icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kkl82
13. jún 2012

@danka483 aj ja som nasim prikazala pestovat biozeleninku, lebo posledne roky sa im uz moc nechcelo. oni nikdy nestriekali a hnojili len raz za 5-6 rokov hnojom. ale, bohuzial, uroda bude tento rok slaba ☹ vsetky priesady im pozrali medvedici (ten hmyz, myslim, ze oficialne je to "krtonožka") - takze okrem ovocia budu len paradajky a papriky... babka ma trochu mrkvy a petrzlenu, tak ma to snad trochu spasi... 😉

kkl82
13. jún 2012

k tym alergenom, myslim si, ze v tom bude trochu pravdy, avsak dieta ich moze, podla mna, prijimat aj v mm este chvilu. ja som sa ako tehotna napchavala vsetkym, aj rybami, citrusmi, orechmi (aj arasidmi) a horkou cokoladou. dokonca toto boli veci, na ktorych som bola zavisla... ze alergie nevymyzli ani na odporucanie lekarov, aby zena pocas tehotenstva nejedla alergizujuce potraviny, nie je podla mna dovod odstavovat babo od mm a predcasne im zavadzat prikrmy. skor sa treba pozriet na podiel vzniku alergii z toho slavneho ockovania a neskor nespravnych stravovacich navykov, napr. vysokeho prijmu cukru a inych dobrot (glutamanu a syntetickych prisad) uz u rocnych deti atd.

petja
13. jún 2012

@kkl82 též jsem v těhu jedla vše

elenka6
13. jún 2012

ja som tiež ako tehotna jedla všetko,čitala som ako sa nemožu arašidy a pritom zjedla plnu misku arašidov a tak 😀 ja už som malej dala taku štavu z jablčka,chutilo jej to,zlata bola,aj banan a jablko olizovala ako mačička,od buduceho tyždna jej skusim mrkvu začať dávať.

danka483
13. jún 2012

Po dnešnej poradni 6470 gr takže stále nám to vychádza tých 230gr týždenne . @kkl82 ty si jedla ryby v tehu ja veru nie ani doteraz nedá sa mi... dnes som sa bavila s dokynou o príkrmoch vraj mám dávať od takého 4,5 mesiaca no ešte uvidím ... no ja mám toľko zasadeného že si môžeš prísť zobrať asi 10radov mrkvy a tiež aj pertžlenu cukety tento rok som zabudla na hokaido ale mamča nasadila a kópu zemiakov ... 🙂

oluska88
13. jún 2012

aj ja som pocas tehu jedla vsetko.skusim jej davat postupne po troske po dvojdnovych pauzach a uvidime.Ak jej to nebude robit dobre,nebudem ju nutit.vsetko ma svoj cas.moj maly bol a je v papani spekulant.On krupicky,pudiny,kasicky a tak nechcel papat,to ho nadrapovalo.a teraz z papanim je to tiez katastrofa.Miluje pizzu a vselivo mozne,ale je strasne vyberavy.najradsej ma olivy,kukuricu,kysle uhorky,calamadu.ale ako mal velmi rad paradajku,papriku tak teraz mi to odmieta.

silvia10131
13. jún 2012

baby mam na predaj mliecnu ryzovu kasu od nestle,omylom som ju kupila,my mozeme iba nemliecne,,,ak by ste mali zaujem tak IP 😉

sammmy19
14. jún 2012

Ahojte, ja len narychlo. Co sa tyka toho zavadzania stravy, tak tam je dolezite obzvlast pri tom lepku, aby sa zavadzal v dobe, kedy je babo este dojcene, pretoze to vyrazne znizuje riziko vzniku alergie na lepok. Teda mamicky, ktore planuju dojcit len do polroka, by mali zaviest lepok skor - mozno okolo 4.-5. mesiaca, kym babatko este dojcia. Ak budete dojcit dlhsie, mozete zaviest lepok neskor, dolezite je tam to dojcenie. Ostatne prikrmy netusim, ake maju teraz pravidla, zatial neriesim nic, iba kojime.

@danka483 - deti na UM mozno lepsie spia, pretoze UM je sytejsie a dokaze zasytit na dlhsiu dobu. MM ma ine zlozenie, rychlejsie sa stravi a preto sa kojene deti castejsie koja. Ja v noci niekedy kojim raz-dvakrat, inokedy aj x-krat, nejako to neratam, kedze mala spi pri mne a len co sa zacne mrvit, nakojim a spime dalej 😵 ja by som UM isto nedavala - riskuje sa tym okrem ineho, ze sa ti znizi tvorba mliecka a moze to urychlit odstavenie babatka.Tot moj nazor🙂
Inak, mala ma uz vyse 6,5 kg, velka je to babulka 😀

bebel
14. jún 2012

@sammmy19 dojčiť len do pol roka???? 😅
Ja som lenivec - radšej budem kojiť zas pomaly do roka a pol, len aby som nemusela so sebou vláčiť práškové mlieka a sterilizované fľaše...brekeke a v noci kvôli tomu vstávať z postele zohrievať vodu a kontrolovať telpotu- no ani za milión....vytasiť prso je to najpohodlnejšie kŕmenie detí 😝
A dúfam, že konečne toto posledné dieťa bude jesť všetko, čo navarí ujo Hipp a teta Hami.

sammmy19
14. jún 2012

@bebel - ved ani ja neplanujem tak skoro prestat, ja som za dlhodobe dojcenie 😀 to som len pisala pre tie maminky, ktore proste v polroku si povedia, ze stacilo a uz sa im viac nechce 😀
ja som tiez lenivec a kojenie je pohodlne, neviem si predstavit robotu s UM pri troch detoch, uz teraz mi obcas zasibava doma 😀 to som este zacala latkovat a trochu i bezplienkovat, takze mam o zabavu postarane. jaj, a este pre istotu aj trochu pracujem z domu, takze sa naozaj nenudim. ale to som uz mimo 😅

silvia10131
14. jún 2012

@bebel ja som tiez spokojna z tymi prikrmami,davala som malemu a veeelmi mu to chutilo 🙂

danka483
14. jún 2012

@sammmy19 ja nemám v pláne meniť stravovanie malého 😵 didinky zatiaľ fungujú tak som veľmi rada ja len že som sa včera bavila s našou dokynou ale ja si aj tak spravím podľa seba môže si dokyna vravieť čo chce 😝 včera som čítala jednu diskusiu o tom zavádzaní lepku že vraj po ukončenom 4 mesiaci odsať mliečko a do toho dať rozmočiť 2 opavia piškóty a dať miminu .... 😕

furi2012
14. jún 2012

mne doktorka vravela ze od 4,5mesiaca mozem davat ochutnavat z toho co ja budem jest, napr. omrvinku s chleba, kusticok jablcka a tak. to sa mi zda fajn, nemam rada reci ze toto je alergen a hento a davat to mozme pomaly az v dospelosti...samozrejme ked na nieco zle zareaguje tak to donho nebudem pchat. a potom od 6 mesiaca mam postupne dokrmovat, klasika najprv 1 lyzicku mrkvicky, potom 2 atd... btw. uz mame 7830gramov, tak som zvedava ci takto bude priberat aj dalej z jedla, ci len mamickino mliecko je take supervyzivne 🙂

oluska88
14. jún 2012

ja by som rada kojila,ale mliecko nemam.strasne som z toho nestastna.co narobim.

danka483
14. jún 2012

@oluska88 ale netráp sa malá je v pohode usmievavé bábo tak to nerieš buď v pohodičke maminka 😉

oluska88
14. jún 2012

@danka483 tak ale mrzi ma to a dost casto na to myslim,lebo vela ludi ma za to obvinuje...

danka483
14. jún 2012

@oluska88 Oli nerieš malá je krásne usmievavé miminko, niekedy je to dosť unavujúce celé kojenie, malý je na didinke aj každú hoďku na didike prdká kaká všetko ...ale kojím zatiaľ najdlhšie z celej rodiny a to som veru neverila.

oluska88
14. jún 2012

@danka483 DAnka,dakujem za podporu.

kkl82
14. jún 2012

@oluska88 oli, nikto ta nema z coho obvinovat, ty si starostliva mamicka a aj ked to mliecko odislo, robis pre svoje deticky len to najlepsie. mas kopu starosti aj bez nejakych zbytocnych vycitiek...

kkl82
14. jún 2012

dnesna fotecka za sto bodov, moj milacik takto zadumane pozeral, az vyzera inteligentne :D

oluska88
14. jún 2012

@kkl82 mam starosti ako kazda mamicka,niekedy aj vyse hlavy.dakujem ti za podporu.len vies,ked niekto na teba rozprava take veci,ze co si za matku ked nekojjis a tak,tak ta to velmi hneva.Ale uz sa na nich kaslem.

oluska88
14. jún 2012

@kkl82 dam si mliecko,nedam si mliecko???

danka483
15. jún 2012

@kkl82 Kubíkov výraz " jaj tá mama mi dáva hračku keď ja už by som aj nejakú tú encyklopédiu čítal" 😀 zlatý je drobec

kkl82
15. jún 2012

@danka483 :D 😀 😀 😀 😀

matulat
15. jún 2012

@oluska88 ak nemas mliecko objednaj si cez net more milk plus...do 48 hod. ti mliecko nabehne...

elenka6
17. jún 2012

Nikolka dala tatinkovi k jeho dňu darček 😀

bebel
17. jún 2012

Ahojte, my sme boli žúrovať tieto 3 dni 🙂...tu sú nejaké aktuálne fotooo

kristinaanna
18. jún 2012

ahojte, no my sme minulý týždeň, boli chorý, najprv staršia soplíky a potom kašlík, jasné že to prešlo aj na maličkú a teraz nám ešte začalo slziť očko,☹, dúfam že do zajtra prejde,
inak, tieto horúčavy sú otras, ešte že dnu máme fajných 23 😉

danka483
18. jún 2012

@kristinaanna tak to ticho závidím ja tu mám 27 stupňov a to ešte nie je obed ☹ začala som malému aj trošku vodičku dávať na lyžičke

kkl82
18. jún 2012

@danka483 my mame v detskej tiez tych 27, ale uz som maleho od 11 prestahovala do spalne (severozapad), tam je este fajne. bubovi sa lubi, lebo sa len teraz zacina zobudzat. medzitym si 2x cucol a zapal dalej...