Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Holky tak my delali lehsedy (ty vase brusaky nebo jak je to slovensky) i na tehu cviceni, ale jen par, a jen sikmy brisni a horni brisko (nad zaludkem). Obecne se doporucuje hlavne posilovat svaly panevniho dna (pilates apod.). Rada bych taky zacla chodit na tehu cvico, ale vetsinou se zacina az v druhym trimestru, takze pockam do zari. Na leky bych se klidne gynekologa ptala, vsichni maji nahled do te same databaze leku, kde vidi podrobne kontraindikace takze ti to povi stejne jako jiny doktor.
U nas poradna je zvazit, zmerit tlak, sup na kozu, pohmatem vysetrit zvenku, zevnitr, poslechnout srdicko (v pozdejsich fazich) nebo UTZ (na zacatku). Jeste to mam vsechno dost cerstve v hlave 🙂
@adenka jééj, to milé 😵 Náš malý si takéto niečo ešte neuvedomuje. Keď mu vravím, že mi nesmie kopať do brucha, že tam je bábo, tak len ukazuje a vykrikuje bábo a o chvíľku aj tak zabudne 😅
@loretana tiež si myslím, že pokiaľ nekrvácaš, alebo nešpiníš je to o.k. 🙂 Maternica sa musí natiahnuť. Tiež mám občas také tlaky a pichanie v podbrušku zväčša keď sa viac namáham, telo mi asi dáva signál, že mám spomaliť 🙂
@jaya47 poradňa asi u každého dr vyzerá ináč. Pri prvom ma sestrička zvážila, zmerala tlak, podľa PM zapísala v ktorom som týždni a poslala ma ocikať papierik 🙂 Dr vyšetril, urobil utz, popýtal sa všetko možné 🙂 Uvidím, ako to bude vyzerť v pondelok, ale preventívne asi tesne pred tým nepôjdem na vecko 😀
Kočky, taká otázočka. Ako ste oznamovali príchod ďalšieho vnúčaťa? Máte nejaký originálnu príhodu? Ak bude všetko o.k. chceme to budúci týždeň zverejniť, lebo pozorný zrak si to už určite všimne 😅
@lucika09 Já to plánuju dát ultrazvukový snímek (pokud bude vše o.k) mamině k narozkám, má je za chvilku, tak bude mít dáreček, 2.vnouče 😀
@lucika09 @slunce_veruna @natymaty Vdaka, zjavne u kazdej ina poradna 🙂 Som zvedava na tu moju, nemozem sa dockat, este 5 dni, kym uvidim maleee 🙂
Dneska mě hrozně píchá na levé straně podbřišku a jde to až dolu. ☹ Asi jsem to přepískla na palvání s malou. Příští pátek je poslední lekce a na další kurz už se bohužel nebudeme objednávat. ☹ Mrzí mě to, ale nedá se to.
Ahojte tehulky . . . som na zaciatku tehotenstva, v 7tt, je to moje prve babo a to uz budem mat 32 rokov . . .velmi sa tesim, aj sa trosku bojim, lebo vo februari som 1x potratila :( . . . teraz mam stanoveny termin na 7.2.2012 a verim, ze to dotiahneme teraz do uspesneho konca . . .
@lilka1 ahojky a vítám Tě. Gratuluji a záriveň držím palce, aby jsi to s námi dotáhla do štastného konce. 🙂
Dakujem 😉
@lucika09 my sme pri dominke dali vsetkym dudliky a boli na nich pripevene take male oznamy, aby ich drobcekovi postrazili do augusta 2009.. teraz druhe sme svokre oznamili len tak medzi dverami ked odchadzala a mame som len zavolala ze mam 2-ciarkovy problem... a manzel tiez ziadna romantika.. pri malej som cakala na stedry vecer (9dni) a pekne som mu zabalila pod stromcek papucky s testikmi 😀 ... teraz som mu len strcila pod nos test so slovami ze mame problem 😀
@xxx.klarka Mna to dnes presne rovnako boli :( Len ja vobec neviem preco :(
Uz ste baby vymysleli, co zjest, ked clovek nema na nic chut a je mu zle z toho, ze je hladny? Nejak neviem vymysliet, co si dat...
Ahoj holky, tak dnes jsem byla u dokrora a těhu jsem 4. týdny už mě ani neposílal na krev na hCG, protože to bylo vidět dost jasně. Miminko bysme měli mít koncem února. Za 3. týdny jdu na kontrolu a a pak na krev. testy
Holky, jen se optám, špinila jste některá, i když jste byla těhu, mě vychází pozit.těhu testy, ale zatim jen slabounce ale dneska jsem začala špinit. Jsem už 36DC. U dr. jsem zatim nebyla. Už nějakých 5 dní mě pobolívá břicho klasicky jako u MS, ale dneska je to maso. Musela jsem si vzít i Brufen. Nejsou to křeče, ale taková ta tupá bolest. Je to normální? Ted už nikde nikdo u dr. neni...Já tohle u prvního nezažila... 😒
Ahojte buduce mamulky 🙂 ja mam termin na 7.2 len dufam ze vsetko do vtedy dobre dopadne..13teho idem na krvicku, troska sa povazit, sono ..A chcem zobrat aj snubenca nech vidi ten zazrak..papa 😅
@lucika09 no vidis to, na moc jsem zapomnela, u nas se nosi ranni ve sklenicce....to zas bude otrava....
Zdravím vás, holky!
Tak já mám po kontrole u gyndr a zjistila jsem, že z dvojčátek už je zase jen jedno mimi. Jedno se neudrželo a vydrželo jen to jedno. Ale prostě to tak asi má být, příroda ví, co dělá a je možné, že kdyby to druhé přežilo, tak by mohlo být nějaké nemocné. Takže teď jen doufám, aby bylo to jedno v pořádku a vyvíjelo se stále tak, jak se dosud vyvíjí - čili ukázkově. 😉
Holky, co špiníte nebo vás pobolívá v podbřišku. Já nejsem odborník, určitě ne a navíc jsem těhotná poprvé, ale taky jsem vždy raději letěla k dr, když se vyskytlo špinění nebo pobolívání. Dr mi vždy řekla, že to špinění může být z prasklé cévky (pokud tam není vidět hematom) a to píchání nebo tahy v podbřišku jsou z toho, jak se zvětšuje děloha. Takže nevím, jestli vám to nějak pomůže, ale mně to vždy uklidnilo. Ale chápu, že pokud to člověk nevidí na ultrazvuku nebo neslyší od dr, že je vše ok, tak pořád v hlavně hlodá brouk, jestli je vše ok.
Termín porodu mi stále vychází na 30. 1., tak ale doufám, že vám nevadí, že jsem stále tady u vás. Mně se jinam nechce. 🙂
@moncicak.as ja spinila v den prichozi menstruace a to 4 dny vdy sem zaspinila jeden tampon byla sem nastvana ze proc takto spinim tak blbe 😀 ale bylo to ustanim oplozeneho vajicka taky jsem to pri predchozich tehu nezazila ....
@red.miky Mě dnesk ale to břicho tahá a bolí uplně šíleně, takže raději jedu k dr. na pohotovost, aby to nebylo mimoděložní. Ještě jsem u dr. nebyla, tak nevim...chjo, snad to dobře dopadne ☹
A k těm poradnám. Mně vždy doktorka dělá vnitřní ultrazvuk, dnes dokonce rukou prohlédla porodní cesty, prý jsou v pořádku. Občas i prohmatala břicho. Ale jinak mi sestřičky váhu či tlak neměřily, ale to asi přijde od příště, když už budu mít i těhu průkazku. 🙂 Ale vím, že je to opravdu hodně individuální, všude to dělají trochu jinak. Důležité ale je, aby byla miminka v pořádku a je fakt jedno, jestli někdo dostane např. těhu průkazku už v 5tt nebo až ve 12tt.
@moncicak.as: no jo, já jsem vlastně zapomněla, že jsi ještě u dr nebyla. Tak pokud máš takové bolesti, tak raději na pohotovost zajeď, pro jistotu. Přeju, aby bylo vše v pořádku, opravdu!!!

@loretana Já se taky těším na dovču..pracuji ve škole a už toho mám plny zuby…na víc je mě špatně celej den,tak to na náladě taky nepřidá..ale za to večer si užívám ,to je mě fajn 😀
Držím moc pěsti,ať je všechno v pořádku a v únoru se tu sejdeme všechny ne 2V1,ale 1+1