Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
silvus mas uplnu pravdu...ja som doobeda pokial nejdeme von v pyzame a ked prideme s prexadzky zase v teplakox...o spolocenskyx satax sa hovorit veru neda 😀 😀 ale pohodlne teplaky to je ono... 😉
veru tak... neni nad pyzamko a teplaky 😀
jumci presne si to vystihla... uplne s tebou suhlasim,ze aj oteckov treba zapajat... my sme si to odkrutili 9 v sebe a potom porod, tak teraz by sa mali cinit aj oni... a s tymi teplakmi co ine nam zostava... od porodu poznam len rifle a teplaky 🙂 jedine co som mala 2x suknu aj to z toho raz na krsteni a potom cez sviatky take slusne 3/4 nohavice a cierne nohavice... tot vse... 😉 ale ak by sa nam podarilo ist niekam na ples, nevaham ani sekundu... garderobu na plesy mam niekolko kuskov, uz sa do nich opat aj navleciem, takze plesy traste saaaaaaaaa... 😀 😀 😀
jaaaj mimi ja by som aj isla na nejaky ten ples, ale moj muzicek neni na plesanie a tancovanie 😒 to keby bol dakde na sk koncert rammsteina tak by na 100%isiel ale plesy su neni jeho silna stranka ☹ aj minuly rok sme mali uz listky kupene na valentinsky ples na smolenicky zamok a jasne ze sme nesli ☹ najprv ze hej hej a potom sa s toho vykrutil...no sak nevyhodis 3000sk za vstupenky?? ☹
mima mozem sa opytat ako si zhodila kila po porode??? nejaka dieta???ak hej sem s nou.... 🙂
tak to by som sla aj ja rada na ples, ale moj muz tiez nemusi plesy a tancovacky 😒
mna posiela nech idem s babami na diskoteku, tak to musim niekedy vyuzit ale on na to nie je.
No pokial viete nejaky dobry trik na schudnutie, tiez by som ho rada skusila, lebo to co som schudla v porodnici bolo vsetko a odvtedy nic, nejako sa nemozem donutit cvicit a ked zbadam sladkost, tiez neodolam 😀
silvus to sme na tom uplne rovnako....niekedy mam xite ako v tehotenstve 😀 aj cvicim na fit lopte a nejak to nepomaha ☹
ja zdielam podobny nazor co sa oteckov tyka samozrejme ze ich treba zapajat len som vam napisala ako to funguje u nas ☹ moj kazdy den chodi do BA a naspat niekedy vidi malinkeho rano este spinka v postielke a pride ked uz spinka takze ziadna slava s nasim ocinom no co uz niekto musi na nas zarabat 🙂
co sa chudnutia tyka tak mne dal moj drobec tak zabrat ze ja som schudla a mam menej vahu ako pred tehu ☹ co vobec niesom happy lebo niekedy citim ze uz padnem z noh.
no a co sa plesu tyka tusim ze by sme aj obaja sli len nieje s kym, neni sme z PN obaja takze pomalicky sa spoznavame s piestancami aj ked som tu 7 rokov, no ani neviem naozaj ci by som si mala co obliect xixixi ale take teplacky by sa mi zisli len neviem kedy ja pojdem do tesca. inac bola dnes u mna kamoska s malinkou a mala taky super overalik ze ani za 10eur padla mi sanka. uplne suprovy taky teplucky. tiez to kupila v zlavach pre malinku.
corasone hej mali skoro vsetko v zlavax ci pre deticky alebo maminy... 😉 naozaj aj ja som bola prekvapena, ake super zlavy.... 🙂
ahojte, smiem sa k vám pridať? ráno sme si troška písali s kessy v téme o pn pôrodnici, asi by sme mali pokračovať tu. s kessy sme boli naraz v nemocke.
kessy - pozerala som si tvoje fotky, vy máte hrazdičku. my nemáme ani hrazdičku ani kolotoč, som si najprv zaumienila, že načo ďalší krám do garzónky, ale teraz intenzívne o jednom aj o druhom premýšľam. neviem, či nie je na také už aj neskoro... fedor má totiž poslednú dobu manier, že chce zaspávať po papaní a hojdaní na rukách v autosedačke. buď hojdáme v lufte alebo na zemi, zaspí a častokrát, keď ho prenesiem, sa zobudí. už mi to celkom aj niekedy vyjde, že ho to nevyruší a pokračuje v postieľke, ale.......vie byť v postielke na brušku, to zvykne zaspať aj sám tak (nadránom), ale nie večer, lebo to je unavený a rozčuluje sa, ked ho polozim na brucho. na chrbate sa mu nepaci skoro vobec, myslis, ze by mu pomohol kolotoč? alebo hrazdicka? unavi sa ti samko pod hrazdickou a zaspi tam? ci to si to predstavujem asi idealne 😵
ahoj roma roma ako sa mas???davno si tu nebola...vitaj....kessy som uz minule spominala ako sa ma???
ahoj jum! nó my sa máme dobre. trochu mi už ide krkom tá sprostá zima, sa musím premáhať kočíkovať, ale chodievame, lebo fedor nechce spať doma cez deň, stále sa len kuká alebo potom plače, pretože sa budí po dvadsiatich minútach spánku a potom ho to hnevá. ale chodíme aj do prírody, mám šatku, tak sa vyblázni decko aj náš pes 😵 teším sa k rodičom do piešťan, plánujem v týchto dňoch.
a túto stredu ideme na očkovanie. tu ste o tom písali, ale som to nechcela čítať, lebo sa tomu nedá vyhnúť, pichnúť to treba, tak nech sa nestrachujem radšej.
vy už ste tu všetci väčší, to my, my ešte toho nevieme toľko 🙂
(vieme húkať.)
ahoj romaroma.......aj ja mám šatku...ale nebojíš sa v takejto zime ho mať v nej vonku ???....či máš bundu zapnutú....alebo ako??.....lebo ten spánok cez deň máme aj my taký....akurát kočík alebo šatka....
ahoj ahoj, ja sa nebojím, mám ho v šatke normál na kabáte, má pančušky, body, zateplené poldupačky, teplú mikinu, teplú čiapku a overal (buď máme takého medveďa alebo taký trošku zimnejší). a ide sa. podľa mňa mu to stačí, nie sme tak preč tri hodiny, takže si myslím, že je to v poriadku. aj tam spinká celkom rád. ja mám ale ring sling nosič, čiže nerobím úväzy žiadne.
ach taaak.....moja sestra mala totiž šatku a na tom bundu...normál zapnutú....ale nebola takáto kosa....a čo sa týka toho kolotoča....tak moja kriví pusinku keď ju dám pod to...sa bojí....ale pod hrazdičkou sa mi už stalo...že tam zaspala...raz ale stalo 🙂 🙂 🙂
hej, čítala som, nosia aj tak, pri sebe a pod bundou, ale mne sa tam nezmestí a aj sa mi to nepáči 😎 ved skúste aj vy, nechodím tak, ked je nad mínus tri, štyri...ale fedorovi sa páči to hojdanie, plus upokojujúci chladný vzduch, proste plakať určite nebude...
raz zaspala? 🙂 tak to ra zaspal aj môj normál len tak položený v postielke. lebo hračiek máme kopec, ale nikde mu nevisia, necvičí si ani také to chytanie hračiek, ani do nich nemá ako kopať. niečo by som mala vymyslieť teda.
baby este k tym plesom, moj mouz neni na diskoteky, to ma posiela samu s kamaratkami, ale plesy,tak to hej... take moze... uz sme boli 4x odkedy sme spolu...
corasone,s ocinkom to mame podobne,len moj nechodi do BA,ale je zivnostnik - stavebnik a tiez maleho vidi len rano kym neodide a potom vecer ked pride povacsine maly uz spinka... a teraz nemame ani vikendy volne kedze staviame,tak je cele vikendy tam,takze za tyzden ho vidin dokopy mozno 5 hodin,niekedy ani to nie...
a ta dieta? kuchyna mojej svokry 😀 😀 😀 obcas navari taku dobrotku,ze ani psovi by som to nedala... ja mam maskrtny jazycek a bola som naucena na mnamky od mojej maminky... ja sa poriadne najem bud len doma alebo ked si idem nieco kupit do mesta... 😀 takze moja dieta - cica nezeeeeeeeeeer!!!! 😀 😀 😀
a tie satky mne sa to zda nejake labilne... my mame klokanku od Espritu, je celkom pevna, ale adrianko v nej moc dlho nechce byt... od sa rad volne hybe... a keby som ho mala v tom uspavat,tak na to by som mohla rychlo zabudnut... on zaspi bud vedla mna na posteli ked mu natriasam prdelku alebo v kociku vonku...
mima- keď je šatka správne uviazaná, je to úplne bezpečné. treba to však sem tam utiahnuť alebo previazať. ked v nej bábo tlačí rukami alebo tak, mne sa zvykne trošinka povoliť, ale to mama cíti, že to niekde nie je ok, tak pritiahnem a mám.
keby som si mala kúpiť nie šatkový nosič, vybrala by som si beco.
ja ho zvyknem plácať po zadku keď je v tej šatke a to má zaručený úspech 😀
romaroma....keď rozmýšlaš nad kúpou niečoho pre malinkého...tak odporúčam hrazdičku....alebo deku na hranie....s tou hrazdičkou cvičí aj to uchopovanie...keď do toho búcha...už sa nám podarilo...že ako išla do toho buchnúť tak to chytila a mávala s tým..
my večer zaspávame len tak že sa položí do postieľky....ale cez deň to býva hrúza....som to stopovala....15 min ani o sekundu dlhšie.... 😀 😀 😀
a mima nie je nad to keď mám malinkú v šatke....pocit ako keby bola ešte v brušku...ale zároveň ju už mám pri sebe a môžem ju pusinkovať 🙂 🙂 🙂 🙂
tak ja sa dnes pozriem do obchodu na hrazdičky alebo aj kolotoče. aku mate vy? mne sa celkom páči táto http://www.dracik.sk/produkt-detail.aspx?jkpov=... alebo aj táto http://www.dracik.sk/produkt-detail.aspx?jkpov=...
položíš do postieľky a je? pánafera, to by sa mi páčilo 😅 u nás občas tak, že položím do sedačky a je pokoj....trošku pohojdám nohou a spí. ale postieľka ani za svet. to až keď je taký unavený, že nevládze protestovať.
ten druhý link...to je taká..akú má aj kessy tuším 🙂 🙂 🙂 ...a fisher price sú dobré hračky...my máme doma dve hrazdičky...jednu plastovú....ale tej sa malinká tiež bála...lebo to bolo hlučné keď to o seba narážalo...teraz máme...http://www.maxus.sk/detsky-sen/hracky-pre-babat... dostali sme ju ...je dosť drahá...a ja zbožňujem drevené hračky 🙂 🙂 🙂
to s tou autosedačkou poznám...ale keď prestanem do nej kopať tak sa zobudí.... mne si malá lúbi pospať aj na bruchu...najprv pasie...a potom sa tak unaví...že si ľahne...privinie si plienku k očiam a zaspinká...
presne, aj fedor tak, pasie pasie a potom zaspinká. asi má to telo také uzemnené, že sa nebojí tak byť sám, narozdiel od ležania na chrbte. ideme prechádzkovať, aj keď je to vonku zase nič moc.
tak nas maly vobec nexce spinkavat na brusku, teraz ma novinku spinkat na xrbte a ruky dosiroka okolo seba... 😀 😀 sa lubi rozvalovat v postielke 😀
baby ja som mala satku pozicanu od krsnej aj taku klokanku a maly v tom vobec nexcel byt... 😒 ked som ho v tom nosila po dome, tak bol spokojny a cusal, ale vonku dsa nmam to neosvedcilo 😒 von teda xodime zasadne len v kociku 😉 🙂 ale jasne kazde babo je ine... 🙂
inak som rada ze ste sa opat vratili romaroma a macekova 🙂
mima na disku by som aj ja rada skocila... 😉 nooo a taky ples keby bolo s kym ist( moj muz- co nepojde) by som tiez rada sla.... 🙂
jumci to aj adrianko... ked zaspi stale sa roztahuje,prevaluje a najredsej spi na boku... sam sa hocikedy zvrtne a tak spi... kolkokrat je taky pokruteny,ze sa cudujem,ze si este vazy nedolamal... 😀 ale ked mu je tak dobre co narobim?
ozaj baby ktorou rucickou sa vam drobci natahuju za hrackou? moj stale pouziva lavu a az ked ma lavu obsadenu,pouzije pravu... a na lavom boku sa hra a spinkava,takze as budeme mat doma lavaka... 😉
jumca...malinká sa naučila spať na brušku vďaka šatke...po troch hodinách na nohách s ňou som už nevládala...tak som sa dávala do poloľahu na gauči....tým pádom spala na mne...na brušku...a potom v postieľke to už nebolo tské cudzie na brušku spať..
tvoj Ivanko vie že je to jeho postieľka...a nechce sa s ňou s nikým deliť 😀 😀 😀 😀
ozaj baby v čom skladujete oblečko po deťoch ???to čo už im je malé...úložné boxy...alebo igelitové vrecia ???
nejako sa tu rozbehla diskusia co som tu nebola 🙂
Nas Samko chyta hracky pravou, ale zo zaciatku tiez najprv lavou chytal...co sa tyka chudnutia po porode, ja som moc v tehu nepribrala, takze som bola po porode tam, kde aj pred, sem-tam mam kilo navyse, ale vidim, ze kojenim sa drzim a jem teda skoro za dvoch, tak mi chuti 🙂
macekova-ja male vecicky zatial skladujem v papier. krabiciach z Ikey, ale casom ich urcite dam do igelit. vriec, lebo sa mi zda, ze kazdym dnom nieco vyradim, tak rychlo rastie 😉
Mima, drzime prsty pri ockovani, som zvedava ako dopadnete..
u nás sa tiež preferuje ľavá ruka (ja som ľaváčka, ale muž je pravák), tak ktovie ktovie, po kom bude v tomto smere.
prišli sme z prechadzky a kupili sme mu http://www.dracik.sk/produkt-detail.aspx?jkpov=...
aj ked teda v dracikovi cely cas plakal, tak neviem či si zasluzil chacha...

jasne ze treba zapajat aj ockov 🙂 moj sa zo zaciatku bal prebalovat ale teraz si zvykol, samozrejme len obcas prebaluje, vacsinou je to na mne kedze on je cez den v robote. Cez vikendy chodi s malym on von, teda pokial nema robotu. A co sa tyka noci, vecer uspavame bud spolu alebo raz on, raz ja....mame v termoske horucu vodu, ked sa maly zobudi tatinko zarobi a ja nakrmim, tak ako aj u vas corasone.
teplaky by sa aj mne zisli teraz ked som doma tak nosim len teplaky a tricko nejake volne, takze ziadne spolocenske saty v blizkej dobe potrebovat nebudem🙂))))