icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

lili_a_mimi
27. jún 2011

@monika2712 to urcite nie... 😉

monika2712
27. jún 2011

no nemyslim uz teraz, ale trebars neskor ked uz jej babo v bruchu vacsie... myslis ze to nie je pocut ani neskor?

monika2712
27. jún 2011

heh, predsa som daco nasla,ale az od 12teho tyzdna sa to da pouzivat.. http://www.interstore.sk/e-shop/index.php?page=...

lili_a_mimi
27. jún 2011

@monika2712 neskor ano, ale nie len tak... je na to taky pristroj - http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/22361 😉 alebo niekto pocuje aj cez fonendoskop

monika2712
27. jún 2011

aha no nieco podobne som aj ja nasla,akurat drahsie 🙂

lucika09
27. jún 2011

Ahojte, vítam nové mamičky čakateľky 🙂 Ako čítam viaceré sme mali dnes deň D a gratulujem všetkým potvrdením tehu, srdiečkam aj knižkam 😵
Tiež som na dnešok netrpezlivo čakala, našťastie všetko v poriadku, bábo je tak, kde má byť, zodpovedá tt, srdiečko bilo ako zvon a mám už aj tehu knižku 🙂 Júúj veľmi sa vytešujem, je to úžasný pocit vidieť ten malý zázrak vo vás 😵

lucika09
27. jún 2011

ale ste toho popísali, už som aj zabudla, na čo som chcela reagovať, demencia sa začína prejavovať 😅
Pri prvom som pribrala 25 kg, cvičila som ako som mohla, ale skôr si myslím, že je to dôsledok kľudového režimu. Ležala som prvý aj posledný trimester, jedine v 2. som aktívne športovala. Zaujímavé, že v pôrodnici som nechala 15 kg a zvyšok do pol roka odišiel bez väčšej námahy. Teraz budem rada, keď priberiem do tých 15 kg, uvidí, či sa podarí.
@adenka príjemný let, aj dovolenku a nech Ťa nevoľnosti obťažujú minimálne, aby ste si ju užili 😉
Tiež ma včera začala chytať panika, ako to všetko zvládnem s dvoma deťmi, väčšinu času som sama doma (mm v práci) rodina ďaleko, nemám sa ani na koho obrátiť s pomocou a hrôzu mám z toho, ako budeme fungovať tesne po pôrode, či budem stíhať navariť, postarať sa o staršieho a všetko okolo toho.

olousek35
27. jún 2011

ahojda holky, zdravím všechny nastávající maminky, že nás tu ale je. Já osobně se v tom opravdu ztrácím. Od rána jsem se konečně rozkoukala a začínám si užívat těhotenství. Letošní rok je opravdu nejspíš abnormálně plodný. To nám vláda seškrtá ještě nějaké dotace, pokud ještě něco zbylo. 😀

darksky
27. jún 2011

@zuzanka444 Moje pve vytuzene...tiez sa trosku bojim,ale vsetci mi radia mysliet pozitivne. Strasne sa tesim a nech to bude cokolvek...Mas uz vymyslene mena?🙂

tututu
27. jún 2011

Ahojte maminky čakateľky maličkých lásočiek,
pridávam sa aj ja tak zatiaľ potichúčky, PM som mala 29.5. ale ovu som mala už na 9 deň, test som robila už 24.6. pekný duch, dnes opakovane už krásne koľajničky, nie síce také silné, ale je to výraznejšie ako minule....Kalkulačka mi dáva termín 2.3.2012, ale mala som 2 cisárske, takže bábo ak bude všetko OK bude sekcia znova, takže skôr sa hlásim k vám februárovkám...
Veľmi sa bojím, ale nepripúšťam si to tak, lebo 31.12. som musela na kyret v 8+5 sme nemali ešte srdiečko, bábo sa prestalo vyvíjať, tak teraz trpnem či bude OK, neviem, ani kedy mám ísť ku dokymu, som 😝
Držkám vám všetkým palce, nech je všetko už len dobre a nech naše lásky rastú do krásy a zdravíčka 🙂 🙂 🙂

sasena033
27. jún 2011

@olousek35 krasa gratulujem

darksky
27. jún 2011

@silvia.t Dakujem za privitanie 🙂 Mas velku vyhodu, ovela viac skusenosti ako ja 🙂 Snazim sa citat na nete, ale nenasla som este dobru stranku...nemas nahodou nejaku dobru stranku, kde je opisany kazdy tyzden a je tam aj fotka velkosti plodu?

silvia.t
27. jún 2011

@darksky ja chodim sem http://baby-web.topky.sk/Tehotensky-kalendar.aspx do kalendara napis termin porodu a tam ti podrabne rozpisuje co a ako ohladom baba aj teba...aj ake vysetrenia by si mala absolvovat 😉
ked som prvy krat cakala tamera tak som sa na tu stranku aj zaregistrovala a ked sa maly narodil poslali mi z tej web stranky mail z pampers a nivei nejaky registracny formular,ja som sa zaregistrovala a do tyzdna mi prisli vselijake vzorky a bolo ich riadne,este teraz mam nejake nerozbalene 😅

lucika09
27. jún 2011

@olousek35 gratulujem
@tututu vitaj, neboj tentoraz to dobre dopadne 🙂 Smiem sa spýtať, prečo si mala cisárske? Dôvod bol na Tvojej strane, či na detičiek? Aj ja som mala cisársky a dnes mi dr potvrdil, že ak bude jazva a bábo o.k. mohlo by to ísť aj prirodzenou cestou, ale ešte je veľmi skoro.
@darksky aj tu je dobrá stránka http://tehotenstvo.academy.sk/

adenka
27. jún 2011

@lucika09 no nejak to uz budeme musiet zvladnut... sme silne zeny nie? 😀 ... na mna tie moje paniky a depky idu v takych navaloch... hlavne ked mi je zle, alebo ked mala je ako certik....

@tututu vitaj u nas 🙂

lucika09
27. jún 2011

@adenka čo nám iné ostáva, ale zvládli iné, zvládneme aj my 😉 Presne tak, hororové scény mám pred očami, keď malý vymýšla, robí naschvál, alebo keď vidím podobný vekový rozdiel na ihrisku a staršie dieťa chytá hysáky a mladšie reve o dušu 😅

adenka
27. jún 2011

@lucika09 no presne... alebo ked sa obe deti rozbehnu inym smerom 😀 ... ale to uz bude to lepsie obdobie ked budu behat... ja skor neviem ako sklbim kojenie, varenie, zehlenie a hrajkanie sa s mojou malou bambulou... ak budem zas kojit tak ako ju.. t.j. kazdu pol hodinu aspon 20 minut, tak moja dominicka vyleti z koze

darksky
27. jún 2011

@silvia.t nooo, take nieco by ma potesilo, ale do Irska mi to asi neposlu,ze? 🙂

tututu
27. jún 2011

@lucika09 ja som nemusela sekciu, len pri prvom synčekovi pos@ali pôrod, a museli robiť sekciu, ale aj tak to bolo tlé, malý žil len 35 dní na prístrojoch, pridusil sa na pup. šnúre, mal ju omotanú okolo krku a doki mu pustil plodovú vodu a on nemal šancu- proste je to hrozné, keď si na to spomeniem teraz, stále to boli ☹ a malá sa rodila po 14 mesiacoch , tak to bolo dosť skoro, ja som otehu 5 mesiacov od sekcie....
Druhú sekciu som si zaplatila, nehanbím sa za to, ale zvolila som aj inú nemocnicu a cisarák mi robili v epidurále, takže skoro ako pôrod- malú som videla hneď a hneď mi ju aj priložili, no proste, bol to neskutočný zážitok 🙂
Takže ja z mojich doterajších 3 tehu mám len jedno dieťatko živé, jeden je anjelik už narodený, druhý sa stal anjelikom už v brušku a teraz toto moje štvrté tehu- uvidíme 😉

silvia.t
27. jún 2011

@lucika09
@adenka no baby bude to tazke ale zvladneme to/a aspon nie ste v jednoizbaku ako my z toho mam najvacsie obavy 😅 /...
teraz prisiel tamer ku mne a taha ma za tricko a hovori..otvor babatko,otvor 😀 chudak ho chcel s bruska vytiahnut 😀 😀 😀

lucika09
27. jún 2011

@adenka ja som prvé 2 týždne kojila štýlom nonstop, pauza snáď necelých 20 minút, v noci á 30 minút hore a nakoniec sme zistili, že malý nevie sať a cucká len predné mliečko. Výsledok bol odsávanie do takmer 9 mesiacov. Dúfam, že toto už nezažijem a skĺbime kojenie, hranie aj varenie dokopy.
Ale asi veľmi bude záležať aký bude pôrod a či sa rýchlo postavíme na nohy. Rozmýšlam, že si na týždeň dva zavolám svokru, alebo mamu na varenie a zavorovanie staršieho, ak bude treba, ale čas ešte ukáže, ako a čo spravíme.

rossalinda
27. jún 2011

AHOJTE maminky ale nas tu je...... trosku ma zaskocilo moje tehu, prislo tak z neba, na prvej dcerke sme sa teda narobili a bola planovana teraz je to ako blesk z jasneho neba ale velmi sa tesime ..... vzdy sme chceli viac deti ale po mojom porode som o tom uz nikdy nechcela pocut .... ale zvladla som to a zvladnem to aj teraz
dr idem az buduci pondelok ... uz sa aj bojim ze je to neskoro a neviem sa dockat mala by som byť tak 7-8 tyždni kocky chodite tu niektora do GPN - teraz sa presťahovali do noveho KOCHA

lucika09
27. jún 2011

@tututu to mi je ľúto 😢 nechcela som jatriť staré rany, ale verím, že o pár mesiacov budeš držať v náručí ďalšie zdravé bábätko 🙂

slunce_veruna
27. jún 2011

Holky z toho zvladani 2 deti mam stejnou paniku jak vy, malej je hrozne rozmazlenej a zvyklej na to ze si s nim cely dny hraju, asi bude brutalne zarlit....

adenka
27. jún 2011

@tututu smutne ☹ ... drzim palce aby toto dopadlo super a aby si sa tesila z krasneho zdraveho babatka...

@silvia.t aj moja ma take tahy ze ma bije po bruchu aby sa zobudila, alebo mi pusinkuje brucho a to strasne stekliiii 😀

@lucika09 no ja dufam ze mm si vezme aspon na 2 tyzdne dovolenku a potom nastupi moja mama.... aspon na tyzden... tak som to mala aj pri malej a bolo to super.... lebo za 3 tyzdne sa uz pekne zabehnes... a ja chcem aby sa rodina venovala hlavne babatku, nech chodia pekne kocikovat a ja sa budem venovat dominke... lebo ona na mne strasne lipne a bude urcite rozbita z toho ze odidem do porodnice na tak dlho... moje zlaticko... ona je strasne na mna naviazana, tak mi je jej aj trosku luto ako to zvladne

tututu
27. jún 2011

@silvia.t moja aj my sme v jednoizbáku, ☹ len z kuchyne je detská izba, v obývke spávame a rozťahujeme každý večer gauč, a kuchyňu máme na chodbe v jej širšej časti takú rohovú a super- dá sa to, aj teraz ak by bolo bábo, si to viem predstaviť, čo už, n arodíš sa chudobný, tak nemáš len na 1- izbák aj ten máme celý na hypo s úrokom 6,47%- no proste robíme a žijem od výplaty do výplaty, ale dá sa.... 🙂

silvia.t
27. jún 2011

baby a ako budete riesit kocikovanie?? tamer uz bude mat pomaly 3roky ale on sa rad vozi,to je taky lenochod,prejde zopar metrov a uz sa pyta na ruky tak neviem ako budeme fungovat lebo vascinou chodime vsade pesky 😝

adenka
27. jún 2011

baby neviete ake su ceny u kocha?

adenka
27. jún 2011

@silvia.t ja si necham sportak, ak pojdeme aj s mm na prechadzku tak 2 kocare zvladneme, kupim skejtik na hlboky kocik a budem aj satkovat, takze babo v satke a mala v sportaku... budem to kombinovat podla potreby

adenka
27. jún 2011

uz som nasla a skoro som spadla z noh... tak koch nebude 😀

silvia.t
27. jún 2011

@tututu aj my mame presne take riesenie,kuchyna je v chodbe a za nou ma tamer svoj kutik taky mini aj s postielkou a nespal tam ani raz 😠 ,a gauc tiez roztahujem a stahujem o sto sest 😀 a kde planujes ulozit babo?