icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

ancka
22. júl 2011

inak je to trochu od veci mozno...ale potrebujem poradit... o tyzden v nedelu mame s mm prve vyrocie svadby a uz davnejsie sme si len tak medzi recou povedali, ze si nic kupovat nebudeme... ale vcera mi zahlasil, ze si zobral v pondelok po tom vikende dovolenku aby bol so mnou a tak.. no a ja mam pocit ze ma nieco za lubom a daco vystroji... a ja teraz panikarim a neviem co mu kupit a tak... ako planujem mu urobit ranajky do postele a zrejme sa vyberieme niekam na veceru spolu... ale neviem co okrem toho... poradte :(

gubcikova
22. júl 2011

@saaska no to by si vlastne už bola v 11tt.takže je tam to riziko už menšie(ale človek nikdy nevie,celé tehu a aj potom niečo hrozí)nechcem ťa strašiť to nie.ale jasne môžeš sa vytešovať.a možno ťa doky prekvapí ako mňa a už budeš nakoniec 11+2 😀
@funny @emilly moja sestra sa narodila 28.2 vtedy bol tiež prestupný a sestranica o 4 roky neskôr 1.3 obe mali dobré štastie 😀

hejdita
22. júl 2011

hmmmm hmmmm kadejake masko v zeniakovej placke????? noooo to znie velmi dobre 🙂 😵 asi to naordinujem buduci tyzden 😀

gubcikova
22. júl 2011

he he že feferonky pri malej som si dala pizzu(jeden štvorček) 25.10 o 8 večer .svokra robila,že prehnala to zo šiplavým a malá 26.10 o 11:40 vonku he he.tak svokru pripravujem,že musí urobiť aj teraz takú pizzu 😀

lubikaf
22. júl 2011

caute babule, teda dnes je to tu ako reklama na to, co navarit, staci si len vybrat 😀 ja som dnes robila ryzovy nakyp, co teda nie je moje oblubene jedlo, ale dostala som nan chut 😉 co sa tyka stiplaveho, tiez zboznujem vsetko, kde je chilli a v malych davkach si to aj doprajem 😉

@ancka my mame prve vyrocie svadby teraz v nedelu a my teda nechystame ziadne prekvapenia ani darceky. neviem, ale ani mi to nepride, ze sme sa pred rokom brali, ale to asi preto, ze sme s muzom od osemnastich a na svadbe sme uz mali maleho 😒 a ked ste sa dohodli, ze nic kupovat nebudete, tak by som sa nestresovala a skor pripravila len nejake tie ranajky ako pises 😉

viknat
22. júl 2011

@saaska @funny @monicka23 Jejej, to jsem nechtěla způsobit takovouhle reakci. Ať si každý jí, co chce. Mně Dr. řekl, co bych neměla, co se nedoporučuje, a uvedl i ostré a pikantní jídlo. Dostala jsem i brožurku a jedním z prvních mezi alkoholem a cigaretami ji i ostré jídlo a nedostatečně tepleně upravené jídlo. Takže to, že by se nemělo, jsem napsala z tohoto důvodu - jako svoji zkušenost, že mi to bylo řečeno přímo lékařem a ne, že to někomu vnucuji. Ale je na každém, co jí a co ne..
Já mám teď chutě na vše, takže včera jsem si udělala k večeři kyselou zelňačku (pro mě a děti tedy bez pepře 😉 , sladké palačinky a jako slanou tečku na závěr rolky. No mix chutí nehoráznej, ale pochutnala jsem si 😀 😀 😀

lubikaf
22. júl 2011

@viknat ja som videla clanok, kde bolo napisane, ze stiplave by sa malo obmedzit, nebolo vyslovene napisane ze sa nemoze 😕 a co vlastne moze stiplave jedlo sposobit na plode, nejake vady vo vyvine?

gubcikova
22. júl 2011

štiplavé môže spôsobiť predčasné kontrakcie,ale to si myslím,že až ku koncu a malému plodu asi spôsobí,len štikútku

funny
22. júl 2011

@viknat nie, to nebolo v zlom, len som sa pytala, ze preco? ci to niekde dr aj uviedol, zaujimalo by ma to.

baby, nerobte chute s rohlikmi, bryndzovymi haluskami (tie dokonca ma rad aj manzel cudzinec), kapustnicou (moj otec vari najlepsiu na svete, taku poriadnu, masovu, ale to je jedine jedlo co vari 😀 ). a horalky!!! ja milujem aj tu mätu, ci ako sa to vola, jasne a milu, slovensko ma najlepsie keksy, to sa neda porovnat s nejakym zahranicim 😠 my vyrazame v auguste na sk, uz sa tesim. hehe, uz rozmyslam, co si budem priat. ale rozky uz budu tabu 🙄 😢 kvoli bielej muke. ale aspon jeden na chut 🙂 ach jo, mne to slovensko tiez chyba. 🙄 a vinea, mnami.

viknat
22. júl 2011

@lubikaf Já jsem ale psala, že se nedoporučuje, ne že je zakázáno. Přímo v názvu je, co je pro vaše miminko škodlivé nebo se nedoporučuje.... a potom následuje ten výpis. Proto i moje odpověď na dotaz byla, že by se nemělo 😎 Opravdu jsem nikde nepsala nesmíš jíst pálivé nebo tak něco. Jinak také nevím, co by to mohlo negativního způsobit. Já jsem jinak taky zdravá, žádné problémy nebo alergie nemám, takže speciální omezení nepotřebuji, ale když mi to Dr. řekl a ještě je to i v brožuře, tak k tomu byl asi nějaký důvod. A i kdyby ne, tak raději nebudu pokoušet štěstí, ale ostatní ať jí, co chtějí 😉 Chutím ZDAR 😀

funny
22. júl 2011

@ancka ja ti neporadim. my sme podaktore vyrocia uz aj prepasli. nic nepodnikame. dufam, ze ked budeme starsi 😀 teraz je to s deckami narocne, zohnat babysittera a vobec sa niekam vybrat, vsak uz sme aj zabudli, ze kam vlastne 😀 a co takto nejaku malickost?dobru vodu po holeni, alebo dezodorant? ja som tusim na prve vyrocie manzelovi pomalovala 3je trenky garfieldom, ale velky uspech to nemalo, aj ked vyzerali fakt super a roboty to bolo 😀 tak odvtedy sa krotim 😀

viknat
22. júl 2011

@funny Dr. mi to říkal osobně a bylo to uvedeno i v brožurce pro maminky, kterou jsem od něho dostala.
Nemluv o haluškách, po těch se můžu utlouct 😀 😀 😀

lenca.b
22. júl 2011

ahojte babulky tak ja som mala vcera v noci riadne nervy ☹ mala som ruzovy vytok z nicoho nic ☹ tak sme radsej s manzelom isli na pohotovost samozrejme lekar sa tvaril urazene ze co si to dovolujeme budit ho o pol noci ...riadne ma spucoval, ze preco pri mojej diagnoze nechodim na kontroly kazdy tyzden, ze preco nemam knizku a podobne spravil sono dostala som inekciu a ze ak zacnem krvacat mam hned prist ☹ no proste krasny vecer nastasie drobceka som videla poriadne narastol srdiecko mu bilo a aj sa hybal sice len ruckou asi hajalo chuda male a maminka tak hrozne stresovala ale tak radsej ist zbitocne ako neskoro ...co myslite?

viknat
22. júl 2011

@lenca.b Já mám stejnou zkušenost z prvního těhotenství. Začala jsem krvácet takovou hnědo-červenou krví, ale opravdu hodně, takže jsem celá vyjukaná a uřvaná dorazila na pohotovost. No Dr. mi dala jasně najevo, že jsem ji probudila a co si myslím, že přece když nekrvácím jasně červenou krví, tak proč ji vůbec otravuju-jako bych asi věděla, jaký je v tom rozdíl, že? No teď bych se nedala a něco od plic jí řekla, ale v tu dobu jsem byl úplně mimo. Naštěstí to byl jenom hematom a vše se asi po měsíci urovnalo. Ale chápu, jak ti muselo být a že se člověk uklidí tím, že vidí mimi v pořádku.
Kdyby se mi tedy stalo něco jako tobě, tak já osobně bych jela k Dr. znovu - už pro ten svůj vnitřní klid, ať si doktorka nadává, jak chce.

funny
22. júl 2011

@hejdita
@adenka babulky, vy hovorite teda o kuracej pecienke? to nepoznam, ale teraz sa mi po 20 rokoch vybavilo, moj dedo robil taku vynikajucu kacaciu pecienku, v masti, na chlebik, no to bola mnamka. to uz som aj zabudla. a to sa da normalne kupit u masiara? kuracia pecienka? lebo tuna sa kurata len bez vnutornosti predavaju.

@lenca.b to je dobre, ze je vsetko ok. ti doktori jednoducho obcas nemaju ziadne spolucitenie. pacienti su len tovar. neber si to, hlavne, ze si videla babo. lepsie sa raz ist ubezpecit, ako nieco zanedbat.

lenca.b
22. júl 2011

viknat dakujem ja som sa nevedela vcera rozhodnut asi hodinu ci ist ci neist ☹ ale nakoniec som ostala taka vystresovana a zufala ze som predsa len isla a uz potom mi to bolo jedno hlavne ze vsetko bolo v poriadku a veru doktori su mudry ked je to pre nich rutina ale pri prvom babu zena nema ani tucha co je normalne a co nie !!! to by si mohli trochu uvedomit...ja som nastastie ziadny hematom nemala povedal ze to zrejme musela daka cievka prasknut alebo daco take alebo prilis namahy v podstate som sa ho ja musela pytat, ze teda co to je...dufam ze sa to uz nebude zhorsovat zatial je to ok a stredu idem k mojej lekarke aj po knizku aj na sono tak dufam ze to bude vsetko fajn sak teda uz to najhorsie v 12 tyzdni by malo byt za nami

jamama
22. júl 2011

@lenca.b No ja rozmýšľam,či isť na pohotovosť,lebo mam take striedave špinenie cez den,raz menej,raz viac.Včera som bola u lekara,ale na ultrazvuku ešte nič nevidel,len test bol pozitívny.Dal mi lieky,zobral krv a až v utorok budu výsledky.Pri krvacani mám isť do nemocnice,ale jak silne to má byť?Môže isť aj o mimomaternicove tehotenstvo.Má niekto taku skusenosť?

silvia.t
22. júl 2011

@jamama ja som spinila tak cca 2tyzdne do zadu ako kedy som mala dostat kramy cely den...a vecer sa to zhorsilo,tak rano som isla za svojim DR pichol mi 2injekcie a poslal ma na utz,nastastie vsetko bolo ok...teraz si lahni vyloz nohy a rano chod za svojim dr 😉

viknat
22. júl 2011

@lenca.b Určitě to bude v pořádku 🙂 Já jsem taky stresovala a ještě jsem se cítila provinile před Dr., že ji budím 😒 Teď už bych se zachovala jinak a nenechala se odbýt 😉 Určitě se teď nepřepínej, odpočívej a vše bude OK.

sara45
22. júl 2011

Babulky ja som mala včera tiež takú svetlo červenú krv na nohavickách , ale bolo to iba tocha a iba raz ,predtym som mala tiez taky vytok ale to som krvacala z hematomu ktory sa uz stratil .Ja by som stale jedla pasteky a maso a rajčiny ,ale mavam často zápchu ,mavala som to uz aj predtym ale teraz je to strašné a recepty ktore mi predtým pomahali ako slivky ,anasov džús ,to mi teraz nepomaha vobec ked chcem ist na wc tak si musim dat čipku ☹

silvia.t
22. júl 2011

@sara45 tak vitaj v klube...teraz napisem co mne pomohlo asi ma tu ukamenujete ale uz som bola zufala,vyskusala som aj prehanadlo 😅 ...ja som mala taku zapchu tyzden som nebola na wc,len ma naduvalo a mala som vetry,a v zaldku kamene,tak som si rano nalacno vypila kavu dala cigaretu a uz som sedela na WC spokojna 😕 ja ako EX fajciarka som to tak mala kazde rano,a od kedy som tehu a prestala som fajcit tak zapchy su na dennom poriadku ale vtedy to uz bolo neznesitelne ...take 2-3 dni este vydrzim ale viac nie 😖
ale myslim si ze jedna cigareta za poslednych 8tyzdnov drobcovi neuskodila 🤐

adenka
22. júl 2011

@funny jasne u nas to normalne kupis u masiara alebo aj v obchode balene na tacke... aj kuracie srdiecka, tie tiez milujem restovane na cibulke s ryzou...

juu kupila som si dnes cheescake uz o nom pistim 4 dni ale neviem najst ziadny recept co by ma zaujal, tak som si kupila v marks&spencer a dufam ze nesklame 😀 ... a manzel vari kapustnicu, tak bude aj neskora vecera 😝

adenka
22. júl 2011

vy riesite zapchy a mna zas kazde rano brutalne prehana.. normalne som mala problem zobrat moc na poradnu lebo rano zo mna islo vsetko naraz.... 😖 ...

petrusew
22. júl 2011

@lenca.b já si myslím, že je dobře, že jsi šla. Aspoň jsi se trošku uklidnila a z doktorů si nic nedělej. Mě jednou vezli na urgerntí příjem s tím, že jsem měla už fialové rty a fakt jsem se dost dusila a doktorka se mě po půl hodině přišla zeptat před manžou a mojí mamkou, jestli si to jako nechci rozmyslet...no jsem si chvilku myslela, že ji snad mamka s manželem jednu vrazí...
@adenka jé kapustnicu bych si taky dala...ňamka! Jak děláš ty srdíčka? Já je používám do polévek, takhle mě to ještě nenapadlo.

petrusew
22. júl 2011

@ancka Já si myslím, že snídaně do postele a společná hezká večeře je dostačující. Taky jsme měli první výročí, dali jsme si pusu a letos pojedeme na společnou dovolenou. Hodně dlouho jsme nikde nebyli.

adenka
22. júl 2011

@petrusew uplne jednoducho dam troska oleja, na to spenit cibulku, srdiecka zvyknem trosku nakrajat a orestujem, trosku podusim aby boli makucke. mozes tam dat aj trosku horcice, urobi to dobru omacku... a k tomu ryzu a je to mnamka...

petrusew
22. júl 2011

@adenka píšu si to. Vyzkouším to...ňam 😉

parvitas
22. júl 2011

@ancka ja som svojmu na tuším na minulé výročie kupovala srandovné trenky (s infatilnými obrázkami) a povedala, že si to má dať, keď bude mať na mňa chuť - v momente bol v tom oblečený a nakoniec z toho bol krásny večer 🙂
no a klasicky som mu spravila jeho obľúbenú krtkovu tortu...
nič extra sa vlastne nedialo... boli sme na neskorom obede, dostala som nádhernú kyticu, a len sme sa venovali sami sebe (malá bola ako med, v reštike spala)... a bolo to jedno z najkrajších výročí... 😅

parvitas
22. júl 2011

@monicka23 môžeš, ale ako všetko s mierou 🙂 najskôr vyskúšaj s menším množstvom, či ťa nebude páliť záha - veď bábo sa ozve, keď sa mu to nebude páčiť...

parvitas
22. júl 2011

@lenca.b určite by som na tvojom mieste išla k dr. tiež. aj mi to prízukovali na poradni, že pri väčšom špinení alebo pri akomkoľvek krvácaní radšej nech idem na pohotovosť...