Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Dneska mám nějakej vychechtanej den od rána. Ráno to začalo s mm, jak mi řekl, co holky, tak mě hned blesklo co sem napsal a řehnila jsem se tomu ještě dlouho a řehním se nám tady, co máme občas za hlody 🙂
@xxx.klarka A co je névého??? Taky budu mít rodičák od narození mimi ? Co si mám obstarat, nebo stačí když tam přijdu s papírem z gyn. až se malá narodí? Děkuji za radu 😉
@defs Od nového roka jsou nové "hodnoty" čerpání. A my navíc budeme přes tatka měnit na 3 letý rodičák. Takže jsme potřebovali papír, s kterým pak půjde manžel do práce, pak papír na okresní zprávu pro mě - kde mi potvrdí že nemám nárok na mateřskou, a jedne pro manžela - kde u vyplní že nárok má a v jaké výšši mu vyměří denní základ a s tím pak půjdeme na sociálku žádat o rodičák.
@xxx.klarka aj táááák, tak děkuji za info 🙂
dnes mám za sebou poradnu v nemocke, dopadli sme fajn až na to že mám zas trochu vyšší tlak ☹ a mám nasadenú dietu neslanu ☹ ☹ ☹ brrr no nejako to dám. Inak otvorená na 1cm od poslednej kontroly nezmenené a aj prietoky su v poho, tak zas o týždeň 🙂
@kokorunecka ako si dopadla u dokiho?
Tak ja dnes v poradne taky dobry, za 4 tydny jdu do porodky domlouvat termin cisare. Vsechno prima - az na to, ze manzela.v cekarne okradli o penezenku.☹
februarovky spinili ste niekedy v tretom trimestri? vcera som mierne spinila, dnes je to uz minimalne, tak ma zaujima ci mate podobnu skusenost
Tak jsem si fajne hodinku pospala, lehla jsem s knizkou...a neprecetla snad ani nadpis 😀
Ale dale mam takovou nejakou "nijakou" naladu dneska 😖
@amrash To je radost teda ☹ V cekarne u gynekologa?
@nuna55 Dneska se tady jeste @kokorunecka neukazala, tak snad da vedet, ze je vse Ok 😉
@nejra ahoj ja este nie
🙂
@amrash no to je ozaj neprijemne, aj nemocnici si clovek musi dava bacha ☹
@nejra ja som vcera studovala knihu a tam pisali, ze hlienova zatka moze odist aj 6t pred porodom..mozno to bolo ono...
@nuna55 aj ja som dnes bola cvicit, snazila som sa zapamatat si ao spravne predychavat 1 a 2dobu porodu..je to fajn,len aby som na to neabudla, ked to na mna pride.
Na poradni bolo vsetko ok..vysledky krvy a aj kultivacia. Tak som sa objednala na bud. t. na monitor a potom ma dakde zadelia v nemocnici... takze tak.
tento tyzden uz mam pokoj. No buduci tyzden ideme s mm na pohovor-otecko pri porode a v utorok ten monitor a mozno aj ambulanicu mi daju..tak budem behat po doktoroch o 106
@nuna55 @petpop @kohutovci
Ahojte babule moje 🙂
Prepáčte, že tak neskoro.
Ráno na ôsmu úrad práce, potom k dr., ale bolo veľa ľudí, tak sme s mm išli vybaviť všetko ostatné.
Potom naspäť k dr. a zajtra ráno sa mám hlásiť na oddelení...
Neotváram sa, ale robil aj ultrazvuk a prietoky a nejako sa mu to nezdalo a hovorila som mu aj o tom tvrdnutí a kŕčoch a hneď mi vypísal žiadanku na oddelenie, že nech ma hospitalizujú.
A tiež mi povedal, že to, že sa neotváram nič neznamená a že pokojne môžem ešte do rána aj porodiť... Pozerala som na neho, že asi si robí srandu, tak som sa usmiala, že to hádam nie.. A on taký, že veď bábo má už 2450g tak úplne pokojne...
Takže som teraz akurát tak vystresovaná a vôbec netuším, že čo si mám pre seba zobrať na klasický pobyt, odhliadnuc od vecí, čo som si prichystala ako veci do pôrodnice...
Neviete mi poradiť?
Aaaaaa.... U nás sa tomu "maliníkovému" čaju hovorí čaj z ostružiny malinovej... Dnes som ho zohnala asi až v dvadsiatej lekárni, lebo ani v čajovni už také nemali 😀
@mavanka ja tiez rozmyslam nad baby satkou alebo nosicom manduca. ale najskor asi skusim satku a neskor nosic 😎
@kokorunecka Smankote, tak Ty taky budes ve spitale??? To je mazec.. Jako na pozorovani? Ale jestli bude vsechno OK, tak Te zase pusti, ne?
Ja mam z Vas nervy, jedna pise, ze ji snad pusti, ted dalsi, ze jede.. ☹ Budes tam mit nejak pristup na internet, abys nam davala vedet co a jak? 🙂
@petpop tak s tou náladou jsme na tom úpplně stejně. 😒
Manža přivezl tu tvrdou podložku na postýlku,je zelenkavá s andílkem,tak jsem zvědavá co se nám narodí za čertisko nebo jestli se trefil 🙂
@amrash no tak to ,,potěší,, 😠 lidi jsou fakt svině.
Na kokorunecku myslim a doufám,že je ok,že tu večer písne.
@petra123456789 hehe dik si zlata🙂no mozno sa im este aj tento tyzden vratim..🙂no to snad nie..ale prave odo mna odisiel mm,tak mu vravim,ze si mozem veci vyprat a tasku do porodnice nanovo zbalit..och joj..
@bambula1307 tiez som citala, ze sa moze odlucit cast hlienovej zatky pri vysetreni alebo ...🙂 je to zevraj bezne...tak dufam, ze sa neotvaram ale...
@kokorunecka juj tak radsej nech si len pekne pod konrolou..budu ta sledovat..a ked bude treba pojdete na svet.
Ja by som si vzala to iste co mas nachystane na porod..mozno ti bude treba viac kosiel..ak tam bues dlhsie..ved ti mm prinesie co budes potrebovat dodatocne...
Drzime slno palce nech ste v poriadku. Mne veru este prietoky nikto nepozeral 😕 tak dufam, ze sme ok
@bambula1307 Ďakujem 🙂 Mne pozrel hneď ako som mu povedala, že stále mám aj magnézium, ale že sa mi to tvrdnutie nezlepšilo, ale že to je horšie..
@kokorunecka jejda,tak se drž!!!!Normálně si sbal věci jakoo kdyby jsi někam jela,akorát místo normálního ol¨blečení noční košili(pyžamo)a župan.Dyžtak ti mužskej donese zbytek 😉
@xxx.klarka stačí to všechno vyřídit po porodu??
@kokorunecka no teda.. dalsia v nemocke.. babeny babeny.. neucili vas pocitat, ze sa takto predbiehate? 😀 😀 😀
neboj, neboj, neboj.. bude vsetko ok.. nepanikar, nestresuj.. hlavne zachovaj paniku 😉 to je super, ze babano uz moze ist von.. a ostatne prehrmi nebojkaj 😉 to das.. to vydrzis.. 😉
hmm.. a co si vziat? ja neviem.. tak pyzamo, zupan, papuce... hygienicke veci.. nieco na pitie.. tie caje.. popripade kavu.. a hlavne nieco s cim sa zabavis.. casaky, knihu a pod.. nieco pod zub z chute alebo z nudy 😉 a tak.. potom uvidis co ti chyba a mm donesie.. 😉
@kokorunecka Chudak manza musi byt taky vyhukany co se deje 🙂 Budu na tebe myslet, cekat na zpravy a doufat, ze Te zase brzo pusti,..jeste nejake dva tri tydny bys mohla pockat - nebo spis prdolka teda 😉
JInak do nemocky, sama nevim, co bych vzala, ale napr. veci pro mimi bych nechala doma. Jeste nevis, jestli budes rodit, to ti pak muze dovezt manza.
@krakorka ano, vše se vyřizuje až po porodě, až když máš rodné číslo miminka.
@xxx.klarka děkuji.My to totiž budeme mít úplně stejně.Taky přes manžu a na 3 roky.

@mell Nene, před prvním rodičákem jsem byla na úřadu práce, proto jsem neměla nárok na mateřskou, a teď zase budu mít jen rodičák ode dne narození.
Byla jsem si vyzvednout potřebné papíry a pozeptat se co a jak když jsou od nového roku ty změny.