icon

Júnovky 2021

svetlana1984
25. nov 2020
romanuella
7. jan 2022

@superholka77 aj my dievcatko 21.6. 😊

superholka77
12. jan 2022

@romanuella jej gratulujem tak robí radosť, čo už vie dcérka ako sa posuvate v pol roku? Spinka vám pekne

romanuella
24. jan 2022

@superholka77 hej hej spinka pekne 3x denne 1 hodku a v noci okolo tych 11 hod s prestavkami na papanie a teda zatial sa plazime o 106 tak som zvedava kedy pojdeme na 4😁 a vy ako?😊

superholka77
24. jan 2022

@romanuella u nás spinkame 2x cez deň cca 3hodiny spolu čiže raz hodinku raz dve hodinky, v noci spinkame celú noc naposledy papame okolo 23tej potom vstávame a papame až okolo 9tej... ráno vždy mliečko ma potom o hodinku roztek alebo jabĺčko bananik piškót do toho alebo chlebík s lučinou alebo zo žltka taka pomazanka s masielkom.. biely jogurt už sme mali..potom spinka a potom obedík spapame už tých 150 aj niekedy 200ml potom za hodinu dve ma zas mliečko 150ml a ide spínkat večer väčšinou máva mlieko nejaké kaše som nedávala ani pri prvom dieťati...už mala aj domácu malinu jednu v pohode nič jej nebolo aj ráno som syrček jemne struhla na masielko s chlebikom a v pohode už mám otestované na prvom synovi z pred 6 rokov tak idem podobným štýlom. Akurát syn v 7 mesiacoch neplazil nikdy ale už sedel štvorkoval a staval sa na nohách v 10m už sám chodil ale dcéra táto menšia ma 7m. Tiež plazí stále a na nohy sa stáva a do boku sa dava na lakeť pripravuje sa asi sama na sedenie takto ale keď ju usadim pekne sedí ale ešte stabilné to není kým sama sa nenaučí.. najradšej by stala len na nohách sem tam dám do pavuka tam sa jej náramne paci.. 🙂🙂🙂

lulupeggy
3. feb 2022

@superholka77 tak to už máte super. Naš sa ešte neplazí o státí nie je ani reč a sedieť no dám ho ale po chvíle si ľahne takže nič len sa prevracia.

superholka77
3. feb 2022

@lulupeggy no záleží aj od rodičov niekto ide podľa tabuľky lekára referencií niekto skúša ja som motivovala obľúbenou hračkou kým nezačala plazit a naučila sa. A na nohy sa stáva lebo ju dávam cez deň na chvíľu do toho pavúka ale ona sama sa už priťahuje za naše kolená sa chytí a chce sa postaviť cez vankúše preplazi skúša na kolienka sa dávať ale neprišla ešte nato ze koleno ruka ten krok sedieť tiež dávam okolo nej vankúše a hračky vysypem a baví sa ... akurát posledné dva týždne už spí na bruchu celu noc v postieľke dovtedy mi spala na bruchu cez deň len a v noci som za ňu dávala vankus a na polobok ale už aj to sama dala preč a aj tak sa dala na to brucho v noci som ju sem tam zobudila nechtiac ze som ju otočila tak už kašlem na to bojím sa síce ale ved už je veľká vie sa krútiť sama tak snáď nič nehrozí. A vás určite prekvapí ani nebudete vedieť tie deti každý týždeň sú iné a o niečo múdrejšie 🙂🙂 zúbky nemáme ani jeden ešte a vy..

janko77
4. feb 2022

Aj moja Sofia už pekne sedí, ešte občas sa zvalí ale už sa snaží.Vacsina jej jedálnička je stále materské mliečko keďže stále kojim,no keď už najradšej má banán 🍌, výživu, mrkvu piškóty polievky akosi ani nie no moc tomu jedlu neublíži 🙂Ale váži istotne niečo cez 8kil budúci týždeň ideme do poradne tak som zvedavá 🥰

lulupeggy
4. feb 2022

@superholka77 zuby nemá ešte 😁

superholka77
7. feb 2022

@lulupeggy ani ta moja nemá ešte 😀😀

superholka77
7. feb 2022

@janko77 jeeej kraasna naša takto sedí ale sama od seba si nevie ešte snaží sa už jej chyba len trosku aby to urobila ale keď ju dám sedka..

janko77
7. feb 2022

@superholka77 no snaží sa už tá moja opička malá 🥰 Ináč ani mi ešte nemáme zúbky (no niekedy mám pocit že jej vychádzajú už 7mesiacov 🤣🤣)

superholka77
7. feb 2022

@janko77 inak presne toto aj ja mam taky pocit niekedy ze už budú ze už je taka všelijaKa a nič stále. Ale už hádam čoskoro budú. Mi našťastie aj bez zúbkov nemáme problém kusky papať aj chlebik ráno tak som rada zas co mam syna 6 ročného on nevedel kusky mal problém s tým ešte aj keď mal 3 roky hlavne mäso to vypluval ale dcéra teraz ta nemá problém všetko by jedla co vidí keby mohla a dívať sa bude keď papame ze nám to zje pohľadom 😀😀

lulupeggy
10. feb 2022

@superholka77 ako ste ju naučili na kúsky? Ja sa bojím dat že sa bude dusiť. Obzuva rožok ale inak nie.

lulupeggy
10. feb 2022

Nám už jeden trčí a to sme ani nepostrehli že ide von

lulupeggy
10. feb 2022

A sedí ešte dosť zle 🙈 ale snaha je

lulupeggy
10. feb 2022

Ešte sa musí držať

janko77
11. feb 2022

@lulupeggy tá moja tiež chvíľku posedí a už aj padá neboj za chvíľu budú sedieť, chodiť sami ...🙂
My zúbky zatiaľ žiadne no po predvcerajsej poradni keď mi doktor povedal že sa už zúbky tisnú snáď vyjdú lebo v poslednom čase je taká zlá 😁🤦, váži me 7,900g myslím že to je celkom v pohode.Chlapcov keď som mala v tomto období vážili o vyše kila viac...

krtina
20. feb 2022

Naše predcasniatko (32tt) je tiež veľmi šikovné..a ako tak pozerám celkom aj dobieha rovesníkov..😊sedí krásne sama..zúbok uz máme jeden prerzany..a hojdame sa na 4..robí nám radosť..a je to naše slniečko..🥰stále sa len usmieva😊😘
Už máme cca 8500g a skúšame papať všeličo..( výživa..polievočku..piškóty..jogurtiky..chlebík..atď) a kým spinká tak si robím radosť ja pri sijacom stroji aby som si ju mohla paradit 🥰🥰🥰

janko77
21. feb 2022

@krtina krásne slniečko 🥰

krtina
22. feb 2022

@janko77 ďakujem 🥰

lulupeggy
1. mar 2022

Tobiasko už tiež krásne sedí a dva spodné zúbky sú už vonku. Zatiaľ nestvornozkuje

mimusa86
1. mar 2022

@lulupeggy a vie sa aj sam posadit ci iba vy ho davate sadnut?

lulupeggy
1. mar 2022

@mimusa86 len ja. Sam si nesadne a ešte sa nestavia

mimusa86
2. mar 2022

@lulupeggy lebo ani moj nie a vsetci hovoria ze ho nemam davat sadnut pokial si nesadne sam a to moze trvat dlhsie a lezat sa mu uz nechce

kamca495
2. mar 2022

Ahojte dievčatá máte tu niektorá aj julovčatko? Moja má 7 mesiacov a 2 tyždne a takto rada sedi vo svojej stoličke 😇😊

lulupeggy
17. máj 2022

@mimusa86 náš si sám sadne až teraz v 11 mesiacoch a to už dlho sedí krásne a pevne len na to ako sa sám posadiť prišiel až teraz

putyna
28. máj 2022

@lulupeggy fakt? Lebo mi si tiež este nevieme sadnut🤦‍♀️

lulupeggy
17. jún 2022

@putyna ja som to s nim trénovala 😅 bála som sa aby sa nehádzal do zadu keď sedí tak som s nim trénovala ako sa ma bokom spustiť na brucho a zase ako sa zaprieť aby sa posadil a zrazu to začal robiť sam

putyna
18. jún 2022

@lulupeggy no si predstav ze tyzden pred rokom si zacal.sadat uplne sam bez problemov.

lulupeggy
9. júl 2022

@putyna my sa už snažíme postaviť pri nábytku ale zatiaľ len klačí