icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

monicka23
22. júl 2011

Baby,chcem sa spytat,ja mam strasnu chut na nieco pikantne,feferonky by som jedla pomaly ku vsetkemu,mozem ci ani nie pikantne??? 😕

viknat
22. júl 2011

@monicka23 Nemělo by se, ale vím, co dokáží chutě 😀

saaska
22. júl 2011

@viknat preco by sa nemalo? 😕 ja jem a zatial ziaden problem....

silvia.t
22. júl 2011

@monicka23 ja som mala pri tamerovi chute na pikantne ,a nevedela som sa kontrolovat...parky som jedla s chilly omackou,vsetko som si feferonkovala,nebolo dna bez pikantneho jedla 😀 a nijako mi to neuskodilo ani malemu 😉
teraz mam skor na take sladke ale aj slane....a teraz som dojedla zavinace 😅

funny
22. júl 2011

@viknat a preco nie? a niekto su spominal este poriadny pikantny gulas?

u nas sa nesmie len surove maso a surove vajcia a nepasterizovane mlieko, ale to chapem. (no jasne, alkohol, drogy, cigarety)

ja teda mam kamaratky africanky, decka, to jedlo by ste ani neovonali. to stipe uz na 100 honov. ale deti maju krasne, zdrave 😀 ja tiez chrumem feferonky, stiplave uhorky a mexicana sauce, a to inak ostre nemam rada 🙂

petra1303
22. júl 2011

@monicka23 to je hlupost, ze sa nesmie pokial to vyslovenie neprehanas tak mozes ja som jedla stiplave aj pri prvom tehu...

funny
22. júl 2011

@monicka23 ale teraz vazne, urcite mozes. ja som si uzila uz 2x gestacny diabetes, teraz sa mu tiez nevyhnem. takze o dietach uz co to viem, ale o ostrom jedle sa nik nezmienoval. u nas maju diabetologovia specialnych poradcov na vyzivu. tak hlavu hore a zakusni si do feferonky ! 😉
az budes kojit, bude to tazsie 😉 a mozno nie, niektori mali znesu vsetko a prdelka krasna ruzova 🙂

hejdita
22. júl 2011

a odkedy sa mozu jatra??? mam na nich chut na spizi a neviem kedy sa mozu ja som ich skor vobecnejedla lebo mi to muz nedovolil 😀 a tiez ma strazil u vsetkych zrajucich syroch 😀 ...

adenka
22. júl 2011

ahojte,
tak ja som dorazila zemiaky s prazenou slaninou a teraz si davam kupelne oplatky 😀 .... som sa stazovala ze nam tu kazdy nosi sladkosti a ja to po zaruke vyhadzujem, ale za posledne 2 tyzdne mi v skrinke rapidne klesli zasoby tak by asi zas mohla svokra nieco doniest 😀

ked riesite jedlo, o pikantnom som nepocula, len viem ze by sa nemali plesnove syry a hriby... teda nemali vo velkom mnozstve.. ja som v prvom tehu vrazdila za nivu tak som si raz za mesiac dopriala nivovu pizzu... 🙂

emilly
22. júl 2011

uvidime ako sa bude chciet tomu nasemu 🙂 mena uz mame vybrate, tak uz len cakame co to bude 😀

funny
22. júl 2011

@hejdita u nas sa pecen moc neodporuca, pre vysoky obsah vitaminu A. medzi 6-9 tt (ked este niektore nevedia, ze su teho) je vyvoj kriticky, ale vsetko s mierou a ak ju poriadne prepecies. v nemecku je znamy zatial len 1 pripad poskodenia plodu za poslednych 20 rokov, ale to dotycna konzumovala denne velke mnozstvo (nie je definovane) denne.
a to ti naozaj chutna? lebo to si prva osoba v mojom zivote, co je dobrovolne pecen 😀 ale taka pecenova pastika - to by som si dala povedat 😉

adenka
22. júl 2011

@funny aj ja zboznujem kuracie pecienky... mnamka... a tiez hovadzie srdce... my sme taky vsehozruti doma 😀 😀

monicka23
22. júl 2011

Tak dnes si dam teda feferonky s kludnym svedomim 🙂mnaaaam 😀

lilka1
22. júl 2011

ahojte. Ja si od pondelka beriem 2 tyzdnovu dovolenku konecne, ale nechystame sa nikam do zahranicia, iba domka, prace na bytiku a nejake vyletiky do okolia 🙂 A hlavne chcem vela oddychovat a vychutnavat si tehu . . . A po navrate z dovci to asi pomaly oznamim v praci, brusko mi rastie, tak dlho to utajovat nemozem 🙂 Majte sa pekne, prijemny vikend a sem tam sem zabehnem precitat si co mate nove . . .

adenka
22. júl 2011

no ste mi pekne chute narobili.. tak som sla do chladnicky a co nevidim??? manzel kupil pecenovku, taku tu v alobale... juuuuj ale som si posmaaakla... sa zo mna smial ze som ako maniak ako mi oci svietili 😀 😀

petra1303
22. júl 2011

@adenka to co sem pises, ze pecenovku v alobale aaaach mnaaaam to som asi 2 roky nejedla tu take nepredavaju ☹ ja uz sa musim dopravit na sk a nakupit si tresku rohliky slaniny pecenovky v alobale, lebo tu umrem 😀 normalne Vam zacinam zavidiet, ze byvate na SK... 😅

adenka
22. júl 2011

@petra1303 a ty si odkial? nejak som asi prehliadla

monicka23
22. júl 2011

@adenka ach,pecenovka,mnaaaam,no neviem co si dnes skor dam na veceru,manzel robi pirohy na sladko,na to pecenovku a potom feferonky,vidim to dost zaujimavo 😀
@petra1303 ani ta treska neznie zleeeeee,mnaaam 😀

adenka
22. júl 2011

@monicka23 tusim tu niekomu vecer bude celkom dost zle 😀 😀 😀

monicka23
22. júl 2011

@adenka zaujimave je,ze mozem pokombinovat hocico a zle mi este nebolo,len sa nesmiem "prezrať" velkymi davkami,to uz mam odskusane. Zase ked si vecer aspon nieco nezobnem ja neviem hrianku s maslom a paradajkou tak rano sa zobudim na taky hlad,ze sa pomaly ani z postele neviem dostat co mi je tak zle ☹ 😖

adenka
22. júl 2011

@monicka23 ja posledne dni grcam aj rano aj vecer... je to od hladu, ale vecer je mi vzdy spatne a na nic nemam chut

petra1303
22. júl 2011

@adenka ja som povodne z Ba ale zijeme v Rakusku 130km od Ba...

@monicka23 ze pirohy...odpadnem moje najoblubenejsie jedlo ale jedavame ich naslano tvarohove opecene na obycajnom masle 😝 a tusim fakt ti bude zle dnes ked to vsetko skombinujes

ancka
22. júl 2011

@petra1303 ja som na tom tak isto, strasne mi chybaju take tie obycajne sedlacke slovenske jedla... uz mam po krk tej ich anglickej slaniny a toastoveho chleba... my ideme na slovensko az v septembri a uz teraz si vymyslam jedalnicek, co si rozkazem mamine aby mi navarila... urcite tam bude segedin, kapustnica, gulas, urcite by som si sla opekat poriadnu mastnu spekacku alebo slaninku a mast by mi pekne kvapkala na chlebik 🙂 samozrejme bryndzove halusky a potom veeela vela obycajnych rozkov so salamou... a dufam, ze mi napecie cely plech orechovych rezov, takych tych s tou zltou cukrovou polevou na vrchu... och co by som za to teraz dala...

ja inak tiez pecienky az tak nemusim, ale hrozne mi chuti take to kadejake masko v zemiakovej placke, vsade sa to inak vola, u nas ze "vazecka pochutka" a je v tom tusim kuracie, hovadzie a kuracie pecienky... a je to mnamka!

adenka
22. júl 2011

@petra1303 tak to si mozte urobit vyletik do BA a nakupis zasoby 😀
my zas uz asi pol roka chodime na nakupy iba do rakuska akurat masove vyrobky kupujeme na SK

adenka
22. júl 2011

@ancka ze segedin aaaaaaaaaaaaaaaa uz dost babyyyyyyy 😅 😝

monicka23
22. júl 2011

No ja segedin nemozem ☹ je mi po nom zle ☹ a pritom pre otehotnenim som ho mohla jest na kila ☹

adenka
22. júl 2011

@monicka23 ja som este ako tehu nejedla.. manzel to neda do ust tak si ho davam len ked svokra alebo mama navari a nahodou som tam 🙂

petra1303
22. júl 2011

@ancka este vatsie chute si mi narobila 😀 no ty to mas zlozitejsie s tou cestou na SK, no ja nerada cestujem tak to aj tak vyzera ze na Sk ideme 5 krat do roka...

@adenka mne to tu ide krkom aj tie sladkosti a vsetko nie je nad horalky mili a podobne a pribinacik tu nic take neni...a rohliky tiez nemaju tie kajzerky su onicom oproti rohlikom ...a taka klobasa slovenska alebo horcica tatarska omacka ci detska krupica... 😠

adenka
22. júl 2011

@petra1303 no my tam kupujeme hlavne maslo, mlieko, zeleninu, ryzu a vlastne skoro vsetko.. horcicu len nasu a pecivo tiez... ale tak hainburg mame za rohom, tak to kombinujeme...

hejdita
22. júl 2011

@funny no hej ale ja papam len kuraciu a ta je vynikajuca ked je obalena v slanine a napichnuta vedla masa na spizu a upecena 🙂 mnam a u nas fici aj jatrova omacka (tiez z kuracich jatier) a deti k nej zjednia viac knedlikov ako ked robim smotanovu 😀 a s ryzou je to uzasne aj zapecene na sposob ako ked plnis kurca .... smazenaaaa oooooj mnaaam mame to radi 🙂 pecen nesolim takze je jemna solim az na tanieri 🙂