icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

danka483
10. máj 2012

@kkl82 No to som bola aj ja prekvapená moje malé poobede bolo také divné ale aj debatil nemá na nôžkach bibinko , ale pre istotu som mu dala trošku sirupčeku na noc 😔 merala som mu aj teplotu na tom dudlovom mal 37,2 a na dig.36,8 😠

silvia10131
10. máj 2012

@danka483 neboj ono to prejde 😉 ,moj spal len 10minut asi 5krat na den,,no teras uz niekedy spi aj 20minut 😒 ,,booooode kde je to male babatko co mi po narodeni prespalo aj 4hodky 😒 😅

kristinaanna
10. máj 2012

@danka483 😀

panim
11. máj 2012

Ahojte dievcata, prispievam sem po prvykrat. Ma niektora zbvas problem s refluxom? My mame dobre a zle dni. Dneska bol dost zly. Normalne som si poplakala s malou. Grckala pokazdom jedle; a dost vela, takze pol hodinu po krmeni bola znovu hladna. A ja som uz ziadne mliecko nemala. Vpadla jej fontanella, teda aspon sa mi to zdalo, tak som jej dala trochu vodicky. Ale citila som sa strasne, ako zla matka. Ja viem, ze sa to neskor upravi, ale zatial sa musiim pozerat na moje chudatko, ako vracia.

oluska88
11. máj 2012

@panim nemusis sa na to pozerat.kup jej nutrilon nutriton a zarabaj jej to podla navodu.nam toto pomaha

kohutovci
11. máj 2012

@petja ahojky.. idem si sem k tebe po radu.. lebo som uz nestastna.. poznas nejake homeo na sopliky pre mimco? mala ma uz vyse mesiaca neustale sopliky.. uz brala troje liekov, ATB, sirupy.. kaslik ustupil.. ale sopliky sa stale vracaju.. najhorsie je to rano.. keby som ju napojila na odsavacku, po dvoch hodinach odpojila.. stale nieco pojde.. robili jej vytery z nosteka a vsetko je ok.. ja uzivam na nadchu coryzaliu ale neviem ako by som ju podala malej a ci jej ju mozem dat..

panim
11. máj 2012

@oluska88
Dakujem za radu. Ja vylucne kojim a zijem v zahranici. Nutrilon som tu nevidela. Snazim sa jej davat Gaviscon infant , ale nechuti jej. Pribera dobre, takze musi papat dost, len keby ju kyselina netrapila. Rada by som ju po kojeni polozila do postielky bez toho, aby som ju musela drzat pol hodinu na rukach. Ale UM jej kvoli tomu nechcem davat, ked rastie z materskeho. Chcela som sa len postazovat, kedze som s nou sama, niekedy ma to velmi unavuje a frustruje. Bolo by pekne mat tu pomoc rodiny a obcas sa odreagovat. Ale nejako to zvladneme aj bez nich.

kkl82
11. máj 2012

@panim kojenia sa urcite nevzdavaj, existuju aj rozne pripravky na "zahustenie" mliecka. len musis odsat a podavat s flasky na zaciatok krmenia, potom uz mozes pokracovat s prsnika. skus sa informovat v lekarni alebo u detskeho lekara, snad ti dokazu poradit. ale UM by som jej tiez nedavala, kym mas vlastne mliecko, tak je to pre nu urcite lepsie.

oluska88
11. máj 2012

@panim ja som jej to zarabala,aj ked som ju kojila a teraz nakolko nemam mlieko zarabam jej to aj do UM.nam to pomaha.a chapem ta.robila som to tak ako pise kkl82

danka483
11. máj 2012

@panim skús malú polohovať že neležká len na rovnom ale trošku vyšie neviem aký uhol ale to ti poradí ohladom refluxu @bebel tá má veľkú skúsenosť s refluxom ona je odborníčka ak si nájde tento odkaz určo ti poradí 😉

danka483
11. máj 2012

@kohutovci ahooj a čo ty tu ? Ako sa majú baby v súkromke?

petja
11. máj 2012

Ahojky,my včera po 3m kontrole 5832gr/63cm a pořád moc spokojená.Trochu zlobí růstový spurt,ale to dáme 😉

petja
11. máj 2012

@kohutovci ahojky,no je to složitější,to je síla,tolik léků,tak malé miminko,ale sama vidiš že to nevede nikam,možná je tam psychická příčina? Ta rýma v homeopatii je rozsáhlá,je tam spousta obrazů rýmy s tou odsavačkou jsem to nějak nepochopila,jak po 2h odpojila?Jakou odsavačku máš? Já mám super zkušenosti na všecko mateřské mlíčko a nebo lehce slanou vodu nakapat do nosíka

danka483
11. máj 2012

@petja krásná bábika 🙂

danka483
11. máj 2012

Ozaj a ja som sa nepochválila po včerajšej pichacej poradni 5480 gr a nemerali nás ale už 62 sú nám dosť tesné 😵

danka483
11. máj 2012

A takýto som ja herec holyvúdsky 😀

kkl82
11. máj 2012

@danka483 bozecku, tie ociska vyplestene :D frajer veliky to uz je 😉

kkl82
11. máj 2012

@danka483 idealne miery 😀 ale sranda, lebo mi mame cca tak isto, ale vyzerame baculatejsi. a pyzamka uz mame 68

danka483
11. máj 2012

@kkl82 Dado je celkom atletický typ ale ak bude aj v tomto po mame tak ho to veru prejde 😀 😀 dĺžku neviem lebo nás nemerali. Ale dnes podvečer sa veru hnusné očkovanie prevalilo ☹ teplota 37,9 a ja ako šialená červeň v tvári a behala som ako psycho doma sirup a všetci mi radili čípok, tak som si bola požičať od susedy hotová sodoma gomora môj malinkýpo hodinke nám klesla 😝

kohutovci
12. máj 2012

@petja s tou odsavackou to bolo obrazne povedane 🙂 myslela som to tak, ze ma tych soplikov vela.. a pomerne casto musim odsavat.. morskou vodickou jej preplachujem nosik pred odsavanim a teraz som jej zacala davat detsky nasivin.. a zacina to by lepsie.. inak mame presne take iste miery 😉 5840g a 63cm 😅
@danka483 ahojky.. prisla som si po radu 😉 koceny sa maju dobre.. mali sme teraz viacere chorobky.. ale uz je to lepsie.. uz sa viacere tesime z toho,, ze nam deti krasne pasu, pregulavaju sa a nevieme sa dockat prvych prikrmov.. 🙂 a vy tu ako?

panim
13. máj 2012

@kkl82 gaviscon infant je na zahustenie mlieka. Skusala som to do nej dostat lyzickou zarobene v troske vody, ale to mi vypluvala. Z flasky pit nechcela. Zarobila som jej to aj do mojho mlieka, ale len hodinu zmulala flasku a nevypila vobec nic. Ja ju davam aj na sikmy matrac, ale to tiez velmi nepomaha. Ale zatial pribera, tak musi stravit dost. Vsimla som si, ze ked ju kojim castejsie, nenahlta sa az tak rychlo a potom to z nej az tak netecie. Tiez pomaha, ked si parkrat pocas kojenia odgrgne. Dnes sice grckala, ale rela tivne malo, prezliekala som ju len 4krat, nietore dni je to aj 10. Myslim, ze som uz vyskusala skoro vsetko, proste to budeme musiet nejako vydrzat este par mesiacov. Je ale dobre mat takuto podporu, hlavne ked sa clovek citi mizerne.

oluska88
13. máj 2012

@panim mne to pekne papala,ked som jej to davala prstom.vzdy som si vyumyvala poriadne ruky a tak som jej to podavala.

oluska88
13. máj 2012

Maminky februarcatok,k dnesnemu sviatku vam prajem aby vam vase dietky robili samu radost,aby ste boli zdrave,stastne a milovane.Aby ste boli silne.Ste uzasne maminky.

furi2012
13. máj 2012

jeej, no ozaj teraz mame uz aj my sviatok. som zvedava co mi maly podaruje, ci mi pekne zablaboce gratulaciu, alebo ma ocika, aspon uvidim co si o mne ako mamine mysli 😉 gratulujem vsetkym maminam a prajem to co oluska88, pekne to vystihla

oluska88
13. máj 2012

@furi2012 mna dneska moje lasky prekvapili.malinka sa na mna od rana usmieva a ocinko zo syncekom mi boli kupit topanky,co som si vcera len tak pozerala.Skoro som odpadla.neboj sa,bude sa na teba krasne usmievat.

oluska88
13. máj 2012

@danka483 maly Danko je strasne zlaty,na fotke vyzera o dost starsie.

danka483
13. máj 2012

@oluska88 prajem ti krásne prežitie víkendíku s tatom asi ti pôjde zasa preč?Neboj týždeň rýchlo ubehne a zasa je doma 😉

danka483
13. máj 2012

@kohutovci fúha príkrmy neblázni vy ste boli furt nejaké rýchle, tašky zbalené 2 mesiace dopredu, davová psychóza fungovala aj na mňa a nakoniec sme boli skoro marcové bábo keby malého nevyrvali z bruška 😀 😀 nás choroby obcházdajú síce sme mali teraz teplotu po očkovaní ja som bola vo veľkom strese čistá katastrofa 😅

danka483
13. máj 2012

@oluska88 No veru vyzerá je to môj sladký cukríček stále ma neprešlo to cmukanie 😵

kohutovci
13. máj 2012

@danka483 u nas vela rodilo koncom januara.. zaciatkom februara.. my sme sa mali premenovat na januarovky s par februarovkami 😀 😀 😀 tie co sme na UM zaciname s prikrmami po ukonceni 4 mesiaca a to je uz zachvilku.. takze sa pomalicky zaciname pripravovat.. ja som si uz kupila parak a uz sa velmi tesim ked v nom pripravim prvu mrkvicku pre Sasku 😉