icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

veraba
12. jún 2012

Babulky tak dneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees som prvy den na materskeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej 😀

zuzkaamato
12. jún 2012

@veraba no tak si to uzi 🙂 este sa nenudis 😀 ja som sa prvy tyzden doma straaasne nudila... ale uz to je ok 🙂 aj tak uz nic nveladzem robit...

stinna
12. jún 2012

@zuzkaamato ja nemám s obliekaním bábätka skúsenosti, len čo sesternica mala synčeka cez leto, tak ona mu obliekala aj tie opaľovačky, ale pod nich nič nedávala. len mu nožičky prekryla plienkou - ak bolo veľmi horúco. ale ja si myslím, že na to, čo treba drobcovi obliecť prídeme aj sami podľa toho ako bude teplo/zima. lebo obliekať dieťa podľa toho, kto ti čo napíše, sa podľa mňa nedá. Nehnevaj sa, ale ako tak čítam tvoje príspevky, tak fakt máš stres z toho aké bude počasie a čo malej obliecť.. ja mám skôr veľký strach z pôrodu a z toho, že ako to budem všetko zvládať.. jaj, už nech je to za nami 🙂

stinna
12. jún 2012

@veraba super, ja nastupujem od štvrtka, tak si užívaj ešte ten pokoj doma 😉

stinna
12. jún 2012

Tehuľky, chcem sa spýtať, išli ste niektorá na materskú z úradu práce bez toho, aby ste mali dobrovoľné nemocenské poistenie?

veraba
12. jún 2012

@zuzkaamato no dnes len lezim a nic nerobim vcera som mala tazky den - posledny krat v praci. a o 13hod sa chystam na poucenie na epiduralku - neviem ci si ju dam ale preistotu tam zajdem keby som ju nahodou chcela. ty si davas epidural? ale celkom ten cas uteka aspon dnes

zuzkaamato
12. jún 2012

@stinna ja sa nehnevam 🙂 stres mam urcite vacsi z porodu, ale snazim sa uz na to nemysliet, lebo ma porazi. a ten stres este posilnuje to, ze budem musiet byt v nemocnici. neznasam nemocnice a este k tomu tie nase su vsetky v tak strasnom stave, ze mi je z toho fatk nanic. ale utesujem sa myslienkou, ze ked uz budem mat malu v naruci, tak to bude vsetko v poriadku.. uz som ticho o obliekani 😉 len pozeram nejake veci na nete, tak preto o tom furt kecam. a zas nechcem kupovat zbytocne vela toho, ked male babatka tak rychlo rastu...
ako sa bude maly volat? 🙂

veraba
12. jún 2012

@stinna dakujem ale urcite budem vela upratovat lebo este sme prerabali a este nemam nachystanu postielku, pult, oprate vecicky pre babatko ale natoto som sa uz tesila nevedela som sa dockt kedy budem mat klud a cas na pripravu 😀 . tak uz len 2 dni a si na materskeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej - boze jak ten cas leti zachvilu budeme mat drobcekov doma tesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim sa

stinna
12. jún 2012

@zuzkaamato ja tiež nemám veľa vecí nakúpených, lebo som ani nevedela, že aká veľkosť bude najlepšia, tak mám č.56 a aj na potom neskôr č.62, ale keby som išla do obchodu, tak určite ešte niečo dokupim 😀 , aj keď to asi nie je potrebné.. Tak zatiaľ sme sa rozhodli pre Jakubka, ale neviem, či to ešte nezmeníme, lebo toto je už asi piate meno, o ktorom sme povedali, že ho "naisto" dáme.. 😀 ale ja keď sa s malým rozprávam, tak ho oslovujem Jakubko. a vy aké meno dávate? a ideš rodiť normálne?

zuzkaamato
12. jún 2012

@veraba ja som este nebola na tom pouceni. este nie som ani 100 percentne rozhodnuta, ci si ju dat alebo nie. vo stvrtok idem ku gynekologovi, tak sa skusim spytat na jeho nazor. kedze existuju aj ine oblbovaky ako EPI, tak neviem... ale tak to poucenie radsej absolvuj, ked uz sa tam chystas...

stinna
12. jún 2012

@veraba ja už mám všetko nachystané, aj postieľku, aj veci, aj tašku do pôrodnice.. ale tiež neviem nejako oddychovať, stále niečo robím. dnes sa chystám upratovať len čo dovarím obed a potom vonku so psom, aj keď počasie je fakt strašné 😖 . a čo čakáš? ešte nevieš?

stinna
12. jún 2012

@zuzkaamato
@veraba baby, ešte som sa vás chcela spýtať, či vám neopúchajú ruky. mne strašne už asi 4. deň a hlavne prsty na rukách mám opuchnuté... také je to nepríjemné

veraba
12. jún 2012

@zuzkaamato no mne dr. povedala nech idem na pucenie ved este to nieje zavezne ci je ? no ked ju nebudem potrebovat ak si ju nadam a peniazky mi vratia ani neviem kolko stoji - dam si ju pichnut ked to naozaj nebudem zvladat - cosi moc ani nemyslim lebo bolest som vzdy znasala hrdinsky ale kazdy tuto bolest opisuj tak strasne tak epidural bude len poistka

veraba
12. jún 2012

@stinna no mo drobcek je tak zive babo ze sa stale mrvi a mrvi tak neviem ale dr povedala ze asi dievcatko ale je tam to asi tak uvidim - hlavne nech e zdravucke

veraba
12. jún 2012

stinna @zuzkaamato ale opuchaju ani jeden prsten nedam a prst aj tie co mi boli velke tak teraz su mi male aj nohy mi opuchaju ale ze dokym je vidno clenky tak je to ok

zuzkaamato
12. jún 2012

@stinna Jakubko je pekne meno 🙂 aj ked tak sa vola moj bratranec a to je taky dilino, ale to meno sa mi fakt paci...
my budeme mat Zuzku, mala bude po mne 🙂 ale stve ma, ze nemame ine mena v zalohe. co ked sa narodi a nebude vyzerat ako Zuzka 😀

zuzkaamato
12. jún 2012

@stinna aj mne opuchaju ruky. nie je to az take strasne, ale citim to hlavne rano a aj pocas dna, ked akoby zatnem paste. minule som si nevedela dat dole snubny prsten 😀

bublinka1972
12. jún 2012

@nurili ja som moja tiež v 34 tyždni od zajtra som vypisana na matersku.dufam že mi tie moje baby potom pomožu aspon ta mladšia lebo staršia sa s priatelom chysta do zahraničia za pracou tak uvidime.a tvoje mimčo kolko važi nevieš?

zuzkaamato
12. jún 2012

@veraba no len mne tu vraveli baby, ze ked uz ju mas zaplatenu, tak ti ju tak ci tak pichnu, aby im peniaze ostali. ja som to tiez chcela spravit ako ty, ze zaplatim si a uvidim. ale kedze je na tom nase zdravotnictvo tak ako je, tak verim tomu, ze sa so mnou nebudu babrat a proste mi ju pichnu... tak preto vaham...

nurili
12. jún 2012

@bublinka1972 ahooj, tak aj to je pomoc....ved aj 16 je rozumna holka....no naposledy mi bolo robene sono v 31a 5 tt a maly mal 2 kilecka a 41,5 cm....dalsie sono mam az za 2 tyzdne...ved pozri profil.....myslim poradnu tak uvidime ci pribral...dufam ze ano ....a co tvoje ake je velike ? 😉

nurili
12. jún 2012

Babenky, tak co sa tyka tej deky do vajicka, tak ta sa da zohnat myslim kdekolvek . Ja ju mam z internetoveho obchodu z Bardejova. Myslim si ze ked ju nevyuzijem v juli ci v aguste o com pochybujem tak september to isti.... 😉

nurili
12. jún 2012

Mam otazocku: kupovali ste aj kojenecke flase a ak ano tak ake? 🙂 🙂 🙂

veraba
12. jún 2012

@zuzkaamato no ved aj ja stale vaham lebo je dost draha 150eur je dost ale asi to riskneme ja hu zaplatim a uvidim co bude

zuzkaamato
12. jún 2012

@nurili ja som kupovala Avent flase, tusim 2 kusy 125 ml a jedna 250ml. Ale neviem, ci ich pouzijem. Najradsej by som kojila, kym to pojde. Ked krmis z flase, tak dieta si zvykne, ze to ide lahko a babatko je potom "lenive" cucat z prsnika... Uvidime... 🙂

stinna
12. jún 2012

@nurili ja mám jednu kojeneckú fľašu, ktorú som dostala, ale nie je na nej žiadna značka, takže zrejme je to nejaká obyčajná. Akurát čo som kúpila sú cumlíky tie na správny vývoj chrupu a aj cumeľ taký na cumľanie som kúpila 🙂 . Neviem, či novorodenci potrebujú kojeneckú fľašu (v prípade, že sú kojení), ale tak istota je istota. Hej a aj na odsávačke mám fľaštičku, na tú som zabudla.

veraba
12. jún 2012

Babulky je pravda ze ked som na MD tak do 8 dni musim st na socialku a do zdravotnej?

zuzkaamato
12. jún 2012

@veraba tu ani tak nejde o peniaze, aj ked 150 eur nie je malo... len neviem, aka je realita v nemocniciach a ci budeme natolko "pri sebe" pocas porodu, aby sme to dokazali ovplyvnit. ja si skor myslim, ze im kyvneme aj na darovanie organov, ked sa nas na nieco opytaju 😀 ja mam z epi strach hlavne preto, ze po nej nemusis vediet tlacit a spolupracovat s lekarmi.. ale tak to moze byt sanca 1:1000, to je tazko... asi sa treba poradit so svojim lekarom.. ja sa ho na jeho nazor urcite opytam...

bublinka1972
12. jún 2012

@veraba ja som na matersku vypisana od zajtra ale ekonomka mi povedala že na soc.a zdravotnu poisťovnu mam isť až ked sa narodi male...aj z rodnym listom.tak teraz som v poriadnom pomykove...ako to teda je?

veraba
12. jún 2012

@bublinka1972 no to som aj ja v soku lebo mne vcera este volala do prace ze aby som nezabudla ze mam ist do 8dni na soc.+ zdravotnu tak neviem pojdem a uvidim

zuzkaamato
12. jún 2012

do zdravotnej prihlasis babo az po narodeni, pokial viem.. a socialke treba iba poslat alebo odniest tlacivo o materskom, ktore ti da gynekolog. mne ho posielala nasa mzdarka, ani som ho nemusela posielat ja...