icon

Májové bábätka 2013

bubinko83
3. sep 2012

Ahojte su tu už mamičky z takymto terminom?

Strana
z42
sense
9. jan 2014

moja mala byt majovka ale narodila sa v predstihu....

lubica7
14. jan 2014

Ahoj,aj som sem chodila len nik nepise,tak som uz dlhsie mimo. Mame sa dobre maly je stale dobry nemozem sa stazovat.Vysiel mu prvy zubok a zacina sa plazit v tomto je pohodlnejsi ako jeho breatia.Chodime na rehabilitaciu a k neurologicke lebo mal hlavicku do jednej strany naklonenu ale ako zacal sediet tak sa to velmi zlepsilo plus cvicime 2 x denne. A vy ako napredujete 😉

lubica7
18. jan 2014

@laaska Chodis sem este?

laaska
19. jan 2014

@lubica7 ahoj, ked na mna kliknes tak som chodim, inak nie, lebo mi tu nik nepise. My uz mame 3 zubky, cakame 4ty, chodime popri nabytku, mali sme kiahne, tak bol taky oslabeny...no papame zelezo, cecko, pyridoxin a kyselinu listovu, plus mu davam wobenzym, lebo zelezo sa mu uz minalo aj z kostnej drene. Hemoglobin bol minule v poriadku, este nech sa nasyti ta kostna dren. Inak je celkom sikovny.

lubica7
20. jan 2014

@laaska Tak to je sikula mala.Nas je taky kde ma das tam som a nedajboze aby som satroch udrel. ''cintlavka 😀 .Ty dvaja stvornoskovali v jeho veku o 106 ale som spokojna,ide si svojim tempom.Tie kiahne ti aj trochu zavidim aspon mas potom aj ked to iste bolo tazke.Moje deti ich este nemali.A ako papa maly? Nas po par lyzickach a stale len prsnik.Na zblaznenie.Teraz mam zas zapal.

laaska
20. jan 2014

@lubica7 papa super, vcera sme mali len 4 kojenia, rano a pred kazdym spankom. Niekedy by som mu uz aj ranajky chlebove robila... no keby si mam vybrat uz by som tie kiahne nechcela, mala z nich asi chytila nejaku alergiu, stale kasle, tak sme objednane na plucne... livia ich prekonala super, len ten kasel pred a po nich bol hrozny.... maly to znasal horsie, az teploty 39tky mal....no hruza....ale som rada, ze je potom....

lubica7
20. jan 2014

@sense a kolko skor sa narodila malicka?Nasho krpceka museli popohnat a je aprilovy.
@laaska tak to bolo naozaj o dusu no aspon mate jednu z deckych chorob zdolanu.

sense
20. jan 2014

@lubica7 16 dni pred terminom

laaska
20. jan 2014

@sense to je uz v termine.... a co tak domka porabate? ja mam doma aj starsiu, lebo doktorka jej zakazala ist do skolky a uz neviem vymysliet co robit. Maly lezie a stavia sa kade tade, obcas spolu posantia, ale nejake aktivity ako som robila len s livi sa akosi bojim pri nom robit. Najnovsie mam na plane urobit vajcia zo skrobu a papiera na balone, potom servitkova. teraz celkom ficim na pintereste....
@lubica7

lubica7
21. jan 2014

@sense Uf,ja som si myslela,ze mas predcasniatko.Takze aj vy ste aprilovy ako my.
@laaska nasi starsi chodia do skolky uz nastastie lebo cely december boli doma a sla som zosaliet kedze boli chori.Teraz si s malym uzivame kkym su skolke a pobede travime kecanim roypravkami a hramiNas krpcek,maprivadza do uzaspo posteli pendluje ako zavodny konik a ked ho dam na zem len zuri.Naozaj je kazde dieta ine.

sense
22. jan 2014

@lubica7 no vyvolavacka bola podana hned v ten den ako sa uz porod nepovazuje za predcasny,....ale aj tak este pred terminom.....no moja mala uz od necelych osem mesiacov chodi okolo nabytku a zaujima ju vsetko len nie hracky....

lubica7
22. jan 2014

@sense no sikovnica mala a kolkeho aprila sa narodila?Nas je 30.4..Nnas najstarsi musel ist 14 dni pred terminom a zdasmi ze je najneposednejsi druhy 7 pred terminom a dokaze aj posediet a tento najmensi 6 dni a je najkludnejsi 😀 .Atvoja mala dobre papa?

sense
22. jan 2014

@lubica7 moja 20.04 a termin bol 06.05.....co sa jedla tyka je to ako kedy ma dni ked je ako "kyselina" a potom ma dni ked do nej okrem vody nedostanem nic....ae rastieme a priberame a vyzerame zdravo takneriesim....ja mam len jednu ale je to take sidlo ....vzdy robi najradsej to co este nevie a patricne to dava najavo ze sa jej to nepaci....

lubica7
22. jan 2014

@sense Ja som mala tiez termin 6.5. to je sranda.A jedenie to aj nas len on ked neje prikrmi tak len cicia.A momentalnelen cicia ,takmam prsniky ako ked sa naleju po prvy krat po porode.Skusam mu davat jest cokolvek varene doma dxokonca som aj kupila nejake tie jedla v obchode lebo niektore mamaicky pisu,ze to im skor deticky zedia ale figu zamkne pusu a ani zasvet neotvori.Tak uz tiez neriesim ked bude hladny bude jest.Cize iekolko krat za noc 😀 No ako vas citram aspon niesme sami taki papkaci ale vahu ma taku akoby bok kazdy den na hamurgeroch 10kg 😅

sense
22. jan 2014

@lubica7 u nas napodobne vazi skoro 10kg a meria 76cm....a zeleninove prikrmy kupovane tak na tie mi kasle z vysoke este tak ked jej len napr. cisty hraskovy prikrm (100%hrach, ziadne pridane latky) pridam do domaceho tak zje....a aj ovocne zje len niekt. kupovane tiez len ciste ovocie ...ako slivky, a kombinacia hruska hrozno ....al. jablko hruska marhula ....ja sice nekojim zial ale tiez mi mala pije este v noci mlieko a uz som skusala aj davky znizit a prd z too pytlala dvakrat,...ale zas to mi az tak problem nerobi, lebo ma reflux a aj keby do nej napcham cez den viac mi to vsetko vygrcia...

sense
22. jan 2014

@lubica7 ale zas na druhej strane jogurty jej chutia, len jej davam kazdy den trocha aby sa apson trochu vykakala, inak ziadnu mrkvu, ryzu, ani banan....

laaska
22. jan 2014

@sense ja som jogurt este neskusala
@lubica7 my mame 73cm a 8660g dnes sme mali poradnu. Sedkame sami, behame popri nabytku a najradsej sa salie s livinkou, dnes tak pistali, sranda, normalne si to uzivam.... zajtra ideme na liptov, 😉

dada4444
24. jan 2014

Hladam opatrovatelku v Martine, neviete poradit?

dada4444
24. jan 2014

Hladam opatrovatelku v Martine, viete mi poradit?

svetlanat
19. feb 2014

Ahojte, no som rada ze tu niekto predsa prispieva 🙂 Nas drobec sa narodil zaciatkom maja. Mame uz 3 zubky. Vaha 1050 g a 75 cm. Zje vsetko co mu pride do cesty a este stale ho popri riadnom jedeni aj kojim ... je tak zavisly na prsniku ze az hroza. Ale v noci sa casto budi (aj 6x za noc) a dozaduje sa prsnika. :( Snazim sa mu hod nedat .. teda do polnoci si necicne, ale ked idem spat, tak uz to vzdam a stale ho vezmem k sebe a davam mu ked zacne kricat o 106. A neviem ho od toho odnaucit .

Strana
z42