Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
@stinna ja som to ešte nepoužívala,moje deti sú už veľké a to bolo dávno🙂 teraz mi radí čerstvá druhorodička moja sestra,viem že si to chváli,aj radu maam babyblove v dm-ku,a asi mliečko je lepšie.tiež som uvažovala aj nad bepanthenom,ale tak isto segra mi poradila,že ho doma má ale je nevyužitý.a k tomu čajíku,ak je dieťatko kojené plne, piť zvlášť nepotrebuje,a súhlasím,že je asi naj čistá voda,prípadne dojčenská lucka.
@papuka ahoj, to tu pec budete mat umietnenu von ci dnu? urcite to bude super. Mne sa strasne pacia ked ma niekto kachlovu pec a v obyvke samska krb🙂 raz ked budem velka tak take nieco urcite budem-e mat 😀
Ved aj my budeme zatial grilovat len na takom "rozkladacom" kupenom, lebo prvoprady je sklenik ten musime opravit. I ked uvazujem nad tym ze si radsej zozenieme majstra. Dnes som bola akurat poliat v skleniku priesdy a pred som len tak postrasila, ze vsak bude prsat, a nejako nas to obchadza.
Joj dnes som zase bola v bb zaniest dalsi moc, aby mohli tu prvu vzorku porovnat lebo mi nasli zvysene bielkoviny no a doktor mi zakazal chodit von ze je teplo, preboha ved niesom "postihnuta" aby som nic nemohla sak obciansky mam, ked mi je zle tak si lahnem, ked sa citim dobre tak aj nieco lahsie porobim, kde je problem?!🙂🙂
ako tak citam rozoberate tu kozmetiku, to bude asi aj u mna najvacsi kamen urazu, ze aky kremik a olejcek adt...nakupit?! no hadam si len nieco vyberiem.lebo kozmetiku pre ivku som zatial ziadnu nekupovala. A dneska Ivuska skacka v brusku skoro cely den, normale sa z toho neskutocne vytesujem, lebo dva dni dozadu sa skoro ani nepohla asi sa zahrala na medvdika a rozhodla sa prespat 2dni 😀
Ozaj som zachytila ze vam tu elektraren budu stavat, ci sa mylim?!
@zizu38 ahoj, nemýliš sa , bude to tu naozaj rušné, aspon prvé 2 roky, sme z toho na nervy, vieš si to prestavit, 3 roky prerábame domček, aby sme bývali v klude a v prírode, a teraz toto, katastrofa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
veru tieto posledné dni bolo poriadne horúce, ja som vačšinu dna strávila dnu v domčeku, občas som sa prešla, ale vyšla som von na dvor až poobede, mne sa nejak tažko dýchalo aj v tieni, a večerom už bolo fajn.aj ja sa bojím ked maroško nekope, vtedy si hladkám bruško a prosím ho aby sa mi ozval, a on mi vráti kopanec, tak viem že je všetko ok 🙂 piecku budeme mat vonku, pod strechou, pri sedení, ced uvidíš ked prídeš na návštevu. dnes v noci mi nebolo 3x jedno, boleli ma velmi kríže a mala som aj nejaké slabšie krče a ešte do toho maroško kopal o106, už som si myslela že do rána nevydržím a skončím v nemocnici, ale chvalabohu všetko prešlo, ja som po dllllllllllllllllllllllllllhom čase zaspinkala, a dnes je fajn.budila som chudáka mojho mužíčka ☹ u nás dnes priší,teda tak na striedačku, nemusíme polievat 🙂 ale chystám sa kedže ochladilo prihnojit muškátiky v nádobách a tie musím poliat 🙂 prajem pekný víkendík
@papuka Ja si to velmo neviem predstaviť ako to tam bude vyzerať či to bude taká ako je v hronskej dubrave, alebo len taká mini ako je v prochoti. ale vsak ked je to uz schvalene tak to tam co chvila vyrastie. tak uz sa len "modlit" aby vas to nejako neobmedzovalo. Ja som sa pytala doktora tak mi povedal ze staci ked citim pohyby raz za 10hodin, ale ja son naozaj nic necitila "skoro cely den" a to sa aj moj milacik spolu s ivkou rozpraval, hladkal brusko a nic. Ale vcera a dnes to bol riadny let´s dance 🙂🙂 tu pred chvilkou celkom statocne prsalo a zaroven svietilo slniecko takze tu boli aj 2 duhy.🙂 aspon nemusim ist polievat, lebo dnes sa mi velmo nechce🙂
joj musim si ist pichnut injekciu 😠 tak prajeme pekny vikendik 🙂
Ahojte dievčatá, prepáčte, že sa vám sem vtieram, ale včera som pohádzala do bazárika nejaké body po mojej dcérke, sú ako nové. Ak máte záujem tak kuknite 🙂 č. 56
@zizu38 ahoj, vraj to nebude také vysoké ako v dubrave, ale okolie bude presne také isté, čiže žiadne stromy, ale vraj zasadia nové, no kým vyrastú tak bude náš maroško maturovat ☹ modlit sa aby nás neobmedzovalo????? ved nám sa tu 2 roky nebude dat žit, budeme odtialto utekat ako mravce, ked bude mat majko s patkom volno, ved uvidíš ked prideš, ako blízko to tu bude, teda ja pevne verím že ešte stále nebude !!!!!!! 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎
ked sa ti nehýbe, skus si dat čokoládu, vraj to bábo prebudi, a začne sa ukazovat-teda kopkat, čítala som to na nete, no neviem či toho dažda bolo v zh a okolí dost, myslím si že ani nie, zajtra idem k primárovi zaniest moč na kontrolu, tak mi drž palčeky, dúfam že antibiotiká a čípky zabrali, potom sa musím potúlat po meste torška, lebo bus k nám ide až o 10,00, majko má dennú takže nemám autíčko ☹ dnes mi je mužíček na rybárskych pretekoch na ramene, tak dúfam že sa mu darí, už chytá 1,5 hodiny, vstávali sme o 4,10 hod, no on odišiel a my sme spinkali dalej 😀on to dobehne poobede na gauči, patko odišiel včera 1.krát busom sám do BB, lebo ani v pondelok sa neučia, troška poteší starkú a starkého, možu ho rozmaznávat 😀 tak tolko pre dnešok, peknú slnečnú nedelu, papa
Ahojte kočky tááááák dnes super zážitok stret medzi mnou s mopom a potkanom skoro ma vyvalilo ked som ho videla len som sa modlila nech nevybehne na schody kde som umývala . Bývame v Lehote 6 rokov ale toto bolo prvý krát a dúúúúúúúúúfam,že aj posledný .Ako sa inak máte mne sa včera snívali také sprostosti že malej nebilo srdiečko tak som si ráno tak porevala ,ale kopkáme a čikutkáme jedna radosť áááááááááá v piatok máme poradňu + cukor a dúfam ,že aj sono 🙂 🙂 .
@nina4 tak to si mala super zážitok 😀 Už asi začíname nad všetkým viac premýšlať a prenáša sa to do snov ja som tiež posledné dve noci veeeľmi zle spala 😢 Musela som chodiť na vecko a nevedela som si nájsť polohu na spanie a je pravda že ked viac porobím a drobec nekope dlhšiu dobu tak myšlienky behajú kade-tade.Ja mám poradnu vo štvrtok tak som aj ja zvedavá či bude robiť sono, potom ešte ideme s najmladším na očkovanie to bude hrôza a ja idem ešte aj na cievne takže celý deň samí doktor 😀
@monika74 ahoj, ja si taktiež neviem nájst občas vhodnú polohu, a prevracaním budím mužíčka ☹ , a to máš pravdu, ked viacej porobím tiež necítim malého, tak ho vyhladkúvam, prihováram sa mu, aby ma aspon toršička kopol, alebo si dám niečo čokoládové, alebo čoko a on sa pomrvý alebo kopne, to som si prečítala na nete, zatial u mna funguje, o snoch ani nehovorím ! dnes som bola zaniest moč po antibiotikách tak dúfam že kultivácia dobre dopadne, drž palec, budúci pondelok mám poradnu, inak si v poho? ja hej len tie horúčavy, to ma ubíjalo
@monika74 noo tak tie behačky ti nezávidím a mladý ako znáša očkovanie tých našich ked očkujú tak ich držíme ja manžel doktorka a počuť ich až do lekárne a ked ich pichne tak sú ticho motaji moji 🙂 🙂 🙂 Ja som sa tiež dnes vybúrila najskôr vo vnútri a potom som šla ešte do záhrady vytrhať zelinu a som mrtva zaspím asi skôr ako deti.Ozaj daj vedieť či robia teraz už tie prietoky .pá.
@papuka A pevne verim ze to spravia tak aby vas to neobmedzovalo. To s tou cokoladou som aj ja citala, a niekedy to funguje. Ale minule nic. ☹ Asi sa ivke nechcelo 😀 ale posledne dni sa pekne vrti a robi nam radost. Aj dnes na sone ju pani doktorka ledva zmerala co sa furt vrtela a hrala sa s pupoc. snurou 😀 Som v roosveltke natrafila na druhu velmi milu pani doktorku. dokonca sa na sono mohol pozerat aj moj manzel a vsetko mu do podrobna opisovala na co sa pozeraju 😀 😀 Aj tu v sobotu sprchlo ale nie moc.
Ako si dopadla u doktora, vsetko v poriadku? a rybky nachytane? 😀
aaaaahojte babky.......ako sa máte? my na uzv v pohode, prietoky OK, len krpček je otočený zatiaľ dole riťkou a pupočník má pri krku, tak dúfam, že sa mu podarí otočiť, lebo že ak nie, čaká ma cisársky.......takže bublinka moja, vrť sa, vrť sa 🙂))
@zizu38 ahoj, no ešte neviem ako som dopadla, moč zobrali na kultiváciu, takže výsledky budu až buduci pondelok ked mám poradnu, dufam, že tam bude už primár, lebo po dva razy tam nebol, a chcela by som sa ho povypytovat ohladom porodu a tak ..... 🙂 no rybiek chytil 5 teda kaprov, a nebolo to na vítazstvo ☹ buduci týžden su už spustené rybníky normálne, že može chytat a zobrat si aj, tak si pojde zachytat na 2 dni do BB, a my s patkom a maroškom ostaneme doma samy ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ , ale ved nech ide, nemože iba robit v praci robit doma, pojdu na našu chatu s ocinom, no ja som zvedavá tiež na sono v pondelok, teda aj na meranie a všetky tie veci čo nám budu robit, dufam že to bude ok.ty to už máš za sebou 🙂 volaktorú noc minulý týžden mi nebolo najlepšie, tak som si hned ráno pobalila tašku do nemocnice, pre istotu 😀 a tento týžden chcem poprosit majka či neposkladáme už postielku, pre istotu 😀 a vy ako, už si pripravená, či?
@nina4 niečo podobné je aj u nás malý má dosť sily a reve ako o dušu 😀 pred dvoma rokmi som bola na alergologii na testy s ním a celá budova sa otriasala no mám s toho štvrtku hrôzu 😅 možno s ním pôjde len muž a ja pôjdem na poradňu uvidím ako budem stíhať.čo sa týka prietokov to som sama zvedavá o tom tu píše makaroli viem,že sa chodí posledný mesiac na pásy do pôrodnice tak uvidíme čo povie
@papuka No ahojte hviezdy 😀 sme vas videli v telke, bolo to po hokeji myslim ze na STVcke, ohladom tej elektrarne. Mate to tam pekne🙂
Mas pravdu treba sa odreagovat, a vzdy je lepsie chodit na ryby ako do krcmy 🙂 To si teraz v badine natrenoval a od buduceho tyzdna to budu same kolosalne ulovky.
Pevne verim ze sa marosko nebude vrtiet ako nase male "strasidielko" a pekne ho pomeraju. Lebo naozaj pani doktorka mala neskutocne vela trpezlivosti a niektore veci prezrela aj 2-3krat. Dokonca je ivka uz otocena hlavickou nadol (ze vraj je to dost skoro, ale ze nevadi) a to co ma tlaci pod lavym rebrom je jej zadocek. A ako som sa pred vyse tyzdnom obavala ze som necitila aj cely den pohyby tak uz to neplati. Teraz robi "kotrmelce a skacka" cely den a celu noc 😀 😀
Ja veruze nie som pobalena, ale chcela by som to dat do konca tohto tyzdna aspon z vacsej (ideal by bolo na komplet)casti do kopy. Hlavne tu moju tasku pre kazdy pripad. A chcela by som sa ist pozriet do porodnice, asi si tam zavolam aspon na nejake to jedno "sedenie".
Lebo vcera ked sme sedeli na chodbe v roosveltke na lavo boli porodne saly a prave tam nejaka pani rodila a tak ju bolo strasne pocut kricat, ze mna chytila neskutocna panika a strach ☹ ale potom to vystriedal detsky plac to uz bolo lepsie 😀
Aj my sa chystame stavat postielku teraz cez vikend. Akurat dnes si milacicek postavil kocik a kocikoval ho sice zatial prazdny po byte, velmi mu to pristalo🙂🙂
Ohladom porodu, ked chodim k molitorisovi na tu rizikovu ambulanciu, nemoze ma donutit hospitalizivat ma v BB?! Lebo ja chcem rodit tu v ZH. Lebo vsetci doktori mi prizvukuju ze keby sa nedajboze nieco stalo okamzite na gynekologicky urgent v BB.
@nina4 ja som chodila aj na poradnu a aj priamo do nemocnice tu to robili priamo pri porodnej sále.odležala som si tam pol hodinu a išla domov.Tie pásy su to čo ti dávaju na monitor kontrakcií už pri pôrode tak možno myslíme obe na to isté len každý to volá inaki 😀 veru nech nám to rýchlo ubehne a sm e s drobcami už doma a máme po pôrode Sama vieš,že to čakanie na deň D je asi najhoršie 😀
Ahojte zienky, boli sme na prietokoch, poradni, USG, maly ma uz 1800 gramov...do porodu od dnes este 58 dni...hadam sa aj ja uz pobalim, len si musim stiahnut, co vlastne mam brat...
@zizu38 ahoj, hviezdy ? to hádam ani nie, ked ešte niečo pre to aby to tu nebolo alebo aspon aby nám to tak nekomplikovali, musíme bojovat do posledného dychu 😠 dakujem, snažíme stále ešte dokončujeme, dorábame, ešte to nemáme nakomplet, aj ked sme na tom robili 3 roky a 2 už aj bývame či že 5 rokov, a stále je čo dorábat 😒 asi sme nároční 😎 moj mužíček okrem rybárčenia nechodí nikam, sem dam k susedovi na pivo, sem tam sused k nám ale ked začne rybárčenie tak na rybách to si dobehne 😀 predtým som chodila s ním, ja som si čítala on chytal, ale teraz sa už nedá ☹ kludne sa chod kuk do porodnice, ja tam pojdem niekedy v juni, chcem si zajednat tu sukromnu izbičku a teraz v pondelok sa chcem dúfam že sa mi to aj podarí porozprávat sa s primárom o porode, tašku svoju mám ešte maroškuvu doplním a neviem či si už v nedelu ideme do BB ved je den matiek a aj mamina má v piatok meniny, či si nedonesiem aspon vaničku ku kočíku, pre istotu, kočík ešte nie, lebo ešte ho má naša Emuška-muška 🙂 prave mi išiel majko po prebalovací pultík na poštu a zajtra poskladáme postielku a navrtame poličku a hotovo 🙂 može prist maroško 😉 ale aj ja som kričala pri porode, no aj sa viacej bojim ako prvý krát, lebo viem do čoho idem, tak dufam že si nenarobím hanbu 😔 kočíkoval kocúrika ? ozaj už vyzdravel? nemyslím si že ta niekto donuti k porodu v BB ked ty sama nechceš, ak ta to chyti v BB tak chod tam, ale ak ta to chytí v ZH nevidím dovod prečo BB, ale asi by si mala v júni zajst už k lekárovi do ZH a porozprávat sa o porode, myslím že posledný mesiac sa chodí k svojmu porodníkovi na kontrolu, teda ja som aspon tak chodila. a na margo Molitorisa, je fakt odborník, keby som čakala dvojičky, určite by som rodila u neho v BB a nie v ZH, vraj je odborník 🙂
ahojte tak konečne dnes sono ale nas nepotešili maličky ma cistu v obličke dalšie konzilium o tyžden neviem ako to vydržim možem sa len modliť aby bola druha oblička vporiatku ☹
@papuka A tak okolo domu je vždy čo robiť, A keď vždy sa nájde niečo čo treba zmeniť. Aj ja by som brala tú súkromnú izbu len či bude voľná. No veď uvidím. Akurát čítam že posledný mesiac je možnosť navštevovať tehotenskú poradnu. Asi sa tam zastavim🙂 Takisto som sa dnes objednala na predporodny kurz uvidim co to bude.
By dostal po zadku keby kocikoval v kociku "smradoska". Ale už sme ho nezlozili pekne je zaparkovany v obyvke a este stale sa z neho vytesujem🙂 uz sme skusali ci sa vojde do vytahu, ltt ale vojde.
Smudlo je este stale chory ☹ je to na nervy lebo chodi za nami mrauci a ja mu neviem pomoct ☹ ale veterinar povedal ze mame pockat ze tie injekcie este zaberu, no ja neviem, ja uvazujem ze by som mu spravila urologicky caj len neviem ako ho donutim vypit ho.
Ozaj si spominala, ze ta minule boleli krize uz to preslo? a ako ta to bolelo, a co to znamena ked "bolia nas" tehulky krize?

ešte by som sa chcela spýtať, že či je vhodný nejaký čajík pre novorodencov a ak áno tak aký, alebo aké máte skúsenosti s podávaním tekutín novorodencom v takomto teple. ďakujem 🙂