Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@zuzanka444 všetko sú to zbytočné zavádzajúce informácie......všetky potraviny predávané v obchodoch v rámci EU majú také kontroly a obmedzenia, že tehotnej nijako nemôžu poškodiť. Listerióza by sa mohla vyskytnúť možno na salaši niekde na lazoch, kde nie je dostatočná hygiena a v alkohole naložený ignorantský bača. Svokra je bývalá potravinárska inšpektorka, ktorá vie čo je bezpečné a zároveň všetky tieto potravinové bludy, čo sa šíria internetom som konzultovala s mojou kamoškou gynekologičkou/pôrodníčkou, aj manželovým bratrancom internistom.
Takže easy.....jedzte, čo váš žalúdok zvládne a chuťové poháriky pýtajú.
ja som napr. posledné 2 týždne vyložene prestravovaná na morských potvorách a morských rybách. 😎
K tomu všetky syry milujem, včera som robila kuracie prsia zapekané nivou a brusnicovou omáčkou.
btw Salmonelu som mala ako 14 ročná zrejme z parížskeho šalátu kupovaného v Rybe. 😎
@ba80 6 ampuliek to preco to pocujem prvykrat
@bebel veď ja s tým nemám problém papam všetko čo je v chladničke a nijak nerozlišujem čo áno a čo nie 🙂
Holky, díky moc za odpovědi, konečně jsem si to ujasnila a objednala jsem se na to. V tom týdnu jdu v pondělí do poradny a ve středu na tohle, tak toho teda budu v jednom týdnu mít dost. To asi budu muset jít v práci s pravdou ven, dvakrát gynda v jednom týdnu 🙂
@babatienko27 pri prvom komplexnom tehu vysetreni tolko beru, potom uz nie...
...inac aj na ekg som uz bola...
ja som tiez pocula, ze morske ryby by sa mali len v obmedzenom mnozstve, no ja som prezila 1.trimester svojho prveho tehotenstva na salate s tuniakom 😀 a malej nastastie nic nie je 🙂 ale mala som na to straaaasnu chut - telo si vypytalo kys.listovu a omega mastne kyseliny 😉 😀
teraz mam brutalnu chut na biely rozok s obycajnym maslom, pripadne s pastetou... 😅
Vy ste uz zacali s odplienkovanim? nam sa to akosi nedari... ☹ mala nie a nie si sadnut na nocnik ani na WC... 😠 no co uz... asi sa na to este neciti... ale babizna jedna, uz vie, ze robi cik-cik a kak, ale neda sa presvadcit na nocnik 🙄 😠
@bebel ja by som listeriozu nebrala az na taku lahku vahu....pamatam si na pripad z konca roku 2006, keby to pre niektore mamicky malo fatalne nasledky....kedze som vtedy cakala prve dieta, velmi intenzivne som to vnimala... dala som si tu namahu a nasla spravu z tohto obdobia...ak si dobre pamatam, nakoniec bola na vine Niva
http://www.zzz.sk/?clanok=1922
je pravda, ze sa robia kontroly, ale nekontroluje sa vsetko, takze takymto veciam sa zabranit neda ☹
okrem toho si ja osobne davam pozor na umele sladidlo sacharin (by ste sa divili, do coho vsetkeho to davaju, kedze je to lacnejsie ako cukor)...urcite vyskumy na zvieratach potvrdzuju zvyseny vyskyt nadorovych ochoreni u mladat, ak gravidnym samicam podavali sacharin
@darksky jeej,to mame skoro rovnaky termin 😉
inak baby,asi som chytila nejaku potvoru zo spodu,ma to neskutocne svrbi ☹ idem teraz ku doktorke,tak som zvedava.moja ma dovolenku a tato co ju zastupuje,tak som na nu nepocula nic dobre 😖 sa mi tam vobec nechce.
ahojte, konecne sa k vam mozem pridat, len som cakala na sono, ci je vsetko ok 😵 Pred Vianocami som prisla o babo v 6 tt, tak som sa bala, ci sa to nezopakuje 😔
Obcas som vas citala a je mi luto bab, co sa museli rozlucit. Kazda to musi prekonat po svojom 😔
Moje priznaky su asi ako u vacsiny, byva mi zle (nastastie som este nevracala) vacsinou rano a potom poobede a navecer. Ale ked sa najem, tak sa trosku polepsi, zatial mi chuti vsetko a nejake specialne chute nemam. Pri malej som to mala rovnako, ale napr. mi hrozne chutili rozne mliecne pudingove vyrobky, to som mohla jest na kila 😀
Vlastne teraz nemam vobec chut na maso, ale to je asi normalne v tomto teple a aj tak ho moc nejedavam.
Vecer mavam take brucho ako v 5-tom mesiaci, strasne ma nafukuje. No a prsia ma bolia a mam ich fakt ako melony, hroza tie pohlady... 🙄 😀
No a tiez idem na ten sialeny screening v 12 tt, co tu jedna kocka spominala. Mne to dal doki automaticky, akurat dnes sa tam idem objednat. V navale informacii som sa ho zabudla spytat, ci je to bezne, alebo na to idem kvoli tomu missed, pretoze pri malej som nic take neabsolvovala. Tak uvidime 😕
@lubikaf my sme 2 týždne bez plienky.hned od začiatku som jej nedávala plienku ani na von a potvorka sa naučila.
dnes išla vierka s dedkom k nemu,príde zajtra večer a v sobotu ide zase k babke 😀 to bude klud.dnes bola taká krásna prišla ráno za mnou do postele,vyhrnula mi tričko že cmuk bábo,pohladkala,že moooo 😀
baby neni ste tu niektorá z trenčína?potrebujem vedieť či tam je zubná chirurgia
@mersinka vítam ťa medzi nami
ahojte, vitam nove tehulky....baby chcem vas poprosit o radu....moja krstna dcera ma o chvilu 1. rocik a ja by som jej chcela kupit nejaky super darcek, z coho by mala radost mala, ale aj jej maminka...viete mi nieco poradit?
@saaska fuuu zaleží od toho či vie chodiť,či sa hrá sama s hračkami.my sme si malej na rok rozkazali co kupiť aby zase všetci nedoniesli somariny.my sme jej kúpili oblečenie s jej menom,tabulku na kreslenie,moja sestra jej kúpila odrážadlo,kamarádi jej kúpili kocky,dedko naušnice,babka nejaké oblečenie.
@saaska skôr.ja neznášam ked sa niekdo neopýta a donese nejakú nepotrebnú vec.napr malá dostala v roku hryzátko 😲 no ja som len kukala. svokra tak kupuje u čínancov a ja to vždy vyhadzujem.strašne veľa hračiek som povyhadzovala a hlavne bábik,ked ich na narodeniny dostala 7 😒 ak chodí za ruku a mamina sa zohýba kúpila by som už také to tlačítko,ktoré sa potom zloží na autíčko,alebo motorku.my sme to mali stálo to 30€ a bolo to super,alebo ako spomínala @ba80 tak tú trojkolku.ak chceš prekvapiť skús na bess.sk oblečenie jej dať vyrobiť.
ahoj holky, moc zdravím po dovolené... doufám, že je Vám všem dobře nebo aspoň lépe a že odpočíváte a šetříte se🙂
Holky, kolik měří Vaše miminka? To moje mělo v 9+1 23 mm🙂🙂 namalovala jsem si přímku takhle douho v práci na papírek a pořád na ní musím koukat🙂🙂 dnes jsem přesně 11+0 tt, tak jen doufám, že je všechno v pořádku, hrozně se bojím... za 14 dní jdu na kontrolu a nějak nemůžu myslet na nic jiného... Holky, taky jste měly takový "divný" pocit? Jako že se děje v bříšku něco špatného? Jsem asi blázen, já vím, ale když člověk čte, co se všechno může stát, nemůžu se toho pocitu zbavit:(:(:(
@ba80 @gubcikova baby dakujem, to tlacitko sa mi veeeeelmy paci, si pamatam, ze ja ako mala, som mala taku oranzovu tatrovku a som ju zboznovala 😀 tak mozno aj mojmu krstniatku by sa take nieco pacilo. Inak na tej stranke bess.sk sa mi pacia tie tricka pre tehotne s tymi nozickami a roznymi napismy, ked vidim tehulku v takom tricku, je to take mile.
@loretana tie divne pocity su podla mna z toho mnozstva informacii co citame na internete a v tychto roznych forach.....ja dnes idem na usg a tiez mam pred tym taky respekt, ked tu citam, co vsetko sa moze stat a hlavne ako casto sa to stava, ale vnutorne mam taky pocit, ze vsetko je v poriadku a ze mne sa nic zle nemoze stat....takto nejako presviedcam samu seba 😀
Pomoooc babenky mamickyyy strasne zle mi je dnes napina vkuse a o 14h mam byt u gynekologa dufam ze sa unho nepototo fuuuu lebo dokazem len lezat
aj ja sa chystám dnes na UTZ,mam strach, ale je mi stále strašne zle ,tak sa presviedčam,že musí byt všetko ok.
@saaska potom po kontrole daj vediet okiiii
teda u mna je to mozno len sila sugescie, ale mne tie lizatka proti nevolnosti zaberaju... 😎 😎
@babatienko27 jasneee 😉 dufam, ze aj fotku dostanem....a aj ty daj vediet!! 😀
@bobina24 gratulujem ku krasnej fotke!! 😉 tisko zavidim 😉
@saaska je mi strasne zle dufam ze sa mu tam nepovraciam ta hanba ....tebe nebyva uz zle ?? aj ja tesim na fotku heh bez nej neodidem ...myslis ze aj knizku dostaneme ?
@saaska ako Ti už baby radili, závisí od toho, čo ju zaujíma, či už chodí,... napr. my sme malému dali na narodeniny odrážadlo, rodina detský telefón (doteraz strašne rád telefonuje), a oblečenie. Toho tiež nikdy nie je dosť 😉
@loretana keď chceš vedieť koľko cca meria bábätko tu sú dobré tabuľky (pozri poslednú )11.0 by malo mať okolo 4,5 cm 😉
@babatienko27 @ve2 držte sa 🙂

my sa tiez ucime odplienkovavat, maly chodi teraz cele dni holy a kazdu pol hodku sa ho pytame, ci chce ist cikat. niekedy prikyvne a utekame na zachod, kde sa vycika, a niekedy sa mu nechce. a niekedy dobehne sam ze cikat. ale kakat sa nam nejak nedari, uz sa dva krat na zem vykakal 😅 a davam plienky na spanie a aj na von, lebo my sme len minuly tyzden s tym zacali. dovtedy ani pocut, akonahle som ho isla posadit na nocnik alebo na zachod, tak sa vzpriecil a ani za svet si nechcel sadnut 😒
a mam pocit, ze budeme mat babu, tak dufam, ze mi ten pocit vyjde 😉 inak tehu podobne ako to prve, len mi je tusim trochu viac zle ako pri malom 😉