Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@nuna55 ahojcek, vcera som sa vytratila do postele... 🙂 ja teraz koncim 36 tt. Od zajtra 37tt. 🙂 Zajtra idem na kontrolu, ale obavam sa, ze si ma tam nechaju...Uz mam zlu aj druhu cievu, namerali mi hranicne hodnoty.. Uvidime ci babo rastie..
V utorok som mala ist este aj na interne vysetrenie,zadycham sa aj pri rozpravani... S takymito problemami sa skor na porod tesim, najma na to, ako odpuchnem...
Aj ja tebe drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo.. 🙂
@kaby drz sa kocka... uz ked su taketo problemy.. je lepsie aj pre teba aj pre babo to mat cim skor za sebou..
@siwinka1717 @kokorunecka pri tych tlakoch na spodok sa vam stava ze vam akoby prejde krc do slabiny na stehne a neviete sa chvilu pohnut? mne sa to stalo prvy krat pred tromi dnami.. mm bol doma tak ma hned tahal na gauc a vykladal mi nohy do hora vankusmi.. no vcera som bola sama doma.. ked sa mi to zase stalo.. trvalo to nastastie iba chvilu.. no bola som z toho dobre vydesena.. musela som si sadnut na zem a nevedela som sa chvilu vobec pohnut..
@mamilia Je, to je tedy zprava! To budes tady mezi nami prvni. At ti vse dobre dopadne a brzy drzis miminko v naruci!
Vy vsechny pisete, jak vas mimca hrozne v brisku kopou, a ja vubec nic takoveho nemam. Od vcerejska spis jen takove male sem tam zavlneni a dost. Uz se mi to prestava libit. ☹
@kohutovci mne to začne krcom v slabinách a do brucha a nôh, neviem sa ani nadýchnuť, ani pohnúť, ak ma to chytí na ulici musím zastať, zhrbiť sa, nie som schopná urobiť krok...
Znovu mám krče v lýtkach a začínajú ma bolieť bedrové kĺby..
K tomu sa mi urobilo niečo na krku, nejaké fľaky ako exzém, celá som ako pokazená
@siwinka1717 jeeminemi.. a to odkedy? ja teda neviem.. ale asi by som s tym utekala na pohotovost.. mne dokyna v poradni vravela, ze tie tlaky na spodok su v poriadku.. a na tie krce do slabin sa tiez asi spytam.. aj ked myslim si, ze su sposobene tym, ze som vysadila magnezko... ale ked ty mas problem s dychanim a dostavas krce do brucha.. chod sa im tam radsej ukazat..
aaaaaaaaaa.. toto sa mi tam kedy nabralo? ze 37tt 😕 😨 boze strasne to letiiiii...
@petra123456789 fuuha moja tak to nezavidim a preco si?ja som si najprv v 30tt polezala tyzden pre riziko predc.a tvrdnutie brucha pak som oddychovala skoro mesiac domka a teraz som tu zas,lebo brucho vzdy tvrdne,no maly ma hlavicku uz v porodn.cestach no napodiv mi krcok este trosicka drzi,som tu teraz 5den tak neviem dokedy ma nechaju..
@kohutovci v stredu som spanikárila a šla....krčok ako lusk(-:
Nič, všetko v poriadku. Začína mi to večer...tie tlaky však som mala také silné na Silvestra, v pondelok 2.1. a včera v noci najsilnejšie.... fakt s malým to nepoznám, takže objavujem, a sem tam sa zľaknem
Tak my se vypravujem ven,ale dceru nějak nemůžem přesvědčt,to je děs,teď jak bylo furt ošklivo,tak jsme nechodili,tak se jí vůbec nechce!!
A taky jsem te´d dokončila objednávku nového foťáčku,tak jsem zvědavá jestli jssme vybrali dobře,náš už nám dosluhuje,tak jsme se nějako na rychlo rozodli jít do nového.
Holky co jste v nemocnci,držt se,já tam byla týden a nic moc to nebylo,hrozná nuda-6 týdnů je mazec!!!!
@jancag Ahoj, držím ti palce, aby ťa čím skôr pustili domov a aby bolo všetko v poriadku. Ako často ti tvrdlo bruško, keď ťa hospitalizovali? A v ktorej nemocnici si?
@mamilia zlom vaz 🙂 ať jste oba v pořádku!!!!! 🙂
holky já jak tady čtu co vás všechno trápí a bolí, tak si pak musím jít stoupnout před zrcadlo a přesvědčit se, že mám břicho a jsem těhu 😉 😀 jsem zvědavá, kdy to na mě taky dolehne. Záda mě teda občas bolí, ale žádná hrůza a spíš večer, když už dlouho sedím třeba u TV nebo ležím, v noci spím jako když mě do vody hodí 🙂 tak doufám, že to tak zůstane až do termínu, pak proběhne belskový porod bez šití apod a budu zase jako rybička 😀 😀 😀 no mám o tom krásné představy 🙂
ale krátí se nám to, tak snad už to vydržíte a brzy budete držet ty malé velké odměny v náručí 🙂
@mamilia drzim palce nech je vsetko ok 🙂 😉
Mamilia mi o jednej pisala.. az teraz som si to vsimla.. 😅 uz je v nemocke.. ale vraj kontrakcie sa nestupnuju.. takze to vyzera na dlho.. ze ked bude nieco nove ozve sa.. tak snad sa nebude dlho trapit 😒
@siwinka1717 @kohutovci
Mne to neťahá potom do stehna a ani nikam inam do nôh, ale do podbruška...
Mm je zo mňa nanič, lebo ja než sa postavím z postele, tak mám slzy v očiach a on "uvarenú a vypitú kávu".
Inak, baby, ja mám pocit, že pre toho nášho havina bol Nový rok tiež nejaký medzník... On teraz chodí stále za mnou viac jak kedykoľvek predtým, vyňucháva, keď zastonám hneď je pri mne a pozerá na mňa jak keby malo to bábo zo mňa vypadnúť... No keby vidíte mm a havina tak si poviete, že myslia na to isté - jak ma už odvezú 😀
@kokorunecka prave si citam na tehotentvo.academy...
Okolo 37. týždna sa hlavička bábätka začne ukladať do panvy. To sa môže prejaviť poklesom hornej hrany maternice a uľahčením dýchania. Na druhú stranu môžeš pociťovať väčšie tlaky v panvy a občas bolesť vyžarujúcu do slabín a nôh. Väčší tlak na močový mechúr znamená ešte častejšie behanie na záchod ako doteraz.
a mam odpoved na vsetky moje otazky 😀
@kohutovci No, vidíš to 😀 Len keby ma lono toľko nebolelo.. Väčšia bolesť ako keď sa mi prvýkrát malá zosunula na úroveň lonovej kosti... ☹
Našťastie idem zajtra k dr. a nech mi aj vyhubuje, že o týždeň skôr... 😀 Veď sa nemôžem hýýýbať 😀
Jinak přeji krásnej den, jsem douklízela po bědě, dočetla, co se děje a konečně píšu 😉
@mamilia jeej,tak silno drzim palce 🙂
@kokorunecka havo asi citi, ze sa ti to krati 🙂) a mozno ta upozorni,..ked to na teba pride 🙂
Inak ja mam dnes tiez take tlaky dolu az mam pocit, ze sa mi rozide lonova kost. Tak hadam tiez mimi padlo hlbsie, no stale sa hybe az mam pocit, ze uz chce ist von..ale viem, ze to je normalne..aj prve mi to robilo. Ale clovek nevie...co ak.
Ledva som obed uvarila. Mm som hnala nech mi postruha kapustu na salat...ale nakoniec nepostruhal aj povysavat slubil a zatial nic....mne sa uz tazko pod postelami smatra..uf..ale asi to ostane na mne :((.
Do toho este riesime postielku pre starsiu dcerku..velka sa nam do izby nezmesti a do malej sa mm nechce investovat :((
@kohutovci mamilii silno drzime palce, nech to netrva prilis dlho..
@kokorunecka urcite ti nevyhubuje.. je lepsie sa prist ukazat akoby sa malo nebodaj nieco stat.. musim si aj s tebou rychlo vymenit cislo.. este si ta tam nahodou nechaju a druhe mimco z fora bude na svete ani sa nenazdame 😉 😀 😀
inak dievcata.. ja som este dnes necitila pohyby.. ☹ mam robit paniku..nemam? som zvyknuta, ze sa mi hybe aj 2-3 krat za den.. dokedy mam podla vas cakat? zacinam byt nervozna
@nuna55 no ja som sa začala otvárať v 29 týždni a dali mi pesar a už ma nechcú pustiť...
@kohutovci 😀 A možno ešte ani nie 😀 Len prvorodička=hysterická žena 😀 Ale pravda, radšej tam budem sedieť a čakať ako ťapa 😀
A nestresuj... Tej mojej sa tiež dnes ešte nechce nejako hýbať...
@jancag no mne síce brucho nejako netvrdlo, teda necítila som nejaké velké tvrdnutie ale otvárala som sa... moj malý je tiež už velmi nízko, mám aj skrátený krčok maternice, preto mi dali pesar..

@kokorunecka zlakla som sa, takéto som tlaky ešte nemala....normálne sa cítim ako prvorodička, buď som s malým takéto nič nemala, alebo mám stratu pamäti