icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

jumca
29. dec 2009

corasone zajtra to nepojde sme s muzom obaja xori, a maleho ma moja mamina aby neoxorel, tak len doma lezime... ☹ svokru mam v Rožňave 😉 to manzel sa sem prizenil 😀 takze nastastie mam maninu poruke 😉 aj teraz ked sme xori je to velka pomoc ked ma maleho, lebo som slaba ako muxa 😒 ☹
inak baby v kauflande maju akciu na pampersky. do stvrtku! na vsetky velkosti...dnes mi to mamina povedala tak zajtra idem kupit....

jumca
29. dec 2009

corasone som zvedava na tvoj nazor DFNsP v BA, aj my sme tam uz lezali ked malinky mal pruh a operovali ho. Konkretne na detskej xirurgii oddelenie dojcensko-kojenecke, lebo ked Ivuška operovali mal len 6tt. 😒 Ja som bola celkom spokojna, teda o mna tam vobec neslo, som bola rada ze malemu pomohli a aj sestricky boli mile a oxotne. Aj ked mi maly velmi plakal od bolesti som ju poprosila o sirupik proti krcom a dala malemu aj ked inak zevraj to nerobia...dr boli tiez celkom o.k. akurat jedna vec sa mi nepacila a to ta ze mi nedovolili zarabat malemu sama mliecko zevraj pre hygienu ☹ a poviem ti malemu robili riedke mlieko a bol stale hladny, iba za to som sa povadila so sestrou s mliecneho oddelenia 😠

corasone
30. dec 2009

my sme lezali na 6 poschodi tiez na kojeneckom oddeleni. nemam nejake zle skusenosti no trosku by mali oddelit lahke pripady od tych narocnejsich. je to na dlhu debatu, snad nam vide cas a pokecame.
bola som v kauflande na tie plienky no stali rovnako, neviem sice tam pisali ze akcia ale nejaky velky rozdiel v cenach nebol. no aj tak som kupila 🙂 kedze je to potrebne a nechcelo sa mi uz do DM.
Jumca zelame skore uzdravenie.

silvuskaa
30. dec 2009

jumca aj my sme mali problem s uskom ale na kontrole nam povedali ze je uz vsetko ok..nastastie 🙂 tak vam drzim palceky aby aj vy ste boli v poriadku.
Heni ja som kojila a zaroven dokrmovala 2,5mesiaca, ale potom mi zacal maly odmietat prsnik a stale plakal ked papal a nechcel sa uz ani prisat, tak som prestala kojit a presli sme cisto len na nutrilon. Skus davat viacej ked ti neprespi celu noc, aj my sme zvysili davku a teraz nam pekne spinka🙂 Ale rano sme mali zasa soplik, tak sme museli odsavat...chuda male ako sa branil...ale hlavne ze potom moze dobre dychat.
corasone ako sa mate?
Som zvedava ako bude maly spat na Silvestra ked bude hurhaj z rakiet a piratov.

corasone
30. dec 2009

silvuska ani mi nehovor, ja sa len modlim aby sa susedia nevratili z oravy lebo tí robia neskutocny ramus, no uvidime. snad to bude OK. mame sa OK, tiez mame soplik odsavame nostek aj cistime, neviem ci to bude z toho sucheho vzduchu alebo co, no uz nech je Jar ...

henaha
30. dec 2009

Silvuska, ja mu davam kolko chce, lebo stale len kojim 🙂 asi potrebuje viac papat, lebo materske mliecko je menej syte ako nutrilon...ale nevadi, nejako vydrzime, hlavne, ze je zdravy 🙂 my odsavame nostek tiez skoro kazdy den, ale to ma si z toho pocasia, ved aj my smrkame, ked sa vonku ochladi ☹ Ozaj, prajeme vsetko dobre Davidkovi a posielame bozteky 😉 😉
Jumca, skore uzdravenie zelame, nech ste cim skor ok.

kessy11
30. dec 2009

ahojte babule,

dali ste deturence zaočkovať proti rotavírusom???? neviem či mám dať alebo nie, aké sú výhody a nevýhody a kde sa dočítam viac, poradte 🙂 🙂 🙂 🙂

silvuskaa
30. dec 2009

Heni prepac, vlastne ano ty len kojis, ale lepsie je kojit aj ked castejsie drobec papa ako davat nutrilon🙂
Dakujem za za mojho maleho dnesneho oslavenca 😀
Ake mate vlastne odsavacky? My mame tu co sa da jeden koniec hadicky do nosteka a z druhym sa taha vzduch a tak aj soplik. Ale vraj je dobra ta na vysavac tak nad nou uvazujem.
kessy ja som maleho nedala ockovat proti rotavirusom, proste som sa tak rozhodla, nechcem ho zbytocne davat ockovat ked to nie je nutne.

jumca
30. dec 2009

aahojte, silvus mi mame odsavacku na vysavac a xvalim ju, inu by som uz ani nexcela. silu sania si regulujes vlastne na vysavaci. nas maly ked pocuje vysavac uz vie co ho caka 😉 nastastie klop klop nemame soplik. dnes sme ho boli zobrat od mami, este sice niesme fit, ale mi uz bolo blbe obtazovat maminu a oco sa uz stazoval ze neni vyspany 😒 😉 🙂 uz zabudol ako to bolo.... 😀 😀 😀 ale aj tak som rada ze ho zobrali na par dni 🙂
kessy ja som maleho nedala zaockovat, tiez som zo zaciatku nad tym rozmyslala, ale ked som pocula vsetky tie vedlajsie ucinky...tak nie! a som si povedala ze nic malemu nedam ockovat okrem povinnyx ockovani. kamoska dala jej dievcatko zaockovat a dostala taku hnacku az skoncili na tyzden v nemocnici a mala na infuziax ☹ tak som povedala nie!
inak baby aj ja som zvedava na zajtrajsiu noc, bude to zaujimave... 😒 ale minule napr mi zaspal ked muz vysaval 😀 takze som sama zvedava na zajtra 🙂 aaale sak zavrem okna a snad bude o.k. baby ak by som uz nestihla prist zelam Vam vsetkym krasneho silvestra a uspesny start do noveho roka!!! a aby ste mali este lepsi rok ako bol tento, ale verim ze kazda z nas mala krasny rok 2009 lebo sa nam narodili nase deticky 🙂 🙂

mima1708
autor
30. dec 2009

aj ja sa pripajam k jumce,len dufam,ze u nas sa nepotvrdi pranostika - ako na novy rok,tak po cely rok,kedze maly je chory a uziva lieciky... ☹ predvcerom tak kaslal az sa dogrcal chudacik moj malinky... ☹ ked ho vidim tak trpiet radsej by som bola ja chora aj s 10 nasobnym pridavkom ako on... 😢

corasone
30. dec 2009

silvuska prajeme Davidkovi vela vela zdravicka k jeho dnesnemu sviatku a boztek na licko 😵

silvuskaa
31. dec 2009

corasone dakujeme aj my posielame pusinky tebe aj Samkovi 😉

corasone
31. dec 2009

baby vsetkym Vam zelam vela zdravicka a stasticka v Novom Roku 2010! a hlavne nech nase deticky v zdraví rastu do samej krasy 🙂

henaha
31. dec 2009

Silvuska, my mame od zaciatku odsavacku na vysavac a neviem si ju vynachvalit, je to velmi rychle a ustami urcite tolko neodsajes ako vysavacom 🙂 TAkze ju mozem len odporucat 😎
Vy ste uz boli na tom povinnom ockovani v 3 mesiacoch?
Kessy, ja som sa tiez nevedela rozhodnut ci dat zaockovat proti rotavirusom, ale som sa rozhodla, ze nie...znama dala maleho zaockovat a mal strasne zlu reakciu-mal hnacky, grckal, bolelo ho brusko a bolo mu uplne zle, tak uz na druhu davku ani nesli, ani im to lekarka neodporucala. A naco malym chudatkam tolko do nich pchat, su to zive bakterie...a mne to pride ako dalsi marketing. tah ako na detoch zarobit ☹
Priklanam sa k Jumci, ja dam tiez len povinne ockovania a ine nie.
Baby, prajem vam krasneho Silvestra a uspesny dalsi rok s nasimi deturencami 😀

corasone
31. dec 2009

zabudla som, silvuska ani ja nedavam Samka ockovat viac ako musi byt, je to ako Hena pise market. tah nic viac. my sme taketo ockovania nemali a sme tu, ze? ani poradne kazdy mesiac neboli len teraz sa to zaviedlo...
inac tiez mame odsavacku na vysavac je to naozaj super vec, rychlo to odsaje ani to dieta nestihne reagovat.

silvuskaa
31. dec 2009

baby uz som objednala odsavacku na vysavac, takze dakujem za info.
heni my ideme na ockovanie po novom roku, este musim zavolat dr kedy presne.
Prajem vam aj vasim detickam a celym vasim rodinkam krasneho Silvestra a Novy rok plny zdravicka, lasky a proste vsetkeho co si prejete. Ale najhlavnejsie je zdravie nasich deticiek...aby boli spokojne a dobre nam papakli, rastli a spinkavali 🙂

kessy11
31. dec 2009

Krásneho Silvestra a šťastný Nový rok 2010 plný pohody, pokoja, lásky, zdravia, spokojnosti a úspechov vám želá Kessy a Samko 😀 😀 😀

corasone
1. jan 2010

Ahojte kamaratky, tak este raz v novom roku len to najsuper 🙂 ako ste zvladli tu rusnu polnoc? my docela fajn, trosku sa maly pomrvil ale vcelku spinkal. mala som o neho velky strach aby ho to nevystrasilo...

silvuskaa
1. jan 2010

corasone aj ja som sa bala polnoci, ze ako bude maly spat, ale vsetko bolo super. Davidko zaspal o pol 8 a zobudil sa o pol jedenastej, napapal sa a o jedenastej uz spal, dala som mu do postielky vysielacku a ja som bola s nasimi v obyvacke, vobec sa nezobudil cez ten najvacsi hurhaj az ale o jednej mrnkal tak sme mu dali dudlik a spinkal do pol4.

mima1708
autor
1. jan 2010

no tak mame za sebou silvester,a som tiez mala z toho obavy... my sme dali malemu k postielke kameru a na tv v obyvacke som stale videla co robi a my sme v pohode silvestrovali so svokrovcami,susedmi a tak... len malemu som musela dat vatu do usiek,lebo u nas bolo plno č deti - 4,5,6 a 9 rokov,tak si viete predstavit co to tu asi bolo a adrianko sa na ten piskot kazdu chvilku budil a bol nervozny,tak sme mu dali vatu do usiek a od 11 krasne spinkal az do 7,takze potom pohoda... 😵

jumca
1. jan 2010

ahojte,
aj my sme zvladli ten hurhaj na vybornu...Ivusko zaspal o 9tej, zobudil sa o 2jeh,napapal sa a spinkal do 7mej. takze v celku parada 🙂 😵 a ja som zaspala o 10tej spolu s malym a zobudli som sa ako on 😀 takze silvester a novy rok som prespala so synom 😅 😵
som rada ze to nasi drobci zvladli 🙂 mima to bol u vas teda poriadny hukot 😀 😀 ale ste ze si to vyriesila... 😉

baby aj vase deticky sa tak strasne zle obliekaju???mne ten moj maly tusim zo dna na den viac a viac protestuje, jeduje sa a place pri obliekani..... ☹ ale len ked mu mam rukavy obliect, ked telicko a nozicky je o.k. ale rukavy to je hrozne 😒 tak ho vselijako zabavam, piskam, pustam pesnicky...ale aj tak je to vzdy boj ☹

corasone
1. jan 2010

jumca, neboj ja mam doma to iste, vzdy ideme von s placom, potom sa upokoji a zaspinka 🙂

jumca
2. jan 2010

corasone tak som rada ze niesom sama 😉 ale ked mi je ho tak luto a placka ako keby ho z koze drali... ☹ a potom vonku uz je o.k. a zaspinka 🙂

silvuskaa
2. jan 2010

jumca my sme na tom rovnako, smeje sa a ked zbada capicku uz je zle, ked sme vonku sa ukludni a zaspinka 😀

jumca
2. jan 2010

silvus tesi ma 😉

mima1708
autor
2. jan 2010

baby my presne to iste... niekedy pomohlo,ked som mu dala capicku a bolo dobre,ale teraz uz ani to nepomoze... vsetci susedia vedia,ze ideme von... 😉

jumca
3. jan 2010

mimi ako keby si aj o nas rozpravala 😀 😀 😀
inak ako sa mate??? my ideme 20.1. na poradnu+ ockovanie tak som zvedava ako dopadneme 😉 a este by musime ist s malym na tie uska do BA na kontrolu..... ☹

jumca
3. jan 2010

baby uz ste zacali prikrmovat???

henaha
3. jan 2010

Jumca, my zacneme prikrmovat asi az v 6. mesiacoch, uvidime co nam povie doktorka 🙂
Ale som zvedava ako budu chutit prve lyzice niecoho ineho ako mliecka 🙂
S tym obliekanim to je asi u kazdeho rovnake, aj my bojujeme kym sa oblecieme, najhorsia je capica a ruky ☹ uz aby bolo teplo 😎 😎

silvuskaa
3. jan 2010

veru tak nech je uz jar...vtaciky cvirikaju...svieti prijemne slniecko...a my sa s nasimi drobcami spokojne prechadzame prechadzame v karickach po cerstvom vzduchu 😀
No ja sa musim spytat dr kedy by som mohla zacat prikrmovat.