icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
chovanova43
11. apr 2019

@viktoria86 ok ďakujem

mamky2277
11. apr 2019

@12jarka13 a brusko vas neboli? ja viem ze moj ked sa velmi sudri tk uz nas boli brusko a potom kaka....

mamky2277
11. apr 2019

@kathhii pekne papate moj tolko neda :(

zuzulik8883
11. apr 2019

Ahojte mamky, ani neviem, či som sem už písala, strašný frmol mám teraz doma :D drobček Jakubko sa nám narodil na šialený prvý apríl večer s mierami 3720g a 51 cm... Po dvoch týždňoch trápenia a pokusov o vyvolanie pôrodu, som v pondelok ráno začala luxovať izbu, ale až tak, že sa nábytok odťahoval :D okolo šiestej večer som ešte zmývala dlážku v kuchyni, keď mi začali prvé kontrakcie... asi hodinu som váhala, či je to už ozaj to pravé a potom o siedmej som si už bola istá, tak som rýchlo okúpala deťúrence, dala im večeru a uložila ich spinkať :D hodila som do vane aj seba a keďže to neprechádzalo, naopak zhruba každé dve minúty kontrakcie ... tak som si dobalila drobnosti do tašky a hodila ju do auta :D o pol deviatej večer na dvore som rozdýchala kontrakciu a šup ho za volant smer nemocnica... ešte jedna kontrakcia na križovatke a ďalšia až na parkovisku pri nemocnici :D vyviezla som sa výťahom a sestrička už aj otvárala dvere na sál, akoby ma čakala :D zízala ako teľa, že som sama došla :D nevadí... tak sme boli hneď na tri prsty, po klystíre na 5, potom po pustení vody hneď 7... presunuli sme sa na sál, kde som ešte rýchlo pred desiatou zavolala polovičke, že už idem rodiť :D len tie kontrakcie stále neboli tie originál boľavé na tlačenie... tak pri 8 prstoch mi pichli oxitocín a okamžite som zacítila potrebu tlačiť... na prvú kontrakciu hlavička a na druhú aj zbytok bol von ... 22:14 hod bol náš malý zázrak konečne na svete 🙂 je to nádherné bábo s očami ocka a mamkinou pusou 🙂 len je to jedáčisko a večne by bol na cicke tak nebolo času napísať 🙂 dnes máme už o chvíľu 11 dní a atakujeme 4 kilogrami 🙂

zuzulik8883
11. apr 2019

všetkým maminkám, ktoré to so mnou tak dlho ťahali rovnako gratulujem k malým anjelikom 🙂

silvia610
11. apr 2019

@zuzulik8883 gratulujem je krásny

maruska.s
11. apr 2019

@zuzulik8883 super, malinky je krasny, moc gratulujem a tesim sa s Tebou 😉

ivka2112
12. apr 2019

Ahojte dievcata, chcem sa vas opytat, ci davate vasim drobcom cumlik? Pretoze nas sa nim vzdy velmi upokoji, ked citala som take kadejake veci O cumloch, ze som z toho taka nejaka ...

bobricek1979
12. apr 2019

@ivka2112 dávam a nič nečítam a my sme, ako fungovali?

bobricek1979
12. apr 2019

Dievčence ktorá ešte neporodila? Boli by ste za stretko po roku napríklad?

maruska.s
12. apr 2019

@ivka2112 aj ja davam, aj ked nie vzdy ho chce. Ked ho vypluje, necham tak.

12jarka13
12. apr 2019

@zuzulik8883 je nadherny😍riadny fesak😍akurad tak pre nasu Miušku😍

12jarka13
12. apr 2019

@ivka2112 ja som bola presne tak isto..bala som sa nasej dat cumlik lebo som sa nacitala toho az az..a v nemocnici tiez nechceli aby som jej dala..
Ale doma som jej uz dala.lebo sa nim tiez ukludnuje..a ked ho nechce a zaspinka tak ho vypluje😆a aj dr. Som sa pytala a povedala ze celkom kludne.

12jarka13
12. apr 2019

@mamky2277 neviem moze byt ze aj brusko ..ale kakat kaka pekne aj cika..aj prdka pekne😍niekedy sa musim tolko smiat na nej prdka ako niealy chlap este aj v obchode😂

silvia610
12. apr 2019

@ivka2112 ja som skúšala asi 3 druhy a nechcel ani jeden tak som to vzdala a nedávam mu.. je ale pravda že ho ani nepotrebuje musim si zaklopat je to kludné bábo 🥰

ivka2112
13. apr 2019

Zienky, prosim vas, kolko vasi trojtyzdnovy drobci vypiju/vypili mlieka na jedno krmenie? Ja odsavam a nas filipko vypije 90-100ml na jedno krmenie. Nezda sa vam to vela? Dakujem😊 a vsetkym pekny den!

teja26
13. apr 2019

@ivka2112 ja kojm, tak neviem ale ak negrcka necj len pije. My sme za 4 dni nabrali 400 na vahe a za 3tt 1100🤭, ale ze ked je kojeny, tak to nevadi

bobricek1979
13. apr 2019

Naša má mesiac vypije 120a negrcka a to ju tiež dokrmujem a odsavam

silvia610
13. apr 2019

@ivka2112 keďže kojim netuším kolko popapa ale ked sme boli na poradni v 3 týždňoch tak pribral 800g a narástol o 6 cm

kathhii
13. apr 2019

My máme dnes 4 týždne- Malá vypije cca 100ml. Tento týždeň mi už začala grckať, je z veľkou chuťou a potom sa jej to už nevojde do žalúdka...:D Kojíme. Ja si malú pred kojením a po kojení vážim, tak zhruba viem , koľko mi zje... Teraz mi pribrala 1 kg po tých 4 týždnoch, ale ona bola taká drobnejšia, tak to doháňa.

chovanova43
13. apr 2019

@silvia610 a aky to ma postup? Ja si to už presne nepamätám? Viem ze ku detskému potom ku gynekológovi a potom už len úrad práce?

tinka1003
13. apr 2019

Ahojte, ako sa mate? Ako sa maju nase marcove babatka 👶? Aj vam tak rastu pred ocami? Moja uz mala mesiac, od prepustenia z nemocnice pribrala 1,5 kg a to je iba dojcena. Celkom fajn spinka, v noci sa len 1-2x budi. Bolo uz sice aj par horsich noci, ale tak to je tak ked nezodpovedna mama poje hrstkovu polievku 🙄.
@ivka2112 ja cumlik davam, prve dva tyzdne som ho sice pre istotu nepouzivala, bala som sa, aby som nepokafrala kojenie, ale teraz je moj velky pomocnik. Ked sme von, alebo aj doma ked je nekludna, tak velmi pomaha. Aj ked spinka a zacne sa budit, tak jej ho strcim do pusy a ovela dlhsie potiahne. A dalsia vyhoda je, ze si uz mozem aj na chvilku odskocit a napriklad manzel, alebo mamka ju cumlikom na chvilku ukludnia. Snad to potom bude ako u mojich dvoch starsich, ze do roka sa od cumla oducia.
@zuzulik8883 krasny je, blahozelam velmi 🙂🍀. Inac, ja som tiez prvoaprilova 😝 A teda frajerka si, ze si sa stihla s rozbehnutym porodom este postarat o deti a odviezt do nemocnice.👍

tinka1003
13. apr 2019

@sungirl777 @maruska.s blahozelam k chalanom, vela zdravicka hlavne

chovanova43
14. apr 2019

Ahojte mi budeme mat v utorok 6t ako to letí, môj je kľudne bábätko sem tam za mrnci, boli aj uplakane chvíle ale to krátko trvalo to keď sa mu nedá odrgrcnut, je plne kojeny a cumlík sem tam potiahne na ukladnenie dobrá vec, tak držte sa s vašimi drobca i, nech ste zdravý

silvia610
14. apr 2019

@chovanova43 áno keď máte potvrdené od gynekológa a od detského lekára tak potom papiere treba odniesť na úrad a budete potrebovať aj rodný list

mamky2277
14. apr 2019

@bobricek1979 a kolko krat na den papate ?

bobricek1979
14. apr 2019

@mamky2277 každé trihodky cez denak teda nakocikujem, alebo sa jej dobre spi no nie vždy je to 120tka

sungirl777
16. apr 2019

Ahojte dievcata nepouzivate niektora plienky pampers premium care 2? Nasmu malemu nerobia dobre a mame velke zasoby.

bobricek1979
16. apr 2019

Dievčence co na upchaty nostek?

mamky2277
16. apr 2019

@bobricek1979 no ja odsavam hlieny z nosteka ale tiez by som chcela vediet ze co mozem malemu dat... zajtra ideme na poradnu tak som zvedava co povie lekarka ... moj drobec ma aj vela vetrov ....