icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

nurili
28. jún 2012

@nina4 no tie horucavy ma teda nicia, som unavena a nevladzem vela robit....vcera som troska pocistila bytik, vydrhla kupelnu a kuchynu a vecer som myslla ze porodim ako mi bolo.....asi boli poslickovia skor poslovia hodinu bolesti citila som ten tlak a krize ani nehovorim, blokovalo mi platnicky cim som nemohla nohami poriadne hybat jak stara baba....uz som myslela ze pojdeme do spitalu no ustupilo to a zaspala som....no a teraz som jak mechom udereta, fuf jak horuco..... 😝 nech rychlo ubehnu tie ľ tyzdne ze to mam za sebou...dohodnem sa s drobcom aby dlho neotalal.... 😀

nurili
28. jún 2012

@nana776 my cakame maleho, zdravuckeho Benjaminka.....po 9 rokov cakania a aaaa....... 😵

nurili
28. jún 2012

Babule ako znasate to varenie vo vlastne stave? 😀
My sme mali vcera vecer poslickov, uz som myslela ze ideme na navstevu do spitala, nastastie to po hodine ustupilo....fuf ale bolelo..... 😝 a to este nic nebolo..... 🤐

nana776
28. jún 2012

@nurili Jeej to je krasne.Tak gratulujem urcite to bola neskutocne dlha doba cakania ale o to sa viac tesis ze?Aj ja stebou

monika74
28. jún 2012

@nana776 ja mám penicilinové čipky na 10 dni

lubica773
28. jún 2012

Ahojte baby potrebujem poradit, MD sa odovzdáva do soc. poistovni hned ako vám ju lekár vypíše alebo ked sa bábo narodí, tak sa odovzdá aj rod. listom? Som nezamestnaná, teda Urad práce je moj zamestnávatel 🙂 .

doory
28. jún 2012

@lubica773 Hned ako ti to lekár odovzdá! treba to tam ísť osobne zaniesť. Inak by to urobil zamestnávateľ,keby si bola zamestnaná...

nurili
28. jún 2012

@nana776 tak to vies ze co to bolo pre nas...fuf....asi som sa tisic krat otestovala kym so zasla na kontrolu k dokine a potvrdila srdiecko...nikdy na to nezabudneme....teraz ked dojde mm z prace tak sa rozprava s bruskom ze ako bolo v praci a potom zacne spievanie 😀 no taka mala psychiatria je u nas..... 😀 😀 😀

monika74
28. jún 2012

@lubica773 treba zaniesť na socialku ak si si platila DNP bude ti z toho platená MD ak nie tak potom budeš dostávať len RP po narodení

nana776
28. jún 2012

@nurili xixi 🙂 to nevadi.po tolkych rokoch moze byt aj psychiatria.aj ja sa velmi tesim uz aby to bolo za namy.doktor mi kazal vysadit magnezium a taak mi tvrdne brucho vkuse ze az.inal aky si mala ctg zaznam?

nurili
28. jún 2012

@nana776 ja tiez ma magnezko brat do konca tyzdna a potom uz nie....mne len povedali ze je vsetko ok, u nas to trosku inac funguje ako na Svk..... 😝

neeelaaa1
28. jún 2012

@nina4 dnes nastastie poradna dopadla dobre,,,chodim stale mojmu na poradnu a robi mi uz aj prietoky a drobec ma 2750g....no,jasne uz to mame za male....uz to vydrzime....

nana776
28. jún 2012

@nurili 🙂 aj mne iba povedali ze ok,nabuduci tyzden sa uvidime.ale ja som pozerala na ten monitor jak to skakalo 150 som mala ozvy a to druhe od 10-45 🙂 skakalo to jak sisnute.

nurili
28. jún 2012

@nana776 nam to sramotilo lebo maly kopal....tak to bolo take pocmarane....dolezite ze sa hybu a ze je vsetko v poriadku....no na cisielka si spominam ze tam boli no ked by ma teraz zabili tak si nespomeniem.... 😝 ze vraj v tehotenstve je celkom prirodzene zabudat no a ja asi zivy priklad..... 😀

nana776
28. jún 2012

@nurili 🙂 ved to hlavnavedz aby bolo z babatkami vsetko ok.xixi no o tom zabudani co si viem.minule som si dala mobil do ladnicky 🙂) a to ze idem po byte a zabudnem kde to je uz normalne.no samizda ze sa uz zabudam aj vyjadrovat 😀 minule som zahlobila take slovo ze to nemslo hlavy ani paty.joj ale to sa strati.aj ty tak stale rozmyslas kedy to pride.ja si to stale tak neuvedomujem.asi aj preto ze mam male brusko a stale robim tak ako aj predtym.

nurili
28. jún 2012

@nana776 vcera som sa aj trosku preplasila ale potom som sa dostala do pohody, ved predsa je este cas....ja ked idem na prechadzku tak sa stale pozeram do vykladov ale nie ze by som tam nieco videla ale pozeram sa na seba ci som to ja.... 😀 vcera som rozmyslala ze co a ako a kedy to pride....tak som si pomyslela ze radsej cez den jak v noci.....no ja som asi posledna ktrora o tom rozhodne ze kedy..... 😀
a ty by si to ako chcela ake su tvoje predstavy ? a rodit budes prirodzene?

nana776
28. jún 2012

@nurili 😀 😀 to je sranda,my tu nemame bohvie kolko vykladov ale tiez by ma asi skor zaujal moj odraz.ja by som bola radsej asi ked v noci alebo cez den?ja neviem nad tym som este neuvazovala ale asi skor cez den.v noci to podla mna viac boli 😀 ja idem prirodzene ale ja to vobec nevnimam.vsetci mi hovoria neboj sa a tak 🙂 ale pravdu povediac ja sa ani moc nebojim az vtedy sa budem ked uz budem.ja som taky usmievavy clovek tak dufam ze mi to "vydrzi" aj pocas porodu 😀

monika74
28. jún 2012

@nurili @nana776 ja mám za sebou aj porod cez deň aj noci.je to asi jedno len v noci je človek naozaj ospalí a unavený a zaspal by asi hned no kontrakcie to nedovolia 😀 takža ráno prisť do nemocnice cez deň odrodiť a večer už ležať s bábetkom na izbe 😀 😀 no ale hodl si nevyberieme kedy sa začne pýtať na svet 😅

lubica773
28. jún 2012

@doory ,monika74 dakujem vám, lebo mne bolo povedané že stačí ak sa bábo narodí lebo aj tak skor žiadne peniažky nedostanem. Neplatila som si DNP.

nana776
28. jún 2012

@monika74 ked ja uz ani nespavam...to je pre mna to najhorsie.idem spat o druhej rano o siestej som hore.alebo o stvrtej a o osmej som uz hore ☹ chodim curat kazdych 15min pred tym ako si lahnem.no a potom pocas toho "super" spanku tiez pod kazdou chvilou.tak ty uz mas odrodene vies co ta caka 🙂 aj ty mas problemy zo spankom?

nana776
28. jún 2012

@lubica773 do soc.poistovne?no aj mne povedali ze az ked sa babo narodi.bola som sa tam pytat.

lubica773
28. jún 2012

@nana776 nemám v tom skusenosti, tak sa radšej pýtam, zajtra asi pojdem aj ja pre istotu.

nana776
28. jún 2012

@lubica773 jasne.ved treba 🙂 ale podla mna su tam aj tak dostukany a zo soc.pois.chcem mat svaty pokoj.platila som si dnp 50e mesacne.poradila mi to v soc. ze to este stiham do porodu.ked som tam uz minule bola sa popytat uz to nebola pravda a nebudem mat na max matersku.ach jaj.nemam slov.

lubica773
28. jún 2012

@nana776 no pekne, zbytočne si si platila.

nana776
28. jún 2012

@lubica773 no ved to ale co uz narobis.to je znalost tych ludi co robia na uradoch.by som to hned poprepustala.

monika74
28. jún 2012

@nana776 až na to chodenie na wecko niekedy ale aj to len raz za noc ale ja som si dala do postele ešte jeden matrac aby sa mi lepšie spalo takže je to v celku dobre a drobček v bruchu tiež v noci nevyvádza 😀

monika74
28. jún 2012

@lubica773 vyjadrenie dostaneš že MD nieje schálena a potom dostaneš len ten rodičák na ktorý si musíš isť pýtať potom papier u mna to bolo pri predošlom tiež tak

monika74
28. jún 2012

@nana776 a tebe prečo nevyšla maximalna MD?a budeš mať aspon niečo vyplatené?Ja som bola včera tiež na urade pretože mi neprišiel tento mesiac vyplatený posledný RP ja som ho mala predlžený kvoli zdrav.stavu.Tiež keby som za tým nešla tak by som on prišla pani uradníčka si zle vysvetila ustanovenie. 😉

nana776
28. jún 2012

@monika74 ja by som jej dala vysvetlenie...ale viesco lebo ked som tam bola tak mi ta za okienkom povedala ze ak neporodim do 11teho teda skor tak budem mat narok na max matersku.ale vraj sa pomylila a nezalezi to od toho kedy porodis ale kedy ta vypise doktor.no a proste mi to nevyslo tych 26tyzdnov

nina4
28. jún 2012

@nurili No ved toto je najhoršie ,že človeka poráža upratovať a už tak nevládzeme.ale furt je niečo aj ja som dnes prezliekala periny no pomáhal mi aj manžel teda ja som len vankúše 😀 😀 😀 😀 tak aj ty to moooc nepreháňaj a radšej oddychuj my sme dnes boli na prietokoch a je to už 100% Adamko a mal takú krásnu tváričku okrúhlu najradšej by som ho bola už zobrala a vystískala 😀 😀