Letné bábätká 2011
Ahojte chcela by som otvoriť tuto diskusiu pre všetky mamičky,ktore sa tu ešte "nezaradili" 🙂,tak ako ja . Ja mam babatko ,ktore sa narodilo v juni lenže nemam tu akosi nikoho s kym by som sa poradila o všeličom čo neviem alebo zrazu ked nastane nejaka situacia a chcela by som rychlo sa poradiť. Ak je tu ešte niekto taky ako ja a ma zaujem si takto predavať informacie budem velmi rada, dakujem ahojte a tešim sa 🙂
ja tiež len dojčím, chcela by som začať až od 6teho, aj ked už mam namrazene aj mrkvu, kalerab aj hrášok 🙂
ja sa uz velmi tesim na prikrmy.. ak bude maly po otcovi tak nebude mat so ziadnym jedlom problem 😀 😀 😀
baby tu dali temu o obliekani, tak reagujem: ja podobne ako maxa77, v byte je okolo 20stupnov, obliekam body s dlhym rukavkom a polodupacky, resp. teplacky a ponozky. Ak sa mi zda chladnejsie, tak namiesto body dam tielkove body a nan tricko s dlhym rukavom - ak sa aj vyhrnie, tak chrbatik ma kryty. Mala ani nechce dalsie vrstvy, zlosti sa, ak to skusam, aj ju to obmedzuje asi v pohybe. Vonku nosime tielko+ svetrik alebo mikinu, teplejsie nohavice a hrubsie ponozky a ciapku, ak je vietor tak aj kapucnicku, aby jej neprechladol zatylok. kabatik nie, v kociku mi to pride zbytocne, balila som ju do deky. dnes som vytiahla aj fusak, ale inak som ju don nenaobliekala, iba taky upletovy trikotik - spinkala spokojne 🙂 klop, klop - zatial nebola chora, dufam, ze nam to vydrzi, mozno je dobre babatko aj s rozumom otuzovat, ja som pracovala v Irsku a vzdy si spomeniem na irske deti, ako v decembri boli v kociku skoro bose - ale tam je zas iny december... 😉
prestala som jej teda dávať ten spací vak ked sa hrá, dala som pod nu dve deky a hrá sa bez zakrytia, a dávam jej body, svetrik tenký a hrubšie dupače - na traky, uvidim čo porobí 😕
veru, aj my sme balili do tretieho m., ale ked som ju nechavala bez plienky, zbadala som, ako sa snazi prevratit, ked sme prestali balit, tak sa zacala prevracat uplne- len cez jednu stranu, ale po par dnoch "motivacneho treningu" 🙂 zacala aj do druhej. ale este to nie je celkom ono - po chvilke sa niekedy zacne zlostit na brusku a krici... ja ju prevratim na chrbatik a ona vzapati naspat a zasa krik...
inak, chodime aj k fyzioterapeutke cvicit, doktorke sa zdalo, ze taha hlavicku napravo, uz ju ma rovno, ale pouziva viac lavu rucicku a u takychto babatiek by to vraj malo byt rovnomerne, tak teraz pri hre trenujeme aj pravu stranu.
@koralinka ani my sa este neprevraciame, ale pokusy tam su 🙂 Teraz som mu kupila na zem ten penovy puzzle koberec, a budem ho nechavat cca hodinku denne len tak bez plienky gulat sa na nom.. uvidim co to spravi. Inak malemu sa tiez velmi nepaci na brusku.. vydrzi 5 minut, pokuka vsetko naokolo a potom sa uz hneva.
😀 mozno sa prestanu hnevat, ked sa budu vediet aj pohnut, asi to pre nich bude potom zabavnejsie (a aj pre nas 😝 ) ked sa hrame bez plienok, davam pod malu aj taku vacsiu nepremokavu podlozku, ale vacsinou ju pod seba zhrnie a aj tak sa vycika mimo 😉 ...
ahojte, my sme radi na brušku aj sa prevali ale stojií to vela namahy,lebo mame tučnučku ritku 😀 Pekny den všetkym 😉
@shakti9
@jerino no ja som si ju pred 8 rokmi kupovala, tá sa nepreplácala. stála ma vtedy okolo 1400sk jedna dávka. Preto som sa chcela informovať, či sa stále dáva tá vakcína čo pred 8 rokmi, alebo sa už pichá lepšia a či sa ešte dá také dačo kúpiť. V piatok budem volať nášmu DR a spýtam sa ho. potom dám vedieť.
moj maličky sa vybral na nočny spanok o 16.30 som zvedava aka bude nočná 😀
Včera sme poli na poradni, Vážime 6,700g a meriame 60cm. Mali nás aj očkovať, ale stále máme zapálené ramienko od TBC, tak jej to včera prečisťoval. Chudiatko moje..hrozne plakala, ale bolo to nutné, pretože čo jej dal von to bola v celku sila. Za 2 týždne ideme na kontrolu. Ukázal mi, ako s ňou mám cvičiť, pretože je taký malý Budha. Moc sa jej hýbať nechce a keď sa ma opýtal, či sa už začína prevaľovať na bruško, tak som sa iba zasmiala. Je to taký náš malý tučnučký lenivec. Najlepšie na chrbátiku a rúčky na hranie úplne postačia. Však ma všade prenesú, odnesú..načo si robiť starosti? 😀 😀 😀
@mamabiba tak si este uzi pohodku, kym mu stacia rucicky 😀 odkedy sa mala prevracia na brusko, tak som v pohotovosti, napr. aj pred chvilou, dala som ju spinkat a asi desatkrat som musela ist k postielke ju prevratit naspat na chrbatik, inak pistala, konecne spi, ale ja som vycerpana a to je este len pred obedom... 😝 a chudato male -to ho muselo riadne boliet to ramienko 😢
kocky, pozerali ste vcera spravy, bola tam reportaz o malom 2,5 rocnom dievcatku, ako slo pre pomoc, ked mama odpadla? obulo si topanocky - naopak a sla k susede.. ja som bola vaaazne dojata. Aj vy teraz tak citlivo vnimate deti (nielen vlastne)?
nepozerala som to ,ale ano som aj ja citliva ,ja som tak minule pozerala janošika na jojke a to som nemala robiť tiež tam boli take sceny,ktore ma potom matali ešte tri dni,no katastrofa takže ked davaju v novinach alebo ten blaznivy reflex,alebo modre z neba tak to je konečna, okamžite prepinam,aj ked viem že take veci sa deju a niektorí ludia to maju ozaj v živote velmi ťažke tak jednoducho nemožem inak ☹ @shakti9...........................ahojte a pekny deň všetkym 😉
@shakti9 ja to poznám, prvú som mala strašné šidlo. sama sa prebaviť ani minútku, v 3 mesiacoch sa už prevracala a hmýraila na všetky strany, nikde som ju nemohla nechať ležať, lebo by už bola na zemi. Ano, teraz si to užívam a som max. spokojná, pretože už ani tých síl nieje toľko, čo za mlada.
No keď jej to čistil a vytláčal, tak revala ako tur, ale hneď prestala, lebo som mu priamo v ordinácii vytasila prsník a nakojila. 😀 😀 😀
baby aj vaše miminá spinkajú tak málo? moja stáva okolo 7-8, potom spí necelu hodinku doobeda, okolo obeda ked je vonku tak prespi aj dve hodiny - a to je cca do pol 3-3 a potom ide spať až pred 7 - za hodinku tvrdého spánku sa prespí a je hore aj do 11!!!! večer! ja to nechápem také malé aby nepotrebovala spať :-O
ahojte, my sme junovy tiez 🙂, mame 6 apol mesiaca au velke 2 zuby 😀 , dalsie cakame a co sa tyka spanku vstavam kazde 3 hodiny kazdu noc uz 6 a pol mesiaca
@koralinka my to mame podobne, spat ode cca 21 , o 23 je hore na papanie, potom kazde 3 hod, ako budik,, 🙂
pospi do 8, a to sa zlepilo, lebo volakeby uz o 6 buntosil a nechcel zaspat, no a potom pospi okolo 10 pol hodinku a frci do 14, pospi hodinu, a ide do 18, schrupne si pol hodinu a ide do 21, no ja neviem, z kade tolko energie ma, vsetci okolo neho zmordovani a on nic 😀 ale teraz sa uz lepsi v koci dneska prespal cele 2 hodiny, takze sa tesim, ze nechodime so sironou,len dufam, ze to vydrzi na dlhsie ako par dni 😉
@anicka1981
@anicka1981 to zas ona prespí potom a zobudi sa okolo 1 rano a potom nadránom - napapá sa a hned zaspí, takže aj ostatné deti sú na duracelky? :D

@maxa77 no aj my sme taky jedaci moj už važi 7,8kg a to ešte nema 5mesiacov bude mať 22-heho.Takže pani doktorka povedala že je to super a že netreba riešiť ešte prikrmi,takže sme na tom velmi podobne 😀