icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

bis
8. sep 2012

@veraba držím palce aby to rýchlo prešlo...

marakoli
9. sep 2012

@nana776 ahoj...náš malý robí na ciciku to isté, ale u umelým mliekom to neriešim, ja ho aj každé dve hodiny budem kojiť, ved materské mlieko je najlepšie.....treba mať len výdrž

monika74
9. sep 2012

@nana776 mne to začala malá robiť tiež prv v noci jedna aj 15min a spala aj 4 hodky teraz pocucká a zaspí a budí sa častejšie a aj cez deň no stalé sa snažím tiež len dojčiť 😀 😀 dufám,že sa čoskoro zas ukludní 😀 😀

monika74
9. sep 2012

@bis nás čakajú budúci víkend 😀 😀

veraba
10. sep 2012

Tak babulky uz sme prekonali to kakanie na 4den sa nasa malinka vykakala a bez rurky boze tak som sa tesila nikdy som si nemyslela ze sa budem tak tesit nad okakanou plienkou. 😀 😀

monika837
10. sep 2012

@nana776 ahoj mne sa Ninuska narodila 4 jula 😀 mi sme mali presne presne to iste.... cele dva dni mi preplakala nevedala som co jej je, ani von sme nemohli ist... aj dve hodiny cickala a nebola najedena plakala... vsetci mi doma vraveli ze urcite mam slabe mlieko, ked cicka cicka a stale place... nedalo sa to vydrzat, manzel isiel do lekarne doniesol bebu mala vypila 120ml a prespala cele poobedie... po kazdom kojeni som ju musela dokrmit az tak bola spokojna ked bola poriadne napapana.... no nakoniec som uz o materske mliecko prisla ☹ takze teraz uz len beba beba a beba... mala je spokojnucka.... budi sa raz nad ranom alebo niekedy prespi i celu noc.... zaspava sama a stale sa rehly 😀 😀 kym mas mliecko tak jej ho stale davaj, castejsie si ju prikladaj aby si aj ty neprisla o to najlepsie co jej mozes dat... 😉

nana776
10. sep 2012

@marakoli
@monika74
@monika837
joooj baby,dakujem za vsetky cenne rady.ide o to ze moja mala mi toto uz robi vyse tyzdna.som nestastna lebo sa len pajedi,budi sa aj v noci pod kazdou chvilou,z beby mi prespi najviac 4a pol hodiny.Nikdy mi neprespala celu noc.Ja som tak isto za kojenie ale ked ona je leniva tahat ☹ a ja neviem co si uz pocat.Vkuse zuri ked jej to strieka pomaly a uz to trva dlhu dobu.A vase babatka spinkaju dlho?Moja mala je vkuse hore.A este jedna otazka.Ona vkuse robi ako keby tlacila.Kope nozickami a take cudne zvuky vidava.Ja neviem ako jej pomoct ☹ doktor mi hovori vkuse ze to je dobre dobre ale ked podla mna to tak nieje.Vsak aj napriklad teraz od 1je hore.Pocucka si 4min a teraz vkuse ako keby tlaci ☹ Ked jej dam prsnik durdi sa a vypluva ☹

marmete
11. sep 2012

@nana776 Ahoj, co sa tyka toho hypoalergenneho mlieka, tak mne pediatricka na otazku ci mame narok ho dostat na predpis povedala, ze ked sa uz dieta napisalo ineho mlieka (beba pro 1), tak je to bezpredmetneho ho dietatu davat. Ak by nebolo dietatko dokrmovane inym, tak to zmysel ma, ale ked si uz cuclo z kravskeho, tak nie.

strasska
11. sep 2012

@nana776 ahoj, musi to byt tazke, ked je mala taka nekludna ... ja by som na to pucenie skusila nejake probiotika, biogaiu alebo nieco podobne, to pomaha aj pri traveni
alebo aj klasiku nieco proti kolikam, sab simplex alebo co ja viem co este ... a samozrejme cvicenie s nozickami, alebo masaze a teple obklady na brusko
a o prespati celej noci ... moje deti prespali celu noc az ked som ich dokojila a to bolo v 18mes. myslim, ze maloktore 2mesacne babo prespi celu noc, a kojene uz duplom nie, tak sa s tym netrap
a ani 4apol hodinovy spankovy cyklus u svojich deti nepoznam, max. 3 hodky 😀 a Misko mi v takom veku spal iba 3x po 30minut 😖 😖 😖
a vyvysenu polohu si uz skusala, ci sa jej nevracia mliecko spat?

nana776
11. sep 2012

@marmete ahoj.trošku nechápem tvojej odpovedi.a akého kravského?
@strasska ahoj.ďakujem za radu,ale tie lieky sa môžu asi podávať ak už má bábatko 5kil nie?niečo také spomínala doktorka.moja malá ešte nemá.keď všetci v poradni sa vychvaľujú ako im detičky prespia celú noc a mne je potom hrozne ľúto že mám také trampoty s malou a neviem jej pomôcť.no mne tiež moja mama spomínala,že kdeže som ja prespala celú noc.neskúšala som to tak,no vracia ale doktor hovoril že to je normálne,tak ja už neviem.a je možné že mi dojde mlieko?dnes som si kúpila aj čaje a homeopatika na tvorbu mlieka ale neviem akosika sa malej piť nechcello tak či jej nešlo alebo čo.mám aj dosť stresy a mála jem,vypijem len do litra a pol denne.ja už neviem no keď nestíham popri nej nič.

strasska
11. sep 2012

@nana776 sab simplex
DÁVKOVANIE A SPÔSOB PODÁVANIA Pokiaľlekár neurčí inak, dávkovanie je zvyčajne nasledujúce:
dojčatá a batoľatá od 3. týždňa do 36 mesiacov 15 kvapiek (0,6 ml) do každej fľaštičky s pitím.
baby calm : Upozornění:
Výrobek je určen pro děti od ukončeného 1. měsíce života.
biogaia : Dávkování: pro děti od ukončeného 1.měsíce 5 kapek denně

to som nasla na nete, nevsimla som si ziadne hmotnostne ohranicenie 😉
ale podla mna sa musis skludnit aj ty, musis zapriahnut do starostlivosti aj poloviciaka alebo mamku ... musis si trochu oddychnut, alebo vypnut a samoska pravidelne papat a pit
a hlavne sa nestresuj, aj ked viem, ze mne sa to lahko povie
inak moj ceckos dnes v noci zul asi 10x, tak si ani nechcem poratat v akom intervale to bolo ... proste som bola velmi unavena, tak som mu bez rozmyslania pri hociakom zamrncani ponukla mlieko a pocas toho som v pohode odfukovala 😀 tak skus neratat ziadne intervaly a koj kedy bude chciet a ked uz nebudes vladat, tak drobca strc mm do ruky a chod si vyvetrat hlavu 😉

nina4
11. sep 2012

@nana776 Ahoj ja kojím Adamka cez deň aj v noci na požiadanie takže nikdy to neni pravidelné stalo sa už že bol na cici ku aj každú pol hod. ono verím ide to na nervy aj mne koľkokrát ale oplatí sa ti vydržať teraz môže mať rastový skok a aj zato môže tak reagovať tak nervoznejšie .Náš mladý tak reagoval po zápale prsníka začal odmietať jeden prsník tak som ho k nemu prikladala ked bol najhladnejší a rozkojili sme to .a Beba zasýti viac to je pravda ale určite drobca neskľudní akurát po dlkšej dobe takéhoto prikrmovania tebe klesne tvorba mliečka a potom sa bude zas nervačiť a ty zas prikrmiš a takto do koliečka až nakoniec stratíš mliečko tak ako ja pri Paťkovi no tam som mala aj zápal a doteraz banujem že ako pri prvom som to mohla vydržať.Tak držím palčeky nech máš ten tvoj poklad čo najkľudnejší a oddýchni si ked sa ti dá ja chodím z malým pávať doobeda vtedy si ešte pospí aj Marek 😀 😀 😀

miskaska
12. sep 2012

@nana776 Ahoj. Ja sa obcas zatulam aj sem do juloviek..lebo Edko sa narodil v juli, ale cakali sme ho na konci juna, tak viac chodim do junoviek. Tvoja mala mi pripomina nasho synceka...od cca. 2 tyzdnov sa zacal straaaasne pucit. Najskor len nadranom a potom aj cez den. Bolo to strasne a pre mna neskutocne psychicky vycerpavajuce...Tiez sa strasne zlostil na ciciku, vobec nedokazal kludne pit. Pripisovala som to silnejsiemu toku mliecka, lebo on si rad cucka este po najedeni, velmi ho to upokojuje. Ale podla vsetkeho aj pri kojeni ho trapilo brusko a nevedel sa sustredit na papanie. Napr. mne zaspi cez den v kociku a do 20 min. sa zacne pucit a je hore, doma detto. Bola aj noc, ktoru celucicku pretlacil a preochkal..strasne nepokojny spanok. Raz nadranom, som ho zufala otocila na brusko, nech si poprdka a pomasiruje brusko a on mi zaspal..a spal pokojne 2 hodiny..tak som to riskla a zacala ho davat spat na brusko (dr. upozornila, ze len pod dohladom, monitor dychu nestaci, ale davam ho tak aj v noci) a konecne mi pospal aj 4 hodiny v kuse cez den. Ked sa zacne pucit, vystrci ritku a prdne, ale co je hlavne nezobudi ho to tak rychlo a v noci dokaze prespat od 20:00 do 4:00..sice posledne dve hodinky sa uz puci, ale spi..potom je uz do rana spanok velmi nepokojny..Stale som len chodila k doktorke a vysvetlovala som jej, ze maly len tlaci a tlaci...pritom kaka a prdi sam. Spravila aj vyter, ale maly je v poriadku, len mu este dozrieva traviaci trakt a asi sa uci tlacit. Chce to len cas a verim, ze okolo 3.-4.mesiaca to prejde..mam pocit, ze sa to uz pomalicky zlepsuje. Espumisan nam moc nepomohol, este uzivame BioGaiu.

nurili
12. sep 2012

Ahojte Babule, tak ako citam asi vsetky sme na tej istej lodi. 😝 ale bude dobre. Zajtra poradna a nase prve ockovanie tak uvidime kto bude viac plakat mamina alebo synacik, este stastie ze aj ocino ide s nami. Tak drze palce..... 😵 😵 😵

veraba
13. sep 2012

Ahojte babulky budete davat ockovat len tie co su povinne ockovanie alebo aj ste si vybrali aj s tych co odporucaju ockovanie?

strasska
13. sep 2012

@veraba ja zatial iba povinne, mozno neskor kvoli skolke porozmyslam nad zltackou A

bis
13. sep 2012

@veraba aj ja nad tým uvažujem a pravdu povediac neviem,skôr nebudem viac očkovať ako je nutné..

opica89
13. sep 2012

@nana776 ahoj my mame tiež podobný problem už asi 3týžden cez den sa neviem najest potaha 5minut a spusti hrozny plac, a potom už vobec nechce tahata mliecko a to mi z prsnikov strieka doslova, tak som skusala odstriekavat, že ak ho mam vela, ale aj tak to stale robi. stale kope nozkami a certi sa, nekaka aj 3-4dni a potom sa vykaka, doktorka mi kazala davat espumisan ale z toho iba prdka a davam mu feniklový cajik, snazim sa ho nedokrmovat lebo vraj z toho vznikaju koliky ked je dieta kojene a aj dokrmovane. Tiež som z toho zufala, lebo je nespokojný a len place a place do tej 2 druhej poobedia a potom si pospi do 7mej (niekedy) musim ho budit na kupanie a potom sa napapa poriadne a spi do tej 3tej ale potom zase taha len tak aby bolo ale spi este 2 hodinky alebo 3. Vravim to kojenie cez den je hrozne, nenaje sa. a tiež už neviem co s nim ked tak srdcevruco narieka :( a ked ho kojim tak mu tak skrka v brusku hrozne

katusska248
13. sep 2012

babyy pomozte ako naucim drobca na dudlik v porodnici ho mal a doma mu ho raz tato vytiahol a odvtedy ho z neho natahuje uz mame asi 3 druhy doma najmansie a stale ho nechce :(

katusska248
13. sep 2012

@opica89 skus si ho dat na koleno - na tzv konika chrbatikom od seba on potrebuje grgnut mali sme rovnaky problem bo z prsnika chvatavo papa ked mu to tam tecie a nechavam ho odgrgnut klepkanim na chrbatik a od vtedy poklopem neplace aj espumisan uzivame ale z neho sa vykaka vzdy bo sme kakali len s trubickou

opica89
13. sep 2012

@katusska248 vies co chovam ho aj po leziacky aj tak že ho mam na kolenách a tak papa, a vzdy ho davam odgrgnut a cakam kym si negrgne a aj tak :(

monika74
14. sep 2012

@katusska248 mne malá nechce vobec tie silikonové a tvarované tak kupujem iba tie obyčajné okruhle gumenne 😀 tie silikonové mi odmietali aj synovia skus ešte ten obyčajný

marakoli
14. sep 2012

@opica89
@katusska248
náš sa tiež tak jeduje po 5-tich minútach papania, ked ho zdvihnem, začne doslova revať, potom si grgne, a o chvíľu pokračujeme v papaní. Cez den je hladný aj každé dve hodiny. Aj ja mu dávam espumisan, od neho len prdká a tiež nekaká každý deň, až na 3-4 deň. aj to som mu musela minule pomôcť s rúrkou a vykakal také kašovité, hnedé, a riaaadne to smrdkalo, aj ked si pukne, to parádne smrdí, xixi

marakoli
14. sep 2012

@monika74 náš mal v porodnici tvarovaný silikónový a doma som mu dala vyskúšať ten hrkálkový gumený, a odvtedy nijaký iný nechce, xi

marakoli
14. sep 2012

a toto naše malé cez deň protestuje, ked sa napapáme, sme na rukách, odgrgneme, chvíľku ponosíme a ked ho položím do kočiara alebo do postieľky, spustí taký rev, že až.....no čo s ním, zasranko malý

veraba
14. sep 2012

ahojte babulky dnes sme boli u lekarky lebo nasa malinka ma soplik a nie a nie to prejst brala nam a vzorku z nosteka a brala krvicku sprsta ci ma dobru imunitu nastastie ta je dobra - malinka ma strasne mali nostek a zle sa osetruje a este ktomu uz mame troska zapalene hrdielko ☹ .tak sa ideme silno liecit

opica89
14. sep 2012

@marakoli aj nas len z toho prdka a nic ine...dneska napriklad nechce vobec papat :( poriadne sa najedol rano o pol tretej a od vtedy sa len rozculuje do cicky. moja svokra mi povedala, že mam plane mlieko 😀 este že mame svokry ony maju odpovede na vsetko :D

bis
14. sep 2012

ahojte ženičky,dnes sme dali emke prepichnúť ušká,už je paradnica s naušnicami..chvílku poplakala a bolo dobre.ináč kolko vaše detičky bývajú v noci hore?ema vstane na mliečko okolo pol tretej- tretej a sme hore zo dve hodky vždy,prdíme,tlačíme,fnukáme..už som grogy,lebo potom vstávam so staršími deťmi do školy...bojím sa,že raz parádne zaspíme.a musím sa pochváliť,už sa usmievame,blaboceme..pretočili sme sa z bruška na chrbátik..hlávku držíme..teším sa z toho.

marakoli
14. sep 2012

@bis náš sa v noci budí okolo tretej, a potom o šiestej, a to hned zaspí, ...aj my sa veru už smejeme na plné ústa, a spievame a blaboceme, je to zlatunké, na spapanie

bis
14. sep 2012

@marakoli naša vždy hned zaspávala a teraz posledné noci nie...