.. ja by som rada nastupila niekedy od augusta...
Baby a ako vyzera prva poradna? Alebo tak celkovo, o com je poradna?
@jaya47 Abych řekla pravdu,tak si ty poradny moc nepamatuju ,už je to skoro 6 let..teď jsem byla v první poradně-ta proběhla tak,že Mudr.udělal utz,jestli je mimčo tam,kde má být ,řekl mě instrukce na příští poradnu a šla jsem…Jo a ještě mě řekl termín podle MS s tím,že uvidíme na utz ve 12tt,jak to bude vypadat.Myslím si,že každý doktor to má jinak,sestra cely těhu měla poradny jinak než já,když jsem čekala syna.

@slunce_veruna Ja pijem specialne teraz mrkvovu stavu. Je odporucana proti zvracaniu v tehotenstve a samozrejme aj prisunu vitaminov, mineralov a proti infekciam.
(ja mam reflux, t.j. stale kyselinu a zvracania z nej, mne to lekarka odporucala proti kyseline, zistila som, ze funguje a potom sa docitala, ze sa to pouziva aj v tehotenstve proti nevolnostiam)
Ale chystam sa este spytat gynekologa, aby mi to radsej odobril, ked odobri, mozeme takto proti nevolnostiam bojovat spolocne 🙂)))