icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

mima1708
autor
20. dec 2009

jumci ja mam tiez pocit,ze malemu idu zubky,lebo posledne dni je strasne nekludny,brutalne slinta,normalne potokom a vsetko co chyti smeruje do pusy a ked nema nic poruke,tak stale tam ma strcene prsteky... je to sice dost skoro,ale vsetko tomu nasvedcuje... a niektore miesta ma ako ty hovoris,biele a tvrdsie ako ostatne... ale nam ak idu tak nie predne spodne,ale tie vedla nich, co su take spicate,lebo tam to ma tvrde a dost biele... tak uvidime... mozno nam jezisko prinesie prvy zubok 😀 a to ma tesi,ze uz mu konecne nic nezneprijemnuje dni a ste ok... 😉

silvuska radsej to malinkemu nedavaj,aby si mu tym nahodou nieco nevedomky nesposobila... neviem no,mne to dr povedal hned ako sme zacali davat aj umele...

romaroma aj ja ked som kojila mi kazal dr jednu kvapku za mesiac pocas kojenia... ale maleho z toho normalne napinalo,takze tie kvapky musia byt riadne hnusne... 😒

jumca
21. dec 2009

baby tak tym nasim malym asi pojdu zubky... 😉 jezisko pod stromcek donesie... 😀

corasone tie probiotika na imunitu aj proti soplikom sa volaju INFANTS DOPHILUS, raz denne pol odmerky...ti hovorim od kedy to nas maly berie klop klop na drevo nic sme nemali... 🙂 ani len soplik... kupis v lekarni a astoji okolo 10€, taka ruzova krabicka...mne to poradila mima a fakt super od kedy to davam malemu... 🙂

silvuskaa
21. dec 2009

jumca nemala som tie probiotika v chlade, lebo som to nevedela...sakra, ale pred 2dnami som si to vsimla na flaske. Tak teraz ich mam v spajzi. myslis ze este budu ucinkovat pokial som ich mala doteraz v normalnej izovej teplote? V lekarni mi nic nepovedali a je to tak nie na obale ale len priamo na flaske napisane a ja som si to nevsimla.
Inak aj moj maly si stale strka prsty a aj cele pasticky do ust, ale podla mna mu zubky este nemozu ist, zda sa mi to skoro aj ked vsetko je mozne 🙂

jumca
21. dec 2009

neviem silvus ci sa tomu mohlo daco stat...skus sa spytat v lekarni keby si isla okolo nejakej...ale to sa teda cudujem ze ti nepovedali, mne to povedali ked som to kupovala... 😉 ale myslim ze by mali byt v pohode. ja mam kamosku v lekarni magistru tak s nou sa vzdy poradim...a mi vysvetlila ze to koly tym zivym bakteriam to ma byt vxlade

baby myslim ze tym nasim xlapcom pojdu zubky, mojej kamosky malemu vysli spodne v 3 mes 🙂

silvuskaa
21. dec 2009

jumca mozno ked to neni v chlade, tak to traca ucinok. Skusim sa v lekarni spytat.
Inak baby beriete nejaku antikoncepciu? Ja som este od porodu nedostala menstruaciu, tak cakam a cakam....

mima1708
autor
21. dec 2009

silvuska spytaj sa na to radsej,aby si mu to nedavala zbytocne... a k tej antikoncepcii ja som dostala na kontrole po 6-to nedeli vyvolavacku na kramy a dala som sa od mojho gynekologa nahovorit na vnutro maternicove telieko... mirena sa to vola... stoji to sice 133 Eur,ale je to na 5 rokov a nemas absolutne ziadne starosti,nemusis na nic mysliet... a vraj 60 percent zien po roku od vlozenia nemaju vobec menstruaciu... 😀

corasone
21. dec 2009

ahojte baby, ja idem zajtra do poradne s malym len dufam ze pocko sa zlepsi sakra ten vietor je neuveritelny. na tie probiotika sa spytam.
silvuska ja som uz volaco dostala teda akoze mendzes ale dr mi vravel ze to vobec nemusela byt menstruacia len cistenie, od vtedy zatial nic tak uvidime. nad antikoncepciou som zatial neuvazovala ale asi uz zacnem...🙂

jumca
22. dec 2009

ahojte, silvus aj ja mam vnutromaternicove teliesko, znacky MULTILOAD, mala som asi 2 mesiace antik.tabletky take co su pre zeny po porode ale bolo to na figu, stale som zabudala brat tabletku a dalsie baby nexceme..tak som sa takto rozhodla a teraz aspon nemusim sa trapit ci mam tabletku alebo nie 🙂

corasone daj vediet kolko vazite... 😉 aj ockovanie dnes budu samuskovi davat???

kessy11
22. dec 2009

ahojte babulky,

tak ja som menzes dostala teraz 16.12. čiže asi 7tt po pôrode, uplne normálny a bez kŕčov, trval 5dní a priebeh ako pred tehotenstvom, nad tou antikoncepciou som rozmýšlala aj ja, a tabletky som vylúčila tie brať nechcem, este uvidím pre čo sa rozhodnem, my by sme druhé baby chceli ale až tak za tri roky, nechcem aby bol Samko sám, mne bolo tiež lepšie ked som mala sestru a teraz je to este lepšie 😀 😀 😀

dneska sa nám oteplilo ale zasa strašne fúúúúúúúúúúúka, keby to tak prešlo a mohli by sme ist poobede von, už mi to chýba, sme včera neboli a pred včerom len na 45min ☹

silvuskaa
22. dec 2009

ahojte🙂
ja som maleho pekne zakutala do deky a s babkou isli na prechadzku.
kessy to je parada ked si mala takyto menzes, ja cakam kedy pride ale nejako sa mu nechce. Mam uz nachystanu aj antikoncepciu, ja som pred otehotnenim brala naplaste tak budem zatial v nich pokracovat. Tiez planujeme este jedno dieta, ale az za nejake 3roky, uvidime este ako sa podari 🙂

jumca
22. dec 2009

ahojte, tak dnes mame super pocasie, az na ten vietok besny... boli sme vonku 2,5hodinky a bolo fajn 🙂 my druhe baby nexceme a neplanujeme tak preto som sa rozhodla pre vnutromaternicove teliesko...

kessy11
23. dec 2009

Silvuška a ako fungujú tie náplaste, myslím na takom princípe ako tbl.???? kolko stoja??? ako sa to používa??? na tuto možnosť som celkom zabudla 😉
no dneska je to strasne vonku prší, fúka a je zamračené no katastrofa ☹ ☹ ☹ ☹
maceková my sme boli vonku až poobede, tie chodniky sú super ked sú zasnežené že??? som myslela že aj svalovicu budem mať 😀 😀 😀 😀 😀

jumca
23. dec 2009

corasone ako ste vcera dopadli na poradni????kolko vazite???

corasone
23. dec 2009

ahojte babenky, tak vazime 6kg, 63cm no vcelku super 🙂 neockovali nas koli nasej oblicke ze to posunieme na 11januar, tak som bola rada, ved uvidime. aj Vase deticky ockovali do oboch noziciek naraz?
jumca ides dnes von?

silvuskaa
23. dec 2009

jasne jumca chapem, je to dobre ze je to na 5rokov🙂
kessy naplaste su 3na 1mesiac, cize raz za tyzden si naplast vymenis. Ale nevyhoda je ze su dost drahe, stoja 17eur na jeden mesiac, dobre zdrazeli od kedy ich neberiem. Ale su setrnejsie ako tabletky a mne vyhovuju 🙂 Tak ich budem zatial brat a uvidim potom co dalej.
corasone krasne ste porastli a pribrali. Tipujem ze aj David ma uz okolo 6kg. A je aj dost dlhy🙂
No veru dnes je hnusne pocasie, namiesto snehu dazd, vobec to nevyzera ako Vianoce:(

corasone
23. dec 2009

silvuska presne ako pises, vobec to nevyzera ako Vianocen pocasie aj ked este pred 2mi dnami to tak vyzeralo. som zvedava na Davidka tak potom napis kolko mate vy.
uz mate baby popecene a navarene? a co vsetko ste piekli?

jumca
23. dec 2009

ahojte, corasone jasne aj dnes sme boli...este som podokupovala co to na sviatky a zajtra manzel vari kapustnicu a spolu ozdobime stromcek...upecene, nakupene a upratane je tak sviatky mozu zacat 🙂 🙂

corasone pekne vazite, nas maly mal 10.12. 6,35kg a vysku 68cm...na podarnu ideme 20.1. tak som zvedava kolko pribral. lebo uz je dobre tazky ked ho dlho nosim. a on sa uz ani nexce nosit stale sa mi odtlaca a sam xce vsetko...neviem kam sa tie deticky tak ponahlaju 😀 nex su radi pokym ix nosime no nie??? 🙂 corasone hej maleho ockovali do obox noticiek naraz 😒 jednu mal krasnu ani nevedel ze ho pixali a druha mu opuxla a mal tam hrcu, tak som mu davala na to obklad...a ten cipok na noc a bol uplne kludny a potom nemal ani teplotu 😉vecer bol taky placlivy asi ho to bolelo a mal aj trosku zvysenu teplotu ale po tom cipku sa uplne ukludnil a krasne zaspinkal. aj mi dr povedala ake to moze mat reakcie.a poviem ti keby to nebolo povinne ockovanie tak mu to ani nedam zaockovat...

no pocasie vobec nieje vianocne ☹ silvus a mam pokoj hlavne nemusim na nic mysliet aby nahodou som neotehotnela 😉

baby ak by som sem zajtra nestihla prist tak Vam vsetkym zelam krasne a vesele Vianoce, hlavne vela vela zdravia detickam, lasky, stastia a nex su to ozaj sviatky pokoja, mieru a hlavne stravene s ludmi ktoryx mate radi a na ktoryx vam zalezi. STASTNE A VESELE!!!! 🙂

corasone
23. dec 2009

jumca snad nam uz vide cas po sviatkoch urcite budeme v meste tak sa ti ozvem. Ja tu urcite zajtra nebudem, este dopekam idem zehlit a padnem na postel a rano varimeeeeeeee. papa a staatne a vesele Vianoce bohateho na lasku, zdravie pokoj. Stastny Novy Rok 2010!

silvuskaa
24. dec 2009

ahojte, tak my varime, robime kapustnicu, rybu na masle a zemiakovy salat...manzel rybu nemusi tak bude mat vyprazeny syr.
corasone my sme toho vela nepiekli, akurat pernikovy motanec a ostatne sme kupili. Prerabame byt tak nestiham ani piect.
Prajem Vam vsetkym krasne a vesele Vianoce, a po cely nasledujuci rok hlavne zdravie,lasky kopec, rodinnu pohodu.....

mima1708
autor
24. dec 2009

ahojte maminky... tak vam aj vasim detickam zelam vela vela darcekov,lasky, zdravicka a stasticka.... a uzite si vianoce... potom po sviatkoch porobime albumiky,ako nasi krpci vyzerali na 1 vianoce 🙂

mima1708
autor
24. dec 2009

taaaaaaaak darceky rozbalene, navstevy vybavene (teda aspon na dnes) a nas drobcek od tolkeho rozbalovania zaspal aj bez vecerneho 5. papania 😉 pochvalte sa co priniesol jezisko drobcom a co vam ? 🙂

jumca
25. dec 2009

ahojte, tak ake darceky ste dostali???
mima mi napodobne, maly bol vcera taky unaveny ze doslova odpadol v postielke 😀 😀 😀
co sme dostali?? no ja klasika od manzela parfem, tricko, ponozky 😀 , prsten od swarovskeho, supravu nike, ...maly toho dostal najviac: oblecenie,hracky, knizky, skakaciu zirafu, ohradku drevennu na hranie, penove puzzle,novu autosedacku, lebo vajicko uz je nam male 😉 a tak...
a vy ??? poxval sa....

mima1708
autor
25. dec 2009

no tak ja som tento rok posluchala strasne moc tak mi jezisko priniesol notebook a potom klasika,kozmetika,oblecenie,zupan, pyzamo... no a adriankovi priniesol krasnu stolicku na papanie, kopu olecenia,hracky, taku podlozku na zem s hrazdickou a u druhej babky este nevieme,tam ideme dnes poobede... 😉

corasone
25. dec 2009

ahojte kocky, tak mame stedry vecer za sebou a uz len pohodka. no my sme museli byt tiez veeelmi dobrí lebo pod stromcekom bolo toho neurekom 🙂 Samko tam mal plno hraciek, oblecenia, konecne maminka dostala vysielacky aby maly mohol spat hore a ja pohodka v kuchyni, maminka dostala este klasika kozmetika, pero(kedze som zberatelka pier ale takych nadstandardnych), a potom uz len take prakticke veci 🙂 do domacnosti.
Jumca zajtra ideme okolo 13tej von, o 14tej budu tie preteky otuzilcov, pojdete von? daj vediet mohli by sme sa stretnut.

jumca
25. dec 2009

no zajtra ide maly von s mojou maminou s ocom, oni vzdy xodievaju cez vikend s nim von...jedine az v pondelok to uz pojdem s malinkym ja 🙂 to mame tak podelene ja cez tyzden a moji rodicia cez vikendy 🙂 xcu si uzit vnucika lebo ze dohovie ci a ak aj tak kedy budu mat druhe... 😉 ale na otuzilcov sa asi pojdeme s muzom pozriet, lebo kazdy rok sa na to xystam a nikdy to nestihnem 😀 😀
mima to si ozaj musela posluxat .. 😀 😀 😀 mimi aj nas maly dostal drevennu ohradku a tie pennove puzzke do toho aby nnesedel len na dlazke pri hrani 😉 akej znacky mate tu stolicku na papanie??? ja si neviem vybrat nejaku normalnu...paci sa mi chicco ☹ ale stale vaham...

kessy11
25. dec 2009

ahojte babulky, krasne sviatky vsetkym prajeme 🙂
...chcem sa spýtať kedy vám začali detičky pásť koníky, lebo náš sa strašne jeduje na brušku, a vtedy pekne dvíha a aj udrží hlavičku ale ked sa nejeduje a nechce sa mu tak bude len ležať a otačať hlavičku len tak ju bude šúchať z jednej strany na druhu, ked je na rukách tak pekne drží hlavičku, len na tom brušku je to horšie, ale zajtra ideme k babke a tam nám ježiško priniesol peknu hrazdičku tak som zvedavá či zaberú hračky.

mima1708
autor
25. dec 2009

jumca my mame tu stolicku na papanie Pepe od baby desing, taka modro zelena so slonikom... v predu su nozicky,v zadu kolieska,aby si ju pri premiestnovani nemusela dvihat,3 popruhy,umyvatelny potah na sedeni,2 tacky / jedna s jednym miesto na poharik a vacsia,druha s dvomi miestami na poharik a mensia/, sedadlo sa da polohovat do 3 roznych poloh,vyska stolicky sa da tak isto nastavit,myslim,ze az na 6 vysok... bola sice draha jak slak,stala vyse 80 E,ale v dnesnej dobe ked chces kvalitu,musis siahnut hlbsie do vrecka 😉

kessy my sme pasli konicky uz ako 5 tyzdnovy,ale ked maly pekne drzi hlavicku ked je na rukach,nemusis mat strach,je len trosku lenivy na brusku,to ho prejde,neboj... aj nas adko zo zaciatku len suchal hlavicku a drzal ju hore len ked sa hneval,vzdy sme ho chvilku nechali a potom sam zistil,ze to ide aj bez hnevania a ze pohlad na svet je z bruska krajsi a teraz 40% dna je na brusku,doslova si to sam vyziada alebo sa otoci sam ked ma naladu 😀

jumca
26. dec 2009

ahojte,
dik mima idem ju kuk 🙂 no aj ja uz musim nad tym zacat vazne rozmyslat, sak maly uz papa vsetko mozne a uz nexce byt na rukax ked ho krmim 😒 on uz akosi celkovo sa nerad nosi sa normalne odtahuje od cloveka ked je na rukax...ako keby xcel uz sam 🙂 😉

kessy nas maly zacal tak koncom 4tt zaciatkom 5teho...tiez sa velmi jedoval ked bol na brusku, ale teraz je rad na brusku 🙂 uz sa sam otaca z bruska na xrbatik takze ked sa mu uz na brusku nepaci tak sa sam otoci na xrbatik 🙂 aj nas bol lenivy drzat hlavicku a past kone ale teraz uplne v pohode... 🙂

silvuskaa
26. dec 2009

ahojte,
konecne som sa sem dostala🙂 Vcera sme chodili po rodine tak nebolo ani kedy. AJ my sme mali bohateho Jeziska, priniesol mi oblecenie, drogeriu a drobcovi hracky, oblecenie, deku a chodak....ozaj baby planujete pouzivat choditko, lebo niekto to pouzivat nechce a niekto ano. Ved aj ja ako dieta som pouzivala chodak a nohy aj klbiky mam v poriadku, tak som sa rozhodla ze Davidka do neho davat budem.
Ked spominate tu stolicku, sice my mame este cas, ale tiez musim popozerat aby som vedela aka je asi dobra.
kessy moj maly ked je na brusku tak pekne zdviha hlavicku, ale ked bol mensi tak sa mu nechcelo, len pustal slinky a nervacil, ved vlastne ani teraz neni rad na brusku. Hlavne je ze ti hlavicku udrzi ked ho mas na rukach.
corasone to je super ze mas vysielacky, je to velmi dobra a vdacna vec aj ked sa dost rychlo vybijaju baterky, teda aspon nam 🙂

mima1708
autor
26. dec 2009

silvuska ja maleho rozhodne do chudulky davat nebudem,citala som par clankov o tom a podla vyskumov to detickam strasne nici chrbticu... az 90% deti ktore pouzivali chodulku trpia v dospelosti bolestami chrbtice.... tak som sa rozhodla,ze to necham na maleho,nech sa nauci chodit sam... 🙂