icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petrusew
9. jan 2012

@kohutovci Ježiši,já snad ani neusnu! doufám, že je v dobrých rukou a že jim pomůžou! Vyřiď jí, že na ně všichni moc a moc myslíme! Jenom ať už je po všem a jsou oba dva v pořádku!

petrusew
9. jan 2012

@amrash Jsem a to moc. Jsem ráda, že se přišlo na to, co mi pomůže a po čem se budu cítit líp.

amrash
9. jan 2012

@mavanka Precpane MHD to je raj takovych individui. Ani se ti nedivim, ze ti srdce bilo jak na poplach. A tedy koukam, ze stara pani to mela taky pekne vychytane 😝

kokorunecka
9. jan 2012

@kohutovci Máš tiež ten od Megafyt? Veď je úplne mňam... Tiež milujem bylinkové čaje a keďže počas tehu sa moc neodporúčali tak teraz si to užíííívam 😀
No, to ja teda problém nemám 😀
@petpop Zajtra máš poradňu? 🙂

amrash
9. jan 2012

@defs No tak to je na prasky, co se stalo tvemu u benzinky. Mne by kleplo. To se zas nejakej hajzl zasmal ☹

petpop
9. jan 2012

@kokorunecka Jojo, ve 13hod (takze ve 14 cs/sk casu, tady v UK je o hodinu mene 😉 ) Ja se urcite nic moc noveho nedozvim, ale dam pak urcite vedet, a budu cekat na novinky od tebe 🙂

defs
9. jan 2012

@amrash nu což, stalo se a člověk si z toho vezme aspoň ponaučení 😉

amrash
9. jan 2012

@kokorunecka Drzim palecky, at ti vse dobre dopadne a jsi brzy doma. A ono to tak bude - uvidis! 🙂

jancag
9. jan 2012

@martina77ba no ak ma zajtra pustia,tak uvidim ake lieky mi nechaju na doma,no myslim,ze este ten 1tyzden mi magnezko este ostane

kohutovci
9. jan 2012

@kokorunecka je od firmy juvamed.. taka zelena krabica.. sypany.. mna mamina ucila od mala pit bylinkove caje.. takze s tym nemam problem.. ale zeby mi chutili.. to nemozem dvakrat povedat 😖 jedine tak medovka s matou..
@nuna55 aaaa uz mam konecne aj ja melir.. jooooj.. hned sa citim lepsie 😉 a cuduj sa svete.. paci sa to aj mm.. normalne neveriiiim 🙂
@petrusew postielku mas naaadhernu.. ja sa zdrzujem od zariadovania.. pretoze skoro vsetko som okolo malej zabezpecovala ja.. a tak chcem mm urobit radost.. ze on pripravi postielku kym budeme v porodke.. ale poviem ti pravdu..musim sa velmi zdrzovat 😀 😀 co sa tyka mamilie.. vizera to tak, ze jej to asi nijak neulahcia.. vyvolanim porodu a tak.. neviem dokedy chcu cakat.. ved babano uz je urcite vyvinute a to ze bude trosku mensie.. no neviem.. ci to stoji za taketo trapenie.. na druhej strane doktori urcite vedia co robia

danka483
9. jan 2012

@kokorunecka držkajte sa zlatko

mavanka
9. jan 2012

@kokorunecka jojo, taky mám megafyt a máš pravdu, že jiný jsem nikde ani neviděla

petpop
9. jan 2012

Babulky, dobrou noc 🙂

petja
9. jan 2012

@mell ahojky,homeopatika jsou buď na nepostupující porod,což vyvolávačka často způsobí,to je potom Caulophyllum thalictroides 5CH tj.nepoddajnost děložního hrdla,nepravidelné,neúčinné,křečovité bolestivé stahy a pak na silné a nepravidelné bolesti,křeče děložního hrdla a bolesti vystřelující do stehen Actaea racemosa 5CH.Oboje se dá použít i ředění 9CH. Obecný lék na vyvolání jako tak není,páč ani po vyvolání nemůžeš dopředu vědět,jaký průběh bude,takže jako v globálu na urychlení po vyvolání není ucelený soubor symptomů
@mija_jami já mimi nechci umýt,jen třeba utřít papulku, očička když je potřeba,běžně asi jo,pak zabalí,ale zabalí i neumyté,ale až po kontaktu s maminkou. Miminko položí na bříško přímo porozené až dotepe pupečník,tak přestřihnout,i mimčo s pupečníkem ještě nepřerušeným už přikládají k prsu.Já mám sepsaný porodní plán-porodní přání.Je to takovou laskavou a ne direktivní formou psané,jak bychom chtěli miminko přivést na svět. To měření třeba musí trochu pohlídat manžel,nebo doprovod,stejně tak zbytek na což nejsou běžně zvyklí,každá mamka to nevyžaduje,takže tak
@marcella8181 neřekla bych že automatické,ale můj porodní plán-přání vždy respektovali. A proč by miminko,které se narodí spontánně bez adapt.problému,s apgarem 3x10 měli od maminky někam odnášet,pokud si to nepřeje? Já jsem byla po porodu vždycky absolutně fit a adrenalinem a serotoninem nadopovaná,bez nástřihu,ve sprše sem stála,hlava se mi nemotala.A vyhřívané lůžko mámu nennahradí,proč by měli mimi odnášet,když to co potřebuje nejvíc je právě máma,to je to nejlepší vyhřívání a duševní adaptace.Hádat se s nikým nemusíš,prostě řekni,miminko mi nechte,neumývejte,neodnášejte,ale trvej na tom a oni poznají,že si silná v kramflecích.Sebejistý doprovod tě podrží! 😉

petja
9. jan 2012

Inak já dnes na porodopisu v poho,už mám komplet všecko pořešené,i hygienu po porodu i malé balení plen do porodky.Takže vyplnit lejstra co sem dostala k odsouhlasení před porodem a nachystat věcičky na odjezd z porodky a už jen vyčkávat 😉
Zítra mám poradnu,tak doufám že stěr je o.k. a že si mě tam ještě mudr týden dva nechá,ať jdu do porodky co nejméně.Přeci jen ty vagin.prohlídky pokaždé od někoho jiného taky nemiluju

defs
9. jan 2012

Mamulky, jdu do hajan, přeji vám dobrou noc a hlavně klidnou 😉

mija_jami
9. jan 2012

@petja
ved prave že podla reakcii sudim že u nas sa bežne nepriklada po porode, až umyté, tak si nechcu zašpinit svoje veci. Ked chcem aby mi ho priložili hned, musim si svoje doniesť. A manžel asi priamo pri porode nebude, len počas 1. doby bude somnou, tak snad ma napadne pripomenut im po porode aby ho nemerali.:O) Aj ked vlastne to už zavolaju aj manžela, len aby aj ten nezabudol v tom duševnom rozpoložení :O))))

siwinka1717
9. jan 2012

@kokorunecka Ideš ležať ????

petja
9. jan 2012

@mija_jami no chce si to pohlídat,to jo,buď dát přímo pediatričce,co bude mimi na sále ošetřovat,tak už předem že nechci měřit.A manža se necítí na celej porod,ju? Jako že na tlačení budeš sama?

mija_jami
9. jan 2012

@petja
Len v tom zhone aby som ju tam našla. Ono sa to pekne planuje, ale ked si pridam zhon a bolesti a ako každy bude pobehovať, určite budem cela dopletena:O) Manžel sa ani moc neciti, aj ked povedal že ked chcem pojde. Ale som si potom tak povedala, že hlavne aby bol počas tej prvej doby, ked mi bude treba pomoct, podať alebo zavolat sestričku a tak. Na sale budem už len počuvať doktora a budem sa potrebovať sustrediť na seba. Nie rozmyšlat či mi tam niekde za chrbatom nezelenie :O))

petja
9. jan 2012

@mija_jami a šak to nebude žádný shon,ty lidi kolem budeš vidět po první dobu porodní,nebo když přijedš měli by se ti představit.A já si zase myslím,že je fajn to mít naplánované ale nelpět na tom

jankasramka
10. jan 2012

@petja ahoj, som sa ta chcela spytat ohladom prepichovania usi. vies pred par dnami mi svokra povedala ze mi daju nausnice pre sofinku a mne az vtedy doslo ze sa budem musiet rozhodnut co s usami. mne nedali prepichnut az ked som bola starsia tak som si dala nastrelit.
no a spomenula som si ze raz ste tu o tom nieco debatili a zda sa mi ze si bola v opozicii tak by ma zaujimalo preco a ci mas nejaku odbornu stranku a tak.
ja mam rada prirodzene zaobchadzanie asi tak ako to tu pises ty len tymtosom sa naozaj nikdy nezaoberala.
mozes mi pomoct zorientovat sa? oco mi spominal ze by sa mohli poskodit nejake nervove zakoncenia,aj ty si myslela taketo nieco? ci?

jankasramka
10. jan 2012

@kokorunecka drzim palce nech vsetko dobre dopadne a hlavne nech sa bejby moc neponahla, este mas cas ved 😉

xxx.klarka
10. jan 2012

ahojky,

obléknu se a letím do poradny a na monitor. 🙂

paja83
10. jan 2012

@xxx.klarka Ať je vše v pořádku, já jde na desátou🙂

jancag
10. jan 2012

baby..pustili ma..ideme domkov..

kohutovci
10. jan 2012

Dobre ranko.. ja dnes nemozem spat.. som akasi nesvoja 😖
@kokorunecka Milacik drz sa.. a skoro sa ozvi co s tebou je.. vsetky tu na teba budeme mysliet 😉
@xxx.klarka @paja83 kocky drzim palce, nech poradna dopadne na supernu.. mna to caka v piatok.. uz sa neviem dockat 😉

kohutovci
10. jan 2012

@jancag to je supeeeeeeeeer sprava.. 😉 stastnu cestu dom..

hulda
10. jan 2012

Ahoj holky, koukam, ze vás posílají na monitor docela brzy. Já jsem 37. týden a prý půjdu až za 14 dní... 😕 . No, snad vědí, co dělají.

kohutovci
10. jan 2012

@hulda ahoj.. presne ako pises.. snad vedia co robia.. niektore kocky tu boli na prietokoch uz viackrat a ja este ani raz.. o monitore ani nesnivam 😝