Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
@susi201 Mne sa aj dvaja starší-dcéra aj syn v tomto obdobi začali v spánku pretacat na bruško.A tento najmladší,ked ho pretocim,hneď je hore,plače a už ťažko zaspi.Aj tak spáva dosť biedne,tak mi aspoň takto čo-to prespi.Ale nespava tak celú noc,ako kedy sa uloží.A malá Ti prespi celú noc?Alebo sa budí?
@susi201
@awika My sme rodili v Stiavnici, ja som sa do NR bala ist lebo som pocula same zle skusenosti, co mam zname tak po tych vyvolavackach skoncili akutnou sekciou. Vy ste boli spokojne s porodmi? Pojdete tam aj druhy krat? Lebo u nas to slo vsetko rychlo, tak neviem, ci aj pri druhom stihneme🙂 Sranda inac, ake su tie deticky kazde ine, nasa o brusku ani pocut, iba na chrbatiku chce spat.
No paráda Adamko prišiel na to ,že hrkálkami všeho druhu sa dá trieskať po mamine.takže nebije ma život bije ma dieťa 😀 😀 😀
@moniaak A náš malý len na bruchu by bol.Aj cez den,len čo ho položím, v momente sa pretoci.Ked zaspaval na chrbate,ukladal sa na bok a to sa mu vždy zosuchovala ruka abo noha a na to sa hned strhol a zaspaval odznovu:( A pôrod-mala som plánovanú sekciu a nemám žiadne výhrady voči personálu.Boli milí,doktor dokonca počas zákroku žartoval,takže ja som bola spokojná.
no nasa Dominika ta sa prevracia aj pocas dna aj ked sa hra v postielke . musim ju dat do prenosnej postielky lebo by mi padla z gaucu. ona keby moze tak by aj behala . len este sa iba prevrati na brusko a a dviha ritku hore a jeduje sa pri tom . a to spinkanie to vyskusam jej teda nieco podlozit .dakujem za radu .
@moniaak no ja som tiez nepocula nic dobre na Nr ale este v tehotenstve v 8 mesiaci doktorka namerala tachykardiu babetku ci ako sa to vola rychlo babatku bilo srdiecko tak ma poslala do Nr nech mi to pozru ze tam maju lepsie pristroje ako v Lv a ze si to tam aspon pozriem aby som sa vedela royhodnut lebo prvu Viki som rodila v Lv a tam som bola spoojna tak som chcela aj tuto druhu tam rodit alebo v Bs . ale potom si ma tam nechali v Nr na pozorovanie na 5 dni a mala som tam aj chodit kazdy tyzden na kontrolu tak som sa teda rozhdla ze tam aj budem rodit ked uz tam maju o mne aj vsetko co mi bolo atd .. bolo to celkom v pohode porod dom mala rychli ako aj ten prvy .dali mi vyvolavacku o jeden den skor ako bol termin lebo mi malinka prestaa v 34 tyzdni rast to mi zistili tam v Nr . malinku som porodina na jednu kontrakciu a nemueli ma ani nastrihavat ani sit tak som spokojna . jedna vec s cim som spokojna nebola je ta ze malinku moj muz skoro vobec nevidel len cez take male okienko aj to chvilu .
@awika mne malinka prespi celu noc az do 7 uz od druheho mesiaca lebo to uz sa chystame do skolky so strsou ale cez vykend spava aj do 8 len tento tyzden sa mi zacala nejak v noci budievat rano o 5a niekedy o 6 . myslim si ze to preto ze sa jej zvadsil zaludok tak jej uz nestaci to co sa vecer napapa . lebo takto isto to bolo aj s prvou dcerkou aj ta prespavala celu noc a v 5-6 mesiaci sa zacala budievat .na busko ked sa mi prevati tak ja ju dam naspat na chrbatik a ona sa da zasa na bok ale spinka dalej
@nr_martinka ja som rodila 18.7. ale lezala som tam na rizikovom prvy krat 5 dni a potom druhy krat 6 a potom uy hore na sestonedeli asi 4 dni . neviem mozno sme sa stretli neviem . ja si moc tvare nepamatam skor iba tie co somnou boli na izbe ..
@nr_martinka tak my sme sa tam museli stretnúť určite,keďže ma prepustali až 8.7.Takže je možné,že sme sa tam niekde videli 🙂
hm no ja som rada ze nasa takto pekne spinka neviem cim to je aj ta starsia tak pekne spinkavala.
ahojte, baby, pred chvíľou som malú nechala pod hrazdičkou (tá je trošku podšitá), pod ktorou ešte bola 2krát preložená nie príliš hrubá deka (čiže 4 vrstvy) na zemi. Nechala som ju na brušku a odišla do kuchyne. Keď som sa vrátila bola na chrbátiku. Zľakla som sa či si pri prevracaní neobila hlavičku o zem. Ale neplakala, len som počula zvuky, ktoré robí, keď je nespokojná, tak som prišla. Čo myslíte, stačí ju sledovať? Myslíte že to mohol byť tvrdý úder pre hlávku?
@klemente ja si mysim ze sa jej nic nestalo mne sa takto mala stale prevracia ci na brusko alebo naopak ako je jej dobre . ona lezi v cestovnej postielke a tam mava hrazdicku aj s hrackami a ked sa jej nieco nepaci tak sa vzdy ozve tak si myslim ze aj ta tvoja by sa ozvala keby sa niekde udrela .alebo by plakala .
@klemente neboj nestalo sa jej nič ono ked sa aj trošičku doťukla o zem tak nieje to na škodu my sme tak behali okolo Sofinky aby sa nebuchla aby nespadla a nakoniec jej to viac uškodilo lebo sa tým vlastne nenaučila padať. ked išla padnúť tak šla k zemi ako podťatý strom vôbec neohla nohy aby najskôr padla na zadok a potom ten zvyšok tak nám lekárka poradila aby sme ju nechali padnúť aj s tým úderom ale vlastne jemne pridržať nech len doťukne že v tedy si uvedomí čo sa stane a o dva dni ako sme to robili vedela padnúť na zadok a potom zvyšok tela no a hlavu to už len podržala hore 🙂
takže s tohoto môjho dlhého písania 😝 😀 😀 vyplýva ,že aj tie malé ťukance hlavičiek sú dobré k tomu aby neskôr vedeli,že tú hlavku treba držať hore ked padajú a že treba padať na zadok .
jáj a včera sme mali poradňu Adamko je v pohode a vážime 8 kg.
vďaka baby za povzbudenia.
Malá vyzerá byť v poriadku.
Ale viete čo? Naše noci sú strašné. Budí sa každú chvíľu. Dám ju spať o deviatej a o pol hodinu je hore. Pohojdám ju na rukách alebo nakojím, zaspí, no do pol hodiny je zase hore. A tak je to celú noc:( Buď začne mrnčať, hádže sa zo strany na stranu, potom sa rozplače. Cez deň je úplne v pohode, v dobrej nálade. Pekne spí 2-3krát denne. Už neviem čo mám vyskúšať.
Môžu to byť zuby alebo to, že jej už prestáva stačiť moje mlieko? Bude mať 6 mesiacov. No až potom chcem začať prikrmovať. ktovie či sa niečo zmení..Nemáte nejaké rady ako jej zabezpečiť pokojnejší spánok?
hurááááááááá konečne sa otáčame na bruško 🙂 🙂 🙂
mi sa otacame uz 2 mesiace .Dnes mame 6 mesiacov a uz mame prvy zubok . ten cas ale leti ...
@klemente skus nejako zistit, ci to nie je zubkami. my mame presne toto posledne dni, ale to vidim, ze jej ide zub, resp dnes uz je ho vidno, ze sa jeden prerezal. ale uz 2 noci sme na panadol sirupe, lebo toto iste robila. cez den relativne v pohode, ale na obed mi nechcela jest prikrmy, zacala kvoli tomu strasne plakat, ked som ju isla krmit. k veceru ju to uz asi viac bolelo, lebo furt si tak prezuvala ako stara babka a strkala si na tie bolave dasienka jazyk... a cokolvek, co dostala do ruky, tak sup do ust (to teda robi aj normalne), ale masirovala si s tym dasna. a najlepsie s muzovym hrubym palcom 😀 skus jej pomasirovat prstomd asienka, ci si to necha a bude jej to robit dobre a posviet si na dasna, ci sa tam nieco nerysuje.. ja som sa uz 2 noci konecne vyspala, dala som jej pred spanim sirup a zabralo. boli sme max 3 krat hore. aj ked podavanie liekov neuznavam, kym nie su nevyhnutne, ale asi ju to naozaj boli a ked jej mozem ulavit, tak preco nie..
@zuzkaamato na zubky a vlastne bolest zubkou je lepsi nurofen sirup .. .na 6 mesiacov staci vraj 2 ml ..

@nina4 praveze takto chce spavat cez noc tak preto sa bojim i je to bezpecne .. mne malinka na rukach zaspava len ked ju kojim a to jed je velmi unavena