Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@danka483 odmietneme vsetky ockovania, lebo pre take male babo je to hrozna zataz na organizmus. protilatky, aj keby boli ucinne, by mozno ani neboli take hrozne, ale ten sajrajt, co sa spolu s vakcinami picha do zily, to riskovat nechceme. neskor dame len protitetanovku, ale az okolo roka az dvoch. zvazujeme aj proti zaskrtu, ale ine urcite nie. takze sa psychicky zacinam pripravovat na boj s detskou lekarkou aj byrokraciou na uradoch. snad to zvladneme. ak chces, precitaj si viac na slobodavockovani.sk, toto zdruzenie je sice dost razne, ale pravdy v tom maju dost.
@danka483 preco si bola 3 dni bez maleho??? ja som tiez po sekcii a hned po prevoze z JISky na izbu/cca po 24hodinach/ mi malu dali, mohla som sa jej nabazit kolko chcem a na noc som ju zaniesla spat, aby som sa torsku vybuvala a oddychla. potom sme uz boli stale spolu 😀
@danusskaaa no asi iný systém neviem nosili mi ho ale mala som ho až vo štvrtok na izbe a to sa narodil v pondelok tak mi bolo ľúto keď mi ho brali 😢 už to nechcem zažiť taký pocit. Ale zato teraz sme ako siamské dvojčatá 😀 😀
@danusskaaa @danka483 mne maleho po sekcii tiez len nosili prvy den (rodila som rano o siestej), druhy den rano ma presunuli na izbu a maleho som mala na novorodeneckom o dvoje dvere dalej. nosili mi ho kazde dve hodky na hodinku na kojenie, ked tam bol so mnou priatel, tak nam ho nechavali aj dlhsie, alebo sme si po neho hocikedy isli. na treti den hned rano po vizite som ho uz dostala na furt. tiez mi to bolo hrozne luto, ze s nim nemozem byt, ale ja som bola taka psychicky vystresovana s toho CR, ze som si tie prve dva dni ani poriadne neuvedomovala. tak som chcela rodit do vody, popr. aj normalne, ale hlavne prirodzene, ze som si o sekcii ani nic nenastudovala. cele tehotestvo bez jedineho problemu a potom bum... ☹ a s tymi siamskymi dvojcatami s dankou plne suhlasim, aj my sme s bubom taki, az tatinko trochu ziarli 😝
@kkl82 počúvaj máme naozaj nejaké rovnaké pocity atď. aj ja som celé tehu študovala o pôrode všetko CR som vôbec ani nepripúšťala, tiež som bola z toho mimo. A mám pocit že preto je to moje drobča taký cecko lebo sme neboli prvé chvíle spolu 😝 . Včera som sa takmer rozplakala prišiel tata domov z práce a chlapi debatili ale tak rýchlo som ich nahrávala na mobil a ten mi z tej samej radosti zamrzol tak mám prd a nie pamiatku... ale bol zlatý
no Janko zdravucky a Vaneske sa konecne sopliky o nieco zlepsili.a mna presli chutky na jedlo.
ahojte, po troch týždňoch plus 400 g, máme 5620 g 😉 ďalšia poradňa už s očkovaním, maličká dnes nemá dobrý deň, poobede plačká a plačká ☹ asi bruško, jete už všetko alebo máte niečo čo nerobí vašim drobcom dobre?
a dávate nejaký čajík?
Po dnešnej poradni 5020 gr/ 60 cm. A nabudúce už očkovanie ja mám taký divný pocit z toho s lekárkou som sa o tom rozprávala že či to trochu neodložíme a že môžeme ale mi vravela že len tie najzákladnejšie dáme baby ja neviem ja sa toho dosť bojím.... ☹
@danka483 ja mam tiez taky pocit z ockovania... u starsej dcerky sme mali problemy a tak sme ani nedokoncili vsetko povinne ocko. citala som vsetko mozne aj nemozne, radila sa s desiatkami ludi, presedela som pri nete kopec hodin a nakoniec som sa rozhodla odlozit zatial vsetky ockovania nasej najmensej (na neurcito). potom sa rozhodneme, co dalej, ale isto netuzim do nej pichat tie strasne prekombinovane vakciny 😒
ahojte,tak vcerajsia poradna bola uz aj s ockovanim,mame 5890gramov,2vcelicky v nozke 😠 ,a aj ockovanie proti rotavirusom,a doteras mame zvysenu teplotu 😔
@petja su krasne 🙂 velmi sa na seba podobaju,ako jednovajecne dvojcatka 😉
@danka483 nuz... toto sa musis rozhodnut sama, oni lekari dost strasia, ze ak nebude ockovane, tak bohvie co sa stane. zase si treba uvedomit, aka je sanca, ze sa tymi chorobami moze naozaj infikovat v takom rannom veku oproti sanci, ze sa nieco pomrvi a organizmus ockovanie nezvladne. ja som skalopevne presvedcena, ze babatka maju este urcite cas pred tym, nez im do tela pichneme tolke toxiny. co myslela tymi "zakladnymi"? kedze vsade pichaju hexu a rotaviry, tak myslela hexu? lebo pokial viem, tak vakciny na jednotlive choroby sa im tazko zhanaju a neverim, ze by si dala tu namahu...
@sammmy19 je mi luto, ze ste si tym museli prejst s prvym. ale aspon to vidis na vlastne oci, ze to nie je take ruzove, ako sa nas snazia presvedcit. a ked sa da druhe ochranit, tak ockovanie urcite odmietnite, alebo aspon presunte. mimochodom, nahlasila vasa detska tie "neziaduce vedlajsie ucinky" uradu a vyrobcovi? skusme si tipnut... 😖 :
Ahojte maminky,prosim vas ktora krmite babatko nutrilonom,alebo inym mlieckom???
@oluska88 ahojky, krmila jsem Nutrilonem a teď máme asi 8 dní Sunar.....a ten se mi zdá o něco lepší...zatím
@iva_kucerova a aku stolicu mate???
@danka483
@silvia10131
@kkl82 holky,právě se mi zdá,že taková podoba,jak všici vyzdvihují,tam zase není,Jolka byla takový valibuk,to se o Bety nedá vůbec říct,vše po Jolce je jí volné,i,když svoji váhu má krásnou.Mají podobné rtíky a možná celkový výraz
Jinak včera přiletěly vlaštovky,až ke mě do ložnice 😀
@petja mne tiez kazdy hovori ze chlapci sa podobaju ako vajce vajcu,no ale mne sa to nejako nezda,ako crty maju podobne,len vidim ze su rozdielny,Adamko ma gulatu hlavicku a Lukasko taku podlhovastu a Lukasko ma aj vyssie cielko 😅
tak dnes mame za sebou krasny,slnecny den straveny v Bojniciach.Pripada mi ako keby malej isli zuby.Slinta velmi,stale si dava ruky do ust,nervozna je,strhne sa zo spanku a potom stale place.a dasienka ma take vseliake.

@kkl82 odmietneš aké očkovanie? Tiež by som nerada aby malého pichali kadečím ale ešte som si to veru moc nezisťovala momentálne nemám veľa času, tak daj info. Inak ja som bola celkom spokojná v NR a to som si ešte pred pôrodom poležala na gynde síce tam boli sestričky lepšie ako na šestonedelí ale aj tak v pohode síce aj ten môj CR nebol boh vie čo, lebo som mala vysnívaný prirodzený pôrod ideál bez nástrihu aby som sa mohla o malého starať ihneď bez komplikácií a nakoniec som bola na posteli po CR 3 dni bez malého v depkách aká som nemožná 😖