Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@zuzulik8883 ja som mala tiez pred 2 dnami take zvlastne pocity... Nie az tak, ako Ty, ale maly cely den vystrajal a vkuse mi tvrdlo brucho. Raz bolesti v krizoch, potom v podbrusku. Bolesti zospodu. Este aj v noci som sa zobudila na to, ze ma bolia krize. Tiez som rozmyslala, ci uz ideme, ci co. Po pol hodine sa to upokojilo a od vtedy zas fungujeme klasika....
O toto ja mávam už 5 tt takto.. Ze mam pocit ze rodím.A dnes som spala od 22 do pol 8 rána neviem o svete... Zajtra presne 38tt🙏🙏🙏
No mne dnes dievčence cakatelky beží prvý termín a zatiaľ nič
Dievcata, som 35+4 a mala som poradnu. Porodnik robil merania a povedal mi, ze nas drobec je mensi o dva tyzdne. Mam sa podla vas trapit? Mala to tak tiez niektora z vas? Doteraz bol vzdy “tabulkovy”, tak povedal, ze to budeme sledovat... ale pozitivne je, ze sa nam z priecnej polohy otocil hlavickou dole 🙂
@bobricek1979 Nevadi, si prvorodicka? Vraj prvorodick malokedy porodia vcas, skor prenasaju🙂 prajem vela trpezlivosti pri cakani🙂🙂🙂
@ivka2112 ďakujem krásne ano som prvorodicka
@ivka2112 ja som čítala v nejalom fóre staršom jedna tehulka obdobne tiež mala o dva tt menšie a pohoda 2tyzdne viac alebo menej je úplne normálne
@ivka2112
Ahoj, ja mám malú 2 týždne menšiu. Ono, to by nemalo vadiť, niektoré deti sú zase vačšie.
Mne to doktor ukazoval na grafe- je to odchylka od ideálu, tak ako v škole ste neboli všetci rovnako veľký, tak to je v podstate to isté. Doležité je to, aby sa to neprehlbovalo a aby bábo priberalo....U nás zohráva rolu genetika- my s manželom sme menši a ani sme sa nenarodili nejako extra veľký a ťažký, takže nemá byť pokom...
Ja zatial nic ziadne bolesti nic..Som 38 tt
Ani nvm co mam cakat..akurad tak zacinam byt chora co som cele tehotenstvo bola medzi chorymi a priatel bol chory spala vedla neho a nic..a teraz mam asi priedusky chytene🤔😐😟
Takže aj ja som dnes po poradni a doktor mi oznamil ze som mala pozitivne vysledky na streptokoka a predpisal mi nejaky krem :/ inac vsetko fajn az na tlak ktory som mala 134/90 s tym ze som vyslapala do ordinacie dve poschodia sadla si a o par minut mi sestricka robila poradnu tak som mala vyssi tlak ked som odchadzala merala mi ho opat a uz bol v poriadku ale doktor mi aj tak nakazal viac pohybu uz pred tym mi kazal chodit denne rychlou chodzou 5km tak neviem ci mam v 38tt behat maraton :D inac nohy mi nepuchnu, krize ma nebolia jedine mi tvrdne vrchná cast bruska inac som podla mna fit ale tak podla neho a zrejme tabuliek to tak nieje
@zuzulik8883 kedy máš termín?
@silvia610 gratulujeme je krásny, veľa zdravíčka prejeme..
@silvia610 jéj gratulujem a krásny dátum, ako to prebiehalo vyvolávali ti ho? Inak krasnucke bábenko 💕😍👏👍😘tak nech ste čím skôr v poriadku a idete domov
@bobricek1979 ďakujeme.. ani nie že vyvolavali skor urychlili lebo ked ma včera príjmali tak som bola už na 3 cm otvorená a dnes po vizite ma posielali už na porodnicu tam mi dali tabletku cca o 10 no a maly sa o 12:15 narodil doktorka nestihala brat nastroje 😁
Ahojte dievčatá, ja mám termín 20.3. Je tu niektorá z vás kto plánuje rodiť v Břeclavy? 😊
@chovanova43 až 28.3. máme termín... včera večer sa zas opakovala situácia a myslela som, že mi bruško vypadne.... dnes ráno som vstala a je mi lepšie, ale kto vie čo bude do večera, zároveň mám pocit, že mi po troške odchádza hlienová zátka...
@silvia610 jéj tak to je super a nolelo veľmi to bol koľký pôrod? Mala si aj kontrakcie?
@bobricek1979 boliet bolelo ale zvládla som to bez epiduralky..druhý a kontrakcie pravidelné až po tabletke čo mi dali
@silvia610 no základ že to už máš za sebou teším sa tak už len si odychujte a tešte sa jeden z druhého.
@blbovina ja mam termin 13.3, ale tipujem to na toho 10-teho 🙂. Aj ked akurat vcera som dostala do ruky papier z tanecnej, ze by mala mat dcerka vystupenie v sutazi folklornych suborov a ja tam tak velmi chcem ist. Bude to jej prve v ramci tejto tanecnej.
@zuzulik8883 @maruska.s ja som mala vcera po prvykrat pocit, ze by sa mi mohol zacinat porod...bolesti v podbrusku, krizoch, tlaky, pravidelne tvrdnutie bruska...uz som muzovi vravela, ze nechcem strasit, ale ze je mozne, ze pojdeme. Dala som si ale teplu sprchu a bolesti ustupili. Aspon ma to nastartovalo a konecne som si dobalila tasku do porodnice a prichystala veci pre babatko. Potom sa mi to zacalo zas v noci, ale akosi to do rana ustupilo. Dnes mi tvrdne brusko, ale podstatne menej. Som velmi zvedava kedy to uz bude real a nie len poslickovia.
@ivka2112 ja si myslim, ze dva tyzdne su ok, nie kazde dieta sa rodi s priemernou porodnou vahou. Navyse vraj merania v tomto neskorsom stadiu tehu nie su az take presne ako napr. v 20tt. Moze tam byt odchylka az 300g. Podstatne je aby male priberalo, tak neboj 😉.
@dadikvk1 lekar srandista...ze 5km rychlou chodzou, rovno by som odpadla. Teraz som rada, ze zvladnem ist po deti do skoly, skolky, pripadne nejaky rychly nakup a som KO.
@tinka1003 ja sa akoze snazim hybat chodim vzdy po obede nejake 3km zase nie ze sprint ale idem dam to za cca pol hodinku a doma sto krat po schodoch hore dole takze myslim ze pohyb mam ale niesom asi "tabulkova" :D ,...aa tak ty to mas tiez dobre rozplanovane ked ma dcerka to vystupenie snad ho este stihnes dva v jednom :P
@zuzulik8883 ja mam 18.3. Termin a doktor mi včera povedal ze už môžem ísť rodiť
Dievčence cakatelky ako sa cítite ako ste na tom? Ja už zahtra nwmicnica, ak dnesneporodim ale teda vôbec žiadne príznaky nemám takže asi budem musieť ísť ležať

Čaute žienky, ja som mala včera rušný deň a potom katastrofálne bolesti na večer, celý deň som bola na nohách a malý sa mi zosunul úplne do panvy... večera ma to všetko začalo bodať a tlačiť dole a malý kopal ako šiaalený, už som myslela, že rodím... ľahla som si na chrbát s panvou hore a nemohla som ani nohy spojiť čo ma tak všetko bodalo a cítila som tam hlavu malého doslova... takže ako žaba rozštiknutá hodinu som ležala zaadkom hore aby sa trošíčku zošmykol nižšie... potom to trošku ustúpilo a konečne som mohla ľahnúť na bok a spojiť nohy dohromady... a pootom hlboká kóma tma... zaspala som ako už dávno nie. No fakt som sa zľakla, že už rodím, ešte by bolo skoro :/