Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
Baby u nas prva choroba - kasel, upchaty nos, kychanie ☹ mala sa stale dusi z tych hlienov, je to hrozne. Ale uplne najhorsie je, ze nechce cez den jest, zbada prsnik a uz reve, myslite ze jej len nechuti kvoli tej chorobe? V noci sa este ako tak naje. Doktorka mi na to nepovedala nic, zajtra k nej idem znova tak snad sa nejak vyjadri.
@zuzka_bluzka aj mi sa teraz trapime, ...nemame ziadne lieky , iba cistime (vyplachujeme) nostek stale .... a strasne to neznasa...☹((( ....ach jaj
@zuzka_bluzka ahoj Zuzi. no ako ste dopadli u doktorky? a ako mala ochorela? bol niekto z vas doma chory alebo ste s nou niekde boli? chudatko, dufam, ze bude coskoro v poriadku. nasa Zuzka je chvalabohu (klop klop klop) zatial zdrava, ale ani si neviem predstavit jej len odsavat alebo cokolvek robit s nostekom. neznasa uz len to, ked jej ho cistim kazdy den.
@zuzkaamato ahojky, no tak stav malej bezo zmeny od pondelka...stale velmi kasle, vobec nepribera kedze fakt malinko papa, ale nastastie ani nechudne, tie hlieny ju drazdia a poobede mala taky zachvat, ze som sa normalne bala, ze sa zadusi ☹ hrozne. Doktorka mi povedala nech volam zachranku ked bude mat aj silnejsi kasel, ze radsej nech pridu zbytocne, ze je to velmi nebezpecne taketo choroby u babatiek lebo oni sa s tym hlienom nevedia dobre sami popasovat. Vies co ja netusim kde to chytila, lebo nikto ani doma ani nikto s kym som sa posledny tyzden stretla chory nebol. Ale moja hypoteza je, ze ked dostala minuly tyzden druhu davku rotarixu tak to jej telo bolo z toho asi oslabene a nalepilo sa na nu hocico co by sa mozno inak ani neprejavilo. Ale vies co, normalne odkedy je chora tak paradoxne lepsie spi, bud je to tym ze ju choroba unavuje, alebo rozmyslam ci to nie je vankusom. Lebo teraz spava na vankusi aby mala vyssie hlavu a nedusila sa. Viem, ze babatka by mali spat bez vankusa, ale mne sa zda, ze sa jej takto lepsie lezi...tak mozno vyskusaj 😉
@zuzka_bluzka moja malinka ☹ to mi je luto, nech je rychlo zdrava... hmm, to mas asi pravdu, ze mala oslabene telo po ockovani a lahko sa na nu nieco chytilo.. ale ty ju kojis, ze? to je sranda, ze aj napriek tomu ochorela.. ale ked teraz je tolko vselijakych virusov.. a doktorka ti aj pre nu nieco dala? nejake kvapky na ten kasel? to ti super poradila doktorka, ze volat zachranku, aspon budes istejsia.. ale snad to nebude treba...
s tym vankusom podla mna nerobis chybu.. neviem sice, aky je vysoky, ale urcite ju mas aj v noci pod dohladom, takze to je v pohode. mne teraz Zuzka spava so mnou a ja mam pomerne vysoky vankus, tak na ten ju asi nebudem davat. ale
vies co, ja si myslim, ze u nas su tie zle noci sposobene zubkami.. hlavne tie posledne, to doslova vzdy, ked sa zobudi, masiruje si dasienka.. aj v noci. dnes som jej zase dala cipok viburcol, tak uvidim. pred 2 dnami sa mi zdalo, ze zabral a boli sme hore len 2 krat..
@zuzkaamato diky za podporu, dufam ze zajtra to uz bude lepsie. Ano ja ju len kojim, aj preto si myslim, ze za to moze ten rotarix, lebo pochybujem ze by len tak nieco dostala ked ani v rodine nie je nikto chory. Dr naordinovala sinupret kvapky, vitamin c, cistit Sterimarom a fenistil kvapky, tie mi dala az dnes a dost sa jej po nich ulavilo.
Ten vankusik na ktory ju davam je uplne nizky a taky tvrdsi, nie makky ze by sa do nho zaborila takze snad to je v pohode, ma to aj dalsiu vyhodu ze mi tak necestuje po postielke, drzi ju to na mieste, predtym sa hadzala jak ryba na suchu 🙂 ale ked hovoris ze Zuzka si masiruje dasna aj v noci tak to budu urcite zubky, moja si dava ruky do ust len cez den. Tak som zvedava kedy vam vykukne prvy tesak 🙂
A co inak nove? Manzel poslucha? 😀 Mna z mojho ide niekedy trafit slak, ale ja stale dufam, ze sa vsetko upravi a budeme sa pekne doplnat ako rodicia 🙂
@zuzka_bluzka juj moje chudatenko nech je rychlo zdravucka ja som bola nestastna ked mala malinka sopliky :-/myslis ze to ma stoho rotarixu lebo aj mi pojdeme na 2 davku :-/ drzte sa a nech je co najskor princezna zdravucka
@zuzka_bluzka ahojte dievcence. tak aku ste mali noc? my strasnuuu a to som malej dala cipok na noc kvoli zubom ale nezabralo. tak ja uz neviem, co ju trapi...
no mne Zuzka necestuje po postielke.. teda uz par tyzdnoc v nej spi fakt minimum. v podstate v nej vydrzi take 2-3 hodinky, ked mi vecer zaspi a odkedy sa prvykrat v noci zobudi, tak je uz so mnou v posteli.
np uz by mohli zubaky vykuknut, nech ju tolko netrapia... ono predtym si tiez davala ruky doo ust, ale to bola cela ruka olebo pasticka.. ale teraz si prstekmi ide hlavne po tyzch prednych zuboch. a slinta ale brutalne...
a s manzelom furt to iste.. teraz je casto doma, lebo ma moznost obcas pracovat z domu a to je des 😀 😀 ale mame teraz take lepsie obdobie, da sa to prezit 😀 ale vcera som trieskala dverami napriklad 😀 striedavo - oblacno.... 🙂 tiez ocakavam, ze to bude casom lepsie..
@veraba
@zuzkaamato diky baby, dnes to bolo trosku lepsie, aspon uz zacala jest tak snad uz nam zajtra dr povie ze to je na dobrej ceste a cez vikend uz by som chcela ist aj von na prechadzku lebo od pondelka zavreta doma, celodenny ubor pyzamo a aby toho nebolo malo tak sa mi spravili hrce v prsiach ako nechcela jest a nejde mi to ani za toho pana rozmasirovat, tak boleeeest jak slak. Ja som mala uz velakrat upchate mliekovody, ale nikdy nie na oboch naraz tak to je vam taka paradicka 🙂
Podla mna to bola zhoda nahod, ze dostala ten rotarix, to jej oslabilo imunitu a nieco sa na nu nalepilo, mozno v obchode alebo kde, my sme dost akcni a nesedime doma tak asi tak to bolo. Neboj sa rotarixu, len s malinkou nechod potom nikam medzi ludi lebo vsade je strasne vela chorych teraz.
Zuzi aj ja trieskam dverami, len teraz som u svokry a ta ma posuvne dvere, tymi sa ani trieska neda kurnik 😀
@zuzka_bluzka blbe posuvne dvere 😀 ja by som u svokry nevydrzala, mas moj obdiv 😀 dnes zase perlila. Volali sme im cez skype, nech vidia malu a ze ci mame doma teplo, aby jej, chudatku, nebolo zima. Sa fakt niekedy citim ako neschopna matka, alebo teda kvoli nej mam taky pocit. Inak je fajn, ale obcas zadre taketo perly a mna ide porazit.
No mne tiez nikdy nesli rozmasirovat tie hrce, jedine mala to vytahala. Ale snaz sa hlavne pod teplou vodou v sprche, aj ked to moc nepojde. A dufam, ze malinka uz zacne pekne papat a vytaha to.
@zuzkaamato detto! Straašná noc:( Malá nie a nie zaspať. My s mužom už padáme od únavy. Najprv to vyzeralo tak nádejne, nakojila som ju okolo pol desiatej, zaspala. Parádička. A po pol hodine koniec. Začala sa budiť, nerváčila, potom zase plakala, potom zase nerváčila. Zaspala asi po pol noci ani neviem kedy a ako. Trepala rukami, nohami.
Po zaspaní sa budila, ale som vďačná aspoň za tých pár chvíľ spánku. Baby, ja sa obávam, že z nevyspatia budem nerváčisko hnusný a nechcem aby si to odniesla maličká, veď ona nemôže za to, že ju niečo trápi.
@zuzkaamato ten viburcol čípok sa môže dávať aj vtedy, keď ide len o podozrenie na zúbky? Neublíži to v prípade, ak tie hrozné noci nie sú kvôli zúbkom?
@klemente viburcol je homeopatikum, takze neublizi. horsie by bolo, keby si jej davala teraz panadol sirup alebo nurofen,ked si si neni ista, ci su to zubky.. ale inak ja som ho davala uz 3 krat pred spanim a nic, nepomohlo ☹ ale nastastie posledne 2 noci boli trochu lepsie.. akurat, ze mne zuzka nezuri v noci, teda iba ak ju chcem odpojit... ale inak je v pohode..
moja ja som tiez taka nervozna, ked sa nevyspim. a zuriva.. ale strasne.. musim si aspon dverami tresnut, aby sa zo mna uvolnila ta negativna energia.. a muz mi vobec nepomaha k tomu, aby som bola kludnejsia.. obavam sa, ze tieto vianoce nebudu najkrajsie, kedze uz sme traja, ale najhorsie.. strasne nervy mam na neho a este tie neprespate noci.. ach..
@zuzkaamato
@klemente baby musíte byť kludné,váš neklud sa prenáša na detičky a tým im nepomôžete..treba si uvedomiť,že takýto stav nebude trvať večne,všetko prejde,bude zas síce niečo iné,ale tak to chodí..a s mužmi je to tak,môj tiež malú viac rozplače ako utíši,neviem čím to je.už sa nad tým ani nepozastavujem.
hlavne klud,všetko prejde🙂
@bis ved hej 🙂 ja nie som nervozna z malej, skor z toho, ze mam menej spanku.. ale keby ma este chlap nesral, tak by to bolo super.. 🙂 jasne, ze to prejde...
no ja mam inac tiez pocit, ze mala ke v klude iba u mna.. muz ju moc nevie utisit, ked ju nieco trapi..dobre vedia krpci, kto je maminka 🙂
@klemente
@zuzkaamato Baby moje zlate, trik s vankusikom (co som pisala nedavno) je kravina 😀, asi par dni lepsie spala, ze bola unavena z choroby a nie kvoli vankusu. Posledne 3 noci katastrofa!!! Obe sme stale chore, neda sa toho hnusneho virusu zbavit, ja uz vycerpanim odpadavam. Od polnoci sa mi budi kazdu hodinu do stvrtej a od stvrtej je hore vkuse az do rana ☹ neplace, proste ma akoby den, blaboce, usmieva sa, vrti sa, atd. Boze daj aby sme mali vsetky kludne a pekne Vianoce a nech sa nasi drobci aspon na chvilku umudria....a muzi tiez nech sa umudria 😀
@zuzka_bluzka moja ☹ tak to ma mrzi.. a pocas dna nemas moznost si s nou aspon na hodinku pospat? moja Zuzka by pri mne vydrzala spat, ked je napojena aj pocas dna.. teda niekedy si tak aj pospi, len ja cez den nezaspim.. ale ty by si si mala oddychnut. ved ja uz by som bola ako zombie na tvojom mieste ☹ musis si oddychnut.. a vecer chod tiez spat cim skor, hned ako zaspi.. ja uz chodim aj o deviatej, aby som sa vyspala.proste ked mi zaspi, idem aj ja.. co tam po vianociach, nejako ich prezijeme 😀 ja sa teda vobec netesim, aj ked by som mala, kedze su to prve s malou. ale asi sa pozabijame doma 😀 😀 a este svokrovci tu budu na veceru, takze dalsie stresy, ked mi bude mala revat 😀 no uz nech je po tom 😀
@zuzkaamato ked ona cez den nespi viac ako 3-4 krat po polhodine ☹ tak to ani nestihnem zaspat. Keby si ma videla ako vyzeram, fakt cisty zombie. Tiez chodim vecer skor spat, ale dost dlho mi trva kym zaspim, to som uz tak unavena, ze az neviem zaspat, neviem ci to poznas. Moj muz je v zahranici, takze svokra mi trosku pomaha, ale tak co mi napomaha ked mala je na mna nacucnuta... Cez sviatky budeme so svokrou a svagrom, to bude pohoda. Chvalabohu svokor s nami nebude kvoli robote lebo s nim ja nevydrzim ani 3 minuty v jednej miestnosti 😀 Inak dnes som malej objednala darcek na Vianoce, Lodger spaci vak a este aj Lodger osusku, juuj tak sa tesim, maju na ne akciu na enikibeniki.sk tak som si urobila radost 🙂
@zuzka_bluzka super, na enikibeniki som lodgera kupovala aj ja 🙂 a za kolko ho teraz maju? osusku som minule pozerala v tom letaciku, co som dostala k bunkeru a strasne sa mi pacila 🙂 to je super darcek 🙂
hm, to je des, ked spi tak malo cez den ☹ ved ja si tiez kolkokrat poviem, ze si pospim cez den, ale neda sa to.. a tiez vecer neviem zaspat, takze to doverne poznam 🙂
ale tak fajn, ze ti svokra pomaha. mozno by ti mohla malu zobrat do kocika a skus si vtedy pospat..
@zuzkaamato spaci vak za 36 a osuska tusim 22, aj Zuzka spava v spacom vaku? My mame len jeden tak tento druhy sa nam super zide 🙂.
Teraz ako je chora tak nechodime von, takze to je hlavny problem, ze svokra mi ju hocikedy chodila pokocikovat a ja som mala cas pre seba, ale teraz to nejde. Uvidim co povie zajtra doktorka na kontrole, ci by sme uz mohli ist von.
@zuzka_bluzka boze, ved jasne, ze teraz nechodite von, ked ste obe chore... som trosku brzda 😀
hej, my mame tiez spaci vak, ale kupila som jej ho asi pred 2 mesiacmi a uz jej je maly 😀 naschval som kupovala mensi, aby nemal velky otvor na glavu, aby sa neudusila alevbo tak. ale ona sa vobec nemrvi. sice teraz v posielke spava minimum, ale je asi po mne, ze ako si lahne, tak sa aj zobudi.. jediny pohyb je ked krci nohy alebo otaca hlavu sprava dolava. inak aspon zatial necestuje v postielke. ale spaci vak sme si pytali od Jeziska, tak sa tesim, ze budeme mat vacsi. ja ih mam asi 3, ale zimny mam iba jeden...
drzim palce, nech to dnes u doktorky dobre dopadne... potom sa ozvi 🙂
kočeny mňa už asi porazí v sobotu sme boli u svokrovcov vinšovať starkému no a od vtedy nám Adam v noci nechce spať stále je na mne nalepený neviem či je to tým že si ho zobrali aj ked veľmi snimi nechce byť a aj napriek veľkým nárekom mi ho nechceli dať .no ked toho bolo už veľa tak som si ho na drzovku vytrhla z rúk ved kto iný ho utíši ked nie ja .no od vtedy je na rukách viac ako pred tým a tak sa ma drží silno ani manžel sa veľmi nemôže k nemu priblížiť taký nárek spustí ☹ ☹ .
@zuzkaamato Ahoj Zuzi, tak chvalabohu mala je takmer fit, ze to uz nema na prieduskach, este trochu sopli a pokasle si ale uz pohodicka, od zajtra moze vyrazit von, tak huraa 🙂 aj ja sa citim trosku lepsie, v noci som si supla paralen, ten sa jediny moze pocas kojenia tak mi super zabral, aspon ma hlava ani dutiny neboleli.
Pytala som dr co to znamena ked je mala tak vela hore v noci, ona je aj dve hodiny hore a blaboce, tak ze asi ma posunuty den a noc, ze v tomto veku je to caste, ze sa to detom nejak rozhadze aj ked uz mali nejaky rezim. A mne sa zda ze to asi tak bude, lebo ona je uz po stvrtej poobede nepouzitelna, podrazdena a uz by len isla spat, aj teraz mi uz od 6tej spi jak zarezana a zobudi sa mi tak o 10 na kojenie a potom je hore tak kazde dve hodky, no a nad ranom uz stale. Zuzka chodi kedy spat? To mas super, ze je po Tebe a necestuje po postielke, Natalka je v tomto po tatinovi a hadze sa vkuse 😀 Dufam, ze po nom nebude mat aj rozpravanie zo sna a namesacnost lebo to mi ide riadne u muza na nervy. Minule som ho nacapala ako stoji nad postielkou a pyta sa po nemecky malej ci je v poriadku 😀 😀 on totiz robi v Nemecku a hovorieva zo sna len po nemecky 🙂
Inak uz som nasadila sportovu cast na kocik a vanicku definitivne odkladam, mala chce uz stale len sediet a nebavi ju lezat takze bude pekne pozerat z kocika 🙂
@nina4 ahoj, ani moju malu nevie nikto iny utisit len ja, co uz ked su na nas taki nacucnuti ti nasi drobci....len vydrzat 🙂
@zuzka_bluzka Ahojte dievcata 🙂 Tak to som rada, ze je uz Natalka na tom lepsie.. Do Vianoc ste obe fit a mozete si uzivat prve spolocne sviatky 🙂 No u nas to nocne budenie nie je take ako u vas. Nebyvame tak dlho hore, aspon zatial nie. Ale uz je to trochu lepsie posledne dni, nebyva to tak casto. Horsie je, ze uz asi 3 dni mi nechce poobede spat... Teda v kociku, ona inac cez den nespi a poobedny 2 hodinovy spanok bol jediny pocas celeho dna... Tak som trosku viac na nervy z toho, kedze som sa chcela aspon trochu pustit do vianocnej vyzdoby 😀
Strasne si ma pobavila namesacnostou tvojho muza 😀 A este ze aj rozprava po nemecky, umrem 😀
Nechcem byt mudra, ale opatrne este s tym sedenim, aby si jej neuskodila. Raz som uz aj ja skusala sportak, ale zrusila som ho, leb sediet este nevie a ja ju nasilu nechcem davat do sedu. Pokial sa Natalka uz sama snazi sediet, tak ok, ale urcite ju nedavaj uplne do sedu, iba jej to trochu napolohuj. Ber to len ako dobru ranu, nechcem ta nejako nahnevat... 🙂
@nina4 hm, tak u nas je to tiez tak, ze mala uz nevydrzi u nikoho ineho ako u mna. este aj u muza chvilu, ale to len ked sme sami doma.. ked je tu navsteva, tak ani on ju nevie upokojit.. a ked tak rozmyslam, tak u malej to zacalo asi vtedy, ked som bola pozriet kolegov v praci a zrazu okolo nas bola kopa ludi a vtedy tusim prvykrat bola taka nesvoja z toho.. tak mozno aj Adamko je z toho este mimo..
@zuzkaamato niee, v pohode, jasne ze to myslis v dobrom, ja som sa tiez bala ze urcite jej to skodi, ze sa tak taha do sedu, ale pytala som sa dnes dr a ona, ze vsetko je ok co chce mala sama robit, cize ked sa sama vytiahne do sedu a paci sa jej to, tak je to ok. Ale ja jej urcite ani raz nedam ten sportak normalne do sedu, bude to mat len tak jemne vyvysene, taky pololah a ked zaspi tak ju dam do lahu 🙂
A prave ma nasrali z enikibeniki lebo ze nie je skladom ten spaci vak a hlavne ze tam mali napisane ze skladom, vrrrr 😠 tak pod stromom bude len osuska, no povedz ako to dietatu vysvetlim, ze dostane spaci vak az po Vianociach? 😀
@zuzka_bluzka 😀 😀 neviem, ako jej to vysvetlis. Musis jej povedat, ze Jezisko obcas na nejaky darcek zabudne a doruci ho neskor 😀 to tak byva pred sviatkami, ze maju chaos v obchodoch, aj tych internetovych. Ja som minuly piatok este objednavala nieco svokrovi, tak som zvedava, ci to este pride...
Inak to je mala sikulka, ked sa tak taha... My sme nejak pozadu, ale vobec to neriesim... Mame cas na vsetko...

@bis diky za tip, tak ja si tiez kupim nieco na tie moje vlasy nestastne 😉 a s tym mrncanim treba vydrzat, moja je teraz chora a to je peklo... ☹