icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

maranat
27. jan 2011

jooooooj baby, ja mam taku neuveritelnu mega pamet na tvare, ze ma mozete aj do kolena kopnut aj tak nebudem vediet kto ste 😀 😀 to skor detuse si zapamatam 😝 jasne, ja sa s vami rada stretnem, len treba dat vediet skor, lebo mi treba cestovat 😵 a ze by sme to stihli, lebo do leta planujem balit kufre a ist het. 😎
a to vy vsetky chodite k dr. zacharovej? 🙂 uz nam ockovania skoncili, tak uz sa tam hadam tak skoro nestretneme (nie ze by som nechcela, ale nie zrovna u dr. :D )

silvuskaa
27. jan 2011

heni drzim palceky aby si samko hned zvykol 🙂 Inak to nakupite aj plienocky a donesiete do jasiel, alebo ako to tam chodi?
maranat my nechodime k Zacharovej.....ty nebyvas v Pn? A kam sa chces vlastne prestahovat do leta?

henaha
27. jan 2011

silvi, ano, aj plienky tam budeme nosit a papucky 😉 nic ine, maju tam oblecenie na prezlecenie-tricka, teplaciky, mikinky, tak aspon neznicime nase ;)

som zvedava ako nam to pojde....to je ako na potvoru, asi som si to privolala, lebo min. tyzden som akurat spominala, ze ho uz pomaly musim zacat odstavovat, ale uz pijeme iba rano a vecer, este aj pil pred obednym spankom, no po 2 dnoch sa sam oducil, tak asi to zatial nechame tak, hlavne, ze cez den uz nepyta, hned to pochopil 🙂 🙂

corasone
28. jan 2011

super Heni ze to vyslo, dufam ze si Samko rychlo zvykne a bude tam chodit rad. ked nebudem spokojna tu potom sa pridem opytat tam xixixi

maranat
31. jan 2011

jej baby vy este kojite? my sme vydrzali len tri mes. 😒
ja nebyvam v pn, byvam v sokolovciach a ideme sa stahovat s drahym do tatier, mame tam byt 🙂

corasone
31. jan 2011

maranat a to si pamatam ye si mala dost mliecka, ze? idete na vychod? a kde tam do tatier?

henaha
31. jan 2011

maranat my este kojime rano, vecer, co ma tesi a nechce sa mi vobec prestat, lebo stale to ma svoje vyhody 😀 😀
Tvoj priatel(manzel) je z vychodu? Budete tam aj pracovat?

vcera ked sme sa vidli v Auparku, som sa ani nestihla pri tebe zastavit na par slov, lebo ten moj vymyselnik mal vcera vlacikovy den, nie a nie odist z vlacika a potom sa tu uz nevidela, ani vas maji 😉
inac, odpisali mi z centra, ze divadlo sa presunut neda, ze bude predsa o druhej ☹ tak aj neviem, ci sa mi podari ho dat spat skor, aby sme prisli ☹

mima1708
autor
31. jan 2011

ahojte dievcence... po malej odmlke sa znovu hlasim... boli sme chory,najprv adrianko a potom aj ja... este stale berieme atb a liecime sa... ☹ nekonecny pribeh tieto choroby...

Heni pozeram,ze znovu nastupujes do prace... tak gratulujem,ze ti to vyslo... ja som vzdy obdivovala tie zeny ktore to dokazu,ja by som to nezvladla... neviem si predstavit,ze by som maleho dala do jasli a ja by som isla do prace... nemam na to povahu... dufam,ze Samko sa rychlo adaptuje a zladnete to cele... 😉 drzim palceky...

maranat
31. jan 2011

@corasone no ja som mala tolko mlieka ze by som porodnicu nakojila 😀 a vidis....

@henaha hej je z vychodu, ale pracuje v zahranici 😀 ale uz tam chce skoncit, takze sa stahujeme tam, doteraz som nejak ani netuzila, co tam sama cele dni v cudzom svete, tu mam aspon mamu. inac, ja by som moju tam na vlacik asi nemohla posadit, ona by mi odtial utiekla :D kde to hentak sedet 😀

henaha
31. jan 2011

@maranat mne tiez Samko nevysedi na vlaciku, preto som sa vcera cudovala, ze co sa deje, ked nie a nie odist 🙂 ;) minule som ho musela vyberat pocas jazdy, co tam neobsedel ani jedno kolecko 😉

@mima, raz ten den prist musi, ci v 1,5 roku alebo v 3 rokoch, aj vtedy sa budes musiet odlucit a mozno to bude pre dieta este horsie....ja by som tiez este co to doma pobudla, ale nechcem prist o moju pracu a zacinat po MD niekde na novom mieste s novymi ludmi, v nasej firme uz budem 6 rokov, mam tu uz nejake zazemie, nehovoriac o benefitoch ako auto, notebook, telefon....to nenajdem v kazdej firme 😀

pekny vecer maminy 🙂 🙂 boli sme sa dnes okupat v kupeloch, 35st voda robi svoje, tak sm si dobre povegetili a Samko sa riadne vyblaznil 😉

maranat
31. jan 2011

ozaj baby, do materskeho centra nechodite?

henaha
1. feb 2011

@maranat my sa stale chystame, este sme neboli ;( ale minule znama hovorila, ze tam ochoreli a maly bol 3 tyzdne na ATB...vy chodite? ja by som niekedy vybehla, ked tie zimne vecery su take dlhe....

corasone
1. feb 2011

@maranat no ved prave, ja si pamatam ze mliecka si mala veeeela. ja s malym nechodim do materskeho centra, moj je v opatrovatelskom centre a je mu tam dobre.
dnes ideme na ockovanie tak drzajte palceky.

kattarinkaa
2. feb 2011

Ahojky maminky,
..poctivo citam vase prispevky, ale...nejak som leniva odpisovat.
Tak aspon v skratke.
Aj mne sa podarilo od 1.3. vybavit si spat robotu, tak ideme zajtra do jasliciek. A zacneme spolu s Henou a malym Samkom zarezavat...snad si nasi drobci obaja skoro zvyknu. Aj ked ja mam strasne obavy...myslim, ze on to zoberie lepsie ako ja 😢. No, ale co uz peniazky treba.
A do materskeho centra chodime. Chodime tam uz od novembra. Chori sme este neboli, ...super sa tam zahrame, vyblaznime a hlavne ja pokecam s ostatnymi kamoskami. Chodime tak taka mala skupinka asi 7-9 maminiek, co sme spolu chodili na tehotenske cvicenie.

Dnes sa Maximkovi konecne predrala tretia stolicka von, ...trochu sme boli mrzuty, a stale mal nieco v ustockach, ale uz je konecne vonku.
Inak, teraz ma take obdobie, ze sa stale pyta na ruky a chce byt stale pri mne, aj ked varim. Jednoducho sedi na pracovnej doske a stale ma sleduje...tak som strasne zvedava na tie jaslicky.

Mima a ako sa byva?? Ste spokojni...este ste nezacali rozmyslat o zmenach??? 😉 Ja uz pomalicky menim.
A Maji..dali ste zaockovat aj proti zltacke a kiahnam?? Nam doktorka povedala, ze v 14. mesiacoch ked budeme chciet tak nam to pridaju do ockovania. Ale neviem ci dat, neviem sa rozhodnut.
Heni a kde ste sa to boli kupat?

mima1708
autor
2. feb 2011

@henaha to mas uplnu pravdu... ja sa desim prveho skolkarskeho dna uz teraz... obcas si hovorim ci by naozaj nebolo lepsie keby od 2 rokov chodil niekam do jasli,aspon na par hodin denne,aby si zvykol byt bezomna... a samozrejme ked mas taku dobru robotku a "teple miestecko" bola by v dnesnej dobe sprostost odmietnut to... ved drobci su uz vacsi a korunky navyse sa tiez zidu... a este ked to aj uzakonili s tym prispevkom,tak to je dobre... ozaj,kolko vlastne budes platit za jaslicky?

a s tym centrom,nam tu od soboty otvaraju detsky kutik,tak tam pojdeme niekedy cez tyzden mrknut... hadam si tam vytvorime nejaky tandem a budeme sa stretavat viacere,lebo cim je adko vacsi tym mu je smutnejsie samemu a potom len vymysla,rozhadzuje a v takomto pocasi nemozeme byt cely den vonku... uz sa tesim ked bude teplo...

katka dakujem za opytanie... byva sa nam super... a s tymi zmenami zatial ani nie,lebo stale dotahujeme posledne detaili,ked je tatino stale v robote,dlhsie to trva,takze my sme este neni tak celkom "kompletny"... 🙂 a co takeho menis?

henaha
3. feb 2011

Kati, gratulujem, tak nastupis este skor ako ja 🙂 🙂
boli sme sa kupat v Balnea Splendid, celkom pekny velky bazenik s teplou vodou 😉 Budete aj nadalej chodit plavat, ked budes chodit do prace? My asi ano, ponecham si piatky a budem skor koncit alebo si bravat pol dna dovolenky...

Tie mestske jaslicky maju jedinu chybu a to, ze su iba do stvrtej, zacinaju sice zavcasu, ale v dnesnej dobe vacsina zacina neskor ☹ ...budete stihat Maxika vyberat?
Ides spat na svoje miesto? To si robila aj na smeny, ci len cez den?

mima, jaslicky stoja cca 120€, ale mozno trochu zdrazia, nie vsak viac ako je prispevok 🙂

mima1708
autor
3. feb 2011

heni tak to je super,ostane ti z toho prispevku pomaly tolko ako keby si bola doma... u nas su ziadne jaslicky neni... najblizsie v tt,ale tam robi kamaratkyna mama a hovorila,ze tie su beznadejne plne a potom u vas v pn... a to by som nijako nestihala,keby som sa vratila spat do prace,pretoze zacinam o 8 a ked je treba tak niekedy aj skor... financne na tom nie sme najhorsie,ale zase ani najlepsie... vychadza nam to akurat na vsetky poplatky,stravu a ostatne co treba,takze si budem pravdepodobne uzivat matersku do konca a potom budem riesit robotu...

corasone
3. feb 2011

jaslicky su v plnej vyske hradene statom, takze rodicovsky prispevok by mal byt plus do rodiny, ze?? teda tak som to pochopila kedze sa teraz moze pracovat aj poberat rodicovsky prispevok.
dufam len maminky ze drobci sa tam budu mat super.
mima aj v piestanoch je v jaslickach "preplnene" ale to sa len tak vravi, ono ako som uz pisala niektore maminky si zapisu "miesto" este su tehotne, a potom zostavaju s detmi doma a miesta su volne.
Katka ak si sa to pytala mna ohladne ockovania, povinne ockovanie je este medzi 15-17 mesiacom a potom je po 2,5roku proti hepatitideA ale toto je nepovinne a plne si to hradis. Ja davam Samka ockovat len na tie povinne.

henaha
3. feb 2011

@corasone jaslicky nie su hradene statom, dostanem nadalej RP a z toho zaplatim jaslicky, takze len rozdiel ostava do rodiny 🙂 🙂 ale vravela mi riaditelka, ze budu urcite zvysovat, predpokladam na tych 190€, aby to vyslo presne z RP....alebo si mozem vybrat prispevok na starostlivost na dieta, co je max 230€, to sa oplati v pripade, ak zariadenie je sukromne a vychadza to mesiacne drahsie ako RP, ktory bude po 20. mesiaci veku dietata 190€...
ozaj, treba ist aj na socialku, ze idem do prace?

kati, ja tiez nedavam ockovat proti kiahnam, zltacku este uvidim....ze vraj je dobre kiahne prekonat, aby si deti budovali imunitu a mne sa to tiez zda o nicom, aby boli proti vsetkemu zaockovani 😉 😉
ved v poslednom case sa vedie dost vela diskusii aj an temu povnnych ockovani, su maminy, ktore su aj proti tomu a nedavaju deti zaockovat....vraj nikde vo svete nie je tolko povinnych ockovani ako u nas 😒

kattarinkaa
3. feb 2011

Ahojte...
..no, jaslicky sme mali uz zajednane. Takze dnes nebol ziaden problem, boli tam uplne vsetci uzasni, mili a od stredy zaciname, tak aby sme to do 1.3. pekne stihli a hlavne aby ani jeden z nas toho nemal stres.
A co sa tyka prace, nastupujem, ale nie na to iste miesto...na nieco podobne, ale...vyslovene mi p.riaditelka dala najavo, ze ma tam moc nechce 'ze kde sa hrabem, ked mam male dieta'...ako keby to bola nejaka vada. A samozrejme, dala mi to pekne pocitit. Ziadne vyhody..takze, nocne, poobedne a samo aj vikendy. Ani skratene smeny, ani nic...jednoducho, citujem "ked chcete ist spat do prace, tak nemozte mat vyhody, vsetci manageri musia byt na tom rovnako."
Ale...jednoducho, ja sa nechcem vratit. Ja MUSIM...nejak splacat 430eur hypoteku sa s rodicovskeho neda. Takze, velmi sa tesim do prace 😢. Bude to super. haha.

Takze Heni...aby som odpovedala, Maximka bude z jasliciek brat, ...tatino, ked nebude prave v Blave, alebo podobne u zakaznika, jedna alebo druha babka (ked uz budu spat z prace), dedko a pripadne aj moja sestra a brat (podla smien). Ja asi buedem rada, ked raz za cas pre neho pojdem po nocnej. Inak, to nikdy nebudem stihat. (ja budem koncit az o 16.30...chcela som o 15.30, ale nebolo mi vyhovene.

A ani my sme zatial nemali ziadne ockovanie navysse..myslim, ze staci to zakladne, ale snad tu zltacku. Este uvidime.

A Mima..aj my este dotahujeme (malovali sme chodbu)...dali si robit nejake doplnky...a tak. Ale uz rozmyslam, ze ked ostane teplo zmenime obyvacku. 😉

silvuskaa
3. feb 2011

mamicky viem ze ked financna situacia nuti, neda sa nic robit a musi sa ist makat a zarabat eurace 😒
My sme neni na tom tiez nejak vitazne s financiami ale zatial do roboty neplanujem ist....tak ako pise aj mima......neviem si fakt predstavit byt bez maleho....staci ak som neni doma 2-3 hodiny a uz sa neviem dockat kedy budeme spolu 🙂

Kati to mas naozaj krute ...taketo podmienky v praci ked mas male dieta 😠 A ze nocne!!!! Tvoju sefku by som vykopala do zadku!! takto musia zit mlade rodiny ked chchu nieco mat...zobrat si hypoteku a potom si ani nemozu mamicky uzit matersku co musia zasa ficat zarabat aby mohli splacat ☹

mima1708
autor
3. feb 2011

@corasone ale ja som pisala,ze tam robi kamoskina mama a ta to vravela... ked sa tam nieco uvolni tak sa ide podla poradovnika resp. podla znamosti a hrubky obalky 😉

@henaha ja tiez nebudem davat maleho ockovat proti kiahnam,naco? jedine co ho chcem dat proti B zltacke a kliestovej encefalitide,ine absolutne nic... ani len proti chripke...

@kattarinkaa tak to ti nezavidim teda... ako tak vidim tak sa budu snazit silou mocou ta odtial vystvat... my musime na jar premalovat spalnu... nemame este zateplene,lebo sme nestihli a vlhnu nam kvoli tomu rohy,samozrejme musim to striekat so savom,lebo uz sa zacali chytat plesne a v spalni mi pustila farba,vyzralo to aj do bielej... v ostatnych izbach to ani vidiet nieje,akurat v tej spalni a to som sa nou kazdej navsteve hrdo chvalila,lebo som si ju sama vybrala aj vymalovala... ☹ ☹ ☹ az sa mi plakat chce ked vidim tie steny tam ☹ ☹ ☹

henaha
3. feb 2011

@mima, to ti nezavidim, ze vam vlhnu steny...ale hadam to date na jar do poriadku 😀 😀
nam chvalabohu zatial, musim poklopat, drzi vsetko dobre 🙂

@kattarinkaa u nas je obdobna situacia s uverom, mame este vyssiu splatku, tak peniaze nam pomozu a co sa tyka prac. doby tiez asi nebudem stihat Samka vyberat z jasli, aj ked sa budem snazit co najskor z BA vypadnut a chodit este do terenu na kontroly alebo robit vecer doma, aby som bola co najskor v PN ....moj pristup k praci uz urcite nebude taky ako kedysi, ze od nevidim do nevidim 😠 😠
tak super, v jaslickach sa budu nasi drobci stretavat 🙂 🙂 a snad na nejakych besiedkach aj my 🙂

corasone
4. feb 2011

@kattarinkaa bola som na nasom oddeleni ludskych zdrojov a ta pani mi povedala ze ja by som nemohla ani robit nocne pretoze mam male dieta. precitaj si zakonik prace 311/2001 z.z ak chces daj mi e-mailovu adresu na IP a ja ti ho poslem. zamestnavatel musi respektovat zakon aj ked ta firma patri inej krajine, musia respektovat zakony danej krajiny.
@mima1708 kedze idete zateplovat predpokladam ze asi nemate ani omietku, ci?? moj priatel s takymi to pripravkami pracuje co su na murivo proti pliesnam. tusim ze volajake pripravky tam ma co sa pridavaju do malovky. no dufam ze zateplenie vam to spravi. my mame opacny problem, mame v dome celu zimu velmi sucho kedze kurime.

mima1708
autor
4. feb 2011

@corasone nemame ani omietku, na kvadroch je len jedna tenka vrstva klebru natiahnuta... dufam,ze v marci zostane co najskor teplo aby sa to mohlo zateplit... potom to uz bude ok... jednu stenu zateplenu uz mame,kde ma adrianko izbu,,lebo som sa bala aby z tych plesni nedostal nejake alergie alebo co,tak ked bolo v decembri tie 2 tyzdne ci kolko tak teplo,tak sa to na rychlo zateplilo a tam to uz nevlhne... vnutri co mame zakladnu bielu farbu pod malovkou ta je proti plesniam,lenze ked to je nonstop mokre tak to moc nepomoze... ale ked to vystriekam tym savom tak na 2 - 3 tyzdne je pokoj a potom sa to znovu objavi... ale tak uz ten mesiac vydrzime a potom budeme mat pokoj...

henaha
7. feb 2011

baby, ako sa mame?
dnes je vonku uplne nadherne, boli sme na vzduchu takmer cele doobedie, nehovoriac o tom, aky sme prisli zablateny 🙂 uz je vsak vsetko oprane, akurat zablatene topanky ma este cakaju pred dverami....

boli sme dnes prvy den v jaslickach, este to nic nebolo, len pol hodinku a to bol so mnou...zajtra ide sam na pol hodku, tak uvidime ako budeme napredovat 🙂 🙂

mima1708
autor
7. feb 2011

my sme boli cely den,len sme sa prisli naobedovat a vyspinkat... 🙂 a akosi som viac unavena jak ten moj maly duracelko...

corasone
8. feb 2011

@mima1708 velmi dobre pises, duracelko je ten najlepsi vyraz pre nasich chalanov, niekedy vidim aky je uz neskutocne unaveny, sam seba podkne od unavy ale ideeeeeeeee. aj tak ho luuuubim. inac dnes prvy krat ma nechcel pustit so "skolky", plakal a plakal, videl ze mam na sebe kabat tak trucoval. ked som sa potichu vytratila a zavrela dvere uz spustil, ale potom mi napisala p.ucitelka ze sa hned aj utisil.

klaudis
8. feb 2011

ahojte maminy z piestan chcem sa vas spytat ci nepredavate baliky oblecenia pre chlapca velkost 92,98 na jar a leto vo velmi dobrom stave, nemusi byt vsetko znackove. tu na konikovi sa to tazsie hlada nie je na bazare vyhladavac na mesto. ak by ste mali nieco ozvite sa mi prosim dakujem klaudia

henaha
8. feb 2011

@klaudis my este nenosime taku velkost oblecenia, to uz potrebujes pre svojho maleho? Pozeram, ze ma 9 mesiacov... 🙂 🙂