icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kristinaanna
12. jan 2012

ahojte, ja som sa dnes trošku prešla (také tri km), dobre som z toho unavená 😝
čítam že preberate chudnutie, ja spolieham, že všetko pôjde dole 😉 , po prvej išlo aj niečo viac, tak dúfam že aj teraz, necvičila som lebo som nestíhala, ale kojili sme sa, chodili na prechádzky aj dvakrát denne, také 8 km každý deň je dobrý zaberák : 😝

furi2012
12. jan 2012

ja som sice pribrala 13 kg ale nikde to nevidno. A obavam sa ze velmi rychlo po porode budem zase vyzerat ako somalcan ☹ a prosim neziarlite, ono byt priesvitna ako papier zase nie je ktovie co, pred tehotenstvom som musela so sebou nosit veeeela drobnych, aby ma neodfuklo 😉

hanus177
12. jan 2012
kristinaanna
12. jan 2012

aha a toto som našla k tomu jedeniu pri dojčení http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

ivce
12. jan 2012

já si myslím, že s tím jídlem, cvičením a kojením je to fakt hrozně individuální. Já jsem jedla v podstatě normálně a malá po kojení problém neměla a stejně tak jsem cca od 4 měsíce po porodu začala se spinningem a taky bez problémů. Malá ode mně pila i po cvičení. A moje kamarádka se nemohla ani podívat na kynuté, protože její malá pak měla hodně bolavé bříško. Tak to asi každá budeme mít jinak, vlastní zkušenost je nepřenosná 😉 🙂
Já jsem dneska konečně dokoupila poslední věci do porodky - teda doufám, že jsem na nic nezapomněla - a zítra konečně sbalím tašku. I když myslím, že to dřív jak v únoru fakt nebude 🙂

kohutovci
12. jan 2012

Dievcata lucim sa s vami.. zelam dobru nocku.. zajtra idem hned rano do poradne a v Ba budeme asi az do podvecera.. takze neviem ci sa ozvem.. zatial sa tu pekne majte.. a zase vela toho pocmarajte.. 😉 😀 😀 paaa

paja83
13. jan 2012

Ahojky, přeji hezké ráno🙂
Jak jste tady včera řešily to cvičení....já jsem sportovala do teď celý život a přesně jsem se na to ptala dr. (i na gyndě i dětské), jak je to s tím mlékem, protože už se nemůžu dočkat, až zase začnu cvičit a obě mi potvrdily, že se nemusím bát. Ať klidně, jak to půjde a budu se na to cítit, začnu cvičit....Takže myslím, že posilováním nemůžete nic zkazit.

@hanus177 Neboj s tou váhou, nic se neděje. Jsem na tom stejně, vždy něco naberu a pak mi ta váha zase spadne a zjistila jsem, že jsem za poslední 4 měsíce přibrala 1 kg, ale prý to nevadí, když se mimi dobře vyvíjí.

krakorka
13. jan 2012

Dobré ránko,u nás bílé ale teda fičící!!

večer mě brutálně pálila žáha,ale noc byla celkem na pohodu,manža se včera vrátil až po devátý a ani by se nepřiznal,že se po vlejbale stavili na jedno,uličník 😀

Dnes mám v plánu upéct nějakou buchtu,navečer jedem na návštěvu,tak ať tam nepřijedem s prázdnou a když to vyjde,tak se možná vrátím ,,krásná 😀 ,,,prtožoe známá je kadeřřnice,tak jí chci poprosit o ostříhání.

@kohutovci jen dobré zprávy na poradně 😉

Jdu hledat nějaký recept.

paja83
13. jan 2012

@krakorka Jéé, já už bych taky chtěl bílo....Tady je fouká a nic z toho. Je mi jasné, že začné bílo, až budeme mít vozit kočárky. 😠

krakorka
13. jan 2012

@paja83 no ono víš jak¨,bílo sice je,ale je to poprašek,na autě to vypadá moc hezky,ale toť vše! 😅 manža je nadrženej na běžky a zima pořádná furt nikde.Ale přesně jak píšeš,až budem moct jít ven,tak bude bílo a mráz. 😒

paja83
13. jan 2012

@krakorka Jasné, to je opravdu jen na efekt, ale nějak ten efekt letos v zimě trochu postrádám. Ale na drhou stranu jjedu zrovna na nákup, tak aspoň nemusím ometat to auto🙂. No na běžky opravdu jen na horách.

jancag
13. jan 2012

Bre ranko...tak to bola noc...ked som si lahla maly mal taku disko sou v brusku, ze az som cakala co z toho bude..plus tlaky zo spodu ojojoj🙂)

xxx.klarka
13. jan 2012

dobré ráno 🙂

u mě noc celkem ok, jen se mlaďaska naučila chodit v noci k nám a spí s náma. A já s tím břuchem nemám sílu ji odvést zpět do postele a počkat až tam zase usne. ☹

hulda
13. jan 2012

Ahoj holky, tak vás taky po delší době jdu pozdravit. Koukam, že zatim jsme všechny stále 2 v 1 😉 . My budeme na poslední chvíli ještě malovat ložnici, a to zítra, takže čekam i s oblečky na mimčo, až to bude hotový, aby mi to nenačichlo barvou atd. Tudíž se modlim, aby tam drobeček opravdu ještě aspoň dva týdny zůstal 🙂 . Ale byl to teda blbej nápad, pouštět se do malování 3 týdny před termínem 😅

bambula1307
13. jan 2012

@hanus177 dakujem nabuduce sa na to musim spytat 🙂..bo u nas sa len krtko pozera..hrozne od rana do vecera :((. Tak nech ma daku zmenu 🙂

ivce
13. jan 2012

@xxx.klarka to ta naše malá se to ještě neodnaučila 😉 😀 😀 takže večer usne v postýlce, ale každou noc vleze za náma. Někdy kolem půlnoci a někdy fakt až nad ránem. Tak jsme zvědavá, jak to bude vypadat, až se tam budeme mačkat čtyři 😠 😀

@hulda buď v klidu, my budeme malovat až příští víkend a termín mám hned po tobě 🙂 manža dělá ve středu státnice, takže se nechce nechat vyrušovat 🙂 takže až po příštím víkendu budu lovit na půdě postýlku atd. Taky musíme vydržet 2v1 🙂

bambula1307
13. jan 2012

@defs dakujem za receptik uz som si zapisala.

@mavanka je to ozaj krasne, deti su velmi sikovne 🙂))

Mne od vcera trosku tuhne brusko, ale len tak malicko. Hned som kukla do knihy. Pise sa tam, ze to sa maternica pripravuje na porod a dolna cast sa zmakcuje..co umoznuje aby hlavicka klesla nizsie 🙂
Len keby som nebola taka unavena. Dnes ani nevarim, len som semienka paprik, zeleru a machovky zasiala do kvetinacikov a uz som unavena ☹ ..ako potom zvladnem rodit 😕 , ked ma taketo blbosti unavia 😒

xxx.klarka
13. jan 2012

@ivce Malá právě jak kdy, někdy spí celou noc u sebe, a někdy je období kdy je u nás už o půlnoci. Také jsem zvědavá jak se tam budeme pak mačkat 4. Takhle jsem zlámaná, že se nemohu roztahovat ... navíc ted vždy přijde a tak hodinu dělá hovadiny než usne. 😕

bambula1307
13. jan 2012

@krakorka no dievca ty si daka akcna 🙂 tak nech sa kolacik podari 🙂)

@kohutovci drzzime palce do poradne 😉
@hulda no ja sa tiez chystam ale len drobnosti namalovat..ako odretu stenu..a popisane od malej okolo vypinacov..sak nech len nelehnim...ale najskor si troska odychnem 😉

U nas zatial nesnezi ani neprsi,ale je pod mrakom ☹
pekny den zienky

bambula1307
13. jan 2012

@xxx.klarka tak toto poznam , mam postielku prirazenu k sebe..a to je ja chcem cajik..ja chcem mliecko...ja chcem didik...a aja idem k tatkovi. No a lepsi sa na mna....Tak to ide dokola, kym sa nenastvem a neusadim ju do postele nasilu. To potom este...pohladkame Zuzku..takze tak.
V noci sa aj 2x zobudi a pyta didik. Neviem ako to bude az nas bude viac...och uz teraz mam strach. Manzel sa odstahuje do obyvacky a ja budem na vsetko sama.. ☹

kokorunecka
13. jan 2012

Dobré ráááááááááááánko babulenky moje 🙂
Ono, stačí keď vás príde navštíviť sanitár a hneď sa dejú zázraky 😀
Poporiadku 🙂 Stále ležím v nemocke, stále do mňa pchajú lieky na udržanie tehotnosti - oddnes našťastie už len polovičnú dávku, lebo pochopili, že malinkej to je úúúúúúúplne jedno 😀
Včera na ultrazvuku už nič nenamerali, lebo hlavička je príliš nízko a ako povedala dr. "zakliesnená".
Monitor bol zakaždým v poriadku, keďže stačí trošku schladiť tým gélom a malá je zasa hneď jak baránok 😀
No, k internetu, tetušky sa veľmi snažili, aby som zabudla na to, že som sa chcela pripojiť 😀 Potom prišiel krstnej priateľ a do 24hodín mám pripojenie 😀 Čo do 24 hodín, do 12 😀
Chcem sa veľmi pekne poďakovať @petpop @kohutovci , ktoré úpenlivo informovali o tom, čo som im v zúfalstve popísala 😀
Ďakujem tiež vám, všetkým ostatným, ktoré ste na mňa a bábo mysleli 🙂

Čítať som vás tu čítala, len mi nešlo prispievať, tak viem, že máte dilemu s chudnutím, ste unavené, nedá sa vám spať...
Ja som nad chudnutím ešte nestihla premýšľať 😀 Unavená nemám byť z čoho 😀 A spím jak zarezaná každý večer, každú noc, každé doobedie 😀

eniciatko
13. jan 2012

@kokorunecka držím palce, ať jste obě v pořádku!

eniciatko
13. jan 2012

Krásný pátek i když 13tého... přeji únorovkám... 🙂
Ja se chystám ke kadeřnici, snad mi na hlavě pár vlásků zůstane 😎

jancag
13. jan 2012

@kokorunecka Juuj sa drz...ja som rada, ze som domka..len ktovie kedy sa tam zas vratim..a dokedy ta chcu este drzat...mna pustili s tym, ze aj keby sa maly narodil ze by to ok malo byt..no tesimsa vzdy kazdemu dnu

kokorunecka
13. jan 2012

@eniciatko Ďakujeme 🙂
@jancag No, v utorok mi povedali, že minimálne týždeň, tak hádam v pondelok na vizite zhodnotia môj stav buď ako adekvátny na cestu domov, alebo na cestu o poschodie vyššie (pôrodnícke oddelenie) 😀
Ja už mám také stavy, že pokojne nech sa už radšej narodí 😀

jancag
13. jan 2012

@kokorunecka ti verim...ja som tiez mala take stavy...mna pustili len kvoli tomu, ze v 30.tt mi pichali aj tie kortikoidy na pluca..ale mohol by este nejaky ten gram pribrat...ale kazdy den sa pozorujem jak to ..ze ci to uz neprichadza, a dnes ma zas tak v podbrusku pobolieva..no snad to prejde

xxx.klarka
13. jan 2012

@bambula1307 Malá má naštěstí svůj pokojíček a tak usíná i spí,než dojde k nám. Pití ani mlíčko v noci nedostává, ale ten dudlík je prokletí, jakmile ho nemůže najít, tak se vzteká a vzteká. 😠 To jsem ji ho chtěla do porodu vzít, ale tím že jsme začli odplenkovávat, tak jsem ji ho nechala, aby neměla tolik změn najednou. Tak uvidíme jak to půjde, až se zbavíme plenky natrvalo, tak pak přijde nařadu dudlík. Ale přes den ji ho schovávám a dostává ho jen na spaní.

@kokorunecka Tak suepr, že jsi už zase online 🙂

Jinak k přibírání, začínala jsem na 84kg a jsem na 101-102, jak kdy. Takže nějáký +18kg. Při dceři jsem měla 21kg, porodem šlo dolů 13kg, pak ještě 4kg a zbytek + něco navíc šlo mou vlatsní vůlí (cvičením a počítáním kalorií). Teď po novém roce jsem se naštvala na tu váhu už a počítám kalorie a snažím se udržet váhu už aby jsem nepřibírala, miminko má z čeho brát, tak by to mělo být v pohodě. Jím vše, jen v omezeném množství tak, aby mi to vyšlo na den. I tak jím stejně kolem 8000kj což je hodně moc :D Po porodu jsem rozhodnutá dát své tělo nějak dohromady a hubnout ve velkém. Před 5 rokama jsem měla 50kg a stydím se jak jsem se vyprasila. Chtěla bych se dostat alespoň na 70-75kg, a byla bych se sebou alespoň trochu spokojená. Tak snad mi to půjde. 🙂

@eniciatko Užij si kadeřnici, já se domlouvám s kamarádkou, že mě přijde po neděli ještě ostříhat a hodím si ještě barvu na hlavu, ať vypadám trochu k světu. 🙂

krakorka
13. jan 2012

@kokorunecka hurá hurá hurá.To jsme rádi,že jsi v pořádku a už i připojená 🙂 To je fajn,že se ještě držíte 2v 1.Já jsem měla včera poradnu a doktorka říkala,že máme hlavičku taky dost dole,na ultrazvuku už neni skoro ani vidět,ale říkala,že ještě tak 2-3týdny-uvidíme,mě by to nevadilo,ty 2 týdny snad ještě vydržíme. 🙂

Obdivuvju vás všechny,že se vyspíte i s dítkama v posteli,to já teda vůbec!!!!Takže jsem ráda,že spí mlaďask ve své posteli a že jí vnoci jen kontroluju jestli je přikrytá.

kokorunecka
13. jan 2012

@jancag No, veď jasné.. Ty si to mala už vtedy také, že treba držať a vydržať..
U mňa to chcú aspoň ten týždeň podržať a potom to nechať nech už to je takpovediac v termíne..
No, ja čo som vstala mám pocit ako keby som presúložila celú noc 😀 Tak ma bolí celý spodok.. Ale dr.vraví, že to je ok, že iné to už nebude 😀

kokorunecka
13. jan 2012

@krakorka No, mne v pondelok ešte orientačne vedeli odmerať hlavičku ale včera 😀 Že to nejde ani veľmi, veľmi orientačne, lebo už vidí pomaly len záhlavie a krk 😀
Ale tak, aspoň vieš, že už chce ísť von 😀
Veď, čo sa nám môže stať? 😀 Maximálne porodíme 😀 😀