icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

henaha
9. feb 2010

Jumca, neskusala si ho davat spat neskor?Ked to ma take posunute 😉 no fesak si nejako zavcasu nastavil vstavanie....alebo ho davat menej spat cez den?Nieco by si mohla vyskusat, lebo o pol 4 mat budicek 😲 😲 ...to ti verim, ze ta ide porazit, ked by si spala a on usmev od ucha k uchu 🙂

jumca
9. feb 2010

heni skusala som uz vselico...a nic nepomaha, on je tak nastaveny a hotovo... ☹ ked ho xcem uspat okolo 20-21 to je uz nanho neskoro a ma nervy a place. a cez den on nespinkava vela max 5hod za cely den tak po kuskox, tam pol hodinka tam 40min a tak...neviem uz co by som mala na neho vyskusat, a ako mu to mam posunut....jednoduxo padne 19hodin max 19.30 a spinka...minule zaspinkal dokonca az o pol noci a o 4.00 bol opat vyspaty.... ☹ uz neviem ako nanho, a ako mu to mam posunut... 😖

kessy11
9. feb 2010

ahojte,
tak my sme boli dneska prvý krát od pôrodnice očkovaní, a ako to tu myslím mima písala to prvé očkovanie je viac zaberák pre maminy ako pre detičky, malinký bol super, rehotal sa na dr. ked ho pichli do obidvoch nožičiek tak si samozrejme poplačkal ale hned sa ukludnil a vonku mi krásne zaspal,
bolo to o pol druhej, vpichy nezačervenali, nezatvrdli tak som nič na to nedala, teplotku máme 37,7 v riťke čiže 37,2 normálne, kedy mám dať nurofen??? a čo tie vpichy už by reagovali alebo je este čas??
inak je malý v pohode, hral sa, blabotal a teraz si trošku podriemkavá.

jumca
9. feb 2010

ahoooj kessy ze sa aj ukazes.... 😎
nam tie vpixy zcervenali navecer a opuxli tiez navecer. nurofen som dal malemu pred spanim, aby mal kludny spanok a pokojnu noc, ucinkuje 8hod takze pohoda... 🙂 fajn ze ste to takto super zvladli...to 2ockovanie je horsie a 3 je najhorsie(nastastie az v roku) 😉

mima1708
autor
9. feb 2010

jumca maly ti spi cez den az 5 hodin !!!???!!! boze to keby moj maly tolko spal,tiez je tak skoro hore... alebo dlho do noci... skus ho nedavat cez den tolko spat a vecer mu to natiahni na neskor... jasne,ze prvych par vecerov bude strasnych a bude plakat a nervacit,ale upravis mu rezim a bude ti spat dlhsie rano... ved to neni normalne,aby takto skoro vstaval... musim mu upravit rezim... ja som tak adriankovi musela upravit,lebo si zvykol okolo 7 na hodinku pospal a potom mi bol do 11 - 12 v noci hore,tak som mu spravila stop a pekne som ho udrziavala hore... hrali sme sa,nosili, prve 2 tyzdne boli strasne,ale potom si pekne krasne na to zvykola teraz okolo 9 - pol 10 lahne a spinka do tej 7 - 8 rana... niektore baby povedia,ze to je brutalna metoda nastavovat detom rezim,lenze podla mna to bez toho nejde... ked nema dieta rezim alebo ho ma nejako zle posunuty,treba to skusit...

jumca
10. feb 2010

mima mas pravdu s tym rezimom...ja som uz skusala vselico, aj mu natahovat cas ale nepomohlo... tazden mi nervacil a nakoniec aj tak si spravil posvojom ☹ uz som s toho normalne nestastna... 😢

henaha
10. feb 2010

Kessy, blahozelame 🙂 mate uspesne prve ockovanie za sebou 🙂 🙂 ked mu vpichy nezacervenali do vecera, malo by to byt ok aj nadalej...reakcia sa zvykne pobjavit uz do vecera, hadam ste mali aj dobru noc 😀
Mima, mas pravdu, trosku treba detickam upravit rezim, nie brutalne ich tyrat presne na hodinu papat, kakat, spat... 😀 ale nech nam neprerastu cez rozum 😝
Inac nesnezi a nesnezi 😝 😝

mima1708
autor
10. feb 2010

to netvrdim,ze ich tyrat a presne na minutu vsetko dodrziavat,ale s tou odchylkou pol max. hodinky... lebo potom si drobci ozaj budu robit s nami co chcu...

jumci tam je treba len jedine trpezlivost... nam to trvalo 2 tyzdne kym som mu to upravila, nedarilo sa,kazdy den sa mi zdalo ,ze place viacej a viacej,a keby som nemala podporu muzicka,tiez by som to vzdala,ale potom doslova zo dna na den si na to navykol a teraz mame presny denny rezim... ja si mozem naplanovat veci, adrianko je spokojnejsi,lebo vie kedy co ma robit, ja som spokojnejsia a vsetko je ok... musim len vydrzat,lebo kazde babatko potrebuje iny cas na to,aby si nieco osvojilo... niektorym babatkam to trva tyzden,niektorym dva a niektorym mozno aj mesiac,len treba vydrzat a vysledok sa urcite dostavi... ja som napr. robila aj to, za co mi mama strasne nadavala,ale ked min poobede spi dlhsie ako 2,5 hodiny ja ho zobudim... vytiahnem ho z kocika, zacnem ho vyzliekat a on sa zobudi... potom sa na mna krasne usmeje, hrame sa, blaznime a ked je na vecer cas schrupnut si, ulozi sa a vsetko je ok... 😉

inak baby skusila som tu bezku... svokra mi pozicala co ma po malej a drobcovi sa v nej paci... necham ho tam na 5 max. 10 min. kazdy den,nech si pomaly zvyka... a ked vidim,ze je v nej nejaky vykriveny,hned ho vyberiem... lebo to sa uz nedalo,posledne dni sa storcoval len na nohy,uz ani sediet nechcel, tak som to skusila... sice niesom z toho nadsena,lebo sa bojim aby sa mu chrbatik zle nevyvijal,ale uvidime co to bude robit... a uz sa vie posunut o par centimetrov.... pomaly dochadza na to,ako a co sa v tom robi... 😉

jumca
10. feb 2010

mima super, len ozaj daj pozor na xrbatik...aby nemal krivu xrbticu. ja maleho davam tak na 5min do takeho odrazadla co sa pripevni na zarubnu 🙂 ale drzim ho v tom, nex sam nedrzi este xrbatik. a tiez sa mu tam lubi....no obleceme sa ideme von dnes je fajn nieje ani zima 😉

silvuskaa
10. feb 2010

veru baby dnes je nejako teplucko 🙂
mima to s tym rezimom mas pravdu,je to dobre ked si maly zvykne..... aj my sme si uz zvykli doobeda pospinkat pol hodinku az 45minut a potom okolo 14hodinky zasa zaspi tak na 3-4 hodiny a potom az vecer v postielke okolo 21- 22hod, ale snazim sa aby zaspaval skor o tej 21hodine. Ale nie kazde dieta sa nauci na urcity rezim tak skoro niektore deticky az okolo 7mesiacov a neskor...myslim ale ze ich netreba nutit, my sme si takto urobili rezim postupne a k nicomu som ho nenutila.
jumci neboj postupne to zvladnete.....napriklad ja by som maleho nikdy nemohla zobudit sama, lebo by bol hrozne zly a uplakany....vzdy cakam kym sa pekne sam preberie a je mi jedno ze nevstava preste v tu istu hodinu. Ved je este malinky a potrebuje to co mu telicko ziada....nech si spinka kolko potrebuje...presne na hodinu sa neda povedat ze papame alebo zaspime 🙂 Takze taky mam ja nazor 🙂

kessy11
10. feb 2010

...ach jáj baby noc nebola vôbec dobrá, mali sme teplotku ale zvládli sme to, dali sme nurofen okolo pol osmej a potom pred polnocou sme mali 38,8 v riťke, ale este sme nemohli dať druhú dávku nurofenu, ale potom to kleslo ale celu noc mal zvýšenu, cez den 37,8 a teraz na večer znova 38,1 v riťke (viem že sa odpočítava 5) ale aj tak už som myslela že nebude mať vôbec alebo len mierne zvýšenú, ako dlho môže mať este teplotku???

silvuskaa
10. feb 2010

kessy to je mi luto....dufam ze tato noc bude lepsia. Reakcia na ockovanie byva väcsinou do 3dni, my sme prvy den nemali nic a tiez az na druhy den sa to zhorsilo, ale my sme mali len zapalenu nozku, teploty nastastie nie. Pokial mas cipky skus aj tie dat...myslim ze lepsie zaberaju na teplotu, alebo aj kombinacia s odstupom par hodin so sirupcekom je ok.

jumca
10. feb 2010

no doteraz sme s malym bojovali a to bolo placu... ☹ uz zaspinkal, nedalo sa mu to dlhsie natiahnut 😢 😢
a to dnes cez den spainkal dohromady len nejake 2 hodinky...a zaspavanie no hruuuuuuza....som zvedava kedy sa v noci zobudi na papanie...

corasone
10. feb 2010

no ani neviem kde zacat, znovu som nemala PC 🙂 s tym rezimom som tiez za, moj malinky ma svoj rezim, maminka sa mu prisposobovala a uz je snad OK, uz ho mame take 2 mesiace nie presne na minuty ale ako ste to tu pisali +- pol hodka.
no a tie vlasy, ani nevraviiim, ja som sa uz bola 2x strihat a stale padaju, aj som si kupila sampon z lekarni spolu z balzamom tak snad to pomoze. uvidime tiez mam z toho mindraky. take kratke vlasy som nemala asi 15 rokov 🙂
kessy moj Samko tiez mal reakciu na druhy den, mal slabu teplotu, ja som mu davala Panadol baby a potom bolo OK, uz teraz mam mindraky z preockovania ze co bude, uz to odratavam ☹

mima1708
autor
10. feb 2010

silvuska kazdy si svoje dieta pozna a vie ako a co moze s nim robit... ja viem,ze ked ho necham pospat pol hodinku vecer a zobudim ho tak je v pohode, smejeme sa, hrame a tak,ale keby som ho zobudila napr. poobede po hodine, bol by zly... nerobila som to nejako drasticky, ale poplakal si... aj dnes napr. o pol 7 rano bol uz hore, tak som vedela, ze ho mozem nechat cez den spat kolko bude chciet a teraz vecer keby som chcela o 20 uz mohol spat, ale natiahli sme mu to s drahym, hrali sme sa, blaznili a asi pred pol hodinkou odkvacol od unavy a bude mi krasne spinkat celu noc az do rana... ja vobec netvrdim,ze stanovit dietatu rezim ako v kasarnach, volnost, ale odtial potial... nie zase aby si to babo ozaj robilo co sa mu zaumieni... lebo potom to prerastie cez hlavu a cim budu deturence vacsie, tym to bude horsie... napr. moja kadernicka tak blbo naucila dceru s jedenim... davali jej jest ako sa malej zachcelo, nahanali ju po byte s tanierom a lyzickou s tym,ved je este malicka,ked bude vacsia odnaucime ju to, teraz ma male skoro rok a pol a stale ju musia nahanat po dome a nie a nie ju to odnaucit a prave tomuto sa chcem vyhnut...

jumci ja ked vidim,ze sa malemu uz v bezke nepaci,alebo sa zacne tocit do strany hned ho vyberiem... ale on uz ma dost spevneny chrbatik, aj ked ho mam na kolenach chrbtom k hrudniku tak chvilku je oprety, potom sa odtiahne sam sam sedi s vysretym chrbatikom aj 10 - 15 min. a ked mu je uz dlho tak sa oprie... a to iste aj v bezke,ked uz dlho sedi a nevladze alebo sa mu nechce tak sa oprie o operadielko a uz viem,ze ho mam vybrat a potom ho zase dam lezat a hrame sa na posteli... a vidis ako pekne ti zaspinkal... pol 9 je pekny cas... uvidis ako budete v noci... mozno si pospinkas aj dlhsie ako inokedy... 😉

kessy to mi je luto,ze ste mali takuto reakciu na ockovanie... boze co vsetko si ty nasi drobci musia preskakat uz v takom malom veku... my sa stale pasujeme s chrastickou na ruke po tbc v porodnici.. ste stale to nemame zahojene... ☹

jumca
11. feb 2010

no ranko, mima vobec to nepomohlo ze zaspinkal az o pol 9...o pol 5 uz mal oci ako sova, a veeelmi sa tvaril vyspato... 😒 uz neviem co mam nanho vyskusat... ☹

romaroma
11. feb 2010

fedor vstava tiez okolo stvrtej a tiez uz sa tvari, ze spat nebude. nakrmim ho, trosku pockam a potom ho polozim do postielky na brusko. on si potom rozprava a rozprava a potom od unavy zaspi. u nas to funguje, mozno mozes skusit to. ci vlastne u vas sa uz pretacaju tie deti, tak to je potom asi o nicom rada 😅

jumca
11. feb 2010

ja ked ho dam na brusko tak pasie koniky a potom sa preguli na xrbatik a xvilku pozera a potom spusti krik... ☹

henaha
11. feb 2010

Ja tiez maleho cez den nebudim, necham ho spinkat kolko chce, v posednom case to je vsak cez obed 2-2,5hodky, doobeda 30-45min a k veceru okolo piatej tiez pol hodka, takze mne dokopy cez den spi 3-4hodinky 😝 Ale ked uz chce spat po siestej, snazim sa tomu vyhnut, aby zaspal vecer skor 😎
Jumca, chce to asi len trpezlivost, on si urcite na to navykne...Samko sa dnes zobudil tiez rano o 5.30 a tvaril sa, ze uz bude hore, trosku sa pohral, popistal a potom nakoniec este po papani este zaspal 😝
Aj vam drobci pistia, ked sa im nieco nepaci? Ten nas to zacal par dni praktizovat 😀 😀

mima1708
autor
11. feb 2010

heni moj maly spi presne takto isto ako si napisala... a tiez ked chce spat po 6 vecer,tak sa snazim vsemozne ho zabavit a rozptylit,len aby nezaspal... lebo inak by som mala do 23 o robotu postarane... 😉

jumci nemozes cakat neviem aky skok hned na prvy krat... pisala si,ze ti maly vstava o pol 4 - 4, dnes vstal o pol 5, to uz je uspech ta pol hodinka... ono to chvilu trva kym si jeho organizmus na to zvykne... len treba vydrzat a ono to bude den odo dna lepsie, uvidis... ja som ti uz pisala,ze nam to trvalo 2 tyzdne kym si osvojil ako tak ten rezim a chvalabohu odvtedy sa ho drzi...

jumca
11. feb 2010

hej mima snazim sa vydrzat a nepolavit... 😉 lebo ozaj ked budu deti vacsie nam prerastu cez hlavu... a to nikto nexceme 😉
baby musim sa vam poxvalit,dnes sa Ivusko 1x sam otocil z xrbatika na brusko 😅 😵 som cumela ako puk ked to spravil, tak som ho hned poxvalila 😎

silvuskaa
11. feb 2010

ahojte...tak a dnes nam zasa snezi...uz by mohla tato zima aj skoncit. Bola som s malym vonku ale tak fukalo ze nam snezilo do kocara a ked som isla v druho smere zasa mi snezilo do tvare tak ze som nevidela ani na krok.
jumci musis len dufam ze postupne si drobcek zvykne skor zaspavat a tym aj rano dlhsie potiahne...lebo moj keby zaspi o nejakej 19-20hodine tak asi je tiez tak skoro hore. Je to tazke ale ako pise mima snazim sa ho bavit...rozpravam mu a hrame sa a potom vydrzi dlhsie hore.
Mima ja viem presne o com hovoris...ved ja som tiez za rezim a je to na nezaplatenie, len kazde dieta je ine....preto pisem ze ja maleho nebudim lebo by mi reval az do dalsieho spania, mam to na nom odskusane 😀
A ked bude starsie tie nase deturence treba ich drzat na kratko v urcitych veciach lebo vymajzlane deti fakt nemusim. Samozrejme ze pohladkat,popusinkovat a postiskat treba, to by som ja malemu stale robila 🙂 aj povolit ak nieco ziada.... aj kupit ked nieco chce v obchode ale odtial - potial.

jumca
11. feb 2010

silvus s tou vyxovou uplne s tebou suhlasim, vsetko ale z mierou a od tial po tial... 😉

silvuskaa
11. feb 2010

jumci inak ja som sa pomylila ...chcela som napisat ze si maly postupne zvykne neskor zaspavat a nie skor 🙂

kessy11
11. feb 2010

Táááááááák konecne už nemame teplotu klop klop dúfam, že už aj noc bude lepšia 😉

My spinkame doobeda 45 min-1hodku podla toho kedy ráno vstaneme ked skôr tak si zdriemne aj ráno ale musí byť hore aspon 2 hodky aby zaspal, poobede v kočíku 3 hodky, ked sa nedá isť von tak vnútri asi 1,5-2 h a poobede vydrží byť 2,5 hod hore a potom si zdriemne už len 20-30 min. okolo pol 8 kupeme a o 8 spime, samozrejme +- polhodinka, v noci každé 4-4,5 hod papame, čiže 2 x, a ráno spíme cca do 8.

mima1708
autor
11. feb 2010

kazde dietatko je individualita a mamina si pozna co na drobca plati a co nie... my teraz mame perne obdobie plne placu,lebo posledne dni som mala kopu vybavovaciak,predtym som lezala s horuckou 2 dni a vacsinou sa mi o neho starala svokra a vzdy ked zaplakal zobrala ho na ruky a pestovala... a chlapec si na to zvykol,tak teraz oducame... placu a placu uz 2 den... ale kedze moj macko ma pol roka skoro a 9,5 kila, a ja 57 kg neni to vobec mozne aby som ho roznasala... do toho este moje problemy s chrbticou... je mi ho luto, dnes ked sa zacal tak jedovat tak som odisla z izby a za dverami som plakala a mala som pocit ako by som bola najhorsia matka na svete, ale ozaj sa to neda roznasat ho vzdy ked si zmysli... nosime sa kazdy den, nehovorim ze nie, ale ked uznam za vhodne ja alebo sa nieco stane,ze si napr. bachne s hrackou alebo tak a nie vzdy ked si to vyziada on... ☹ 😒 ☹ tak som zvedava kolko potrva kym si to uvedomi...

jumci s tym pregulenim gratulujem... ja sa v poslednej dobe rehocem na adkovi,lebo z chrbatika na brusko sa preguli sam uz davno,ale z bruska na chrbat to este nevie a vzdy ked sa otocit zodvihne nohy aj ruky, roztiahne ich vo vzduchu a vyzera ako keby chcel lietat... 😀 😀 😀

kessy uz bude dobra ked vam to ustupilo, uvidis... aspon,ze uz to mate za sebou... 😉

jumca
12. feb 2010

ahojte, no opat nam nezasnezi a nezasnezi 😠 uz ma normalne jeduje tento sneh!!! nex uz je jar... 😒
my sme teraz s drobcom prisli z nemocnice, boli sme na sone srdiecka. nastatie mame vsetko o.k. 😵 maly si poplackal, a po ceste z nemocnice odpadol v kociku a teraz dospava na balkone 😉
mimi vecer sme zaspinkali o pol 9 a vstavali sme zase o plo 5 rano 😒 nejak to zatial na maleho nezabera... 😒 😒 asi to xce cas...

henaha
12. feb 2010

Jumci, blahozelame k otoceniu 😎 uvidis teraz tu aktivitu...za par dni uz ti nebude chciet lezat na chrbatiku, my uz dobre 2 tyzdne, odkedy to robi, sa len prevraciame hore dole, tam a spat...strasne ho to bavi a je to sranda ako rychlo mu to ide a ked nema priestor a nevie spod seba vytiahnut ruku 😀 😀
Kessy, tak to mate chvalabohu za sebou 😎 super!!!

mima1708
autor
12. feb 2010

jumci musis vydrzat a po urcitych dnoch bude vsetko ok, uvidis... aj vcera som ti to pisala, uz ta pol hodina je uspech!!!! skusate to este len 2 dni... a preco ste boli na sone so srdieckom, co ste nemali nieco v poriadku?

jumca
12. feb 2010

lebo pri naroddeni nam povedali ze ma slabi selest ( ale ktore baby nema ), tak si nas xcela pozriet este detska kardiologicka 🙂 ale nastastie sme o.k. a selest nam nepotvrdila 🙂
veru snad sa nam to skore ranne vstavanie upravi... 😉 koki vcera mi jedna znama hovorila, ze ona vecer o 20tej syna nakoji a maly spinka do rana do 8.00 bez jedineho jedenia v noci.....ani sa mi verit nexcelo... 😎 a ze takto to syn zacal robit ked mal 2 tt a ostalo mu to...no nieje to super??? 🙂 mi tak budeme asi spinkavat ked pojdeme do skolky alebo do skoly..... 😒 som veru zvedava kedy mi maly prespi celu noc bez zobudenia....na to si este asi pockam...aaaaale hlavne ze sme zdravy... 😎 😎 😎