icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

silvuskaa
27. jan 2010

mima som rada ze ste to takto zvladli, len nech pekne pokracujete tak aj dalej a je vsetko ok.
My mame stenu do obyvky z Krakovan, robili nam ju na mieru. Nasi maju od nich poslet a je uplne pevna takze mam istotu ze to bude kvalitne. A co sa tyka sedacky, boli sme pozerat rozne ale nakoniec sme objednali v krajnom...mali tam veeeelikansky vyber.
No ja neviem ci by som kupika z Jisku, asi by som sa bala a ked je ta cena taka nizka tak neviem ci by nedopadla ako mojmu brachovi. Po par rokoch sa mu uplne zacala supat a je taka vyprasivena, tiez ma ciernu.
ved to ze musime mysliet na nase deturence ze ked zacnu chodit tak bude vsetko obchytane a spinave od cokolady a podobne, tak ja som sa rozhodla pre taku tkanu strieborno sedu. Ked ju budem mat doma tak ti mozem poslat foto 🙂

kessy11
27. jan 2010

ahojte tak my sme sa uspešne prepravili do HC k našim na tri dni 😀 😀 😀 som aj ja chcela ist von ale o 12 mi to ukazalo -9,5 takže nehrozí, zajtra pojdem dat malemu predpisať nutrilon tak aspon mala prechadzka bude🙂)
mima super, že ste to tak zvládla nás to čaká prvý krát 9.2. bojim, bojim ☹
ideme sa uložit dobehnem neskôr.

jumca
27. jan 2010

tak baby uz sme spat z BA, malinky je cely nesvoj od rana vobec nebuval ☹ stale ho dr budili.... ☹ no stale to nemame o.k. ☹ ☹ ☹
silvus ja mam taky isty problem odolat veciam pre maleho aby som nepokupila veeela a nema to potom ani cas znosit vsetko....mna musi muz krotit, ked ideme do obxodu 😉 😀 tak uz budete mat krasnu obyvku silvi,parada. tesim sa s tebou 😉
mimi ako ste na tom????

silvuskaa
27. jan 2010

jumci tak to si viem predstavit ako sa Ivko ani vyspinkat nemohol...drobcek malinky. Co vam vlastne povedali? Skusali mu sluch a este nejake vysetrenia robili? Lebo my sme mali po porode tiez problem s uskom ale nastastie je to uz ok.
Veru ja ked vidim nieco pre maleho hned by som vsetko pokupovala a potom to vobec nevynosi, hlavne teraz ked je zima....tie krasne mikiny s kapuckami mu vobec nedavam a ma ich doma v skriny kopec....lebo ked sa ide von ma bundicku alebo overal a je vo fusaku tak je jedno co ma pod tym. nech je uz jar a teplucko...potom mozme nase babatka krasne vyobliekat 🙂

henaha
27. jan 2010

hmmmm...s tym obliekanim je pravda Silvus, ja tiez mam tolko krasnych veci co sme nevynosili a ani nestihneme vynosit, ked nosime overaly 😠 pod nim je uplne jedno ci ma teplaky alebo rilfle...an jar to zu bude ine 😉
Mima, s tou sedackou si to radsej zvaz, lebo kozene su vraj 3 drhy-prava, umela a eko koza. Prava je draha, eko koza sa vraj droli a zosucha(to je asi ta co spominala Silvus) a umela je vraj najlepsia na udzbu, stale vyzera dobre...ja som bola pozriet tu v Remarku (?) -SR vyrobca a tam mi to pani povedala...tiez som chcela novu, no dozijeme so starou (stara ako stara, ma 5 rokov)nech ju Samko znici a potom vymenime...i tak teraz mame vsade sliny...potom to budu spinave ruky od jedla, farbicky a pod...Super, ze ste ok, len nech vydrzite najblizsie dni!!!
Jumci, drzime aj vam prsty!!!

mima1708
autor
27. jan 2010

no ta sedacka z jysku je v akcii aj kremova, zobrala by som tu... a teraz maju akcie,ze ked kupis trojku za 499 E, dvojku dostanes za 1E... inak tie dve sedacky dokopy stoja cez 25 tis... a vyzera to,ze to je umela koza... sice je tam pisane,ze prava,ale prava koza podla mna vyzera inak... a eko koza to urcite nie je,tu poznam na pohlad,mali sme taku doma a strach... po 3 rokoch sme museli menit sedacku...

jumci a co teraz dalej ked to nemate ok? dali vam aj nieco na to ci stale mate len cakat?

no uz zaciname byt uplakany,ale teraz neviem ci z ockovania alebo z toho,ze ma rozhadzany rezim a spal doteraz len hodinku za cely den... som zvedava na noc... ale inak je stale celkom vesely,aj sa sam prehra,tak uvidime...

kessy ked idete prvy krat tak mozes byt v pohode... to nebude az take zle... adrianko nemal vobec ziadnu reakciu a aj jumcin ivko mal len miernu... toto druhe je uz uplne o inom...

ozaj baby vasi drobci uz maju zahojenu rucicku po tom ockovani z porodnice? lebo adriankovi sa to este stale nezahojilo... dr mu to dnes pozeral,ale nic na to nepovedal... jemu sa tam urobi chrasticka,odpadne mu,zase sa mu urobi a takto dookola... a ma tam taky kopcek urobeny...

jumca
27. jan 2010

prave sme sa vratili s krasnej umrznbutej prexadzky... 😉 drobec este dospava v spalni na nasix posteliax... 🙂
no silvus vysetrili mu uska, 2x,a dalsi postup je zevraj taky ze nas hospitalizuju na 3dni do nemocky, maleho uspia, lebo ze na to vysetrenie potrebuju aby sa 45min nehybal a inak babo neudrzis... ☹ som s toho nestastna, lebo od narodenia to bude uz 2narkoza pre tak male babo!!!!! aj mam s toho strax... 😒 ale povedala som dr ze sa este rozhodneme 😒 ale ked musi tak musi... ☹

silvuskaa
27. jan 2010

jumci to je mi luto, bambulko maly takto si musi vytrpiet....to je dost dlhe vysetrenie aje jasne ze by nevydrzalo take male dietatko bez pohnutia. Urcite to ale dobre dopane, vsetci verime ze to tak bude 🙂
mima prava koza by bola urcite aj 3xdrahsia ak nie viacej. Presne ...Eko koza je dobry hnus, uplne nekvalitne...a sedacka potom vydrzi maximalne 2roky 😒
My mame ockovanie na rucicke uz pekne zahojene, len to ma take ruzovkave ale bez chrasticky. A dr ti nepovedal ze preco sa mu dookola robi chrasticka?

jumca
27. jan 2010

mimi mi mame na rucicke uz krasne zahojeny pixanec... 🙂 aspon nieco mame o.k. 😒

corasone
27. jan 2010

my mame tiez volaco na rucicke ako keby sa chrasticka robila alebo co no Dr mi povedala ze to ma OK, tak neviem.
my by sme tiez chceli v lete kupit novu sedaciu no uvidime ako budeme natom financne ☹ s tej slovenskej materskej si clovek moc vyskakovat naozaj nemoze
mima drzime palceky aby noc dopadla dobre.

mima1708
autor
27. jan 2010

jumci to mi je luto,ze zase musite pod narkozu... ale zas to bude urcite nejaka slabsia,nie ako pri operacii,ale aj tak je to velky zasah do takeho maleho organizmu...

silvuska nie,nepovedal nic,len sa mu na to pozrel a bol ticho...

zatial je vsetko ok,normalka... je sice taky viac nalepeny na mne a umrcany,ale neni to nic strasne... ani teplota,ani hnacky,papa normalne a uz sa uklada spinkat... este sa na mna predchvilou vyskieral z postielky... ale nurofen je pre istotu nachystany... uvidime...

jumca
28. jan 2010

mimi som rada ze ste o.k. a znasate to lepsie ako my.... 😉 no a tie uska ma dost trapia...a s tou narkozou niesom nadsena... ☹ ☹ ☹

macekova
28. jan 2010

Dobré ránko,

no to zas máme ale počasie 😠 😠 😠 ...buď je strašná zima alebo hnusno sneží 😔 😔 😔
jumci ... ak je to vyšetrenie potrebné k tomu aby malinký bol v poriadku...tak to treba nejako vydržať .... tá narkóza nie je bohviečo .... ale ak mu to má pomôcť .... treba dúfať, že to bude posledný krát a potom už to bude OK 😉 😉 😉 ...verím v to 😉 😉 😉 .... je smutné že tak malinké detičky si musia prejsť takými nepríjemnosťami ☹ ☹

ozaj to na tej ručičke...v nemocnici hovorili, že sa to zapáli a zahnisá....ale u nás taká reakcia nebola....doktor na to pozrel a nič nepovedal...tak snáď to je v pohode...

kessy ako sa vám darí ???.....chodíte aj na prechádzky v takom nečase ???...pozdravujeme Samka 😉 😉

jumca
28. jan 2010

jaj baby dakujeme vam pekne za podporu... sme sa rozhodli ze pojdeme do nemocnice az ked sa oteply na jar, vcera davali v spravax ako tam maju strasnu zimu na izbax a fuka im tam...a nepotrebujem aby maly prexladol 😒 aj ked sme tam boli s pruhom tak uz vtedy bolo dost zima vonku a riadne cez tie okna fucalo!!! ☹ malemu som posuvala postielku do stredu izby aby nanho nefukalo... ☹ takze teraz to tam musi byt ozaj hotova mraznicka...

mima1708
autor
28. jan 2010

ahoj baby...
tak mame za sebou aj noc a parada... pred 9 zaspal, zobudil sa o stvrt na 1, napapal sa a sinkal do 8... bol vcera pred vecerom taky uplakany a chcel byt len pri mne,ale inak absolutne nic... chvalabohu... tak ked sme nemali nic doteraz,hadam nas uz nic nechyti... 😠
adriankovi ta rucicka tiez nehnisala, len sa mu stale dookola robi chrasticka...

jumci dakujem za ten link co si mi minule poslala - zdruzenie astmatikov, pisala som tam mail v piatok a uz vcera mi prisla nam odpoved... 😉 a co ti povedali, preco sa mu to nelepsi a z coho to moze mat? ci az po tom vysetreni ti to povedia? dufam,ze inak ste zdravucky...

dnes je kraaaaasne nasnezene vonku a to znamena,ze zostavame doma... odhrnutie chodnikov 0 bodov a akosi ma bolia mandle a mam pocit ze onedlho sa prida aj nadcha a aj adrianko zacal nejako pokasliavat... tak som obidvom naordinovala Stodal a ticho dufam,ze to prejde... 😖

jumca
28. jan 2010

mimi to som rada ze ste nic nemali.... 🙂 🙂 🙂
my sa xystame von aspon poposilujem svaly 😀 netreba mi ist do posilovne 😀 😀 😀
no nas teraz cakaju vysetrenia, vysetrenia a este raz vysetrenia... ☹ ☹ ☹ 😠 😠 😠 a najhorie na tom je ze nikto mi nepovedal nic k tym vysetreniam...akurat ze su v narkoze, inak nic neviem... 😖 😖 😠 😠

silvuskaa
28. jan 2010

mima tak to je parada ze ste takto spinkali a pekne to zvladate 🙂
jumca to je najhorsie ze lekari nic neprezradia, oni sa vobec nevedia vzit do ulohy matky...ved kazdy sa boji o svoje dietatko a potrebuje byt o vsetkom informovany...kolko krat vedia vystrasit a nie je to az take vazne....tak dufam ze je to ten vas pripad.
No dnes nam ale krasne pada sniezik, len neviem ako budem tlacit kocik, mozno ani von nepojdeme, lebo maly od vcera nejako kycha.
Nestalo sa vam ze sa vam drobec v noci precikal? Lebo Davidko bol vcera v noci cely mokry na boku a aj ale pred tyznom sa takto precural..... 😒
Potom je v tom mokrom aj par hodin ked spinka a ani necudo ze ma soplik.

kessy11
28. jan 2010

ahojte aj ja rozmýšlam ako pôjdeme von, kedže krpček neni vo svojom tak vo vnutri sa mu ťažko zaspinkáva, tak len čakám či prestane padať alebo nie, to by ani tak nevadilo ved dáme igelit ale kto to bude tlačiť po tom snehu 😠 😠 😠 ale isla by som, aj včera si vnutri moc nepospal tak sme nakoniec isli poobede aspon na 1,5 h von ale dneska to vyzera všelijako no uvidime čo bude 😉

kessy11
28. jan 2010

...silvuska no a my sme sa nikdy neprecikali, použivame pampersky, ale možno sme este maličky 😅

macekova
28. jan 2010

ahoj kessy .... no ono dosť husto sneží.... ja sa bojím aby mi malú snehom v kočíku nezafúkalo 😀 😀 😀 😀 .... radšej ostaneme domka 😉 😉 ..... to zas budú tie madunické chodníky vyzerať .... pol metra snehu na nich 😀 😀 😀 ...ale to je asi všade tak 🙂 🙂 🙂
silvuskaa... mne sa malinká precikala raz cez deň...a potom sme hneď išli kúpiť väčšie číslo plienok 😉 😉 ...akú máte veľkosť a značku ??

henaha
28. jan 2010

Mimi, zavidim vam, ze uz mate po preockovani...a ze nemate zle reakcie 😉 super, len nech drobcek este vydrzi...my uz chrasticku nemame dost dlho, je to pekne zahojene..
Silvus, mne sa to presne stalo min. tyzden, ze som ho nasla rano zboku mokreho a plienka ani nebola moc nacurana 😖 Ja ho v noci totiz neprebalujem, plienka mu pekne vystaci od vecera do rana...odvtedy ho stale riadne v noci kontrolujem, ci necitim nieco mokre, ale uz sa nam to nestalo..
Vonku stale snezi, ale asi sa poberiem aj do tej chumelice, aby cim skor zaspal... 🙂 Mimi, ja mam uz 3. den nadchu a nie a nie prejst, tak ti nezavidim 😠
Baby, zaspavaju vam drobci vecer sami? Ja som sa rozhodla, ze ho idem na to ucit, lebo mi uz nechcel spavat v postielke.. tak vecer bojujeme s placom, ale snazim sa nevzdavat...aj ked mi je ho strasne luto, sa mi zda, ze sme na dobrej ceste..uz 2 vecery mi zaspal sam, tak sa vytesujem 🙂 🙂

silvuskaa
28. jan 2010

ja som sa nakoniec rozhodla ze von nepojdeme, cesty aj chodniky su uplne nahrudovene snehu tak ho dam spinkat do kocara a na chodbu.
No ja pouzivam plienky z Dmka, tescove zelene a pampersky...velkost 3, to je az do 9kg a maly ma vyse 6kg takze velkostou to nebude. Precikal mi tu tescovu plienocku, ale nemal ju napitu, islo mu to nejako bokom, asi ju mal malo stiahnutu alebo neviem 😒
Heni nas maly zaspava tak ze ma nervycky, nie ze place ale len tak mrnci, niekedy ho uspavam tak ze mu hladkam tvaricku a to ho ukludni alebo mu robim šššštttt 😀 ale stava sa ze zaspinka aj sam, pozera jednym smerom a potom zatvori ocka a spinka. Zatial ked treba tak ho uspavame ale ked bude vacsi tak tiez ho chcem nechat nech zaspava sam, ale to az neskor 🙂

mima1708
autor
28. jan 2010

to s tym precikanim sa mi tiez uz par krat stalo... ja pouzivam tie obycajne tesco plienky modre a od 9 do 18 myslim to je... su to tie maxi,potom su uz len junior... a mame 9250 g, takze velkostou to tiez byt nemoze... ja ho tiez v noci neprebalujem,lebo ked sa aj zobudi na papanie, papa takym stylom,ze spi a taha a keby som ho vybrala z postielky a prebalovala ho,mam min. na hodinu o robotu postarane,lebo by sa prebral... my tiez nejdeme von dnes,lebo tie chodniky su strasne... mozno ked tak ho vystrojim a zoberie ho svokra ked sa pojde so svagrinou sankovat... lebo zaspi,ale po pol hodine sa zobudi... tak uvidime... uz ani tak moc nesnezi ako valilo doobeda... a s tym doktorskym strasenim mam svoje skusenosti... karaba ma tak dodeptal este ked som bola tehotna, ze som 3 hodiny plakala a 2 noci som poriadne nespala... niektory doktori narozpravaju tolko volovin,ze keby sa za to udelovali oscary, tak by mali doma minimlne 5 😀 😀 😀

henaha
28. jan 2010

Tak my sme s corasone boli na prechadzke aspon na pol hodinku, je to istota, ze dobre zaspi 😉 cestu sice odhrnuli, ale pod snehom je cisty lad, tak sa chodilo starsne tazko...a zasa snezi a snezi..
Silvus, ved aj sa ho tiez tak snazim uspavat a zabera to, lebo on mi uz vobec nechcel byt v postielke, akonahle som ho tam ulozila, uz plakal...a naucil sa zaspavat pri mne pri kojeni, jasne, ze mu to vyhovovalo, tak som to uz zatrhla, lebo je to sice krasne, ale robim si zle sama sebe a neskor ho uz od toho neoducim 😝
Ozaj, nevies ako sa muju Vierka s malou Veronikou z porodnice? Tak ma dnes napadli...

jumca
28. jan 2010

ahojte, tak prave sme sa vratili z vonku...boli sme 2,5hod a bola to riadna posilovna 😀 😀 😀 ale maly buvaaal ako keby nic...
no nas maly zaspava v postielke sam uz davno...myslim tak ze dame ho do postielky, zakryjeme, natocime kolotoc a ideme prec zo spalne 🙂 🙂 ked zacne mrnkat lebo mu vypadne dudka tak tam idem ja alebo muz a dame mu dudku a zase ideme prec 🙂 a takto az pokial nezaspinka....niekedy mu to trva 5min kym zaspi, ze ani kolotoc nestihne dohrat a niekedy mu to trva aj hodinu... 😉

mima1708
autor
28. jan 2010

ja maleho vzdy na velkej posteli otocim na bok tvarou k sebe, chyti ma za ruku, druhou rukou mu hojam prdelku a za chvilku zaspi... 😀 potom ho prelozim do postielky a spinka az do rana... ked bol mensi tiez mi zaspal ako jumcin ivko s kolotocom,ale teraz je uz velmi vnimavy a kolotoc ho rozptyluje pri zaspavani... stale sa za nim obzera, nacahuje a potom nespi... a ked mu hra 4x dokola uz zostane nervozny, tak ho musim vybrat a uspat pri sebe... ale neprekaza mi to... zaspi tak v pohode aj pri druhych,nevyzaduje si konkretne len mna,takze to je ok... 😉 mozem si vybehnut aj sem tam vecer s kamoskami von... buduci piatok sa ma nieco spachat tak po 3 mesiacoch mozno vecer vypadnem medzi ludi trosku sa zabavit... uz sa tak tesiiiiim,dufam,ze to vyjde a adrianko bude ok,aby som sa mohla ist trosku odreagovat... a tatinko sa postara,ved je aj jeho no nie? 😉

jumca
28. jan 2010

mima spraaavne!!!!! aj tatinkou treba aktivne zapajat... 😉 😉
aj my ideme tento vikend niekam na pohar dobreho vinka....uz sa tesiiiiim... 🙂 😉 padne dobre ked mozes tak vypadnut z domu a na xvilku sa odreagovat 🙂
nasho zatial kolotoc nerozptyluje, no uvidime mozno zacne a potom budeme musiet vymysliet nieco ine... 😔

jumca
29. jan 2010

dobre ranko maminky 😉 aku ste mali noc???
🙂 vonku nezasnezi a nezasnezi... 😀 😀 😀 vidim to opat na posilku s kocikom 😀

mima1708
autor
29. jan 2010

jumci uz ani nie,topi sa to... teda aspon u nas... a uz su konecne odhrnute chodniky... a snezit by uz nemuselo,nech sa to pekne roztopi a zacne sa oteplovat,aby nam uz jar pomalinky prisla...

jumca
29. jan 2010

veru mas pravdu mimi...uz nex je jar!!! ale este februar ma byt dost xladny a potom huraaaaa jar!!!! 🙂 🙂 🙂 uz sa tesim ked sa otepli a pojdeme s drobcom do parku 🙂