Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@sungirl777 ahoj, ja mam, ale mne teda nevyhovoval. uz som ho odpratala do perinaca, pouzivala som ho na spanie a po par pouzitiach sa v strede, kde som ho mala medzi kolenami spravila mezdera a nepomohlo ani ziadne natriasanie, vzdy sa tam cez noc spravila diera. nakoniec som kupila taky dlhy s gulickami, ktory sa bude dat vyuzit aj na kojenie.
@cherrystone pozerala som dnes na neho a presne to som si myslela. Len som nechcela kupovat hned drahe lebo neviem ci mi to pomoze. dakujem za reakciu
@sungirl777 no ja som si presne myslela, ze fajn usetrim, a v tom case, ked som ho kupovala ma ani nenapadlo, ze je viac menej len na spanie, nie na kojenie, ani ze sa teda rozpadne v strede
@bobricek1979 ja som bola vcera na poradni, koncim 36tt a lekar sa ma pytal, ci som doteraz brala magnezko. Brala som ho iba kym som nezistila, ze som tehotna, takze nie. A povedal mi, ze ho nemam brat, ze teraz ak aj bude brusko tvrdnut, tak je to ziaduce, aby sa pripravila maternica na porod.
@cherrystone tak skusim niekde inde popozerat. Este ma byt v kauflande od pondelka, skusim pozriet tento aky bude.
@macareb jasné a ako sa má babetko aj ti ho vážil?
@sungirl777
Ja nám vankúš z lidla, je tam menej výplne, tak som si na jednej strane spravila uzol, aby bol hustejši...Takto mi to uplne stačí. Skús pozrieť aj v tom kauflande.
Baby a môžem tu s vami zostať, keď viem, že budem februárová? 😄Už sa mi nechce prejsť 🙂inak ešte normálne fungujete? Ja po tom mesiaci v nemocke musím po upratať pomaličky, lebo to tu je katastrofa. Inak včera sa mi narodila krstná dcérka 4300g a prirodzene 😳Ja som dnes začala 39.tyzden.Moje ma okolo 3100g.Schudla som 2 kila,tak mam za celé tehu na sebe 2 kila. Nechápem toto 😄
Tak my dnes presne 36+0tt a v nemocnici ma už chceli nechať. Od 16tt beriem magnezko. Sekcia plánovaná po 38tt,ale už 2 x som mala také kontrakcie.. Prvý krát hodinu a pol.. Každych 8 min.. 6min..az ma minúte.. Ale nešli sme.. Dali 3 magnezka a rozdychala to bolo 33 tt teraz 35 som mala 50 min ale také ze už kríze boleli, ako na menzes a na konečník také tlaky, že som myslela, že umrem, ale zase 3 magnezka a rozdychala som... Ale dnes na pasoch 19 min a hneď ma odopli že za Dr... Som po dvoch sekciách tak z 8mm jazva 4 mm.. A bolesti jazvy a kontrakcie. Keby sme dali ešte týždeň 🙏🙏budúci piatok by bol 37tt 22.2.2019..ale ze ak to príde skôr nemusím sa báť, no ak prídu bolesti okamžite malý von mohla by sa jazva oslabiť a praskne
@bobricek1979 ďakujem 😘. Veď práve to, že viem do čoho idem 🤭😄. Ale nie, neboj, zvládneme to všetky, onedlho máme drobčekov doma. Ja veľmi pekne spomínam na to obdobie, ked sa mi narodil Kubko ako prvé dieťatko. Všetko sa točilo okolo toho a veľmi som si to užívala. Teraz sa už bojím ako to budem s tromi zvládať. Už teraz ma dosť vyčerpávajú, aj keď sú vlastne celkom zlatí...ale to ranné vstávanie a chystanie do školy, popoludní úlohy, našťastie krúžky majú v rámci školy/škôlky. Do toho stavba domu a celkovo nový život, keďže sme sa sťahovali. Chýbajú mi tu moje kamošky.
Datle skúsim zaradiť. Mám nachystané ľanové semienka, alchemylku a malinnik. V sufliku olej na masáž hrádze a aniball, ale zatiaľ som sa toho ani nedotkla. V nedeľu ešte ideme do Tatier, nechcem to zatiaľ veľmi dráždiť, nech tam niekde neporodím 🤭.
@silvia610 bude to krásne prekvapenie takto po pôrode.
@anitu no môže to byt u teba každú chvíľu, alebo aj nie, keďže si tak dlho otvorená a nepostupuje to. Som zvedavá. Dobre ale, že si uz doma, mesiac v nemocke musel byt náročný. Tlaky tam dole cítim aj ja keď som dlhšie na nohách. Už majú svoju váhu drobci, hlavičky už majú tiež fixnuté s ty ešte keď máš úplne skrátený krčok a otváraš sa, to musíš cítiť ešte výraznejšie.
@zuba1987 ja som bola 36+0 na poslednej poradni u svojej gyndosky, deň predtým som bola v nemocke. Myslím ale, že je úplne v pohode stačí nemocnica o týždeň, veď vyšetrená si na poradni bola. Ja mám pocit, že som sa zbytočne dva dni po sebe preháňala.
@dadikvk1 ja zatiaľ na brušku strie nemám, snáď sa už ani neurobia. V prvom tehu sa mi dosť urobili na prsiach. Ako sa tie moje male citróniky naliali, tak to pokožka nezvládla. Našťastie ale celkom pekne vybledli.
@bobricek1979 ja ho mám ešte týždeň brať, potom ho už vysadíme (v 37+0).
@anitu blahoželám ku krsniatku 🤗. A nefungujem už normálne, stále len polihavam...max vybehnem po deti do školy, na menší nákup, na obed a na dom pozrieť ako pokrocili, ale už len funím a tvrdne mi brucho, dole ma pichá, tak sa to snažím obmedzovať na minimum. Naši mi tiež dosť pomáhajú. V nedeľu ideme na 4 dni do Tatier, tak to vidím tak, že väčšinu času preležím na izbe, ale tak aspoň že starí rodičia polyzuju s detmi. Tak ty veru nebudeš mať problém s popôrodným zhadzovaním. Ja som nabrala už 13kg, ale našťastie som pred otehotnením schudla takmer 10kg, tak štartovacia váha nebola až taká tragická 😄🤭.
@teja26 držím pršteky aby si ešte chvíľu vydržala, a ak nie, tak nech všetko prebehne bez komplikácií😉
Aké máte vybrané mená pre detičky? My stále nie sme rozhodnutí.
@tinka1003 taak to si dobre natom ked si sa tomu vyhla.. ja dufam ze to teda vybledne aj u mna a nebude to az take strasne 🙂 aa unava to je svinstvo ja som tiez v 36tt ale zatial fungujem asi normalne doktor mi naordinoval denne 5km chodze no nemam to poriadne kde vychodit tak vzdy poobede dam dake 3km okolo dediny a plus ak ideme este s manzelom alebo to co doma pochodim.upratovanie zvladam v poho aj pecenie ci varenie krize obcas pobolievaju ale darmo niesom sama sme dvaja :D
Tak dneska som bola na poradňi a bolo to dosť bolestivé 😆 aj vám tam vopchala skoro celu ruku? Nemôže sa stať že sa s toho otvorím?
Baby ak vam tak opuchaju clenky mne dnes hej
@bobricek1979 Mne nie členky, ale prsty na rukách, a dokonca, ma bolia ruky od lakťov dole - úplnou bolesťou, že neviem, ako si ich mám ani položiť. Obrúčku som už musela nadobro asi až do pôrodu odložiť :/
@bobricek1979 Skús si vyložiť nohy do vodorovnej polohy, vraj by to malo pomôcť, je to spôsobené zvýšeným prietokom krvi, a je to normálne vraj 🙂
@ivka2112 jasné ďakujem už mám
@ivka2112 taky tak a nohy dnes preto že dlho som včera a dnes na nich stála ale mám aj krcovu žilu tak hádam bude v kľude
@lillien123 ja som bola včera meral mi akurát bábo a prietoky povedal keď videl ctg že to potrvá kým porodím tak som si dnes makla
@bobricek1979 no lebo mňa pozerala aj z dola a to bolo dosť bolestivé a aj mi povedala ze môžem začať krvácať ale zatiaľ nič tak neviem
@lillien123 neboj bude to oki ja sim sa svojho dr spýtala na krcok a on ze nás uz krcok teraz hezaujima keďže mozem uz rodit tak som zvedavá
@sungirl777 ja som nakoniec kupila vankus relax od babymatex, lebo mne nevadi to sustanie guliciek vnutri. a kedze som dnes porodila, tak odskusam na nom aj kojenie 😀
@cherrystone wau no prvá vitaj tak rýchlo chvál sa gratulujem srdečne veľa zdravíčka
💕💕💕
@bobricek1979 hlavne aby nám to všetkým dobre dopadlo a aby sme mali zdravé babetka
@cherrystone gratulujem a prajem obom vela zdravička aby ste boli rýchlo doma 😉
@lillien123 presne tak ako vravíš
@cherrystone jeeej gratulujem. Prajem vela zdravicka tebe aj drobcovi. Tak už to mas za sebou. Trocha aj zavidim. Uzivajte a oddychuj kym mozes
Ahojte maminky, tiez cakame prirastok v marci, termin 28.03. 19

Dievčatá beriete ešte po 37tt magnezko?