Májové bábätka 2013
Ahojte su tu už mamičky z takymto terminom?
Ahojte zienky, tak aj ja sa pridavam k majovym babetkam. My mame termin 15-18.5.13. Momentalne mame priecnu polohu a pevne dufame, ze sa este malinka otoci. Terorizuje mi mocak , resp. cele pohlavne ustrojenstvo.... Nemozem pri nej ani sediet ani lezat, iba chodit, aaaach.. nemate nejaku radu ? ? ako si odlahcit? Ale inak sme v poriadku 🙂
ahoj,neviem ti poradit ako si ulavit ☹ ale dufam,ze malicka sa ti aspon otoci ako ma. Ja som zacala opuchat a cukor sa mi zacina dvihat viac akoby som chcela.Dnes som mala 10,1.katastrfa mozno je to aj nervami lebo mam obe deti chore a viac ako tyzden som riadne nespala. A dufam baby som vas neodradila lebo ako som prisla medzi vas nik tu nebol, teda okrem teba Lohrien.
no lubka mas to vesele, takze ja sa radsej ani nebudem stazovat 🙂 Dufam, ze ti cukor klesne, ale vraj je cukrovka v tehotenstve docela bezna, takze drzim palceky nech sa deticky uzdravia a ty mas vacsi klud.
Baby, tak hlavu hore a myslíme pozitívne 😉 Všetko bude OK... aj keď nám začína /začal asi najťažší mesiac... Ako to zvládate???
Ahojte, my mame termin 16.5. My sme mali glukozu dokonca nizsiu ako ma byt....a stale priberaaaaaaam, mame polohu KP, zajtra mi idu brat odbery krvi a streptokoka, uvidime ci sa uz babatko otocilo.....inak stale nemame jasno v mene, pre chlapcov z kalendara ziadna slava....
ahojte! termin mam oficialne 1.5. ale dost pravdepodobne to bude skor... a meno nemame vybrate tiez, dufamze to stihneme skor ako cestou do porodnice 😀
@lubica7 ja som dnes bola na kontrole a brali mi kultivaciu na streptokoka. My mame jasneho chlapceka a dokonca bol otoceny hlavickou dole.
Ma niektora z vas skusenosti co mali prve dietatko sekciou a druhe rodili normalne? Vraj v Ziline aj ked je druhe babo dobre otocene tak robia sekciu....o 2 tyzdne idem teda na predoperacne....fuuu normalne sa toho vsetkeho bojim...co a ako, lebo do Ziliny by som moc rodit nechcela, Livinka sa mi narodila v LM a bola som velmi spokojna, len ked uz pri druhom sa tazsie planuje co a kam......
Ahojte baby ,tak ja som prave dopisala prispevok a pekne som si ho vymazala, no ale aspon nieco z tohoLaaska , pokial je babo v normalnej polohe a je vsetko v poriadku, tak druhe tehotenstvo moze byt ukoncene normalny porodom.Ale je podmienka ,ze mamaicka je v poriadku a aj rana na maternici po predchadzajucom porode poznam dve baby co to mali takto prve cisarak a druhe normaly porod A kurat bol taky akoby rodili prvy krat trosku dlhsi ako to zvikne byvat pri druhom babatku.
My uz meno vybrate mame maly sa bude volat Martin a prvy dvaja su Peter a Pavol take obycajne mena ale nam sa take pacia 😉 KIVINKA, ty cakas tiez tretie babao? Ja mam termin 6.5. Ale taktiez predpkladam ,ze mozno nestihnem ani ten maj Prvy sa mi narodil 2 tyzdne pred terminom a druhy tyzden vopred inac pri druhom som mala termin 7.5. 🙂
JA si uz dnes kompletizujem tasku do porodnice a malemu som nachystala veci do sedacky aby drahy nezmetkoval ked pojde po nas.Este si musim kupit slapky do sprchy a jednorazove nohavicky a som kompletna. Uz iba cakat na den D.
No rozpisala som sa ,ale ja som uz raz taka 😀
@lubica7 vidis na tie jednorazove nohavicky som aj zabudla, kupila si aj tie jednorazove podlozky do postele? Beriete si nocnu koselu alebo pyzamo? Vajicko nam musia este vratit, tak si vecicky pre maleho pripravim do nejakej tasky. Co si si este nabalila? Mne sa tiez pacia take slovenske mena, chcela by som aj take, ktore je v kalendari, aby neprisiel o meninky. Zatial sme uvazovali nad menami Matus, marek ale ma napadlo aj meno Ivan.
@kivinka
@daniela_4 dikes, uz som nejake bola pozerat, len som zatial nenasla s gombickami vpredu kvoli kojeniu. Pri Livinke som mala v nemocnici 2 kosele jednu s gombickami a druhu bez ale vobec si nepamatam ake to bolo ked som kojila. No sranda je, ze jednu koselu som nechala u svokry na kysuciach a druhu u nasich na Liptove, aby som tam mala v com spat 😀 tak musim nakupit znova... Mne sa Livinka narodila presne 40+0 a aj teraz mam krcok 3cm takze v pohode by sme mohli vydrzat do terminu.
ahojte.tak ja mam nocne kosele, lepsie sa potom vetra rana a lepsie sa hoji. mam take ktore maju po bokoch vykroje, dierky rovno na prsnik a nic ti nezavadzia, podlozky do postele su podla mna fajn vec aby si clovek prve dni po porode nezaspinil postel. potom uz je krvacanie coraz slabsie tak ani ja som uz vecsinou doma nepouzivala skor len na prebalovanie deti alebo ked som ich chcela nechat troska pokoplat s holou ritkou. Laaska ty si liptacka? A odkial ak mozem vediet lebo ja byvam kusok od Ruzomberka 🙂
Ja som bola dnes u lekarky a na pasoch od rana stvrtej som nespala lebo ma stale strasili poslicovia ale nastastie je vsetko v poriadku, krcok dlhy uzavrety pohoda. Len keby to brucho netvrdlo, no aspon si natrenujem aby som nezabudla 😀
@laaska ja pojdem na pasy az o tyzden, teraz som u takeho katolickeho gynekologa, celkom sami paci, ze nevysetruje prstami stale ako u mojho minuleho, utz mi vzdy skontroloval krcok, bolo to fajn. Inak ja som si nedala robit ani triple testy. Takze budeme mat velke prekvapko. Pri Livinke som mala riziko razstepu chrbtice 1 ku 12, bola som na genetike aj odbere vody v martine, teraz som sa rozhodla si tie testy nerobit, pretoze neukazali nic, iba vystrasili. A aj tak ak Boh chce tak bud pravdu zjavi alebo nie. Stale sa modlim aby bolo babatko v poriadku.
@laaska ahoj ja byvam kusok od lucok.Nenatacali tam rozpravku Fantagiro a taktiez taliansku rozpravku ktoru som v TV zaznamenala len jeden krat a vola sa SESTRICKA A PRINC ZO SNOV.Ale to len na okraj 😉
Ja som mala zhorsene vysledky teraz na downov syndrom bola som len na genetike v Martine a aminocentezu som odmietla.Dalsie vysledky boloO.K. Ja by som uz tie si nedavala robit tripltest zbytocne stresuje.Uz len koli tomu ze ked som sa zacala potom o to zaujimat ta my vysko,ze je vela bab co mali testy O.K. a babo v poriadku nebolo a boli take co total zle a mali zdrave deticky.Takze je to len o nahode co vypocita nejaky PC.Potvrdit alebo vyvratit to moze len aminocenteza no ale ako my sme mali downa 1;180 a riziko potratu pri zakroku mozno zdraveho baba je 1;100 nebolo nad cim rozmyslat.Teraz mam sice v hlave chrobaka hlodaka ale neni to tke, zeby som pocitovala neskutocny strach.Tiez sa len viac modlim aby bolo vsetko v poriadku. 😉
@lubica7 ja sa tiez modlim kazdy den za zdrave babatko. No ak bude nieco budem to musiet prijat take ake to je, lebo Boh je mudrejsi ako ja, on vie preco robi to co robi. Ja som mala prve tehu uuuuuplne vsetko zle. Od toxo - aj teraz som mala toxo na hrane, potom cez vysoky krvny tlak, aceton v moci, triple hrozne, pecenove hrozne a Livinka bola uplne zdravucka a velmi cula, nemali sme s nou absolutny problem - ziadne revy, refluxy, nic iba sme balili 5 mesiacov nasiroko, lebo mala zly klbik, ale to z toho ako ju cisarskym vyberali, lebo bola KP.
Toto druhe babatko - vsetko ok okrem toxo, tlak ok, akurat teraz nizsie zelezo, uz je malinky dokonca otoceny hlavickou dole, takze vobec neviem ako a kde pojdem rodit, lebo vraj v ziline po prvom cisarskom robia automaticky aj druhy. Brr mam z toho strach. No nejako to zvladnut musim.
Ahojte baby, chcela by som sa aj ja pridat do skupiny, nakolko tiez cakame majove babo 😉
Laaska ,kludne na Luckach je krasne hlavne v kupeloch co je len kusocek od vodopadov dokonca vlete je to tam zapravene.
leydy kludne sa pridaj, pozeram, ze si v 37.t.t. ako ja ,kedy mas presne termin?
Ahojte zenusky ... Tu som prvykrat a rada by som sa k vam pridala ... Tak, ako viacere z vas, mam termin 15.5. 🙂 Je to moje tretie dieta, ale akoby to bolo prve, lebo dievcata uz maju 9 a 11 rokov ... Teraz by to mal byt chlapec ... A konecne je uz aj otoceny hlavickou dole ... Takze pekny vecer zelam ...
Tak,zdasa Sjuzocka,ze naozaj mame spolocne viac nes dost 😉 a este aj tie starsie vyzeraju byt podobne stare. Moji idu mat teraz 3 a 5 starsi 9.5 a mladsi 29.4. tak som dost zvedava kolkeho sa rozhodne narodit toto tretie. A si len na diete alebo mas aj inzulin?
lubica7 ... Dievcata sa tesia, len som zvedava ako dlho im to vydrzi 🙂 ... Jednu poziciam, len treba napisat kam ju mam poslat :-P ... Ako sa citite, dievcata? ... Ja uz by som chcela mat po vsetkom, lebo uz ma vsetko boli, tlaci, spat sa mi neda ... Je tu niekto z Kosic ci okolia?
@jankaks ja uz len tak polihujem, ale dnes pojdeme na vikend do Terchovej, mame stretko marcovky 2010, kazdy rok je nas coraz menej, ale je to prijemne stretnut maminy s ktorymi si tu piseme. Inak ak chcete aby sa sprava zobrazila adresatovi, ktoremu pisete, tak kliknite pod jeho prispevok ODPOVEDAT a system automaticky napise jeho meno, pripadne date alt v - alt davam ten, ktory mam po pravej strane medzernika a Veecko a potom uz len napisem meno nicku, vtedy sa to vysvieti a adresat v upozorneni vie, ze sprava je urcena jemu.
@lubica7
@sjuzocka
@leydy
ahojte baby som tu prvy raz termin mam 13.maja ale mam pocit,ze to bude cochvilu...od minuleho tyzdna mi zacali bolesti krizov podbruska a tvrdnutie bruska...od vcera sa bolesti stupnuju coraz viac a celu noc nemozem spat tak dufam,ze bude vsetko ok...

Ahjojte baby, mozem sa kvam pridat? Tiez mam termin v maji presnejsie 6.5. a je to moje trtetie babo a zaroven by to mal byt treti chlapec. Aj ja sa trapim s tehotenskou cukrovkou ale si aj picham inzulin no podla ultrazvuku v 30t.t. bol velky tak ako ma byt. Trochu sa ale tiez obavam ,ze moze byt aj vacsi lebo moj druhorodeny mal krasnych 4250g a 53 cm a to som ani nemala cukrovku.Dokina mi povedala, ze to ze bude vacsie babo nebude mozno ani tak koli cukrovke ako mozno koli tomu ,ze druhe bolo vacsie. NIektora ste sa pytala, ci sa vsade chodi od 36t.t. do nemocnice kazdy tyzden na kontrolu.Tak ano chodi. Dufam baenky ma vezmete medzi seba
0