Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@petpop No abych se pak nedivila, když mi po porodu řeknou, gratulujeme maminko, máte krásnou holčičku 😀 😀 😀 Mám to jen z UTZ dle doktora, ale ne z krve, aby to bylo 100%. Chudinka by byla celá v modrým s autíčkama, traktůrkama, vrtulníkama atd. 😎 protože mám opravdu jen vyloženě chlapecký oblečení.
Ahojky holky, tak mám po poradně, dnes mi dělala p.doktorka stěry na streptokoka, jinak je vše v pořádku, a udělala mi dnes radost. Hlavička že už je hodně dole CS 4,5 , čípek volně průchozí na jeden prst a podle ní bych mohla rodit i dřív, tak jsem celá nadšená 🙂......... abych se neradovala předčasně a nepřenášela, že 😉.
@silente jooo. potkalo mě pár lidí, pošťačka mi říká.... prosím Tě, co tady děláš......... 😀 , tak jsem jí řekla, že nikdo jinej doma není a já nemůžu spát, tak se smála a pokračovala do práce.
@viknat My to mame taky jen podle jednoho (!!!) UTZ, pozdeji uz bylo jen "neco tam je, muze to byt pinda, ale taky nemusi" ... Tak to me uplne znejistilo, ..ale tak nejak s tim chlapeckem uz pocitam. U me by jinak holka byla stejny chudak, jako u Tebe 😀 Vsechno klucici, i kdyz musim rict, ze od tchyne mame i 2 ruzove a 1 cervene dupačky 😀
Ahojte dievčence 🙂
Dnes ráno ma púšťali domov, tak som sa nestihla skôr pripojiť 🙂
Som na 1 prst 😀 A mám byť v pokoji 😀
V stredu sa hlásiť v poradni pre rizikové tehotenstvo ... 🙂
Takže všetko oook. 😀
@kokorunecka No super, tak nakonec o jedden den dřív🙂. Hlavně, že jsi v pořádku🙂
@mamilia obrovská gratulace k miminku!!!!! 🙂 je super, že se to nakonec hnulo a už je venku 🙂
@defs - takže to ranní odhrnování pomohlo, že? Porod na dohled 😉 😀
@loretana ivce - 9.2.2011 - překvapení (snad tedy jen pro vás, my to víme a doufám, že se pak doktor nespletl 😀 )
@silente moc děkuji za tipa na tu Irmu, má jednu novou doma, tak to hned rozstříhám 😀
9.2. chlapeček 🙂
@furi2012 no partizan je to, otocilo sa nam chrbtom ☹
@kokorunecka tak pekne oddychuj aby si to vydrzala co najdlhsie.A inak sa ako citis??
@loretana Omlouvám, se, že píšu až teď, ale byla jsem v poradně a dočítám postupně. defs TP 17.2. holka
Tak taky bych byla pro uzavření skupiny... jestli mě teda do ní přiřadíte 😉 😕 , jinak FC jsem si založila před pár dny a ani ne po dni fungování jsem ho rušila.... doma to neprošlo....že tam není vůbec bezpečno i přes to, že je to tam vše jen pro přátelé... že z toho jdou vytáhnout veškeré informace.... tak pro klid a pohodu jsem to zrušila. Tak tím se omlouvám peptop i ostatním, co jsem je s touhle věcí obtěžovala.. ale snad to pochopíte 😉
ahojte Maminky... neviete nahodou ako je to zo zelezom v tehotenstve? Mne vysli vysledky ze mam malo zeleza a doktorka mi predpisala tabletky, ale odkedy ich beriem nemozem vobec spat 😖 posledne dva dni som si tabletku nezobrala a spala som ako zabita. Myslite ze mozem tabletky vysadit a radsej sa pokusit jest viacej zeleza v strave? Neviem ako mozenedostatok zeleza ovplyvnit tehotenstvo preto spekulujem 😝
@martinamk bberu ttaky železo a když jsem se ptala doktorky jestli musím,tak mi řekla že jo,akorátt jsem ho měla brát 2x denně a ona mi řekla,že aspoň jednou,tak ho beru ráno.
jinak máme polystyrenové kuličky snnad všude,doplňovali jsme do kojo polštáře 😀 😀 a jsem sama samička-manža mi zas ujel na volejbal.
přemýšlím co si zakousnu k večeři,odpolko jsem měla hnusnej mrkvovej salát,pak dva koláče a teď??!!
@kokorunecka super,že jsi doma!!! 😵
ahoj skoromaminky a maminky,
pokud mě vemete mezi sebe, tak bych se ráda přidala... sice jsem tady přispívala kdysi na začátku těhu, ale je to už tak dááávno, že se radši ptám 😉 čekáme nejspíš kluka (dle ultrazvuku ve 12 a 16 týdnu) a termín mám 2.2.
@loretana Tabulka je dobrá 🙂 , jinak mám tady nějakej přehled o soc.dávkách a rodičovských příspěvcích.
Ty jsi byla asi zaměstnaná, tudíš máš placené nemocenské pojištění. Rodiče si od ledna tohoto roku mohou sami určit délku čerpání příspěvku. Výplata příspěvku skončí buď vyčerpáním částky až 220.000,-korun na dítě, nebo dovršením 4.roku dítěte.
Měsíční výše příspěvku je omezena 70% třicetinásobku denního vyměřovacího základu, což zhruba odpovídá peněžité pomoci v mateřství.
Pokud je denní vyměřovací základ nižší než 7.600,-Kč, bude si moci rodič volit výši příspěvku do 7600 korun měsíčně.
Pokud je vyšší než 7600,- může zvolit výši příspěvku do výše těchto 70% třicetinásobku denního vyměřovacího základu, nejvíše však do11.500korun.
Výši příspěvku je možné měnit nejdříve jednou za 3 měsíce.
Výši příspěvku stanoví vyšší příjem obou rodičů.
Tak snad Ti to pomohlo a třeba i ostatním 😉
NÁROK NA RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVĚK
Pokud si ani jeden z rodičů neplatil nemocenské pojištění, a neměl tak nárok na mateřskou (nezaměstnaní, studenti atd..), nemohou volit výši a délku rodičovského příspěvku.
BUDOU brát 7600,- Kč do 9. měsíce věku dítěte, poté 3800,- Kč do 4let věku dítěte.
Celkem to bude 216.600,- Kč
O rodičovský příspěvěk je možné žádat na kontaktním pracovišti uřadu práce.
Rodiče už mohou dávat děti do školky bez omezení a nepřijdou o příspěvek. Týká se to dětí starších než 2 roky.
HOlky, tak já se ještě dnes připojím, teď frčím pá.... zatim mamulky 😉 ..... a to jsem to ještě nedočetla ☹ ...aaach joooo

@viknat No to jo, to je samý kluk🙂