Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
silvi, no super, ze ste doma a hlavne v poriadku, muselo to byt hrozne pre vas oboch, ale hlavne je, ze to mate za sebou....a z coho ho to chytilo, nevies? Ci sa od niekeho nakazil alebo z coho je taka viroza?
do Auparku neprisla ani Vierka, pisala sms, ze vecer sa jej ohlasil bratranec po 10-tich rokoch, ze dojde na navstevu 🙂 🙂 tak nabuduce dame dalsie stretko 😉
baby, ako sa mame???
nejako to tu riadne flakame :( neviete co je s jumcou? uz byvaju v novom? Dlho sa neozvala...
ano baby hlavne ze je malemu uz dobre....ale ani si neviete predstavit ako za zmenil co sme doma....stale pisti a chce byt na rukach, a v nemocnici si zvykol na dudlik, takze teraz doma ho ani z pusinky nechce pustit 😠
Heni vraj to chytil niekde,mozno aj u doktorky kedze sme boli den pred tym na ockovani.
ja som sa tiez minule pytala na jumcu, dlhooooo sa neozvala, a ani Katka....
silvi, hadam sa dostanete do starych kolaji, hlavne, ze ste zdravotne v poriadku 🙂 🙂 inac to je hrozne, kde sa da vsetko mozne chytit, ani nevieme kde....teraz mi tu jedna suseda vravela, ze si priniesli z lyzovacky rotavirusa a boli tiez v nemocnici, ze to bolo uplne hrozne, ale mala je uz ok...a tiez nevdeia kde a od koho ☹ ☹
to aby sme len doma sedeli a nikam nechodili...
inac, na Katku som nahodou natrafila na FB, moj terajsi kolega je jej byvaly z Tesca...aky je ten svet maly 😉
ahojte dievcata... veru s tymi poradnami je to hrozne,ked musi clovek ist so zdravym drobcom na polikliniku kde je to sami bacil... my sme naposledy tiez tak chutili v cakarni bacila a maly skoncil so 40 horuckami a na atb, tyzden pred vianocami...
ja som s jumcou v kontakte,maju sa super. Ivko je uzasny a uz su prestahovany,takze teraz maju kopec starosti s vybavovackami,zariadovanim, zabyvanim sa....
ved prave to ze ja sa teraz bojim s malym ist aj von, nehovorim o tom ist do nejakeho obchodu ☹ Mam z toho az panicky strach ☹
Dnes ked som bola zaniest u dr prepustaciu spravu tak som volala doktorke ze maleho radsej necham doma, nastastie nebolo potrebne ho tam brat.
to je super ze Jumca sa ma dobre, hadam sa tu aj ohlasi 🙂
Inak zasa nam hlasia zimu a sneh...neviem ci sa mam tesit ale asi je to lepsie pre januar ako taketo teplo. nech tie bakterie hnusne vymrznu 😉
ja sa tesim, ze sa ochladi, lebo chodime domov kazdy den zablateny az po usi, tak nech je radsej sneh 🙂 a aj bakterii bude menej, to je pravda 🙂 🙂
akurat pozeram pocasie a hlasia ochladenie, tak uvidime. je potrebne este aby bola zima, ved znovu nebude ziadna uroda a aj bakterie pominu. potom dohodnite nejake stretko. niekedy buduci tyzden.
Ahojte 🙂
nejako je tu smutno...my sme konecne v poriadku....ani som nemala cas napisat, lebo o tri dni ako sme sa vratili z nemocnice maly dostal horucky a zistili ze ma zapalene hrdielko, tak sme mali antibiotika a uz som bola z toho nestastna, ze stale nieco ☹
Dufam ze nas uz ziadna choroba nestretne 😠
No a stale sme zatial zatvoreni doma, Davidkovi je uz dlho, a jasne ze aj mne.
Vy sa ako mate?
baby, ako sa mate? ste zdravi a ake pokroky robia vasi chalani? 🙂 🙂
,,,,je to uz sranda ako vsetko rozumeju a su doma napomocni, u nas je naljepsia cinnost vyberat lyzicky z umyvacky a davat pradlo do pracky, ked ideme prat 🙂 Samko ma strasne radm ked napusta voda do pracky 😉 😉
niekedy az nechapem co vsetko rozumie a snazi sa odpovedat a nieco naznacit 😝 😝
pekny den prajeme, pojdeme zachvilu na prechadzku 😀
mima, vy uz pijete klasicke mlieko, ze? Adriankovi hned zachutilo?
vcera som skusala dat Samkovi ochutnat, no zatvaril sa, ze fuj 😝 a potom som mu skusila dat Hami a to tiez, ze bleee...ved to je tak strasne sladke...
cez den ho este stale kojim, no uz by som asi aj prestala, neviem sa rozhodnut ☹
Heni my sme este stale na Sunari, chcem ho davat aspon do pol roka.
Tiez sa niekedy cudujem comu vsetkemu rozumie, vlastne vsetkemu rozumie 🙂 Poviem ze idem povesat pradlo, aj on musi ist so mnou, presne vie ktora salka je moja a ktora tatinkova, a pomaly sa uci dalsie a dalsie slova...napr moje je mejo, Bady (nas pes) je Bapo, krokodil je koko, papucka papu a podobne..... 🙂
my sme stale na nutrilone, predpokladam ze v lete by sme presli uz len na kravske mliecko, uvidime.
heni moja kamoska presla na kravske po prvom roku a mala je OK, takze ja si myslim ze by nemal byt problem a tvoj Samko ma dobry organizmus, mal by to zvladnut v pohodke. ved si nemala s nim ziadne problemy s bruskom. ja by som uz asi nedavala umele mieko.
ano ano maminky pravdu mate, tie nase deticky su sikovne. moj si neustale volaco rozprava, s ruckami gestikuluje akoby chcel volaco povedat, len jeho kmenu ja nerozumiem xixixi najradsej ma balony a ten vola baooo, ak nieco chce pyta si daj a s ruckou ukazuje co chce. co sa pracky tyka tak zapinat by zapinal cokolvek ale ked zacne voda hucat moc sa mu to nepaci...a susicka tiez moc huci ale pomaly si zvyka, paci sa mu ze sa to toci
ahojte baby...
silvi my sme dnes prisli od dr so zapalenym hrdielkom,vcera poobede mu z nicoho nic vyskocili nad 39 a furt len plakal,akonahle mu prestal ucinkovat nurofen,znovu mu vyskocili nad 39,no strasne... ale ze to je teraz taky virus vo vzduchu... dal nam atb len na 4 dni,lebo ze to ma len v zaciatkoch a potom na ko,tak uvidime... 😒 nevyspata som,unavena,zmorena,no strasne,takto chory este nebol,ze by sme sa nevyspali,spinkal skoro cely den,lenze sa stale prehadzoval,mrvil,mrnkal zo spanku z tej horucky,tak ja som sa vobec nevyspala...
heni nechutilo mu bohvie ako zo zaciatku,ale skus si kupit v obchode od nestle junior drink vanilkovy a daj mu ho do toho,mozno mu to bude tak chutit... je aj kakaovy,ale ten je horkasty,adriankovi moc nechuti,ale ked mu dam to vanilkove,zlupne ho jedna radost... a postupne mu zacni davat toho menej a menej,sem tam vynechaj a hadam sa ti nauci... u nas to takto fungovalo...
a s tymi pokrokmi mate pravdu,v piatok sme boli na nakupe v kauflande a kupila som mu balik mokrych utierok na zadok a ked sme vybalovali dala som mu ich,ze nech si ich uprace do izbicky a potom mu este kricim,ze nech ich necha na posteli,ze mu ich potom schovam a naraz som len pocula buchnut skrinu,tak som isla pozriet a on ti vam ich upratal do skrine a este presne do tej policky a do rohu kde mava tie utierky upratane... ja som zostala taka prekvapena z neho,hned som ho vypusinkovala a pochvalila... a to ze ked je pocikany a poslem ho zobrat plienku,uz je u nas normalka... len zase sa mu nechce este rozpravat,malinko rozprava... hapalo,babo, teda, teta, na (ked nieco podava), no, mama, tata, baba,dede, aka (to je jeho teta miska) a to je asi tak vsetko... potom vie este zvieratka napodobnit,vie povedat ako sa vola,kolko ma rokov a ukaze ako sa ma... vsetci mi hovoria,ze na jeho vek toho vie dost,ale mne sa to nezda... a vie este so mnou naratat do 5 a ked mu pustim cd s pesnickami a ide varila misicka kasicku tak zacne ukazovat na rucicke... 🙂
inak mame moznost ist 19.2. na ples,do zajtra sa musim rozhodnut ci pojdeme, na jednej strane by som isla velmi rada a tesim sa,ze by sme sa isli zabavit s dobrou partiou a hlavne ja s tatinkom bez adka,ale zase na druhej strane sa mi vynaraju vnutri hrozne vycitky,ze ja sa pojdem zabavat a necham v noci adka sameho s niekym a ked sa nahodou zobudi a bude s niekym druhym a nie s maminkou tak zase nechcem ist... neviem co mam urobit,poradite mi?
mima pokial nieje len na teba navyknuty pri spani tak sa nemas coho obavat. my sme boli minuly rok v maji na svadbe a s malym bola moja mama ktoru vidi tak 3-4x za rok, sice som ho prisla ulozit spinkat, prisli sme domov o 03:00 a maly krasne spal, ale predstav si ze do nejakych 15minut sa zobudil. niekedy mam pocit ze si to len "primyslame". len pekne chodte a zabavte sa.
mima, dakujem za radu, aj som na nieco take myslela, ze kupim, tak vyskusame, ci zaberie vanilkove 😀 ja mu kakaove este nic nedavam, ani zatial nechcem davat....
je ti tazke radit ci ist alebo nie na ples...ja by som sa asi bala, ze ked sa v noci nahodou zobudi, tak je zvyknuty len na mna 😉 a ked ste uz vo svojom, dala si ho uz do svojej izbicky?
deticky toho vedia dost na svoj vek, aj ked kazde je individualne, ja to vidim na plavani ake su rozdiely medzi detmi, co ktore uz vie a ktore nie...ved keby sme mali vsetky rovnake deti, nemali by sme sa cim chvalit 🙂))))
Samko uz tiez asi tolko povie ako tvoj, vie vela ukazat a naucili sme sa nejake znaky zo znakovej reci, az som nechapala ako rychlo sa ich naucil 😉 a teraz mi to stale vsetko ukazuje, ked nejake slovo poviem alebo ked chce citat, ukaze ako sa znakuje kniha, ked ideme von, ukazuje capicu a tak...je toho vela 😀 😀
ahojte vedeli by ste mi poradit?moj syn ma 4mesiace.a ked s nim idem na prechacku v kociku tak strasne place az pokial nezaspi.neviem s coho bi to mohlo byt moc ho ani neobliekam podla toho ako je vonku.tak.napr.bodi z dlhym rukavom..nato tenku kosielku flisovu mikinku a vestu ked je chladnejsie tak este svetrik.a volakedy namiesto toho svetrika atoho flisoveho mu dam kombinezu teplu...supnem ho do fusaku nato este teplu deku.a to je vsetko.moze te mi poradit dakujem
adko neni na mna navyknuty,aj ked sme boli v polsku bol cely den s mojou mamou a v pohode,ze len ked zaspaval poobede tak plakal a ked sme byvali u svokrovcov tak sme obcas chodili vona svokra ho uspavala,takze v tomto problem neni... skor ja s tym mam akosi vnutorne problem... 🙂
heni odkedy sme sa prestahovali spava adrianko sam a dokonca na velkej posteli... stalo sa raz odkedy sme tu,ze sa skotulal z postele,ale inak spi lepsie ako ked spaval s nami v jednej izbe...
@kajlik18 nebude to tym,ze doma je zvyknuty spat "volny" a prehadzovat sa? ze by mu vadilo to obmedzenie priestoru a pohyblivosti v kociku?
mima1708 asi to bude v tom neviem.ale je to strasne ako narieka je to strasne silny rev.a neviem ho niako upokojit iba ak ho silnejsie hupem a to ale namna ludia pozeraju jak sprosty.uz aby bolo leto!roby to aj vam niekomu dieta v kociku?
kajlik a place ti malinky aj ked ho obliekas? moze byt aj hladny, moze byt ze si chce grgnut, zober ho na chvilku na ruky a utis ho uvidis co bude potom. tazko je takto radit. skus ho obliect a daj ho do kociara, otvor okno a nechaj ho spinkat, nedavaj uz fusak, len teply overal, uvidis ci mu vadi stiesneny priestor. skus toho viac vyskusat co mu bude viac vyhovovat. maval koliky?
ahojte babule, pamatate si ma? 😀 ja som Maja, rodila som v sept.2009 😅
ahoj majka...ja si ta pamatam...ako sa mate s malinkou?...ty si bola ta z mala co si mala dievcatko, skoro vsetkym sa nam narodili chlapcekovia.... 🙂
Mima ako sa ma Adko? Zabrali dufam atb...my sme boli na kontrole, vsetko ok, ale este mame prist bud.tyzden na krvicku, to bude zasa boj. Lebo v nemocnici sme mali zvyseny cukor tak to chce dr skontrolovat.
@maranat majka, ja si ta tiez pamatam, neviem, ci z porodnice alebo z ordinacie dr. Zacharovej?
Ako sa mate? Co mala slecna, poslucha?
to je pravda, ze s tymi chorobami je to zacarovany kruh, akonahle to ma jeden, hned to chyti aj druhy...ale klop, klop, my sa zatial drzime 🙂
baby, tak to vyzera, ze asi od polovice marca nastupujem spat do prace ☹
volal mi sef, kolegyna, kt. je na mojom mieste je tehu a asi pojde na rizikove....odmietnut uz asi nemozem, lebo jednu ponuku som uz odmietla-ist pracovat do Prahy, tak ked chcem zostat nadalej v nasej firme, asi uz moc vymyslat a cakat nemozem 😉
zajtra sa ideme popytat do jasliciek, som zvedava ako pochodime...drzte prsty!!!!!
@silvuskaa aj ja si ta pamatam, aj corasone 🙂 dlhooooo som tu nebola, ja mam svoju skupinu na fb kde si pisem s maminami, ktore so mnou rodili, lne v inej porodnici 😝 ale tak ma napadlo zavitat k vam 🙂
Natalka je zivel ako svet, od 10 mes. chodi a nezastavi sa nachvilku 😵 chore sme neboli zatial este ani raz (klop klop) a uzivame si jedna druhu 😀
@henaha my sme spolu tiez rodili, Samka si pamatam a chodime tiez k zacharovej, ale ze by sme sa tam stretli? 🤐 Sem tam stretnem maminu s malym Hugom 😅
a inac ako sa mate kocky? citam, ze henaha ide pracovat, aj ja by som sla hned, ale nie je kam ☹
maji aspon mas doma veselo,ako vlastne aj my vsetky 🙂 Ked dame stretko v auparku dojdi aj ty...rada by som vas videla 🙂
heni to je prekvapko ze pojdes do prace 😒 ...lepsie by bolo doma so Samkom ze? Teda mne je veeelmi dobre na materskej, pokial nebudem donutena financne tak to potiahneme do 3rokov.....no uvidime lebo by sme si chceli zobrat uver.
mima to pozname, ked maly zvrackal, tak sme mali jednodnovu hnacku cela rodina.
@maranat ahoj Maji, akoze sa mavate? dlho som ta nestretla u DR. nasposledy tusim pri nejakom povinnom ockovani. pozeram ze mas pekne dlhe vlasy, zdalo sa mi minule ze ides do tesca ale nebola som si ista ci si to ty tak som bola ticho. minali sme sa vo dverach. teraz uz viem ze si to bola ty.
a kedy dame to stretko??
heni daj potom vediet ako ste dopadli v jaslickach. kamoska mi vravela dnes ze malu tiez nemala zapisanu a isla tam a kedze mali volne miesto hned jej ju zobrali. vies niektore maminy si dieta zapisu este nieje narodene a potom su volne miesta, tak drzim palceky aby vam to vyslo.
caute baby, tak nam jaslicky vysli 🙂))))
presne tak, ako pises maji, niektore maminy si nahlasia deticky skor a potom ich vobec do jasli nedaju....o tyzden zaciname chodit na adaptaciu, potiahneme nejakych par tyzdnov postupne, aby sa naucil byt bezo mna 🙂 🙂
je to tam pekne, taka klasika, ale velky priestor, kopec hraciek, novy koberec, mini stoliky, stolicky, postielky, zahrada...no klasicke jaslicky, urobilo to zatial na man dobry dojem 🙂 uvidime.....
silvi, je mi dobre doma, asi ako kazdej, aj sa mi bude tazko odchadzat, no v 2 rokoch by som ho uz chcela dat urcite do kolektivu, tak pojdem o pol roka skor, co uz....potom by uz asi miesto pre mna nebolo a zatial sa mi nechce hladat nic nove 🙂
....my mame hypoteku dost velku, takze uz nas tlacia aj peniazky, lebo chceme dorobit tento rok plot a pustit sa do zahrady 😉 😉
@maranat urcite sme sa stretli u Zacharovej, tiez na nejakom ockovani, ked boli deti malinke, len sme sa neprihovorili k sebe 😒
tak to je super, ze mala je zdravucka, nezbedna ako nase deturence 🙂 urcite ked dame najblizsie stretko, musis dojst aj ty.... 🙂

silvuska tak je super,ze uz ste doma a davidko je ok... a to s tym nejedenim si viem predstavit... mne staci ked je maly viacej chory a uz mi nechuti jest a chodim cela sklusena... ale chvalabohu ze uz ste doma a v poriadku...