icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

loretana
19. jan 2012

TABULKA
MAMINKY
rossalinda...............holčička Ziva..............12.1.2012...........2270g, 44cm
nuna55.....................holčička Ninka ..........14.1.2012..........2640g, 47cm
mamilia ...................chlapeček Leo...........19.1.2012............3160g, 51cm

PŘEZDÍVKA...TERMÍN.........POHLAVÍ
kohutovci.............25.1..............dívka
loretana......... .....1.2............. ..chlapec
rony2011..............1.2...............chlapec
kharik....................2.2...............chlapec
kessinka.......... ...4.2............ ...chlapec
mavanka..............5.2.............. .chlapec
aime82.................5.2................chlapec
martinakmk.........6.2.............. ..dívka
jancag..................6.2............. ...chlapec
jahmara............. .6.2.................chlapec
vrabciatko............6.2.............. ..chlapec
xxx.klarka......... .. .7.2............. ..chlapec
kokorunecka.. ... 8.2. ........... ...dívka
krakorka......... ... ..8.2.
amrash.......... ......7.2.(14.2.).. .chlapec
paja83............. .....8.2.............. .?
ivce.................. ......9.2................?
eniciatko...............9.2................chlapec
bambula1307. ...9.2................?
tunylyk........... .. . .10.2...............chlapec
petpot......... ... ..10.2.(22.2.)...chlapec
furi2012..............10.2.......... ....chlapec
viknat.............. ....13.2...............chlapec
Bianca2..............13.2........ ......dívka
andryskam. .......14.2...............chlapec
kiityii................. ..14.2...............dívka
mell................ ....17.2...............
siwinka1717.......19.2..............dívka
nikolet_89..... ....20.2...............dívka
veronika9686.. .20.2...............dívka.
silvia10131..... ..22.2.............. chlapec
oluska88............22.2........... ...dívka
danka483..........24.2............ ..chlapec
silente................29.2........ .....chlapec
platinka_2009..29.2...............chlapec

jancag
19. jan 2012

jooj baby..ta bolest v podbrusku ako pred menstruaciou ma uz nebavi...som z nej vzdy nervozna, ze co sa z toho vykluje 😒

loretana
19. jan 2012

@kohutovci teda, to je maminek, já se těším, až ta horní tabulka bude delší, než ta spodní🙂
@aime82 taky se chystám do Podolí, a máš hezký termín, to jsou moje narozky🙂

loretana
19. jan 2012

holky, přeju hezkou dobrou, zítra se ozvu, jak dopadla kontrola... krásné sny a klidnou noc přeji!

mavanka
19. jan 2012

@andryskam sestřičky Ti s dýcháním poradí, já minule na předporodním kurzu byla, ale stejně jsem si nic nepamatovala, a teď vlastně taky nevim, musim si to někde najít 🙂 U vás v porodnici jsou soukromé porodní sály, ke jsi od začátku sama, případneě s doporovodem, nebo to funguje tak, že jsou přípravny a až rodit jdeš na sál? V tom případě by mě zajímalo, jak je to na těch společných přípravných pokojích, jestli je tam volně k dispozici sprcha a tak... a jak je to s doprovodem, kdy může přijít, nebo jestli tam případně má kde počkat... jestli uvažuješ o epiduralu, tak bych se taky zeptala, jak to tam chodí - někde ho dávají jenom přes den, protože v noci k tomu nemaj anestesiologa, někde se platí...

mell
19. jan 2012

@platinka_2009 samozřejmě, že jde čerpat rodičák a dovolená dohromady, vždyť to spolu vůbec nesouvisí... Dovolenou ti vyplácí zaměstnavatel a rodičák úřad práce. Možná sis to spíš spletla s mateřskou, ne? Mateřská je totiž stejná dávka, jako kdybys byla nemocná, takže ta s dovolenou současně nejde...

mell
19. jan 2012

jinak ještě k té mateřské - ta se započítává do odpracované doby, takže i za ní náleží pak dovolená. A když se to přehoupne přes pololetí, tak se pak čerpá dovolená za celý rok. Takže snad většina z nás by měla pak dostat proplacenou dovolenou za celý rok 2012 (pokud si něco nevyčerpaly ještě před nástupem na MD)

petpop
19. jan 2012

@jancag Mam to same, nekolikrat denne, a hodne v noci. Ale je to porad takove slabsi.. menstruace me teda bolela vic..

aime82
19. jan 2012

@loretana Ahoj,ja doufam,ze ten datum vyjde,hlavne proto,aby byl ten den pritel doma a ne v praci,premlouvam mimise,at na pateho pocka 😉 jinak v Podoli jsem byla zatim dvakrat a poprve fakt mazec,ted v utery uz jsem se trochu orientovala 😉 byla jsem od sve doktorky zvykla na klidek,ale vsichni byli mili a mam pocit,ze budeme v dobrych rukou 🙂

silvia10131
19. jan 2012

ahojte baby,tak som naspet a dokonca s teplotami 😔 ,vsetko ma strasne boliiii ☹

jancag
19. jan 2012

@petpop jj ono to nie je nejake silne...len to proste citim...a ja mam najradsej pocit, ked necitim nic..🙂)))))))))potom si namyslam..

kohutovci
19. jan 2012

Dievcata.. vidite tu tabulku? .. tak sa laaaskavo uz nepredbiehajte, dobre? 😀 😀 😀 😀

6mia6
19. jan 2012

@loretana ja chýbam.
21.2. chlapec

petra123456789
19. jan 2012

@jancag no som stále a už do konca.. ale na buduci týžden mi už vyberú pesar, tak uvidíme kolko malý ešte pobudne v brušku... možno budem ešte aj prenášať... 🙂

petpop
19. jan 2012

@jancag To je to cviceni delohy, ze uz se stahuje a tak, ..ze? Takze ja to beru jako dobrou predzvest, ze se neco blizi..mozna ne na dnech, ..ale blizi 😀

cizu
19. jan 2012

Já taky chybim😢 termín 13.2. a pohlaví je překvapení😉

jancag
19. jan 2012

@petra123456789 juuj..no mas to ozaj tazke...ale je super, ze to tak zvladas..
@petpop no to hej ...uz sa blizi...na jednej strane som rada a na druhej by to este par dni mohlo pockat..:DD lebo sa bojim...xixi

pavlinaoo
19. jan 2012

@mell to jako vážně s tou dovolenou? Že když to jde přes pololetí, tak máme nárok čerpat za celý rok? To je super, to jsem nějak nevěděla 😅
@loretana TP 8.2. holčička
@silente tvůj nápad se separačkama z té ikeácké deky je vážně dobrý, taky nastříhám...už ji mám doma, fakt super levný zlepšovák... 😵

mell
19. jan 2012

@pavlinaoo jj, vážně, jen aby to věděla také tvoje mzdová účetní 😀

A my dneska byli celý den zalezlý doma, tak jsem celkem fit 😉 A dokonce jsem se dneska konečně dokopala k doktorce na EKG, ta se mě, chudák, hned ve dveřích lekla, jaký že to mám ohromný břicho 😀 Prý takový pupek ještě neviděla. Aspoň mám důkaz, že fakt mám velký břicho a je jasný, proč tak trpím...

mavanka
19. jan 2012

@pavlinaoo no přesně je to tak, že když máš míň, než 100 neodpracovaných dní (což jsou čtyři měsíce), tak se to nekrátí vůbec - jinak za 100 neodpracovaných dní o 1/12 a za každých dalších 21 dní o další 1/12... takže úplně celá nám většinou nevyjde, ale jen minimálně krácená

pavlinaoo
19. jan 2012

@mell tak ji kdyžtak osvěžím pamět, nebo si to bude muset nastudovat 😀
máš mega pupík jo? To bysme sem ještě mohly dát, obvody našich pupíku 😎 ...taky si říkám, jak to ta příroda má krásně zařízený, že se ta kůže dokáže taaaak natáhnout.
@mavanka i kdyby nebyla úplně celá, tak pořád je to pěkná zpráva a peníze navíc...

mavanka
19. jan 2012

@pavlinaoo jojo, jsou za to příjemné peníze navíc 🙂

mell
19. jan 2012

@mavanka ne, nárok na dovolenou se nekrátí, pokud nastoupí žena ihned po skončení MD. Mám někde i ty paragrafy, chceš to sem hodit?

matulat
19. jan 2012

@loretana matulat 23.2. asi dievca?

mimmi77
19. jan 2012

@kohutovci k tým, kočkám, ktoré sa tu objavia a potom zase dlho nič patrím nepochybne aj ja. Mám trošku pocit, že sme tu nežiadúce.... Na jednej strane chápem, že kočky, ktoré sem pravidelne prispievate, máte pocit, že vás tu možno niekto len špehuje..... preto mám akúsi potrebu napísať, ako je to na druhej strane – kontrétne u mňa... Do konca 8. mesiaca tehotenstva som pracovala, celé tehotenstvo mám úplne bezproblémové a fakt som fungovala takmer na 100 %. A tento posledný mesiac sa snažím pripraviť všetko potrebné pre bábätko. Čítam vás tu vždy večer, kvôli tomu, že viem, že občas sa tu dozviem niečo, čo je dôležité, alebo zaujímavé. Ale nepovažujem za nutné a vhodné, aby som Vám sem písala o tom, koľko krát som bola v noci na WC, čo som dnes varila a kedy som odzdobila stromček. Keby to tu písali všetky, ktoré Vás čítajú, obávam sa, že by to bol len jeden veľký chaos a asi by dosť dlho trvalo, než by sme sa dostali k nejakej hodnotnejšej informácii. A podľa tabuľky, ktorá tu dnes vznikla, mám pocit, že tých neprispievajúcich, len čítajúcich, je asi viacej ako aktívnych kočiek.
Toto bude moje prvé dieťa, o ktoré sme sa snažili 4 roky. Za ten čas som tu na MK čítala mnohé témy, ktoré sa ma týkali...... meranie bazálnej teploty, stimulácia clostilbegytom, PCO, laparoskopia, MA, IUI, IVF, Reprofit Brno....... všade som sa dozvedela niečo, čo ma posunulo ďalej za vytúženým dieťatkom, aj keď nakoniec sa nám to podarilo prirodzene 😵 a konečne som sa dostala k čítaniu témy, po ktorej som túžila 4 roky 😉 Keby som celé tehotenstvo mala nejaké problémy a nič by som nerobila, určite by ste tu všetky poznali moje tehotenské trable a kopec iných vecí 😎 Ale keďže celé tehotenstvo vďaka Bohu fungujem akoby som ani tehotná nebola, nemám nič, čo by stálo za Vašu pozornosť pri čítaní a žiaľ nemám ani toľko času, aby som komentovala to, čo tu za celý deň popíšete. Keď sa tu dočítam niečo, čo potrebujem vedieť, zapíšem si, keď náhodou nerozumiem, opýtam sa... to je celá moja aktivita v tejto téme. Určite by som sem po pôrode rada prispela svojou pôrodnou story, lebo si myslím, že to je takmer vždy zaujímavé čítanie pre ostatné.... A keď už budem s maličkým doma, obávam sa, že opäť budem čítať, komentovať a riešiť len to dôležité.... lebo každú voľnú minútku sa budem snažiť venovať rodine....
Ale to pre mňa nič nemení na fakte, že keď tému zamknete, bude mi smutno, lebo sa tu cítim dobre, aj keď Vy ma nepoznáte 😔

mimmi77
19. jan 2012

aha, koľko ja viem písať, keď chcem 😀 😀 😀 😀 sorry za predlhý príspevok, už som unavená.....

paja83
20. jan 2012

@andryskam Můžedš třeba zeptat, zda Ti přiloží mimčo hned, nebo nesou nejdřív na ošetření....zda s mimčem na to ošetření (umytí) může jít manžel....kde stojí manžel při porodu a zda může fotit.....jak dlouho jsi po porodu na sále....uff, o víc mě nenapadá😀

defs
20. jan 2012

Tak opět krásné dobré ráno 🙂 maminky těhulky a už i maminky chovající miminka 🙂 .

Konečně jsem vše dočetla 😉 ..... to je ale fuška,dočíst tolik stran..... škoda že tu není smajlík s potem na čele 😀 😀 .
A ještě dodatečně gratuluji mamilia k narození mimouška 🙂 a přeji celé rodince mooooc moc zdravíčka.

defs
20. jan 2012

@loretana TP mám 17.2. ..... holčička , jestli mohu piprosit 🙂 .... děkuji za vložení, až budeš mít čas 🙂

kristinaanna
20. jan 2012

@loretana ahoj zabudla si na mňa , termín mám 23.2. a bude to dievčatko