icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

mima1708
autor
3. jan 2010

nas maly ma 4,5 mesiaca a este neprikrmujeme,na poradu ideme az 26.1. tak dr. povedal,ze az vtedy nam povie co a ako mame davat... malemu zatial s prehladom staci mliecko,takze sama sa radsej do toho moc nehrniem... veru veru baby,uz aby bolo teplucko a nasim drobcekom stacilo jedno dlhe bodycko,dupacky,popripade prikryt dekou a hotovo,lebo tento boj to je o nervy pre obidve strany... ☹

jumca
3. jan 2010

ja prikrmujem uz mesiac a malemu sa paci, ked vidi lyzicku sa smeje a mlaska 😀 😀 vzdy sa musim na nom smiat 😵
hej ked kojis tak ano od 6teho mesiaca sa zvykne, no nas maly ma od narodenia umele mliecko, tak ja som zacala ked mal 3,5mes. a teraz uz toho papa dost vela... 😉 a tak sa tesi ked uz vidi ze ide nieco ine okrem mliecka 🙂 jasan aj mliecko davame, a na noc mava kasu s flasky 🙂
u nas su najhorsie ruky ked obliekame 😒 to je vzdy kriku 😒 vsetci musia vediet ze mi ideme von 😅 veru ako hovoris uz aby bolo leto, dame bobakom tricko, plienku sortky, hole nozky a pome do parku 😕 😵 uz sa tesim..
nas maly zacal mat nejako soplik, cez den nema ale v noci sa na to budi, minulu noc sme boli hore kazdu pol hodinku. 😒 len co zaspinkal zase bol hore, tak odsavame a davame sprej s morskou vodou a uz sa nam to klop klop lepsi 😉

corasone
3. jan 2010

baby veru uz nech je slniecko, drobceka dam do kociarika a ideme na Val do mesta to budu postavicky 🙂))) tolko pohybu zrazu xixixiiii velmi sa nato tesiiiiim
s tym prikrmovanim ja tiez este pockam my sme sa trapili s kolikou tak urcite skoro nezacnem prikrmovat kedze zaludocek je ako tak OK a aby som mu ho teraz znovu narusila ani si to nejdem predstavit 🙂
silvuska uz ste boli na ockovanie? my ideme 11teho uz mam obavy ale Hena dostala sirupcek tak si budem pytat aj ja aby ho nozicky neboleli po vpichu.

jumca
4. jan 2010

corasone ako sa vola ten sirup??? mne detska kazala dat na noc po ockovani detsky nurofen... 🙂

corasone
4. jan 2010

tusim je to Panadol, no niesom si ista, ved Hena tu nakukne tak napise. 🙂

silvuskaa
4. jan 2010

ja mam kupeny nurofen sirupcek, pre istotu keby nieco. Ale ak je nieco lepsie dajte vediet. Ja som dnes volala dr a ze sa mam ozvat az 11teho a potom nas objednaju na ockovanie.
aj my mame este stale soplik, aj ked len trocha ale kazde rano musime odsavat a davam kvapky Libenar.
Uz sa detim do poradne som zvedava kolko maly vazi🙂

mima1708
autor
4. jan 2010

my sme nepotrebovali ziadne sirupy ani cipky,nas maly to ockovanie znasal dobre... ja som mu na to hned po prichode domov dala octan,vecer som mu to previazala znovu a nechala na noc a bol uplne ok... nemal ani teplotu,ani zatvrdnute nozky okolo vpichu... teraz 26 ideme do poradne a na preockovanie,tak sa uz neviem dockat ... 😒

henaha
4. jan 2010

my sme boli na ockovani pred Vianocami, maly po vpichnuti plakal...fuha, nebolo to prijemne vidiet, ale potom sa hned ukludnil 🙂 doktorka nam predpisala preventivne sirup Panadol baby, dali sme mu pred spanim a bolo vsetko ok, spinkal krasne, po vpichu ziadne stopy, tiez sme potreli octan. mastickou 😎 ten sirupcek bude dobry aj pri prerezavani zubkov...ro mesiac ideme na preockovanie, tak uvidime...drzime prsty drobcekom, ked to este mate pred sebou ☹

jumca
4. jan 2010

my ideme 20.1. na poradnu aj na preockovanie, tak tiez som zvedava kolko maly vazi lebo uz je to dobra tarxa na nosenie a zaberak na krize 🙂 😉 aj my mame trosku soplik a davam kvapky MAR su z morskou solou, tie mi odporucili v lekarni zevraj su velmi dobre a zda sa mi ze naozaj pomahaju 🙂 jasan aj odsavame...
inak co mate nove??? jaaaj uz aby bola jar....sa uz neviem dockat 😉

jumca
6. jan 2010

no maminy kde ste???? 🙂
ale nam dnes nasnezilo 😉 uz aby bola jar 😉

corasone
6. jan 2010

ahojte, no Jumca presne tak v obidvoch pripadoch, krasne nam zasnezilo no uz aby bola Jar 🙂 ides dnes do mesta? ja by som mala ist okolo 12:30 daj vediet.

jumca
6. jan 2010

ahojki,, corasone prisla mamina a isli sme dnes do tesca a do jysku mali v akcii tkane koberce pekneeee tak som si bola kupit 😉 🙂 ale zajtra by som mala ist... 🙂 lebo musim ist do lekarne a malemu pre mliecko... 😉

mima1708
autor
7. jan 2010

tak a konecne mam pokoj aspon chvilu... drobec spi,pradlo povesane... nas fesak sa prosim pekne rozhodol,ze bude viest nocny zivot... predvcerom v noci od 2:15 do 6:15 hore,na hodinku zaspal a od 7:30 znovu az do 13:30!!!!! a dnes v noci od 2:30 do 5... takze som kraaaaaaasne do ruzovucka vyspana... ☹ a mame za sebou aj druhy den prikrmovania... obavala som sa ako bude nasej maskrtnej papulke chutit zelenina,ale nestihla som sa ani cudovat tak rychlo to spraskal... a mlaskal pri tom jak male prasiatko... 😀 a ked som ho dnes dala do stolicky,uz vedel co sa bude diat,momente stichol... 😀 zajtra este mrkvicka a potom pridame zemiaciky...

corasone
7. jan 2010

super Mima paradicka s tym papanim, no a to spanicko... to je u tych nasich ratolesti nevyspytatelne, nikdy nevies. som zvedava co povie nam DR ze kedy mame zacat prikrmovat.
Silvuska a vy ako? uz ste mali poradnu? kolko vazite, meriate atd...?

jumca
7. jan 2010

mimi no som ti hovorila aj nas maly ked je v stolicke a vidi lyzicku mlaska ako prasiatko 😵 😀 uz vie co sa bude diat 😀 a ked mi to nahodou trosku dlhsie trva tak zacne buxat po stoliku 😀 😀
mimi to spanie ani mi nehovor aj nas maly to ma nejake pomylene teraz vecer spapa 150kase s flasky este zapije tak 40-50 mlieckom ako kedy niekedy uz mliecko nexce zaspi okolo 21.00- 22.00 spinka do 3.00 a do 6.00-7.00 sme hore a hrame sa no ja asi tak zo zatvorenymi ocami v polospanku a maly plny energie a tvari sa ako veeeelmi si pospal 🙂 🙂
potom zaspi tak na 2-3 hod a koniec.... 😒
my uz papame vsetko mozne aj vyzivy vsetky co su od 4mes. aj polievocku a tak nasmu ale moc nesmakuje zemiak 😒 to vykruca papulku a vypluva to 🙂
corasone vy ako spite???

silvuskaa
8. jan 2010

corasone este sme neboli na poradni...a vlastne ani na ockovani. V pondelok mam volat dr a objednat sa lebo tento tyzden tam bola len sestricka.
pekne baby ze uz takto prikrmujete, uz sa tesim ked aj my zacneme a to s tym mlaskanim musi byt podarene 🙂
Kazde dietatko ma svoje obdobia, napr po 4mesiacoch moze zacat uplne inak spinkavat ako dovtedy. A napriklad od 6mesiaca moze zacat spavat aj 10hod vkuse cez noc alebo naopak, prestane spinkavat tak vela a zasa si zmeni svoj rezim. Tak sa meni kazde dieta.
My zatial nastastie spinkavame dobre, zaspime sice okolo 21:30 - 22hod a spime do 6hod - 6:30hod...napapame sa a potiahneme do 8 - 8:30hod.

mima1708
autor
8. jan 2010

on je cely nejaky pomyleny... tuto noc zase spinkal pekne,sice zaspal az okolo 23,ale spal do 3,napapal sa a spinkal dalej do 7:30... ja neviem,uz som z neho zufala... ☹

jumci ako si malemu pridavala dalsiu zeleninku? davala si mu ju zvlast alebo zmiesavala s mrkvickou? ja mu vyzivy len kupujem a tam je mrkvicka,karfiol a potom su uz len take ze mrkvicka+zemiaky, zeleninova zmes a tak... od hami vola sa to prva lyzicka,lebo som citala par clankov a zistila som,ze vraj normalne potraviny obsahuju o 40% viac dusicnanov ako je pripustna hranica pre deti,tak mu radsej kupujem... jedna ta vyziva stoji 75 centov,takze to neni az tak vela... tak neviem ci mu mam dat ten karfiolik samotny alebo s mrkvickou,ked ostatne su v kombinacii s mrkvou... co si o tom myslite baby? strane sa bojim,aby som mu nejako nenaburala travenie a neublizila... 😖

jumca
8. jan 2010

mimi ja som zacala s odstavenou mrkvou- papal s flasky stavicku asi tyzden, potom som pridala do tej odstavenej stavy uvareny zemiak popuceny a to som spolu rozmixovala, potom mrkvu uvarenu+ zemiak uvareny zase rozmixovala...teraz papame na desiatu bud odstavene jablcko s mrkvou, alebo vyzivu jablkovu, alebo vyzivu piskota s jablkom a hruskou, cisto hruskovu, papal aj vyvar moraci s flasky ale to sa mu nejak nepozdavalo, tak som to este o tyzden odlozila... 😉
napriklad vyziva masko,zemiak,karfiol karotka mu nexutila, tak som ju zase odlozila... najradsej ma stavy surove a ovocne vyzivy. napr uz papal aj vyzivu jahoda, malina cucoriedka a uplne v pohode ta mu xutila najviac 🙂 🙂
nas maly papa hipp-ky

mimi ja veru nemam prehlad kolko stoji jedna vyziva, lebo muz xodi kazdy druhy tyzden do rakuska a od tial to nosi, aj plienky aj vyzivy aj oblecenie malemu...ja mu vzdy len poviem co ma doniest... 🙂 no s tym spanim je to v poslednej dobe aj u nas hruuuza 😒

mima1708
autor
8. jan 2010

a ked mu davas ovocne vyzivy nebojis sa, ze ti nebude chciet jest zeleninove kasiscky? ja malemu nedavam ani sladky cas ovocny,len bylinkovy,lebosa bojim,aby mi potom papal zeleniku,lebo vraj deti ked sa naucia na sladku chut ovocia,nechcu potom zeleninu a jedenia sa stava bojom,tak sa chcem tomu vyhnut... ja som nastudovala par clankov z netu a casopisov a zacala som hned s tou hami prvou lyzickou... zatial papame 3 dni a vsetko je v pohode,tak dufam,ze mu to tak ostane... tak myslis ze zajtra ked mu budem davat karfiolik mam mu to zmiesat s mrkvickou este alebo len samotny karfiol ked ostatne vyzivy su miesane s mrkvou?

jumca
8. jan 2010

mimi ja by som mu to zmiesala, lebo mrkvovu xut uz pozna a bude to mat jednoduxsie ako zase spoznat nove.... 😉 teda aspon tak to robim ja...nebojim este sa mi to nestalo a ono tie hipp-ky su neni sladke aj ked su ovocne, som to kostovala a to je ako keby totalne bez cukru aj je napisane na flaske ze bez cukru... 😉 a zatial mi papa aj zeleninku aj ovocie a vobec nebojujeme 🙂 🙂

dadka338
8. jan 2010

Ahojte žienky z prodnice v Pieštanoch.čakam prve babetko,termin mam v máji a chcem sa vas opitat ako ste boli spokojne s porodnicou..Aký je personál,lekári,podmienky na izbách,starostlivost.Dakujem pekne za odpovede 🙂

mima1708
autor
8. jan 2010

jumci ja len interpretujem co som citala a dozvedela sa od skusenych mamiciek... kazda si robime po svojom 😉 tak zajtra prechadzame na mrkvicku s karfiolom,som zvedava ako mu bude chutit 😖

dadka - nova tvar 🙂 tak vitaj medzi nami... tak k tvoji otazkam, myslim,ze budem hovorit teraz za nas vsetky ( teda okrem jumci),ale pn porodnica je celkom fajn (teda ak mas bezproblemove tehotenstvo,o problemoch ti moze prozpravat jumca)... male utulne prostredie, personal z porodnice super, ochotny, mily pomoct,ale s detskymi sestrickami je to uz trosku horsie... nie su to nejake xantipy,ale nie su az take mile a privetive ako by clovek cakal... zazijes si pri obycajnych otazkach pohlady,ako keby si prisla z inej planety kde nepoznaju zakladne veci o detoch 😀 na izbach je to tiez fajn,izby su po 2,3 a 4 (az sa dobre pamatam),sprchy a wc spolocne,ale nikdy nebol problem,ze by sa musel ,,pisat poradovnik" 😀 takze na percenta by to bolo z mojho pohladu nejakych 80%... tak v skratke asi takto... 🙂

corasone
9. jan 2010

ahojte baby, nemala som PC vcera tak som sa na chvilku odmlcala.
silvuska my ideme na ockovanie v pondelok, uz mam s toho mindraky, no snad to nejako zvladneme.
moj malinky spinka cez den to su take 45 minutovky jedine od tej 12tej ked som s nim vonku vie potiahnut zo 2-3hod. vecer zvykne zaspavat medzi tou 20-21 budi sa medzi 1-2 na papanie a potom medzi 6-7 tiez na papanie no uz nezaspi tak jednoducho ale zaspi na tu hodinku... tot jeho spanie, ako to bude od pondelka po ockovani to neviem, uvidime. stale citim ze si to nejako upravuje ja sa len prisposobujem aby on bol v pohodke.
no a s tym prikrmovanim fuha to je fuska, ja som si zatial ani nic neprestudovala, buduci tyzden tu mam maminu, musim sa jej popytat.
baby uz ste boli na preockovani? Dr mi vravela ze to prve je nic ze to druhe je horsie. tak potom dajte vediet.

jumca
9. jan 2010

ahojki,
corasone mi ideme na preockovanie 20.1. a mam s toho strax, ako hovoris prve nic, druhe horsie a to tretie( v jednom roku) zevraj ma najhorsie ucinky ☹ no sama som zvedava ako to dopadne ale sak dufam ze malinky to zvladne 🙂 zase si urcite poplacka a nie malo ☹
myslim ze mima uz bola na tom 2. ockovani....mimi ako ste to zvladli???? ale tusim sa mi zda ze si pisala ze celkom fajn nie???

mima1708
autor
9. jan 2010

nie nie jumci, este sme neboli... zatial mame zasebou len tu prvu vakcinu... na druhu ideme az po vas... teraz mame poradnu az po 2 mesiacoch pomaly... naposledy sme boli na zaciatku decembra a teraz ideme az 27.1. ale dr mi nic nespominal,ze ho budu zase ockovat, len si myslim,ze ano ked sa to preockovava v 5 mes.... lebo maly bude mat uz vyse 5 mesiacov ked tam pojdeme,tak neviem... uvidime... 😖

jumca
9. jan 2010

tak to my ideme ako 1??? no pekne.... 😒 no urcite dam vediet ako to znasame...ale mam s toho obavu...

corasone
9. jan 2010

jumca drzime palceky aby to preslo hladucko. inac boli ste dnes von s detickami? hrozne pocasie... 😒

jumca
9. jan 2010

ja som dnes nebola uspala som maleho v kociku na balkone 🙂

corasone
10. jan 2010

ja som bola vcera ale ako vzdy len tu okolo domov a dokonca 2x lebo sa mi maly zobudil tak som to este raz otocila. uvidime ako bude dnes, snad lepsie. inac ked bol ten krasny sneh chcela som ist do mesta pesi odtialto to vobec nebol val odhrnuty tak som sa vratila.

jumca
10. jan 2010

corasone v meste boli xodniky fajn odhrnute, ale zato bocne a vedlajsie xodniky no hruuuza.....este ze mam tak pevny a velky kocik.... 🙂 som si pripadala ako nejaky odhrnac 😀