icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

zuzkaamato
11. nov 2012

@zuzka_bluzka XXL obuv 😀 odpadnem 😀 no doteraz som nemusela striedat prsniky, niekedy aj 3 krat po sebe papala z jedneho. ja som chcela, aby sa dostala poriadne aj k tomu zadnemu mlieku, preto som nestriedala. ale teraz robi to, co pises aj ty. ze sa zacne jedovat a odvracat, ked netecie dost rychlo.. no a presne, tiez budem rada, ked to vydrzim do toho 6 mesiaca. teda ja kludne aj do 2 rokov, ale furt mam nejake problemy. mala som uz aj zapal prsnika, upchate mliekovody mavam, pluzgiere, a jednu bradavku mam vkuse problemovu. asi mam aj mykozu a strasne ma ta jedno boli, taka ta rezava bolest.. je to strasne.. ale drzim sa 🙂

zuzka_bluzka
11. nov 2012

@zuzkaamato tak ja tu nariekam, ze ake to mam hrozne s tym kojenim a vidim, ze vobec nie som sama. To len u nas v rodine vsetky zeny kojili v pohode, mlieko im tieklo a ani nevedeli ze moze byt nejaky problem...tak som si uz pripadala ako debil, ze sa furt stazujem na kojenie, ake s tym mam trampoty...
Akurat som citala tvoj prispevok, ze malinka place, vies co moja poslednu dobu takto srdcervuco place ked chce spat a presvihne taku tu dobu kedy by zaspala sama v pohode. To jedine ma napada co by to mohlo byt, lebo my to mame doma cca tyzden, ze ked nejde po 1 a pol hodine, alebo max 2 hodinach bdenia spat tak spusti strasny plac so slzami, az tak ze je modra...

zuzka_bluzka
11. nov 2012

@zuzkaamato a ozaj, ano este moze byt urieknuta, moja aj vtedy takto hrozne place, napr ked sme boli na navsteve tak potom revala vzdy takto hrozne...

zuzkaamato
11. nov 2012

@zuzka_bluzka no veru, s tym kojenim to neni sranda, ale co uz, vydrzime, nie ? 🙂
no dnes to moze byt tym spanim, lebo presne ako pises, ze presvihla svoj cas dneska.. ale ja na to urieknutie velmi neverim, ale ked tu vsetky maminy o tom pisu, tak aj zacinam.. co si s tym robila? mne ta ocurana plienka pride divna...

strasska
11. nov 2012

ahojte babulky,
aj nas trosku strajkuje na prsniku, tiez to niekedy prestriedam kvoli tomu a sa mi zda, ze asi mu ide aj z jedneho viac 😒
a my mame katastrofalne vecerne uspavanie, on da vzdy iba pol hdoku a potom ho musime nosit az kym nezaspi, akoze vdaka za manducu, lebo uz je tazky 😒
vacsinou to sice trva 10 - 20 minut, ale vcera sme zacali o pol 20 a odkvacol o 22 😝 😝 😝 😝 😝 hroza
ale je mu odpustene, lebo dnes sa 1x pretocil z chrbatika na brusko, aj ked to videl iba nas Misko 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 takze zabava zacina 😀

mirulka147
12. nov 2012

@zuzkaamato ahoj ja po každej navšteve preventivne použijem zacikanu plienku ale to mu len tak prejdem popred tvaričku nedotknem sa ho nou 🙂 moja mama vravela pri tom že zide s oči ,zide s mysle mne to pomohlo pri všetkych troch deťoch 😉

nina4
12. nov 2012

@zuzkaamato Ahoj na urieknutie aj verím aj neverím ale ako sme sa presťahovali do Lehoty tak mám čistec v pohotovosti Paťko je na to nesmierne háklivý a ja sem tam tiež a pamätám si ako som raz tak zaspala a vtedy som už myslela že mám infarkt to manžel rýchlo uvaril čistec umyla som sa a bolo dobre .aj v sobotu sme tak boli s Adamkom a zabralo to takže -nie že neverím len to nechápem a ked čistec pomáha tak sa tomu nebránim a s tou plienkou som to nikdy neskúšala.

zuzkaamato
12. nov 2012

@mirulka147
@nina4 ok, tak popred oci s ocikanou plienkou by som zvladla, ale utierat ju tou, to mi nepride bohvieako hygienicke. ani sebe by som to nerobila a nie este krpatej 🙂 a taka blba otazka - cistec je bylinka? inak vcera to nakoniec asi ani nebolo urieknutie, ale brusko ☹ nemala som rektalnu rurku, tak som jej strcila teplomer do ritky a zabralo. a az dnes rano sa konecne sama pekne vykakala...

nina4
12. nov 2012

@zuzkaamato áno čistec je bylinka dostať aj v lekárni.A tá ocikaná plienka mne ked bolo tááák hrozne zle asi by som v tedy zvládla aj oserkanú 😀 😀 😀 😀 len keby to hned pomohlo .
náš drobec teraz večer zúri ale tak že až oči otvárame som si povedala boh ma opatruj v puberte 😀 😀 😀

zuzkaamato
12. nov 2012

@nina4 no my sme vcera tiez mali pocit, ze preskocila vsetky vyvojove obdobia a sup rovno do puberty 😀 ale tak asi to ozaj bolo brusko, tak dufam, ze sa to nebude nejak casto opakovat...
na ten cistec sa mozno skusim opytat v lekarni... a co sa s nim robi? uvarit ako caj a potriet tym malu?

nina4
12. nov 2012

@zuzkaamato ja niekedy ked vidím ,že malý nervačí tak preventívne uvarím tam je aj návod koľko a potom mu to vilejem do vody vo vaničke aj ho to skľudní.ale stačí aj popotierať.

bis
12. nov 2012

@strasska ahoj🙂aj naša sa už pretáča,už musíme byť v pozore a nenechať ju nikde samu ležať..už zvykne aj cestovať po postely,a čo ma potešilo,že si zapína na hrazdičke sama hudbu..🙂

veraba
12. nov 2012

@bis aj nasa bambulka sa snazi pretocit ale nejde jej to tak potom sa rozculuje tak jej pomaham tak snad nato pride. 😀

bis
12. nov 2012

@veraba vieš čo?moja začínala s holou ritkou🙂 som ju rozbalila na postel a vtedy jej to velmi rýchlo išlo..nožičky hore a šup na bok a už sa mocovala na bruško..pár dní takto a potom už aj oblečená..tak sme trenovali,samozrejme nie dlho,aby jej nebola zimka,ale naholaka sa jej velmi páči..🙂

klemente
12. nov 2012

čaute kočky, posledné dni som si všimla, že keď je malá na brušku, ťahá ju to do jednej strany (hlávku aj hrudníček). V iných polohách som si to nevšimla, keď ju mám na rukách, krúti hlávkou z jednej strany na druhú. Ale na tom brušku...Navyše, na tej strane, do ktorej ju ťahá, má laktík pokrčený ale tú druhú rúčku narovnáva a dáva dozadu. Neviem či to ešte sledovať alebo ísť za dr.

veraba
12. nov 2012

@bis jej dakujem za radu skusime to 😀 teda naholo 😀

veraba
12. nov 2012

@klemente ahoj podla mna sa snazi pretocit na chrbatik aj moja ked je dlhsie na brusku a potom sa ties da na jednu stranu a jednu rucicku ma skrcenu a jednu vyrovnava a to robi aj s nozickou

marakoli
12. nov 2012

@bis ahoj....papkáme aj kašu, už aj mrkvičku, a so zemiačikom. a rozmýšľam tej kaše dať viac, alebo UM nejak na večer, lebo v noci je každé dve hodiny na mne nalepený, ved ten jeho žalúdoček si ani neoddýchne, uvidíme, čo dalej. čajík pijeme, a veľmi radi. vo štvrtok ideme na druhé očkovanie, tak uvidíme, opýtam sa dr., čo na to povie, na to papanie

marakoli
12. nov 2012

@zuzkaamato
@zuzka_bluzka
babky moje, vôbec to nemusí byť tak, že sa malá odvracia, že jej málo tečie, možno jej tečie až príliš..........bola som s laktačnou, tiež sme mali tento istý problém ako píšete, a pozerala ako papá, že nacucnutý je dobre, a po chvíľke začal vymŕzať a ona toto, že mu to rýchlo tečie, strieka mu to do krku, a preto je nervózny.....no a ja že čo s tým, no nič, treba len vydržať

marakoli
12. nov 2012

@bis no super nápad, na holo, lebo náš valibuk lenivý, sa mu nechce, v plienke má ťažkú riť asi, xixixixix....tak zajtra ideme na to v adamovom rúchu

marakoli
12. nov 2012

babky moje, a už ste skúšali dávať aj výživu? piškotku už oblizoval, a veeeelmi mu chutí, normálne nervačil, ked som mu ju vzala 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zuzka_bluzka
12. nov 2012

@zuzkaamato
@marakoli no ja uz neviem ci jej to tecie ci netecie ci co, presne mam niekedy pocit ze asi jej to tecie moc a potom zas ze vobec......akoze ja ked kojim tak to musi v druhej izbe zniet ako keby sme sa s malou hadali 😀 to je taky vecny boj....ale nevadiiiii, vydrzime, kym sa nejak naje tak je dobre 😉

marakoli
12. nov 2012

@zuzka_bluzka aj my tak bojujeme, a vravím si, aspoň ten základ mu dať, 6 mesiacov, aspoň. a uvidíme.....zasrankovia malí, ale čo by človek pre nich nespravil 🙂)

zuzkaamato
12. nov 2012

@zuzka_bluzka
@marakoli no ale ja viem rozoznat, kedy to tecie resp strieka a kedy nie. moja sa skor jeduje, ze netecie 😀 zo zaciatku to byval problem, ze sa odtrhla a potom bola cela od mliecka, co som ju ostriekala, tak mi tieklo 😀 ale teraz uz je to skor naopak. a hlavne ked mam obcas naliate prsia alebo po noci ked su naliate, tak vtedy to viem rozlisit, ze tecie moc. vtedy rychlo preglga. tak mne asi teraz tecie menej, ale zacala som pit aspon 2 laktacne caje denne a asi zaberaju..

klemente
12. nov 2012

@veraba to mi nenapadlo, že by mala záujem o pretočenie🙂

marakoli
12. nov 2012

@zuzkaamato aj ja si myslím, že mu tečie už menej, a preto je nacucnutý každú chvíľku

zuzka_bluzka
12. nov 2012

@zuzkaamato mne to tiez niekedy tak striekalo, ze ked sa odpojila tak to mala v oku, ale kedze moja sa jeduje pri kojeni uz stale, tak ja uz neviem rozlisit co sa jej nepaci 🙂 inak mam pocit, ze zacina so mnou trosku cvicit...teraz vecer plakala v postielke a potom sa pomedzi to chvilami tak potmehudsky smiala, ked som pri nej sedela...obavam sa ze dostavaju ti krpci rozum 😀

marakoli
12. nov 2012

@zuzka_bluzka no veru asi ano, aj náš sa tam usmieva, dopapá, začne sa hrať s cicikom, a vykuka spoza neho smeje sa, haha.......čipsík chrumkavý

zuzka_bluzka
12. nov 2012

@marakoli hahaa, no pekne sa s nami zahravaju, dubacikovia 🙂

bis
12. nov 2012

@marakoli preeesne