Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Tak já o vlku a vlk v poště 😀 -foťák je připravenej k vyzvednutí,tak už se těším,doufám,že jsme vybrali správně.
Nestiham cist ani psat, Drahous ma volno, tak je toho treba vyuzit 🙂
Utikame na tu poradnu, tak dam pak vedet "co malo" se zase dozvim 😀
@bianca2 v lékárně jsme to s lékárníkem procházeli a bylo tam napsáno, že není vhodný v těhotenství... ale vim, že to pak i doktoeku překvapilo..,. i na hedelixu to bylo.... ale důvod, proč ne, jsem nezjistila, ani teda nezjišťovala... často je to prý tak, že na těhotných se obecně léky netestují, proto se do letáku píše, že užívat jen po poradě s doktorem, nebo na těhotných netestováno nebo podobné obraty...
Ahojky, potřebuju dokoupit ještě vaničku a váhám 😒 Nevím, jestli koupit klasickou a do ní anatomické lehátko nebo přímo anatomickou vaničku. Jaké máte koupené vy? Jo a ještě, kdyby klasickou + anatomické lehátko tak velikost 102 cm nebo 84 cm? Díky za odpovědi 😉
@andryskam Vaničku máme klasickou a bez lehátka. 🙂 Za 1 se mi tam lehátko nevešlo, a za 2 to bylo bez nějak lepší. 🙂
@andryskam já mám obyčejnou vaničku - tu větší, co prodávají - dcera se v ní koupala fakt dlouho, nemusela jsem napouštět naší velkou vanu... a do ní látkové lehátko - kupovala jsem ted z takového příjemného froté.... ty anatomické vaničky mi přijdou nepraktické - jednu jsem měla půjčenou při dceři a použila ji fakt párkrát, než jsem si koupila obyčejnou - možná jsem měla blbou, nevím, ale miminku se tam stejně musela podpírat hlavička a hlavně je tam tolik výběžků, že to pak toho prcka musí strašně omezovat v pohybu, když se tam mrská a cáká .... s anatomickou podložkou nevim, ale přijde mi tvrdá, pak se ještě prodávají ty pěnové (různí medvídci a tak), ale to se mi zas zdá jako semeniště bakterií, než to uschne... tahle látková je suchá hned, taky se hezky přizpůsobí miminku a každou chvíli jí můžu přihodit do pračky.... toť za mne
@nuna55
@xxx.klarka
Já si právě říkala, že asi bude lepší klasická a při nejhorším dokupíme lehátko 🙂
V pátek jedeme dokoupit zbytek věcí, co nám chybí. Spoustu věcí mám odtud a tak se tam chystáme i pro vaničku a zbytek.
vaničky http://www.sambaby.com/14130-vanicky/
lehátka http://www.sambaby.com/14132-lehatka-do-vanicky/
@andryskam ja som oboch kupala v obycajnej vanicke,bez lehatka,potrebovala som ich jednoducho citit v ruke 😉 neskor sme dostali do daru take penove tvarovane lehatko,no mladsiemu sa vobec nepacilo,vanicku mame dokonca 37rocnu,po mojom manzelovi,svokra ho v nej kupala,odlozila ju,neverili by ste,ale aj po mojich dvoch chlapcoch je stale pekne biela ako nova 😉
@petpop tesim sa na dobre spravicky 😉
ozaj babulky,ktore este nemate deticky,tak kludne skuste babo vlozit do vanicky zavinute v plienocke,ak by ste mali obavu,ze sa bude smykat bez lehatka,no a nebojte sa v porodnici vam ten spravny chmat na udrzanie baba,aby sa nevysmyklo urcite ukazu 😉
Holky díky 🙂
Já bych ani to lehátko mít nemusela, ale spíše kvůli manželovi. Nevím, jestli by to bez lehátka zvládl - asi by měl strach.
@andryskam já jsem měla u prvního normální vaničku a do ní jsme vkládala plastové anatomické lehátko a byla jsem nadmíru spokojená. Vždy jsem na to lehátko jen přehodila bavlněnou plínku, aby to neklouzalo a nestudilo, a plínka se pak lehce usušila. Když byla Klárka větší, tak jsem pak koupala bez lehátka. A budu to praktikovat takto i teď. A máš pravdu, že tatínek se cítil při koupání jistější 😉 takže já doporučuju toto.
jinak dnes jsem byla v poradně, na porod se zatím nic nechystá, natočit monitor byl problém, protože prcek se furt hýbal a pořád jsme nemohly chytit srdíčko. Příští týden se mám jít nahlásit k nám do porodnice, udělají mi monitor a jinak pak zase budu ještě jednou týdně chodit až do TP ke svému MUDr.
a co mamilia? máme nějaké zprávy?
Aaa, vidím, že řešíte koupání. Já si pořídila koupací kyblík 😀 Zjistila jsem, že mi ještě chybí prostěradla do postýlek, tak budu muset vyběhnout a dokoupit aspoň čtyři, abych měla do každé postýlky dvě a pak budu řešit dál.
Ty jo, tak tady už se koupe🙂. Vy jste toho zase napsaly, to nejde ani dočíst 😠 .
Jinak já v poradně dobrý, to magnézko mi už bohužel zakázala a řekla, že to holt musím vydržet, maximálně porodím dřív, ale jelikož mám 4 týdny do porodu, tak už by to ničemu nevadilo. Tak snad to tak bude. Ale víc se těším na kotrolu do porodky na příští týden, přece jen mám pocit, že tam už bude ta péče lepší.
Jinak myslím, že vanička je lepší s vyndávacím lehátkem, protože když se mimču líbí koupání a potom už plavaní, tak ty vaničky s těmi pevnými vnitřky různě tvarovanými to neumožní.
Dioufám, že mamila a kokorunecka jsou v pořádku obě včetně miminek 🙂
taky mám vaničku po dvou dětech , obyčejnou tu větší a byla jsem s ní nadmíru spokojená i bez lehátka, nějak mi tam vadilo 😉 , mimčo jsem si podložila jednou rukou, zároveň jsem je držela tou rukou pod pažičkou a druhou koupala, tak nás to naučili v porodnici a zvykla jsemsi na to, tak už jsem potom nic jiného nevymýšlela. Holky, dnes je tomu 11 let, co jsem porodila syna..... to to letí.... uf ☹
@defs takhle to učí tady v porodce 😉
Jinak teda mě přijdou neuvěřitelné 4 roky,natož 11 let!!!To je snad i nepředstavitený.Strašně rychle to utíká a je fakt,že na těch dětech to člověk vidí nejvíc!!!!
Já jsem dnes fakt hotová,jsem unavená,pořád bych jen chodila čůrat a tam dole mě taky tak nějak divně píchá,nevim jestli nejsem náhodou nastydlá.Až přijede manža,tak se asi půjdu naložit do vany,pěkně se vyhřát.Teď frčim do školky pro prďolu.
@petrusew ano magnezko velmi pomaha pri migrenach. mm to velmi pomaha on s tym ma problemy.
Mne vcera lekarka povedala ze mozem vysadit magnezium,ale inak to nerozpitvavala.
@petpop tak to by clovek nepovedal , ze rom da niekomu na cestu domov ..ale je fakt nie vsetci su zli.
Mne sa jedna romka pokusala z kabelky na pleci vybrat penazenku. Stala za mnou a zrazu sa zobrala postavila za mna..tak som bola v strehu
@bambula1307 Mně dneska doktorka řekla, že magnézko už brát nemám, aby se děloha připravila.
ahojte maminy, dnes som cely den v pyzame, lezim a oddychujem, nie som schopna nicoho...este aj to pocasie ma ubija... citim sa tak nejak divne, nic ma neboli...
ahojte babeny..tak hlasin sa uz z domu🙂 teda z bytu :DD...no poviem vam ta nemocnica da cloveku zabrat...byvame v takej malej trojposchodvej bytovke bez vytahu...samozrejme ze na tretom..no ja som normalne nevladal vyjst hore schodami...a ked som dosla hned som zalahla ..hotova som bola...ale najvyssi cas vybalit tasku a dat prat veci z nej..aby som ju mohla nanovo zbalit...och..ale verim ze ju pouzijem az za par dni ked sa trocha zregenerujem po terajsom pobyte ....inak ja tiez este beriem to magnezko..ale to asi aj kvoli tomu ze maly uz ma hlavu uplne dole...
Ahojte tak ja po dnešnej poradni zatvorená na 100 zámkou nabratých +10 kg a od piatku som na materskej budúci týždeň stery a krvný obraz 🙂

@mavanka mozes mi poradit preco jitrocelovy sirup nie je vhodny? manzel mi ho prave doniesol z lekarne asi mu ho tam odporucili. diky 🙂 poslem ho po par inych veci ako som to tu precitala.