Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
Babyyy, prosim vas dali ste zaockovat prevenarom alebo synflorixom? malu este neockovali lebo ma sople tak este sa len musim rozhodnut cim zaockovat lebo doktorka mi dala na vyber. Diky 😉
@zuzka_bluzka synflorix, teda ta bez poplatku. dufam, ze to je synflorix. na odporucanie doktorky...
pozeram, ze ste tu riesili stolicu. ja malu tiez len kojim, prikrmy ani kase nepapa a stolicu ma uz dlho zelenu. to je ako problem ci co? nestraste ma 🙂
@zuzkaamato ako pokiaľ nemá nejaké krče tak nie len Adamko mal hlienovitú laktačná mi povedala že je to v pohode no radšej som šla dok. nech urobí vyšetrenie ale mi sme mali zelenú asi z čaju na kojenie lebo ako ho nepijem tak má žltú len hlienovú.
@nina4 no krce ani nic ine nema.. musim si to poriadne u nej odsledovat, ale mne sa zda, ze zakazdym ma taku do zelena.. mne ani nenapadlo, ze by to malo mat inu farbu 😀
@zuzka_bluzka ja som dala tu s doplatkom
@zuzkaamato údajne zelená je hladová,ale neviem či je to naozaj tak..
@bis hm, asi sa na to opytam na dalsej poradni.. tak krpata je hlados, to je fakt... ale tak pribera...
@zuzkaamato ja som to neriešila,kedže emka priberala,ale je fakt že po kašičke ju má takú žltú..
@zuzkaamato diky, aj ja dam asi synflorix, a inak aj moja mava stolicu do zelena takze podla mna pohoda, ked priberaju a nic ich neboli 😉
@bis no ved keby nepriberala, tak by som to urcie riesila.. v decembri ideme na poradnu, tak uvidim, co bude dovtedy...
@zuzka_bluzka ja som nechcela davat tolko chemie, tak som dala synflorix a doktorka mi vravela, ze to staci...
@zuzkaamato podla mna to tiez staci, uz dvakrat sme to museli odlozit kvoli tomu, ze som bola ja chora a asi to trosku odo mna chytila, ale veru uz nech to je za nami
@zuzka_bluzka radsej to odlozit, ked je len naznak choroby, aby z toho potom neboli problemy.. 🙂 a kedy idete? das zaockovat aj Rotarix? ja som dlho vahala, ale dala som...
@zuzka_bluzka ja som dala očkovať prevenarom tam sa ale dopláca
Ahojte, mozme sa k vam pridat? 🙂
@monika74 vidíš a toto ma nenapadlo ,že striedať ich mohlo to byť aj tým že pijem stále ten istý.Ozaj a Sofinku nám asi vrátia do predškoly ja som včera tak revala čo mi to bolo ľúto ale asi to bude lepšie .stále sme sa s ňou učili a stále sa nechytala.a do toho už 2X ochorela tak som zvedavá čo povie psychologička 😒
@nina4 vieš čo netráp sa tým je to lepšie pre nu niektorým to pomože .ja som najstaršieho síce je junový davala tiež o rok neskor nám to vtedy navrhli sami aby ho nemuseli vracať späť do školky a viem,že som nespavila chybu učí sa dobre a asi to bude aj s týmto najmladším je junový no strašne zle rozpráva a z logopédie mám papier že má vývojovu dysfázaziu neskoro mi začal rozprávať a veľmi zle vyslovuje niektoré slabiky .no pomaličky sa zlepšuje takže teraz na zápise budem asi riešiť odklad
@zuzkaamato hej rotarix som dala, este druhu davku jej musia dat...tiez som sa dlho rozhodovala, ale kedze chcem s malou chodit aj na plavanie a mame v rodine vela deti tak by mohla hocico chytit v kolektive, tak som si povedala, ze to radsej dam. Stale tak nejak chrapci, ani nie ze by mala plny nos, tak neviem ci jej to vzadu nejak steka ci co, uvidim ako bude v pondelok vyzerat a isla by som s nou k doktorke, ze kedy teda dame to ockovanie. Inak nejde ti to niekedy na mozog? Cely den s malou...v podstate dokola to iste? Ja som mala uz cez tyzden chvilkami krizu, ze potrebujem trosku nejaku zmenu lebo mi prepne z tych hrkaliek 😀
@zuzka_bluzka no davaj bacha, aby ozaj nebola chora. moja obcas chrapci aj zo slin, ked jej stekaju a nestiha perhltat.
no si pis, ze mi to lezie na mozog 😀 niekedy keby ma videl niekto normalny, co tu s malu stvaram a ake opicky jej robim, tak by ma zavreli niekde na psychiatrii 😀 ale na druhej strane ked som bez nej, tak mam strasne nervy co s nou je.. ale veru zmena by sa zisla. ale to sa hadam zlepsi, ked budeme chodit aj s nou medzi ludi. ja ju teraz moc neberiem nikam. boli sme 2 krat v tescu spolu len tak narychlo... inak kolko meria a vazi Natalka?
@zuzkaamato ja s nou chodievam medzi ludi ked je fit, ale v tomto obdobi tiez radsej nejdem, lebo vsade su chripky a kadeco, tak chodime stale len von do lesa. Ja uz vazne len cakam kedy bude vacsia lebo teraz mi to pride naozaj trosku ako psychiatria 🙂 vazi 6 kil a meria 62 centi, teraz sa mi zda ze uz menej pribera, okolo toho druheho mesiaca to bolo najviac, som zvedava dokedy vydrzime len na materskom mlieku lebo uz nema ani dlhsi spanok po kupani, zobudi sa po 3 hodinach aj vecer lebo je hladna...kamoskina mala je tiez julova a ta spi 10 hodin v noci (na UM) 😀
@zuzka_bluzka no ale to tiez neni pravidlo, ze po umelom prespia celu noc 🙂 ja sa skor tesim na prikrmy, tie ju snad viacej zasytia a nebude vkuse nacucnuta. v noci to ani nebyvalo s nami take strasne, ale uz asi tyzden sa budi niekedy raz, niekedy dvakrat, ale aspon na dve hodiny a nejako nevie zaspat. vcera sme boli hore od 1 do 4, mna islo porazit. sice som pomedzi to spala, ak sa to tak da nazvat, ale bolo to hrozne. no ono to snad bude lepsie, ked uz budu trosku vacsie a nebudu nas tolko potrebovat, teda nase kozy 😀 😀 na jar to uz bude lepsie 🙂 no a my sme na poradni mali 5 kil a 60 cm 😀 mne uz az tak nepribera, ale strasne ide do dlzky. od narodenia uz 12 cm.. a za posledny mesiac 3 cm, takze super...
@zuzkaamato moja sice zaspi hned ked sa v noci naje, ale zato cim sa blizi rano tym sa castejsie budi a mne sa to uz potom zlieva, ze ani neviem kolka bije 🙂 tak to pekne Zuzka narastla, moja sa narodila dlha - 53 centi, ale tie deti sa potom dorovnaju tak uz tak rychlo nerastie do dlzky, aj ked my sme s manzelom velmi vysoki tak som zvedava co z nej bude 😀
@zuzka_bluzka aj my sme to tak mali, ze sa napapala a zaspala, ale teraz nejak vymysla. neviem, ci to nebude mliekom, ci ho nemam malo. a dokonca musim aj streidat prsniky v noci a obcas cez den pocas jedneho krmenia. to sa mi tiez nestavalo. ale podla mna je len leniva si vytahat vsetko mlieko, lebo aj ked ju prelozim na druhee, tak v tom prvom vacsinou este je mlieko. no tesinm sa uz na prikrmy kazdopadne 😀
my nie sme vysoki, teda ja som krpata 167 a mm ma nejakych 190. mala ma ale dlhe nohy, tak asi bude tiez vyssia.. 🙂
@marakoli ahoj,ako pokračujete s papaním?my sme dnes zmastili 80 ml kaše a začala som jej odvčera dávať večer okolo siedmej,o týžden a pol ideme na očkovanie,tak potom by som jej chcela začať dávať mrkvičku..mám pocit,že malá už menej potrebuje byť na prsku,hlavne cez den,neplače,pozerá,hrá sa🙂len musím byť v dohlade.a čajík pijete?lebo ema nechce,mám dojem,že piť začne až z pohárika,flašku nechce.
@zuzkaamato ved to je to, ze ked uz si myslime ze maju nejaky rezim tak zrazu hop a vsetko je inak 🙂 takze je mozne ze aj u nas sa bude coskoro buntosit v noci.
Ty si doteraz nemusela striedat prsniky? tak by to malo byt....ale moja len prvy mesiac pila z jedneho, odvtedy akoby bola leniva tahat a musim striedat lebo inak place a nervuje sa...my to mame s tym kojenim naozaj stale tazke takze ja som vdacna za kazdy tyzden co este odkojim a ked vydrzim do 6 mesiacov tak budem stastna prestastna, ja mam totiz problem aj s uzkymi mliekovodmi a preto sa jej asi aj tazko taha, teda nie asi, ale urcite. Veru aj ja sa tesim na prikrmy 🙂
No ja mam 180 a manzel 2 metre takze nase deti su asi odsudene na XXL obuv 😀

@mammamia2009 presne aj moj slinta jak bernardin a cele rucky dava do ust,ale skusala som a zubky veru nejdu,ma kusatko a kym velmi a v kuse neplace tak to neriesim, pri prvom synovi to bolo podobne a nakoniec mal prvy zub v 10.mesiaci