icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

darksky
24. júl 2011

@petra1303 Pocula som,ze Panadol je v pohode, len to znovu netreba prehanat 🙂

oluska88
24. júl 2011

dakujem za privitanie.

tinulka1
24. júl 2011

ahojte som tu úplny nováčič...čakam svoje prve dieta vo februari 2012

petrusew
24. júl 2011

@oluska88 Jééé, já si nevšimla 😅 jsem ale ostuda! Vítej mezi námi.

oluska88
24. júl 2011

dakujem ti!Vidim,ze februarovych je nas tu viac nez dost!

oluska88
24. júl 2011

@tinulka1 ahoj,vitaj!

liinda
24. júl 2011

ahojte ak vam nevadi aj ja by som sa rada pridala aj ked mam termin 20,1,2012.mozno sa to este predlzi 🙂

petrusew
24. júl 2011

holky, tak to udělám plošně...Těhulky vítejtéééé 😀

saaska
24. júl 2011

Tiez vitam nove tehulky😉
Ach zajtra znovu do prace, strasne sa mi nechce☹ uz aby bola streda a ja uvidim nasho krpcocha😀

mareka
24. júl 2011

Holky já nevím kdo to ut psal že je Vám špatně, ale vím co to je ☹
S prvním dítkem jsem si to vyžrala do 5.měsíce prostě nesměla jsem cítit smažené cibulku prostě nic, schodila jsem 8kg furt to ze mě šlo no hrůza, a kamarádky okolo nechápali ...těm bylo dobře mohli vše ..
A ted při tom druhém se mi chce spát a též se mi zvedá žaludek ze všeho i když jedem autem takže prostě masakr ☹
musim zase nakoupit zázvorové lízátka a limonádu protože to jediné fungovalo !!!
Vřele doporučuji , nám bije srdíčko po kontrole tak jsem ráda, a říkal 29.2 a 5.3 tak člověk si nevybere 😀 hlavně at je to zdravý a porod rychlý 😉

adenka
24. júl 2011

vitam nove tehulky 🙂

baby dnes mi napadla taka vec, tie co mate deticky okolo 2 rokov, ako budete riesit odchod do porodnice? ja viem ze to je daleko, ale moja bambulka je strasne mamickova, uspavat ju smiem iba ja, len ak nie som doma tak ju uspi manzel, ale ked sa nahodou v noci zobudi a nie som tu tak je strasny rev... a dnes ked som ju uspavala tak mi napadlo, ako to to moje zlaticko zvladne 4-5 dni... uvazovali ste nad tym ci len ja tak moc dopredu myslim? 😅

xxx.klarka
24. júl 2011

@adenka ahojky, Natálka vydrží s kýmkoliv, takže u mě žádný problém. Bude se starat babička a tatínek.

jinak zdravím všechny
tatínek má dovolenou, takže si ho užíváme plnými doušky. 😵 Takže se pořádně ozvu až za 14 dní. Tak snad budete všechny v pořádku.

adenka
24. júl 2011

@xxx.klarka tak to mas super... moja mala tiez vydrzi cez den relativne bez problemov, skor sa bojim vecera a noci.... ale tak bude o pol roka starsia, hadam to zvladnu... ale do nemocky mi ju asi radsej nosit nebudu, sice mi roztrhne srdce, ale myslim ze rozlucka tam by bola este horsia...
tak prajem vam krasne dnicky s tatinkom a uzivajte si to 🙂

parvitas
24. júl 2011

@adenka uvažovala a tiež sa toho obávam... malá mi doteraz zaspáva len na prsníku. teda, vie zaspať aj s tatinom, ale to si musí predtým aspoň trochu cucnúť... potom idú na manželskú posteľ, kde jej manžel povie rozprávku/y a ona si tam urobí z vankúšov hniezdo a potom odpadne... v jej postieľke sa zaspávanie nekoná, tam je schopná aj dve hodiny a viac vrešťať a potom je z toho hysterický plač, niečo príšerné. (to sme dvakrát skúšali -podľa tej knihy každé dieťa sa vie naučiť spať) potom som povedala nikdy viac. odvtedy je toto spoločné zaspávanie príjemné a pomerne rýchle. od troch minút do polhodiny...
ale ako to bude bezo mňa... netuším.
viem, že malá miluje vodu s domácim ríbezľovým sirupom od babky. tak sa bojím, že ju manžel asi rozmazná týmto... a keď bude on so mnou pri pôrode, tak k nám domov príde moja mamina. jej dôverujem viac ako svokre. (navyše mi malú nerozmaznáva sladkosťami a rešpektuje moje výchovné metódy)
ale ako ju uspia netuším...
ak to bude zlé, tak si vybavím nadštandardku a nech prídu za mnou. ako na hotel 🙂 ak sa to bude dať...

parvitas
24. júl 2011

a aby som nezabudla - vítam nové tehuľky! 😀

adenka
24. júl 2011

@parvitas o tiez to mate vesele.. u nas kniha o zaspavani dopadla podobne... asi 5x som skusala ju nechat aj vyplakat, ona sa mi do 10 minut kompletne pogrcka a tak ju musim vybrat z postielky, prezliekat ju aj postel ☹ ... ale uz zaspava v postielke, tak ze si k nej lahnem na postel dam jej ruku cez tycky a ona zaspinka.. trva to 15-30 minut...
a o rozmaznavani mi ani nehovor.. svokra hned ako sa zjavo vo dverach tak v ruje drzi kinder vajco... x-krat som ju prosila aj ziadala nech malej nedava sladkosti a ze ked to uz donesie nech to da do ruky mne.. ale kdeeee, a ked bola u nich raz cely den, tak cely den do nej pchali len pecene kura.. nejedla ziadne ovocie ani jogurt... vecer ani zaspat nevedela ako jej bolo tazko.... no ale zas je to aj pomoc ze zabehne ked treba... ale radsej by som tu mala moju mamu...

parvitas
24. júl 2011

no u nás je to brumík a piškóty a menej slané tyčinky... brumíka už len odkladám do skrine (malá sa toho asi už prejedla). a klasický čierny čaj (s cukrom a citrónom), takže po ňom nechce zaspať. veľa cukru 😒
našťastie už si teraz dá viac povedať(ajs čajom aj so sladkosťami) lebo mi prišla pomôcť a nechala som jej ju (s obavami, ale raz musím, tak po troške nech si na seba zvykajú), tak po 3 hodinách bola dosť zničená (svokra), malá by ešte behala, taká vybudená 😀

adenka
24. júl 2011

@parvitas tak to sa nam nestava, moja ked dojde, tak si sadne, da si kavicku a krici na malu nech jej sadne na kolienka... no to su take hry ze viac sa zahra ked je sama 😀

cigaretka5
24. júl 2011

no nad porodkou so zatial nerozmyslala, ale nasa mala je zvyknuta ze nie kazdy den som s nou a zaspi aj s ockom takze poho

parvitas
24. júl 2011

@adenka tak to áno... to veľká pomoc nie je. 😉 ale ono sa to časom asi napraví. naša malá sa pri každej babke správa trochu inak. ale už je celkom rozumná a dá si vysvetliť, že sa napr. nemá driapať na ruky, lebo babku nedávno seklo v krížoch a keď jej to tá aj názorne predvedie, potom to malá opakuje a sa zohne a chodí s rukami na chrbte, a hovorí: "ach moje kíže (kríže), nie hoje (hore), no, no no", zahrozí prštekom má z toho bohovskú srandu

adenka
24. júl 2011

@parvitas no toto poznam... aj nasa babka je seknuta uz 3 tyzdne a domi len chodi a jojka ako ju straasne boli chrbatik 😀

lucika09
24. júl 2011

vítam nové čakateľky 🙂
@xxx.klarka užite si dovolenku 🙂
@adenka nad tým som ešte veľmi nepremýšlala, ale nemyslím, že bude v tom problém. Bude s mm a možno mu príde pomôcť svokra. Malý spí sám vo svojej izbe, večer zaspinká bez pomoci, dám do postieľky, dostane pusu, Kubko sa pritúli k svojmu plyšovému havovi (bez toho nezaspí) chvíľku si rozpráva a o pár minút je tuhý. Horšie to bude s denným spánkom, to bez mamy nezaspí 😒 Prinajhoršom bude bez neho a pôjde večer skôr spať. Dokonca už zvládol víkend u starých rodičov (sobota poobedie - nedeľa obed), keď my sme boli na svadbe a úplne v pohode, ani si na nás nespomenul 😀
Kočky, mne bolo tento víkend strašne zle, aj som mala dôverný rozhovor s wc misou 😝 A to som sa tešila, že nevoľnosti ustupujú. Akoby si dali len malú prestávku a vracajú sa ešte vo väčšej sile. Kedy to už konečne prejde ...

lili_a_mimi
24. júl 2011

Ahojte! Tyzden tu nie som a nestiham sa cudovat, kolko ste toho stihli popisat 😵
Podobne ako baby, aj ja vitam nove "clenky klubu cakateliek" 🙂
Poviem vam, ze tento tyzden bol pre mna zatial najhorsi, co sa tyka nevolnosti... 😖 Boli sme na dovolenke - cestovali sme autom 4,5 hodiny a bola som z toho totalne mimo... to hnusne auto ma tak roztriaslo, az som sa bala, aby sa babu nieco nestalo... :-/ bolelo ma cele brucho aj podbrusko a bolo mi na zvracanie... sice na zvarcanie mi je ten posledny tyzden skoro vzdy, ale po tej cest tam aj spat to bolo este horsie :-P
Neviem ako je to mozne, ale tento tyzden mi je zle stale... bud z toho, ze som hladna, alebo z toho, ze som sa najedla... 😠
A co sa tyka toho zaspavania... zatial som nad tym veru neuvazovala, ale dnes sme kupili malej do izby postielku, tak od zajtra skusame obednajsie zaspavanie v jej izbicke a to vecerne este nechame v spalni... dufam, ze si na to zvykne a o mesiac (alebo tak nejak) ju budem moct uz uplne prestahovat do svojej izbycky 😉
Nasa zaspava v poho aj somnou aj s mm, ale uz sa nam stalo aj to, ze ked bola na navsteve svokra alebo svagrina, tak si jednu alebo druhu vyziadala na zaspavanie a v pohode s nimi zaspala 🙂 takze dufam, ze s tym problem nebude 😉 ja sa skor obavam tych 4-5 dni bezomna... ☹ neviem ako to zvladnem bez nej 😔

gubcikova
25. júl 2011

ahojte.tak ja som sa dnes prehupla do 2trimestra na obvode +4cm na váhe + 700g od začiatku.bruško sa mi už schovať nedá 😀 my nemáme problém zo zaspávaním,takže to bude v pohodke.bude skôr ona mne chýbať.no a s babkami to máme asi rovnaké.svokra tá stále sladké(lentilky,keksíky),hračky od čínancov.ja to len vyhadzujem.

vítam nové tehulky

silvia.t
25. júl 2011

Ahojte aj ja vitam nove tehulky 😵 😵
ja som este nerozmyslala ako to bude ked pojdem do porodnice ale tak asi najskor pojde tamer do SP na tyzden a ja s chalpom ostaneme v KE ...tamer za mnou revat urcite nebude to skor ja za nim 😖 😅

viknat
25. júl 2011

@adenka Neboj, malá to zvládne. Taky jsem se hrozně obávala, když jsem šla do práce (dělám i noční nebo čtyřiadvacítky) Holky byly a jsou vyloženě "miminčiny" jsou to takové moje mazlinky a když jsem byla doma, musela jsem je uspávat jedině já. Nikoho jiného nechtěly, jinak byl řev. Ale když věděly, že nejsem doma, vzaly za vděk i tatínkem 😉 Určitě to půjde dobře. Většinou, když se člověk stresuje, jde to pak mnohem lépe, než očekával. Já z toho stresu, jak to zvládnou, měla první noc i průjem 😀 A to samé i nástup ve 2,5 letech do mateřské školy 😀 😀

Jinak hurá hurá hurá. Včera jsem první den nezvracela, tak doufám, že už začínají lepší časy 😵

Mám takový dotaz na maminky, které už byly na krevních testech (ty první na zjištění krev. skupiny, Rh faktoru, HIV, atd.) Musí se jít nalačno nebo se mohu předtím nasnídat?

bacillka
25. júl 2011

@viknat ahoj ja idem zajtra na tieto srandy a sestrička povedala že nemusím byť na lačno

Zdravím nové tehulky a vítam Vás. 😀

sara45
25. júl 2011

vítam nové tehulky
@viknat mne zasa sestricka povedala ze mam prist nalacno 🙂

saaska
25. júl 2011

@viknat mne zas sestricka nepovedala nic, ale bola som nalacno 🙂 , tak si vyber 😀

gubcikova
25. júl 2011

@viknat mne sestrička nepovedala nič o tom.ja som papala v pohodke.