icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

oluska88
3. feb 2012

@danka483 aspon nieco...ale cloveka to nahneva.

danka483
3. feb 2012

@nera123 ešte sa môže otočiť tak neboj. A veru čo viem ak je prvé CR tak robia aj pri ďalších tehu CR teda aspoň u nás

oluska88
3. feb 2012

@danka483 davam,ako sa len da.nastastie od toho miesta kde horelo byvam dost dalej.

danka483
3. feb 2012

@oluska88 to hej ale čo narobíme, ako keby to dávali z vlastného ach a to že mám už pomaly 15 rokov odrobených to nikoho nezaujíma 😠 idem ja mrknúť k mojej mame potom sa tu ešte ukážem papa

nera123
3. feb 2012

@danka483 a nevieš, kedy sa odporúča otehotnieť po sekcii a koľko tehotenstiev môže žena mať? ja som vždy chcela tri deťúrence, tak to ma zaujíma, či to nie je nejaký problém..

oluska88
3. feb 2012

@danka483 ved ich take veci nezaujimaju.pre nich je dolezite,ze sa maju oni dobre a my sme im ukradnuty.

susi0303
3. feb 2012

@layla06 gratulujem k narodkam a drzim palceky pri porode

oluska88
3. feb 2012

no akurat som sa dozvedela pricinu poziaru.majitelia v sope dali varit zemiaky pre prasce a odisli prec,rozvazat obedy po dedine.to je rozum.

merry580
3. feb 2012

@nera123 ahoj, ja len otázočka? robili ti ultrazvuk? alebo ako prišli nato že je zle otočený? Lebo ja vlastne neviem ako je otočený, naposledy som bola na ultrazvuku v 32 týždni a nikto nič nevravel o otočení. teraz som sa už v nemocnici pýtala na ultrazvuk a že až tesne pred pôrodom... inak držim palce, nech všetko dobre dopadne, nech už pôjde von akokoľvek....

kkl82
3. feb 2012

@oluska88
@danka483
sorry, ze sa vam do toho miesam, ale danka, ak si na socialke bola v 3tt tak ti dobre poradili, lebo by si si platila zbytocne. nesplnila by si podmienku 270 dni dobrovolneho poistenia a tak by ti aj tak vyratali tolko ako teraz.... akurat by si sa rozculovala o to viac o kolko peniazkov by si im dala viac 😉

hanus177
3. feb 2012

@nera123 ahoj, som po operácii chrbtice, tak u mňa je možný len CR. Neboj je to v pohode, len musíš byť naň psychicky pripravená. 😉 Ja som vedela celé tehu, že bude len sekcia, tak všetko prebehlo o.k. dokonca som mliečko dostala na 2 deň 😵 A rez nie je vôbec vidno, zo začiatku trochu pobolievalo, ale ani pri klasickom pôrode nebeháš hneď ako srnka 😀
Druhé tehu sa odporúča po 2 rokoch, ale poznám baby, ktoré to "stihli" aj do roka. Môžeš mať sekciu 3 krát, ale nie je vždy pravidlo, že po prvej sekcii automaticky máš aj druhú. Teraz som pripravená na to, že to bude možno trochu horšie (aspoň, z rozprávania iných báb), ale všetko sa dá vydržať hlavne nech sú bábetka v poriadku 😵 🙂
A len tak pre záujmavosť 😝 ešte nemám za sebou druhú sekciu a už plánujem ďalšie tehotenstvo. Len nech je mimčo zdravé 😉

hanus177
3. feb 2012

Po dvoch dňoch som dnes bola v obchode ( 100 metrov od domu) a prišla som vyštípaná od mrazu ako.... 😖
Je to normálne cez deň a byť -18°C a ako mám vysvetliť Barborke, že aj keď vonku krásne svieti slniečko nemôžeme ísť na prechádzku 😠

kkl82
3. feb 2012

@nera123 kamaratkin syn sa otocil v 40tt tri dni pred terminom porodu... ze vraj to ukrutne citila, ale aspon mohla rodit prirodzene. moj sa otocil na silvestra (asi mu vadil ten rachot na ulici 😝) a tiez sa to nedalo prehliadnut.
ale inak neviem, coho sa ti lekari boja, lebo aj u nas sa v minulosti a v zahranici aj dnes bezne nechaju rodit deti KP prirodzene. Akurat si to vyzaduje viac zrucnosti a pozorovacich schopnosti zo strany porodnika.
V casopise Mama a ja Okt/2011 bol clanok aj s radami na cvicenie, ktore mozu pomoct, ak sa babatko nechce otocit.
K tej tvojej otazke ohladom CR pri dalsich detoch. Po CR vzdy zostava jazva na maternici a preto su vsetky dalsie tehotenstva sledovane ako rizikove. Sice sa uplne nevylucuje prirodzeny porod, ale porodnici "pre istotu" zase volia CR, aby nahodou pri kontrakciach jazva nepraskla... Tretie babo sa po dvoch CR uz nedoporucuje pre velke riziko ruptury maternice. Takze podla mna skusaj vsetko co sa da (samozrejme bez nasilia), aby sa babo otocilo.

layla06
3. feb 2012

@susi0303 dakujem Ti... no uz by som to mala najradsej za sebou🙂 dam info keby cosi...

layla06
3. feb 2012

@danka483 dakujem a ver mi urcite by som mala tie najkrajsie narodeniny🙂

layla06
3. feb 2012

@oluska88 dakujem velmi pekne...

bebel
3. feb 2012

@hanus177 @nera123
Moja naj kamoška akurát včera absolvovala plánovanú sekciu v spinále, lebo jej hrozilo odlúpenie sietnice oka pri klasickom pôrode a to je sama gynekológ/pôrodník. Mala z toho mierne obavy, ale tvrdí, že je to úplne v pohode.

Kamoška v Nemecku mala dcéru narodenú kvôli help syndrómu akútnou sekciou, ale po necelých 3 rokoch v pohode porodila prirodzene syna.

A 1 mojej susede robili pred mesiacom už 4. sekciu v priebehu 7 rokov. Oni sú extrémne pobožní a naozaj nechápem ako môžu takto riskovať jej život.

Pôrod KP je rizikový v tom, že dieťa sa nemusí dobre vyrotovať v pôrodných cestách a ostane zablokované ramienkami a môže hroziť jeho nedokysličenie a následné komplikácie z toho na celý život.

@layla06 gratulujem k narodeninám... ja som ich mala v utorok. 😉

layla06
3. feb 2012

@bebel dakujem a dodatocne vsetko naj aj tebe...

aknajdobko
3. feb 2012

ahojte, tak dnešná poradňa a CTG dopadli dobre, maličký váži 2855 +-417g, poloha hlavičkou/PPH/ , prietoky sú dobré...

ivinka29
3. feb 2012

Ahojte, dnes som bola na poradni a mam dost velke opuchy noh, ruk aj tvare...:( este mi aj namerali vysoky tlak, takze znova idem v pondelok a ak bude treba, tak hospitalizacia..:( tlak mi poobede sice klesol, ale neviem co s tymi opuchmi...

danka483
3. feb 2012

Ahojte babule nejak nám dnes @petja neprispela asi už budeme mať ďalšieho chrobáčika vo fóre 😀 😀

nejra
3. feb 2012

@merry580 v tehu knizke by simala mat zaznacene ako bolo naposledy otocene...

nejra
3. feb 2012

@merry580 a ked ma male stikutku,tak tiez istotne citis kde ma hrudnicek,mne stikuta v podbrusku najcastejsie,takze viem,ze je hlavickou dole...ale to moja je uz od dvatsiateho tyzdna...

aknajdobko
3. feb 2012

Aj ja mam pocit, že /petja/akosi nepíše,asi bude další drobček. Mne teraz tiež nejako stíska v panve a krížoch ,ale zatiaľ každých 15-20min.,tak to hadam ešte prejde. a /ivinka29/ aj mne dosť puchnú nohy, ale TK mám OK. Neda sa s tým robiť nič,len polihuj s vylož.nohami, a hlavne nesoľ jedlo.Ak by ti moc vyskočila váha,zle sa ti dýchalo,výstupil ešte TK, tak chod aj skor/začína ti preeklampsia-malinké ti moc zaťažuje krvný obeh a obličky/ku koncu tehot.sa to stáva dosť veľa ženám.../

oluska88
3. feb 2012

@aknajdobko mozno to bude castejsie a nakoniec napises,ze to mas uz za sebou.

mell
3. feb 2012

@nera123 já myslím, že záleží, na jakého narazíš doktora a jak to mají obvyklé v té jisté porodnici. Já poprvé rodila císařem, když jsem se ptala svého gynekologa, jak to je s tím otěhotněním na prohlídce po šestinedělí, tak mi řekl, že kdybych otěhotněla hned, tak je to OK. Teď budu rodit po necelých dvou letech, ráda bych porodila přirozeně, ale uvidíme. Musím na UTZ, kde mi oměří miminko a když bude veliké, čeká mě sekce znova. Také kdyby porod nepostupoval více jak dvě hodiny, říznou mě, no a kdyby byly jakékoliv komplikace s jizvou, tak mě taky řežou hned.
Já myslím, že jsem někde četla, že sekce se dělají 4, pak už je velké riziko protržení dělohy.

ivinka29
3. feb 2012

@aknajdobko ďakujem, snazim sa nesolit a len oddychovat, hadam to pomoze..🙂) a teda drzim palce, aby ti to dobre dopadlo..🙂)

petja
3. feb 2012

@danka483 Ahojky, Díky za starost 😉
Dnes jsem měla poradnu a všecko vypadá super,průtoky jsou v pořádku,takže mě doktor nikam nežene.Další poradnu mám ve středu a to by mimčo už mohlo být u mě v náručí.Těhu je fakt super,ale už se to blíží,to se nedá nic dělat,už se na maličkou hrozně těším,jsem moc zvědavá. obě děti se narodili 3dny po TP,to je středa,den mojí poradny,2x sem porodila do třetí poradny,v úterý navíc úplněk,dobré indicie 😉 Ale jako bříško mi tvrdne slušně

silente
3. feb 2012

@bebel - Ty jsi měla tohle úterý narozeniny? 😅 Já taky 😅 Jaký jsi ročník ... já 77 🤐

oluska88
4. feb 2012

dobre ranko prajem.aku ste mali noc?ja katastrofa,stale som behala pri maleho,ale uz mam toho dost a zacnem asi strajkovat.