icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

krakorka
10. jan 2012

Dobré ráno,
včera nějak nebyla chuťnic moc psát,měla jsem nějakou divnou náladu a dnes to asi nebude lepší 😒 Už druhou noc se mi spí hůř,takže nic moc.

Holky ať vám poradny dopadnou dobře,já jdu konečně zítra,ty 4 týdny byly fakt nekonečný!!!

@jancag super zprávička,tak doma ale hned zalehnout,nožky nahoru a klid a pohodu
😉

A jakpak to vypadá s našemi dvojčátky?Dnes měli jít do poradny,ale jelikož se tu suzamen vůbec neuázala,,tak si myslím,jestli už nejsou dvojčátka venkku.x-)

jancag
10. jan 2012

@krakorka jj budem oddychovat,aby prcek este nejaky gramik nabral..a predsa nechcem sa hned zajtra vratit..🙂

tunylyk
10. jan 2012

@kokorunecka ajaj co to tu citam,babulky neblaznite,ved je este caaaas,este nie sme ani v polovici januara,drzim palce,nech ste obe ok,drz sa

@krakorka aj myslim na babenka a maminky,vsetky,ktore to mali na spadnutie 😉 dufam,ze su v poriadku

ja idem do poradne zajtra,bude mi robit aj prietoky,tak dufam,ze sme ok,vcera navecer ma troska krize pomordovali,ale nocka bola pohodova 🙂 ale rano jaaaj katastrofa,Kubicek sa rozhodol vstat hore zadkom,do skolky ist nechcel,cestou mi usiel,do triedy som ho niesla na rukach 😝 este aj plakat zacal,to,co inak stihem za pol hodinku,skolku aj nakup,dnes trvalo takmer 2,pridem domov a ako bonus ma cakal pokakany synator,strazil ho svokor,inokedy ho aktivne prebaluje aj ked ma suchu plienku,dnes ho nechal doriadeneho a vysledok 😝 ukazkovo cervena ritula 😝 juj ale som zla,mm skoro odchadzal na sluzobku,pocasie nic moc,ani cesty,sli az na opacny koniec SK,navyse cakam,ako dopadne mamina,vcera ju mali operovat,no kvoli urazom presunuli planovane operacie na dnes,taka som nervna,ze az,to zas bude den

silente
10. jan 2012

Tak tedy dočítat nevládzem 😀 Přece jen potřebuju v práci i něco udělat 😀

Nějaké mimi? 😀

petrusew
10. jan 2012

Dobré ráno děvčátka. Já se dneska dobře vyspala! nějak se cítím dobře, protože jsem mohla spát jak dlouho jsem chtěla 🙂 Je možné, že budu od zítřka nějakou dobu bez internetu, tak se nebojte, jsme zatím O.K. 🙂

vrabciatko
10. jan 2012

Dobré ráno kočky. Tak drobec sa ukľudnil. Poradňa ok, ale zhrozila som sa 😕 z odhadovanej hmotnosti. Malý má už teraz 3200 g , je otočený hlavičkou dole, krčkok je povolený, ale zatiaľ uzavretý. Tak som zvedavá dokedy ... 😉. Brali mi krv a kultiváciu a o týždeň znovu, možno 🙂

krakorka
10. jan 2012

Tak jsem zjistila,že dnes mě teda těhotenská demence stíhá hned od rána.Ráno jsem zapomněla zapnout pračku a když jsem k ní potom šla,že vyndám prádlo tak bylo suché 😅 a pak vám tady píšu,že jdu zítra do poradny,no tak samořejmě jdu až ve čtvrtek,hold už mám středu,jsem fakt magor,i dceři jsem ve škkolce četla jídelníček nejdřív na úterý a pak jsem se opravila,že je dnes středa-ach jo!!!!!To zas bude den jak vymalovaný!!! 😅 😀

xxx.klarka
10. jan 2012

Tak vše v pořádku, monitor ukázkový, výsledky krve i na streptokoka v pořádku 🙂 Za týden další poradna + monitor.

kohutovci
10. jan 2012

@xxx.klarka no ty si ryyychla 😉 parada.. ze je vsetko oki 😉

kohutovci
10. jan 2012

@krakorka 😀 😀 😀 nebooj.. zajtra je tiez den.. to sa utrasie 😉
@vrabciatko cakas poriadneho chlapiska.. 🙂

petpop
10. jan 2012

Dobre ranko, ja mam poradnu taky dnes, ale az ve 13 hod, nemuzu se dockat!!
@vrabciatko Ty uz mas dobreho cvalika, 3200, wau 🙂
Co se tyka primeho kontaktu mimi po porodu, souhlasim na plne care s @petja. Pokud je vse v poradku, nevidim jediny duvod, proc by meli mimi hned odnaset. Co jsem tak koukala na nejake porody na netu, az mi rvalo srdce, kdyz jsem videla, jak toho broucka odstrihnou od snury a uz mu sviti do obliceje lampa, kdyz ho utiraji, meri a nevim co vsechno 😒

@silente O zadnem mimi jeste nevime 🙂 Ale cekame na zpravy o mamulia 😉

bianca2
10. jan 2012

baby, nejak som pochorela, viete mi poradit nieco prirodne na hrdlo co je vhodne aj pre tehotne? mam teplotu, boli ma hrdlo, priedusky, najhorsie je to hrdlo, suche, akoby som v nom mala piesok, stale vykasliavam, plus smrkmam ostosest, dik za akukolvek radu 🙂

veronika9686
10. jan 2012

@jancag super,tak to je fajn,aspon si oddychnes v domacom prostredi 😀

vrabciatko
10. jan 2012

@bianca2 u mňa zabral florsalmin spray - je to šalviový roztok, vhodný aj pre nás a o 2 dni som mala po bolesti

mavanka
10. jan 2012

@bianca2 já měla něco podobného minulý týden, sousedka mi poradila nakrájet cibuli (červenou), přelít medem a nechat osm hodin v uzavřené sklenici, pak cibuli vyndat a tekutinu užívat po lžících několikrát denně... (cibule pustí šťávu a je to fakt tekuté - cítit po cibuli, ale sladké)... někdo to dělá i z cibule a cukru....docela to pomáhalo
No a normálně můžeš paralen nebo v lékárně se prodávají i pastilky, které můžou i těhotné....

I když, když máš i teplotu, zašla bych k doktoru, může to být i na antibiotika a existujou i taková, která jsou vhodná pro těhotné (měla jsem je v minulém těhotenství v sedmém měsíci)- je potřeba, aby ses co nejdřív vyléčila, ať jsi na porod ok

silente
10. jan 2012

@petpop - díky! 😵

veronika9686
10. jan 2012

@vrabciatko vauu,to je krasna vaha,ktory mas tt?

petpop
10. jan 2012

@bianca2 Ja to mela asi pred dvemi tydny, teda jenom to hrdlo a prudusky, ze me tak bolely, kaslala jsem, v noci jsem se dusila.. Zadne tabletky ani sirup mi nikdo v lekarne samozrejme nedal. Radili jen med a citron. Nakonec mi jakztakz pomohlo cucat Halls, a jednu noc, kdyz uz bylo nejhur jsem to riskla, a vzala si lzicku sirupu proti kasli. To mi pomohlo, a pak uz to preslo. Jinak na teplotu muzes paralen, nevim presne kolik na den.
At je brzo lip 😉 a kdyby neco, urcite radsi brnkni doktorovi, nebo si tam skoc.

vrabciatko
10. jan 2012

@kohutovci
@petpop no veď práve, ja som čakala tak 2700 g drobné vrabča a ona že je trošku väčší. Povedala mi, že jej sa zdá, že do týždňa, najneskôr 2 by mohol byť vonku. Tak dúfam, že má pravdu. Neviem, ako by som vytlačila 4kg valibuka. Pýtala som sa jej, či to bude rýchlejšie, keď som síce druhorodička, ale po 8-ich rokoch, tak že ani veľmi nie. Skôr ako prvorodička, takže wau. 😀

vrabciatko
10. jan 2012

@veronika9686 37+1tt

bianca2
10. jan 2012

@petpop @mavanka @vrabciatko dakujem krasne za rady, baby ste zlate

veronika9686
10. jan 2012

dobre rano,tak ja sa uz asi nevyspim,ak ma neboli brusko,tak ma v noci zacne boliet hlava,od 3 som lezala s mokrou plienkou na hlave,zaspala som az ked mm odisiel do prace a zobudila som sa az o 9.15,ale chvalabohu,ze ma uz neboli hlava

veronika9686
10. jan 2012

@vrabciatko krasne pribera drobcek,to bude valibuk 🙂

mavanka
10. jan 2012

jinak ze sirupů je pro těhotné jenom stodal, aspoň co jsem zjišťovala tenkrát - ani jitrocelový sirup, kterýni poradila doktorka.... no ale ten stodal miminule (minule těhotenství) nezabral, tak mi dali ty antibiotika....

ted jsem od druhe sousedKY Měla pasTILKy isla (nEVIM, jak dál) - DCerA mi tU PŘEpíná capslOCk, tAK TO vypadá takhle 🙂

mavanka
10. jan 2012

@vrabciatko teda, to je váha 🙂 to budeš rodit pěkného macka 🙂

xxx.klarka
10. jan 2012

@kohutovci to jsem ještě byla vyzvednout u paní kolotoč na postýlku a dceři mikinky 😀

krakorka
10. jan 2012

@bianca2 mě doktorka poradila bioparox 😉

pro mě největší zážitek z prvního porodu bylo to když jsem měla vytačenou hlavičku a mohla jsem ¨si jí pohladit,to byla nádhera!!!! 😵 😵 😵 Pak mi jí dali hned na bříško špinavou,brečela a primář mi říkal,že jakmile mi jí položí na břicho,tak se sklidní a utiší,že uslyší moje srdíčko na které byla zvyklá z bříška 😉 😵 pak mi jí odnesli a zas přinesli na přisání ale pak jí zas odnesli,šli jí trochu dopéct do inkubátoru.

@vrabciatko no pěknej cvalíček!!

matulat
10. jan 2012

ahojte maminy, nestihla som vas docitat, nejak mi nebolo posledne dni dobre, dieta sa velmi mrvilo, normlane som mala pocit ze mi bok vyvali. A vecer ked si lahnem do postele tak v pravidelnych intervaloch mi klopka na brusnu dutinu. V noci sa mi snivaju same kraviny, prepadovky, som svedkom vrazd.... Nechapem z coho cerpam v snoch lebo uz nepozeram ani kriminalky. Vcera som konecne dala dokopy kolisku pre malu alebo maleho... Usila som si hniezdo do kolisky avytesujem sa z neho... keby som sa doma nenudila tak by som si ho urcite kupila... citala som ze niektore sa chystaju uz na porod, niekto do nemocky... Jedine coho sa bojim je ze teraz ked mam tie gynekolog. problemy-mykoza tak nosim sleep vlozky a neviem odhadnut ci nahodou netratim plodovu vodu.... Nestava sa vam ze idete na wcko a tam len taky maly cik, par kvapiek a konec.... Niekedy mam pocit ze moje svalstvo tam dolu je dost ochabnute asi to bude tym ze dieta rastie a vsetko sa roztahuje... . nenormalne byvam hladna ale ked sa na jedlo pozriem nechuti mi, vahou som zatial medzi 59-60 kg... pre svoju vacsiu istotu si meriam brusko a ked sa zvacsuje tak mam aspon pocit ze dieta rastie. na poslednej poradni babo vazilo 2040 g, taky maly stuplik... Tak idem vas skusit docitat nech viem ci uz je baby na svete.

nuna55
10. jan 2012

ahojte pekné ránko, ja som spala celkom fajn až na to že sa mi zas začali rozťahovať lonové kosti je to fakt brutal ani na vecko poriadne neprejdem ☹ , ale zatial som aktívna dala som prať idem povešať a možno aj nejaká prechádzka, lebo vonku tak krásne sneží že aj v bolesti aspon na nejakých 10 min to stojí za to 😀

nuna55
10. jan 2012

@mavanka mne odporučil lekár hedelix že ten sa už može a mala som dva krát aj antibiotiká, ale na priedušky je dobrá bravčová masť natrieť a potom zabaliť so plienky najlepšie od večera do rána a aj na kašel je dobre horuce mlieko med a maslo skús možno ti niečo zaberie