icon

Lučenec a okolie III

sofik
21. apr 2009

A máte tam novú tému a tu budeme od dnes písat 🙂

helka101
20. feb 2011

@petulka_1 inač peti mala mi nechcela na večer mlieko s kašou.. a na tvoj tip som dala kusok vanilkoveho cukru a celu ju zbaštila 😵 😵 😵 😵

petulka_1
20. feb 2011

@helka101 Tak to je super 😀 Ja chcem zajtra dat mliecko uz bez van. cukru, tak dufam , ze vypije aj take 😉

gergi7
20. feb 2011

@petulka_1 , najprv som im chcela davat biele 😅 , ale to bolo viac na mne 😀 😝 . U nas isli zvolenske podla ponuky v obchode 😀. Nechcem tarat, ale jogurty by mali obsahovat co najviac tuku. a zvolenske ich tusim aj maju.
Davala som aj MILACIKA, BOBIKA. V lidli im kupujem MRACEK, ci ako sa to vola. ale sa oplatia, ked je XXL akcia!

@helka101 , ja sa tiez hlasim 😀 . ja som nemala nikdy problemy!!!! a to mam maminu studovanu detsku sestru 😉 😀 😀 😀 😀 .

zuro
21. feb 2011

ahojte... Chcem vas pozdrvavit a porosit o nejake info o Vasom meste... 🙂 Stahujeme sa do Lucenca a vobec to mesto nepoznam... Zaujimalo by ma ci je tam nejake materske centrum, ci ten park, ktory vyzeral aj v zime celkom fajn je bezpecny, ci mi neviete poradit nejaku dobru pediatricku alebo dobreho gynekologa... a tak... 😅 fakt budem rada za kazdu skusenost, alebo radu.. prajem pekny den

danabel
21. feb 2011

Ahojte žianky 🙂 ja sa hlásim zo záhrobia ...práve som prekonala a asi ešte prekonávam asi najhroznejšiu chrípku môjho života...ale už sa celkom dá, len ma bolí celý hrudník a samozrejme sa liečim len ľudovo 😅 amala som paralen hot drink, keď stále kojím...
@gergi7 ahoj chcela som k tým jogurtom, tak naša destská vraví, že vraj až od roka...
@helka101 ahoj, my sme včera skúsili dať malej vzorku kaše nutrilon ryžovú a keď to mm skúsil, tak povedal, že je to také sladké, že sa mu z toho ústa zalepia...nechápem načo do toho trepú toľko cukru, potom mi ako bude zeleninu s masom jesť 😠 najhoršie, že sme presne takú aj kúpili a máme ešte neotvorenú krabicu a už vieme že aká je "super"
@petulka_1 mne nakázali keď som bola na infekčnom, že mám malej keď potrebujem sladiť Glukopurom (hroznový cukor), vraj je to lepšie pre deti aj neskôr ...

danabel
21. feb 2011

@zuro ahoj, vitaj medzi nami 🙂

gergi7
21. feb 2011

@danabel , nam v 6.mesiacoch povedela, ze mozme zacat s jogurtmi a aj s pecivom. a tak isto sme zacinali aj pri Kaji.

petulka_1
21. feb 2011

@danabel Ahoj.... nie si sama s tou chripkou, aj ked u mna to nieje az take hrozne... horsie, ze aj maly mi trosku ochorel, mal teploty, ale len jeden den a sopliky, tie este ma ☹
No moja vravi, ze od 10.mesiaca jogurty, tak neviem uz ozaj 😒 A ten glukopur to viem, ze radsej s tym sladit, ale ked som donho nevedela dostat ani kvapku mlieka, ani mojho ani ziadneho, tak som skusila trosicku toho vanilkoveho a dnes mi uz vecer vypil aj bez toho... 🙂 Takze, to bolo len aby si trosku zvykol na to mliecko.
A ty este neskusas davat prikrmy?
@zuro Vitaj... A odkial sa sem stahujes? Ja niesom priamo z Lucenca.... ale mozem ti poradit gynekologa: Peter Krizo...je velmi dobry a som s nim velmi spokojna...

danabel
21. feb 2011

@gergi7 jaj no vidíš, ako je to s tými doktormi 🙂 s pečivom aj nám od pol roka ...

danabel
21. feb 2011

@petulka_1 jasné, my už fičíme na príkrmoch 😀 začali sme už v januári, lebo som si od toho sľubovala zlepšenie refluxu... 😝 no isto 😒 iba sa zhoršil...mliečko aj čaj sa z nej doslova začal liať a kým sme sa niekam vychystali, tak sme aj tri krát komplet prezliekali...vkuse som len prala
...no teraz sme kupili na doplnenie mat.mliečka nutrilon ar no a to je ako beton, keď to zhustne...

gergi7
21. feb 2011

@danabel , ked to je tazke. co doktor - to iny nazor!!!! a potom ma z toho kazda mamicka chaoz!!!
danabel, ten nutriton mas v tej papierovej modrej krabici???? mam novu, mozem ti ju dat!!!!! ja som to malemu dala 2x a stacilo 😀 riadny bordel to bol 😀 no a celu krabicu mi Karinka vysypala 😅 .
A doktorka co na ten reflux??? aj ste absolvovali nejake vysetrenie????? reflux zvykne do 3 mesiaca vymyznut sam.

zuro
22. feb 2011

@danabel, @petulka_1 ... dakujem... stahujeme sa z danska... ale inak ja som z kosic, moj priatel je dan, teraz sme necele 2 roky zili v dansku, predtym 10 rokov v Bratislave a no a teraz to bude Lucenec...

danabel
22. feb 2011

@gergi7 ja sa snažím si veľmi z tých doktorov nič nerobiť...často sa podľa toho nedá reálne fungovať...
...ale my nedávame Nutriton ale normálne nutrilon mlieko zahustené čiže AR antireflux...to dostane po kojení na zabetonovanie žaludka 😀 aby nič nevybiehalo a ostalo pekne dnuka 😀
...doktorka nic, lebo ja som jej povedala, že ja s nou odmietam chodit po vsetkých čertoch-diabloch už sme toho absolvovali viac nez dosť a mali sme všetko v antireflux.polohe, kočík, postielku, prebaľovací, kojenie, tak to nebolo také hrozné... no keď mala štyri mesiace tak nezvracala skoro vobec, tak sme všetky opatrenia zrušili a jej sa to znova vrátilo a oveľa viac - tak preto sme kúpili k môjmu mm ešte ten nutrilon, lebo jej moje už nestačí a z neho najviac grcka
@zuro my máme veľmi milú mladú dokinu pri žel. a autobusovej stanici Dr. Hricovú a má veľmi dobrú skúsenú sestričku...a Dr. Križa môžem aj ja len odporúčať...mala som už 2 gynekologov a tento je 3. ale je super, len má ako každý dobrý lekár aj veľa pacientiek ☹
...a kde plánuješ rodiť?
...tvoj manžel bude robiť v B6? Lebo to je dánska firma v Lc...neďaleko nej bývam 🙂

lesonok
22. feb 2011

@danabel ahoj !! už vám je lepšie? malý nám tiež bol chóry, dostal zápal priedušiek a na to antibiotika čo sme uz dávno nemali, no teraz už je nám dobre 🙂 potom by som niekedy dobehla a mohli by sme spolu kocikovat🙂))))

helka101
22. feb 2011

ahojte.. 😉
@zuro vitaj medzi nami 😉 ja mam dr. Tomašoviča.. spokojna som ,a dr. Stehlikovu.. a snou tak polnapol 😅 a kam sa stahujete? kde budete byvať?

@danabel my sme tiež pili ARko..ale už sa nam to upravilo tak sme prestali, grckali sme prudom, teraz to je len take grcky pri odrgnutí 🙂 vypisuje ti to ARko doktrka? lebo mne ho vypisovala.. 😎 a bolo to cenovo ovela lepšie ako kupovať ho v celej sume

@gergi7 luci , kamaratka dava malemu ten nutriton, tak ak sa ho chceš zbaviť, zoberem ho pre nu 😵

danabel
22. feb 2011

@lesonok ahoooj, už mi je lepšie, ale bolia ma priedušky, tak ešte veľmi nevyskakujem...mám brutal kašeľ ...ako starý varburg 😀 ...veď ja sa už teším na jar, že skočím aj ja k vám do centra, ale teraz nás toto skolilo zaradom, aj maličká kašle ☹ ...inač ďakujem za sms 🙂
...chodíš ešte na tú angličtinu?

danabel
22. feb 2011

@helka101 dúfam, že to prejde aj nám ... nepredpisuje mi ho, ale ona mi vkuse spomínala iba nutriton na zahusťovanie, ani náhodou nespomenula, že mi predpíše nutrilon ar-ko ale ona mi vravela, aby sme nemenili mlieko, lebo sme používali HA ale z neho nam grckala, tak sme aj tak zmenili na to ar-ko ...veď ja sa jej spýtam na to

helka101
22. feb 2011

@danabel opytaj sa jej..lebo nam ho predpsovala stehlikova 6krabic na mesiac.. a vyšla nas jedna krabica cca 5e. 😵 a je rozdiel, tak prečo to nevuyžiť, ale počula som od kamaratky, že Hricova nechce predpisovať, lebo oni mali tiež tento problem a nepredpsali ani bohavy 😠 😠 😠

ja som jej to aj riedila dve odmerky klasicky nutrilon a 2 ARko.. čiste ARko mi necchela 🙄

danabel
22. feb 2011

@helka101 aha, my zatiaľ toľko neminieme, lebo ešte aj kojím... no tak to asi ani mne nebude chcieť predpísať 😠 ...ale čo má za problém 😕 keď tvoja predpísala v poho...ja už naozaj neviem koho si vybrať...každý má nejaké divné maniere 😒

zuro
22. feb 2011

@danabel... najprv som bola rozhodnuta,ze budem rodit v Brezne, tu zatial chodim aj ku gynekologicke, ale rozhodla som sa, ze nech nemam stres, tak budem rodit v Lucenci... preto sa pytam na gynekologov ... mojej znamej bratranec kedysi robil primara v Lucenci a on odporuca nejakeho Sklara, alebo Sklenar sa vola, nie som si ista... preto sondujem aj od vas co mate uz skusenost... a Lucenecku nemocnicu ospevuju, takze dufam,ze je to aj pravda.. a moj priatel bude robit pre dansku firmu, ale nie pre B6... to je vraj druha danska firma... on bude robit pre bruzzi sro, alebo tak nejak... vyrabaju sedacky....

@helka101 dakujem za privitanie aj za info ohladom dr.. Budeme sa stahovat na Komenskeho... viac ti neviem povedat, moc sa tam nevyznam... 🙂 akurat viem,ze je to 3 poschodova stavba...a dole som videla aj 2 detske ambulancie ... len neviem, ako sa volaju tie dr. co tam robia... ale v piatok uz by sme mali byt v Lucenci, tak budem mudrejsia...

lesonok
22. feb 2011

@danabel ano, chodím stále každý štvrtok 😀 som spomínala našim babám že chystáš sa prijst,tak aj Alenka sa potešila 😀 😀 😀 len to nemáme tak fajn zariadene ako v Lučenci,ale sme spokojne,a určite budeme chodievat do parku do lc keď sa otepli,tak sa pridajte aj vy!!
@zuro ahoj ja som len z okolia Lučenec ale rada Ta tu privítam🙂)) na gindu chodím k Orsagovi a je dobrý,ale určite môžem odporučiť aj Križa pri nom som rodila prvý krát, o tom dr,čo ty píšeš som nepočula,tak neviem,čo sa tyká deckej tak do lc nechodím ale všetci chvália Stehlikovu 😉
Inač u nás sa blíži 30 u manžela,tak poradte,prosím,nejaký poriadny darček,hih 😀 😝 😝
a ešte som počula že v zumbe klube v Lc otvorili decke centrum,v stredu tam chodia s detičkami a popri tom cvičia zumbu,neviem čo je na tom pravdy ale určite idem to zajtra vyskušat 😵 😵 😵 😵

petulka_1
22. feb 2011

@danabel Aj my chodime ku Hricovej ....A co nam dala papier o prikrmoch tak tam je za tie jogurty, ze od 10. mes.,.. Ale ja mu aj tak skusim dat nejaky ked vyzdravie a hotovo! Ked mu bude chutit a nic mu nebude tak preco by nemohol.. 🙂 Ved co mam aj kamosky tak vsetky vravia, ze okolo 6-7 mes., uz davali jogurty. 😀

petulka_1
22. feb 2011

@danabel A umele mlieko ti predpisuje dr.?

danabel
22. feb 2011

@petulka_1 ale kdeže...nepredpisuje

danabel
22. feb 2011

...baby od kedy sa môžu dávať tie veľké kukuričné chrumky nesolené?

danabel
22. feb 2011

@lesonok fu tak na tú zumbu by som mala isť s tebou 😀 veď vieš prečo 😅 ...teraz som z horúčiek schudla 2kg...ale neprajem nikomu...

danabel
22. feb 2011

@lesonok však aj nám sa blíži 30-tka tiež neviem čo kúpiť 😨 ale budeme robiť nejakú oslavu aj s krstinami a štve ma, že nebudete prave vtedy doma 😒

gergi7
22. feb 2011

@helka101 , Helka. oki 😉 . mne to len zbytocne stoji. zaruka je do maja ...

gergi7
22. feb 2011

@danabel , ked pocujem , ze kukuricne chrumky, tak mam husiu kozu. mame zle skusenosti s nimi 😔 . Karinka nam aspirovala chrumku a ta sa jej prilepila na DC niekde 😔 . skoncili sme v nemocnici.
Ale co poznam, tak davaju od toho cca 6 mesiaca, kedy si uz vie samo babo posuvat a spracuvat papanicko. a aj piskotiky zvyknu tak davat 😉

danabel
22. feb 2011

@gergi7 fúha, tak to by ma nenapadlo, že čo všetko sa môže stať ☹
...oni sú tie chrumky také lepkavé, keď ich deti oslintajú...