icon

Mamičky Žiar nad Hronom

monkasponka
26. máj 2009

Ahojte žienky, vyhlasujem partaciu akciu po mamičkách - žiarčankách!

stivinka1
29. aug 2010

@fatimuska dala som ich aj so stavou, vsetko ako bolo treba, korpus som ale kupovala, lebo sa mi nechcelo doma robit, kupila som tiez lidlovsky a dobry bol, taky neutralny 🙂

fatimuska
29. aug 2010

@stivinka1 aj jaj ho tam kupuje, je výborny🙂 pred tým predávali v Lidli trojkorpus, za 48 korún, pôsobila lepšie, teraz jeden dávam na spodok a druhý na vrch

julinka2787
31. aug 2010

baby chcem sa spýtať... chodili ste s bábikami plávať??? rozmýšľam nad tým. ak hej, ako to bolo???poradíte? 😅

stivinka1
31. aug 2010

@julinka2787 ja som nechodila, takze neporadim, ale mam kamosky, ktore chodili plavat a pochvalovali si to. vzdy sa najde nieco aj na kritiku, ale prevazne to boli pozitivne referencie 😉

julinka2787
31. aug 2010

@stivinka1 a nechceš chodiť niekedy v októbri, decembri?? alebo aj niekto, kto by sa pridal.

stivinka1
1. sep 2010

@julinka2787 ja uz mam nato dost velke babo, ono uz vacsie deti su hlavate a je s nimi tazka praca..ale vsak tam sa das dokopy s maminami. v tych skupinach ich nebolo az tak vela, myslim, ze tak max 5...

julinka2787
1. sep 2010

ale zase si viac tú vodičku a hranie vo vodičke viac vychutnajú tieto väčšie detičky.ak majú ovšem rady vodičku. no ve´d jasné, ja len tak trošku lanárim, či niekto... 😅 ale tak strašne sa na to teším, že by som šla aj hneď, ale musím čakať do 4mesiacov. ☹

cvikla969
1. sep 2010

musite cakat?ved mi sme nemali presne 4m.ked sme zacali...aj ked nejaky ten mesiac este pockat ozaj musis.zacali sme vlani v septembri a koncili v maji.nam osobne to dalo to ze mali nema problem pri kontakte s detmi,vodou,rezimom...napr.bazen na dvore,smykne sa a hned je pod vodou,vynori sa a pokracujeme v hrani.na porovnanie,vekovo rovnake diata jaci a s bazena nadobro odchadza,ale jasne ze kazde dieta ma inu povahu. musis si hlavne sama pre seba vytvorit filozofiu,co od toho cakas do coho pojdes a co uz je na teba moc a hlavne sa toho drzat hlava nehlava 😉

julinka2787
2. sep 2010

@cvikla969 no tak som našla infošku, že sa pláva s bábikami od 4tého mesiaca.to ste dosť dlho chodili. teraz sa robia vraj 4týždňové kurzy. ja presne to chcem, aby si ešte viac obľúbila vodu a aby nebol problém pri malých nehodách v lete pri vode.a hlavne žiadne traumy. vďaka za rady! čo bolo napríklad pre teba už moc??

lilly21
2. sep 2010

my sme boli s trojmesacnou v kupeloch na plavani (dakych 5 dni) a bolo super... a doteraz s nou chodievame pravidelne na skalku..aj vcera sme boli cely den v aquacity, ani odist nechcela
a fakt to pomaha - minule si dala sipku do richnavy - nozky jej ostali v bazeniku a hlavicka vo vode, neviem ci sekunda, dve, tri - ja som chytila totalnu paniku a ona vysmiata jak leco, ze este 😀
hlavne, ze sa deticky naucia, ze pod vodou nedycham - lebo inak maju tendenciu zacat plakat, kricat a hned vdychnu vodu
ale ja by som chcela chodit do ziaru - ak uz nie je velka

julinka2787
3. sep 2010

ja som to pozerala tu... : http://www.babylook.sk/?mnu=info&idm=3 . je tam až do troch rôčkov, takže by to malo byť aj pre lilku. presne tomu by som ju chcela naučiť aj ja, keďže doma nemáme vľkú vaňu, len jej vaničku a potom sprcháč, tak nemám kde dať ani základy... 🙄

cvikla969
4. sep 2010

no aj mi sme to mali po 4tzydnovych kurzoch}za ten jeden hu tolko nenaucis} len oni jeden na druhy nadvezuju,az kym uz dietatko neplava 🙂 stoji to 70e a to je dovod preco som sa rozhodla nepokracovat,ale aj pre to lebo mali potapaniu vzodoroval a ja som toho nazoru ze ked som si ho uz tak tazko donosila a porodila tak ho nebudem nutit do niecoho co odmieta,nech su na to nazory a postupi akekolvek,no a to hranie vo vode mi uz dalej za to nestalo.ale celkovo nam to dalo vela.
na pokeci mam pod cvikla969 aj foto a video s plavania...

julinka2787
4. sep 2010

@cvikla969 ďakujem ti!pozriem si to.no to neviem koľko tých kurzov utiahnem finančne, keďže som na malú sama.ale tak budem sa snažiť... 😝

julinka2787
4. sep 2010

fotky sú krásne a k videám sa nedostanem ☹

lilly21
4. sep 2010

je to pravda, ze az tak vela sa nenaucila, ale mala 3 mesiace a potapala, tak som to brala ako uspech.. ale hlavne naucili nas, co s nou robit, lebo na skalku chodievame pravidelne... ale pod vodu ju uz sama nedavam, nedoporucovali to..
tak zisti juli, kedy zacinaju v ziari... maju nejake kategorie alebo su vsetci spolu?

julinka2787
5. sep 2010

myslím, že to kategorizujú podľa veku a pokroku v "plávaní". no budem zisťovať, ale až keď to bude pre nás aktuálne. čiže nejak pred jej štvrtým mesiacom. bóže ja sa na to tááák teším. 😅

cvikla969
10. sep 2010

videa som zverejnila.no ja som ho nikdy nenehavala nejak pridlho podvodou,bala som sa 🙂 a kategoriu su podla pokrokou v plavni,presne ako pises.cize sme boli ako 4mesacni v skupine s skoro rocnym.zo zaciatku nas bolo strasne vela a ku koncu len 4. dnes sme boli prvy raz po lete na plavarni.fuuuu.dalo mi to zabrat,bez ohradky a inych deti,navyse pochopil ze svet je aj inde ako v bazene a tak sme lietali krizom krazom,no lepsie ako vonku moknut 🙂

julinka2787
13. sep 2010

ďakujem, pozriem si. tak sa už teším na to "plávanie"!ale asik tam pôjdem s tatiankou pred kurzom, nech si zvykne na "veľkú" vodu, lebo bolo revu aj keď som ju u starkej kúpkala vo veľkej vani, bo sa mi nechcelo trepať tam aj vaničku.prvé dve kúpania sa trošku plašila, že kde to je.ale potom v pohodke. a chcem sa ešte spýtať. vôbec si neviem predstaviť ako ju budem v šatni obliekať a hlavne kde tam. nebol s tým problém??? lebo položiť ju len na tú lavičku sa mi zdá "trestuhodné", čo keď capne dolu?? 😲

cvikla969
13. sep 2010

🙂 na zem sa dava taka akoze zinenka v satni a v sprche je ohradka co je super.lebo bez toho to je dost makacka.no ked snou nahodou pojdes vzdy najprv do detskeho viukoveho az potom do toho mini lebo v nom je teplejsia a vela s nou vo vodicke pohybuj nech sa zahreje,na prvy krat tak maximalne 15min. no ja by som to s nou asi neriskovala,je malinka a nezahrejes ju tak lahko ked nemas ako ist do sauny,ale vsak ak sa tak tesis tak skus....

julinka2787
13. sep 2010

ahááá. a to tam tá "žinenka" je furt? som si to tam nikdy nevšimla. či to tam dávajú, len keď plávajú bábiky?no veď ja nechcem ísť hneď, počkám ešte zo mesiac minimálne a až potom.nejako pred tým kurzom.a vezmem jej županček a aj veľkú osušku a dám to nahriať na tie lavice vyhrievané.ona našťastie neznáša teplo, takže až taký problém hento nebude.teda dúfam. no veď sa uvidí...

cvikla969
14. sep 2010

😀 cela ja.aj ja ked sa na nieco tesim tak poriadne.....a ano dava to tam instruktorka

julinka2787
14. sep 2010

chi! no čo už. také sme my ženy! 😀 😀 😀

fatimuska
15. sep 2010

no s tým plávaním, zvažovali sme to, tak idem tlačiť na muža🙂

julinka2787
15. sep 2010

ok. ok. len riadne pritlač. budeme potom chodiť spolu. či??? 😝

fatimuska
21. sep 2010

kludne..ale neviem či dotlačííím

mhas
27. sep 2010

ahojte, žiarčanky! nepoznáte náhodou vešticu p. Vencelovú zo ZH? Máte niektorá skúsenosti?

fatimuska
27. sep 2010

@mhas a nebýva náhodou pri tržnici?ak áno, tak veľmi dobrá skúsenosť, viac v IP, ak je to ona

cvikla969
27. sep 2010

ak je to ta pri trznici,tak ja mam dost na prd skusenost spolu s dalsimi tromi,ale mozno bola s nas len prepracovana 😉

jojka7
6. okt 2010

@mhas ahoj ja mám tiež skúsenosť z 10 vecí sa trafila asi na dve a ona keď sa pýta vždy čaká na tvoju reakciu či sa chytíš ...no neviem ja som dosť nedôverčivá a sa mi to aj potvrdilo ...ale zas kamoške sa celkom trafila....alebo potom to už kamoška všetko podľa nej robila.... :( hm....ťažko povedať ale stojí to za to aspoň sa zasmeješ...

dadex
10. okt 2010

Ahojte ziarcanky. my sme uz styria a chlapi su v prevahe. o tyzden chystame oslavu druhych narodenin jojkovi. to ani nie je pravda, ze uz presli dva roky. ako sa mate?