Májové bábätka 2013
Ahojte su tu už mamičky z takymto terminom?
ja si ani neviem predstavit aku nocnu koselu si mam vziat, ved ja take veci nenosim absolutne, spavam v tricku a to mi staci, no musim daco vydumat 🙂
@sonickaopicka ani ja to nepouzivam bezne, ale je to praktickejsie ako pyzamo. resp. su aj pyzama s odopinanim vpredu. to iba kvoli dojceniu je lepsie.
@sonickaopicka no ved to, ja stale nadtym rozmyšlam, že kedy to na mna pride, a kde vtedy budem a ako to bude bolieť,, take otazky a neviem si na ne odpovedať
@ozinka2 viem ze saca je na urovni, aj sa vraj viac postaraju ale zase mam kamosku ktorej nechali v saci kus placenty a mala problemy, inej zase v RV nechali, to je take diskutabilne ... ja budem cakat kym ma to chyti a uz v poslednej chvili pojdem do nemocky (tak si to planujem teda a verim ze mi to aj vyjde) 🙂
doma sa cele dni nudim, vsetci su v robote, pridu az vecer, kamosky tu mam s inymi zaujmami, tak sedim na nete jak taka maniacka, furt daco zereeeem, uz ani na vahu radsej nekukam...lebo mam chut ju rozbit 🙂
a mas aj doktora zazmluvneneho v saci?
@ozinka2 ty mas vtedy term ako ja 🙂 sranda 🙂 my budeme mat tiez chlapcurika ale Marka 🙂
Ja budem rodit v novej nemocnici v Kosiciach ... Aj svoje dve dievcata som rodila tam ... Aj ked to uz bolo davnejsie ... Ale pamatam sa, ze po prvom porode som si povedala, ze by som sla znovu (je to divne, viem) aj ja sa divim ako som take mohla povedat ... Ale teraz sa citim akoby som cakala prve dieta ... Je aj strach a obavy ... Mozno aj tym, ze uz byvame 30km od Kosic ... Snad ked to na mna pride, tak to do Kosic stihneme ... Ale nebudem predbiehat ... Treba mysliet pozitivne a vsetko bude OK ... Uz nech je zajtra, chcem pocut srdiecko maleho drobca ...
@jankaks ja byvam 32km od RV teda aj od nemocnice a nase cesty su tak v katastroffalnom stave, ze uz teraz sa smejem ako dakde na poolceste porodim 🙂 aj tiez sa tesim na zajtra 🙂
takze poradna dopadla celkom fajn... 🙂 tyzdnova zmena je len ta ze som neni otvorena na 1a pol ale uz na 3 cm ak to do piatku na mna nepride mam sa hlasit v piatok o 7:00 🙂
ahojte,tak tu toho pribudlo neurekom, parada. Ja som bola na kontrole vcera otvorila som sa o pol cm, takze som otvorena na 2 cm, stale poslickovia ale obcas taky,ze rozmzyslam ci to na mna nejde prist ale prejdu 2-3 a je klud.No horsie je, ze som mala vyssi horny tlak 140/80 a bieelkovinu v moci,kazalqa mi sledovat si tlak doma ak by aj dolny tlak vzstupil na 100 mam okamyite prist.
Ja mam veci do porodnice zbalene uz nejaky cas, mam tam 2 nocne kosele 2kojenecke podprsenky zupan , vlozky, nepremokave jednorazove prestieradla na postel,lanolinovy krem na bradavky je lepsi ako kalciovka kebo sa pred dojcenim nemusi umyvat, odsavacku , v Ruyomberku ju aj poyiciavaju ale ja mam radsej svoju, klobuciky si zatial neberem v pripade potreby domesie manzel. MALEMU LEN PLIENKZ A ciapocku, vsetko ostatne na starostlivost dostanem v nemiocnici.Vajicko s vecami na cestu domov ma manzel nachystane.
Ak mozem jednu radu ku klobucikom, nepouzvajte ich preventivne ani keby vam vraveli,ze mate lloche alebo vpacene bradavky, babo sa vam potom nebude chciet prisat normalne,nemali by sa pouzivat na prsia vonave kremi a ani moc vonaviek, detickam to prekaza. Niektora ste pisali,ze ma vlhcene obrusky na bradavky, to by som tiez nepouzivala, mozu ti z toho skor popraskat ako pomoct a babatko ma rado prirodzenu vonu maminky aj ked je trochu spotena. 😉 🙂
@lubica7 ano to je pravda s tymi somarinami na bradavky, vies ale ked ides do obchodu tak tie zeny v predajni ti to neporadia, samozrejme aby si to kupila... 🙂 ale zase jednym casom som kukala na nete vsetky mozne odsavacky a tiez mi kamoska vravela ze nech to nekupujem ani neskusam kym to ozaj neni nevyhnutne, lebo odsajes si mliecko a pohodlne ho das babatku cez dierocku v dudliku mu to tecie pohodlne do papulky a potoom je problem s prisavanim a vobec sanim, dieta vraj zleniveje 🙂 tak som pocula, ale zase mat doma nejaku aspon malu rucnu je dobre ked musis ist ozaj niekam sama a dietatku odsajes a doma ho niekto nakrmi 🙂 a tu lanolinovu mast alebo krem kuknem aj ja preistotu 🙂
tie vlhcene mi tiez poradili predavacky... ved ked cih nepouzijem na cecky tak isto aspon na ritku alebo na prach 🙂 ale samozrejme vzdy ponuknu najdrahise cenovo a znackove 🙂
ja si este musim zistit co treba malemu do nemocky a co nam poskytnu 🙂
takze otvorenie na spicku prsta, kontrakcie ziadne, tlak ukazkovy, dalsia kontrola o tyzden 🙂
@sonickaopicka no nemam doktora, hovorili že tam ti doktora ani netreba, že su tam všetci dobrí, a ja to iste, stale som doma sama, manžel v praci a ja vkuse len ležim, jem, a za netom sedim,
Monitor je uz aj za nami ... Ultrazvuk dnes nerobili ... Dr. pozrel zospodu, nic nepovedal, mavol rukou a objednal na buduci piatok na kontrolu a predtym aj ultrazvuk si urobit mam ... Takze nie som o nic mudrejsia, ale zaznam na monitore bol v poriadku ... Takze pekny den zelam ...
@sonickaopicka to mas pravdu stou odsavackou ja som pri prvom urobila blbost ked som posluchla sestricky v nemocke vraj mam ploche bradavky aby som si dala klobuciky a potom mi maly odmietal prsnik bez toho a prestavalo sa tvorit mliecko no a keze ja somvelmi chcela dojcit tak som si kupila osavacku a odsavala a krmila z flase. Netusila som ze dokonca kamoska je laktacna poradkina. Pri druhom som si spravila kurz a dojcenie islo jedna basen aj ked som sa nevyhla ani ragatam ani zapalu ale vsetko som prekonala Odsavacku som ale vyuzila hlavne na druhy den ked sa naliali prsniky a boli tvrde a boleli , maly sa nedokazal prisat tak som trochu odsala a bolo po probleme.Potom som to vyuzila aj pri rastovych sputoch.To je zhruba 3 tyzden 3 mesiac vtedy mamicky zvacsa prestavaju dojcit lebo si myslia ,ze maju slabe mliecko alebo malo.Stane sa to zo dna naden a babatku mliecko nestaci treba castejsie prikladat a ja som aj navyse osavala.Potom som ju vyuzila aj pri zapale ked som z toho prsnika nemohla dojcit a aby sa zapal nezhorsoval mliecko muselo ist von. A dokonca som si odsavala a zamrazovala a potom vyuzivala ked uz sme varili polievocky.Jemine ja som sa teda rozpisala.Ale v podstate odsavacka neni nutnost ale predsa je dobre mat doma aspon pre pripad mudze ako pises taku najobycajnejsiu. Ja som prvu zodrala a teraz som si kupila podobnu ale najlacnejsiu aku som nasla 😉
@lubica7 a v nemocke ti radili ked mas ploche bradule si odsavat? lebo ja mam tiez plochsie, ked sa im chce tak su normalne inokedy male...no smejem sa z nich 🙂 ale tak to mam vzdy 🙂
ako ti laktacna poradila s nimi prosim ta? aby som vedela aj ja keby nastal problem, dakujem 🙂
no co babenky, este ste tu? ci rodite? minulu noc som mislela ze uz prisilel cas. bolesti v krizoch, velmi na tlacilo na konecnik. ale po par hodinach to preslo.
ako ste na tom vy?
tak babiky ja to mam uspesne za sebou...vcera mi doobeda zacalo tvrdnut brusko o 14:30 som bola v nemocnici 16:05 mi prepichli plodovu vodu a 17:15 sa narodil moj krasny drobcek...3250 g a 50cm...vam prajem este krasne chvile s bruskom a este krajsi rychli porod 🙂
@sonickaopicka nie v nemocke mi odporuciki klobuciky,zobrala som to ako samozrejmost netusila som ,ze klobuciky sposobia,mensiu tvorbu mliecka,to som zistila az potom.Mne sa bradavky ale po prvom znormalizovali a pri drhom boli normalne. Vkazdom pripade je dolezite aby babo bolo dobre prisate,pri prisavani musi mat riadne otvorenu pusu,nesmie plakat. Aby otvorrlo pusinu staci mu prejst bradavkou okolo ustociek.Do ustociek sa musi dostat cela bradavka a co najvacsia cast dvorca.Spravne prisatie zistis,ze babatko nema vpadnute licka a naspodku pod briadkou sa da sledovat ako prehlta.No ak budes mat problem najlahsia cesta je skontaktovat sa s poradkinov v okoli,najdes na nete a pride za tebou domov. 😉
@comika velmi podobne ako ty aj momentalne teraz, preto nic nerobim ale pisem a pomalicky sa snazim nechat m8jim chlapom doma vsetko v poriadku.A navyse som nervozna ako besny pes 😠 😀
@punconela blahozelam ku krasnemu babatku a prajem skore zotavenie a veeeeela radosti 😉
gratulujem k babatku,aj my sa už nevieme dočkat...vela zdravička prajem..
@comika matematik ani nie ale nema od toho daleko,je elektro inzinier a matika ide snim cely zivot 😀
@laaska ja mam teraz HPA LANOLIN je to sice malicke a stoji to okolo 8 euro ale zas toho stci malinko na natretie. Pri predchadzajucom babu mi stacil krem na cele obdobie dojcenia. Ale skus aj DMdrogerie tam by mohli mat aj lacnejsiu ak si dobre pamatam este s pred troch rokov tebo teraz som cenu netiesila ale vsetko som si objednala v iternetovom obchode. 😉
@punconela maly je krasnucky cmuky cmuk 😉

ja som zbalena uz asi 3 tyzdne. nocne kosele, zupan, uteraky, vlozky, papuce... a pre mna dolezite je labelo a kvapky do nosa 🙂