icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

ivce
8. jan 2012

@kohutovci někde jsem četla, že když si nejsi jistá, jestli cítíš pohyby, máš si na hodinu lehnout do tiché, tmavé místnosti a soustředit se jen na pohyby v břiše. Pokud by jsi opravdu nic necítila, pak bych volila porodnici ať ti mimčo zkontrolují.

kohutovci
8. jan 2012

@ivce dakujem za radu.. prave premyslam ze skocim do sprchy.. ked si pustam vodu na brusko vacsinou sa mi tam zacne mrvkat.. ak to nezaberie.. tak si lahnem a budem sa sledovat..

defs
8. jan 2012

@kohutovci tohle se mi stalo na vánoce, když jsem s dcerou pekla cukroví,ptala se mě, jestli cítím se miminko hýbat a v tom jsem si uvědomila, že ten den vůbec nic a to byl večer...... no já jsem chytla nervika.... hned jsem začala třepat s bříškem- nic, tak jsem si lehla, protože jak lehnu, tak to začne... a opravdu, začala se hýbat, tak to ze mě spadlo...uf, uf. Neboj, asi si taky jen víc schrupla a nebo je tak klidná, že ji ani necítíš.....vyzkoušej vše možné a pokud neucítíš prďolku malou asi bych šla..... za zdraví miminka nic nedáš. U dcery jsem taky jednou klusala na gyndu....necítila jsem ji den.... doktorka to brala v pohodě a já aspoň věděla, že je vše ok. 🙂

ivce
8. jan 2012

@kohutovci mně se obvykle začne vrtět, když si lehnu na bok, tak vyzkoušej a uvidíš. Možná jen spinká 🙂

nuna55
8. jan 2012

@kohutovci aj mne sa malá málo hýbe aj ked som bola v nemocke na pásoch skoro žiadne pohyby tak ju vždy museli budiť...to mi tak zatriasli bruškom a potom boli kopance 🙂

jancag
8. jan 2012

@martina77ba no tvrdlo casto,niekedy aj par krat za hodinu..a lezim v krompachoch som zo spisskeho podhradia..

tunylyk
8. jan 2012

@jancag jeej ved to si tu za rozkom 😉 ja mam v plane stihnut to do SN,kde sa mi narodili obe deticky,no v pripade nepriaznivych okolnosti to Krompachy istia,tie mam na pol cesty 😀

jancag
8. jan 2012

@petra123456789 fuu..no tiez mas to vesele..a ako to zvladas v nemocnici..

jancag
8. jan 2012

@tunylyk a odkial si?ja som tiez uvazovala nad sn,ale tu mi robi kamoska doktorku,tak som sa rozhodla,ze to nejako zvladnem aj tu,lebo vies jak to v nemocnici nic sa tu nedozvies,tak aspon ona sa vzdy zastavi a povie nieco pozitivne

tunylyk
8. jan 2012

@jancag byvam v Prakovciach,no pochadzam zo SN 😉 a takmer cela rodinka len tak mimochodom z okolia Sp.Podhradia,v Granc Petrovciach sme mali dedka a babku 😉

petpop
8. jan 2012

Ahoj holky, navsteva odesla, mela jsem nakonec kamaradky dve, ...no trochu me to zmohlo ...mam totiz od rana bolesti. To podle me ani nemuzou byt poslicky, protoze to fakt boli skoro v kuse cely den, ale bolest jako u MS.
Tak ja nevim, jsem uz ze vseho nejaka unavena 😔
Ale ctu, ze nejsem jedina, koho neco boli a trapi.. To je fakt silene ten 3 trimestr..

kohutovci
8. jan 2012

@defs @ivce @nuna55 dala som si sprchu.. nic.. zo sprchy som si spravila kupel.. nic.. spravila som si imtimco v obyvacke.. pozatahovala som zaluzie.. vsetko vypla.. lahla som si.. a predchvilou som sa zobudila 😀 😀 😀 mala sa mi veselo mrvka v brusku a ja som zvedava co budem robit v noci 😉

jancag
8. jan 2012

@petpop to hej,aj mne sa to v tom 3.trimestri domotalo..a keby clovek vedel,ze dokedy su tie nase stavy ok a kedy uz nie..

petpop
8. jan 2012

@jancag Tak Ty uz jsi pod dozorem lekaru, oni uz si na Tebe a mimi daji pozor 😉
Horsi je, ze jinak fakt clovek nevi, dokdy jsou vsechny ty bolesti, tlaky, nevolnosti apod. normalni ☹

Me fakt dneska boli cely spodek, a normalne bych zitra asi frcela do spitalu, at na me kouknou....ale kdyz tady ctu, ze vas to tak boli vsechny, tak je to asi normalni... 😔

ivce
8. jan 2012

@kohutovci 😀 😀 😀 jsemr áda že jsme dobře poradila - ale příště je lepší, když jsi při tom vzhůru, abys mohla ty pohyby pozorovat 😉 😀 😀 štěstí, že se malá nevyblbla, když jsi spala a teď zase nespí 😀

kohutovci
8. jan 2012

@petpop normalne ako normalne... vsetko je napisane tak vseobecne.. mna boli spodok ked vstavam, otacam sa.. chodim.. proste ked sa pohybujem.. ked lezim je vsetko oki.. druhu to zas boli stale. tak kedy je to oki? ked si si neni ista.. radsej len pekne chod, nech ta pozru

petpop
8. jan 2012

@kohutovci No na pohotovost se mi nechce, sedet tam kdovi jak dlouho, nez by me vzali, a stejne by mi prd povedeli, ..takze uvidim jaka bude noc,a kdyztak zitra pojedu..
Mi se zda, ze uz to tu nejaka psala- pripada mi, jako by mel prcek v ruce macety a rezal me tam dole 😕
Jako bolest fakt hodne neprijemna 😢

kohutovci
8. jan 2012

@petpop ja teda neviem ako v UK.. ale tu keby som len presla vratnicou na pohotovosti tak ma uz odchytavaju ze ci idem rodit alebo mam problemy a beru ma.. s mm som tak bola pred mesiacom na pohotovosti a skoro ma zobrali na oddelenie..lebo si mysleli, ze prisiel on somnou.. nemyslim si, ze by ta tam nechali sediet a cakat.. 😒

krakorka
8. jan 2012

Teda dneska je zas pro mě typická neděle,divná nálada a něubíhající podvečer.

@petpop být tebou radši bych zítra jela aby tě prohlédli,pokud se to nezlepší nebo naopak zhorší

nuna55
8. jan 2012

no a je po navšteve nakoniec to dopadlo super, ale utekám si lažkať lebo ma začína bolieť hlava uvidíme či mi to prejde ☹

petra123456789
8. jan 2012

@jancag no boli chvíle ked som vela plakala hlavne zo začiatku, teraz už som si ako tak zvykla aj keď na nemocnicu sa podla mňa zvyknúť nedá.... Ale som tu už dlho... už ani neviem aké je to byť doma. Každý deň tu rozoberáme pôrody cisárske či normálne.... Tak ako som sa nebála, už sa teraz bojím a všetkého.... Nieje to dobre, človek keď je doma nerozmýšla tak nad tým ako tu.

nuna55
8. jan 2012

drahý mi očistil pomelo 🙂 🙂 🙂 tak hltkám o sto šesť postel musí počkať 😀

xxx.klarka
8. jan 2012

Já celý den lítám kolem dcery a manžela, snad budou brzo v pořádku. Teď jsem se vykoupala, najedla a asi půjdu žehlit, mám tady toho nějak moc a zítra chci zase prát, tak abych tady toho neměla pak kopu.

defs
8. jan 2012

@kohutovci jé, tak hlavně že je malá v pořádku.... to je úleva co 😉 a jiný už to nebude, už budeme mít o ty naše drobečky strach napořád, ale jinej život si už nedovedu představit 😉

martina77ba
8. jan 2012

@jancag Tak to je naozaj dosť, niekoľkokrát za deň ... a polepšilo sa ti to?

kokorunecka
8. jan 2012

No, mám za sebou dva chlebíky s džemíkom, pohár studeného mlieka a zasa len sedím 😀
Akože, celý deň mi tečie mledzivo, ale tak drasticky, že ako ležím tak aj plachta pod prsom (podľa toho ako som otočená) je celá mokrá až je farba zachytená na matraci... 😒
@petpop Ja idem zajtra o týždeň skôr, lebo sa mi moc nezdá, že by to bolo normálne... A radšej tam vydržím sedieť len aby mi povedali, že to je dobré 🙂
@kohutovci Ja ti poviem čo budeš robiť v noci - spať 😀 😀
@xxx.klarka Neboj nič, čoskoro bude všetko opäť v normále 🙂 Určite to je len nejaká párdňová viróza 🙂

petpop
8. jan 2012

@kohutovci Po zkusenosti, kdy jsem potracela, a nechali me dve hodiny skucet bolesti na podlaze (na pohotovosti) , ...ja nevim, nechce se mi tam. Doufam, ze je to jen to roztahovani, jako tu pise vice z vas, ze vas boli cely spodek..
Jak rikam, kdyby fakt bylo hur, jedu rovnou do porodnice, vsak tam taky maji nonstop prijem..

petpop
8. jan 2012

@kokorunecka No ja jdu v utery, a to si semnou zenska uzije 😀

defs
8. jan 2012

@petpop to se vše chystá na porod.... jak se roztahuje pánev atd.... u porodu, to bude jiný tlačeníčko na pánev a kor, když není voda....
holky, to je jenom chystando.Taky mám pocit, jako bych měla porodit, jak mě vše bolí, a na kontrole bylo vše ok, a to ještě ani hlavička není úplně dole, takže bude asi ještě hůř .... 😉

abych řekla pravdu, takhle mi nebylo u žádnýho předchozího těhu, tak jsem z toho taky vyvalená, ale asi je to fakt normální.....3 dítě a nejmladší taky nejsem..... to udělá své 😀

petpop
8. jan 2012

@kokorunecka Ty jsi tady psala, ze te tak boli cely spodek (ta lonova kost). To te taky bolelo cely den, v kuse nonstop? Ja uz jsem z toho uplne unavena ☹