icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
kathhii
18. jún 2019

@sungirl777
Moja dosť často...Začalo to ked mala mesiac, teraz sa to zlepśuje.Niekdy mi za celý deň skoro nič a niekedy je to viackrát za deň.
Pokiaľ vygrckáva po krmení a neplače ti potom alebo neznervoznie a priberá tak by to nemalo vadiť...
Mne sem tam vygrcne aj natrávené po 3 hodinách ale zvyčajne je to pri prebaľovaní, keď ju otáčam...

maruska.s
18. jún 2019

@bobricek1979 tiez ho mam take a zda sa mi, akoby som mala na bruchu stale velmi suchu pokozku, neviem, cim to je

bobricek1979
18. jún 2019

@maruska.s presne

maruska.s
19. jún 2019

@bobricek1979 tesi ma, ze nie som sama 😉

bobricek1979
19. jún 2019

@maruska.s no hádam sa už nejako rizhybem začala som behať ken keby času bolo viac

maruska.s
19. jún 2019

@bobricek1979 ja som zacala pred tehotenstvom, no potom som samozrejme aj skoncila. A teraz si zatial neviem predstavit, ze by som mala na to cas... Ale aspon sa snazim vela prechadzat s kocikom. Mam este dvoch chlapcov, takze o pohyb nie je nudza... Fotbal, bicykel... Tiez zahrada, ale beh je zas iny pohyb... Mozno sa casom zas k nemu vratim...

bobricek1979
19. jún 2019

@maruska.s ono to netreba prahanat jasné že najprv je rodina a aj bruško zmizne

leelu
21. jún 2019

Nechavate spat dieta v noci na brusku?? Ja nikdy ....
Moja dnesna infarktova prihoda.
Maly sa budi v noci 1x na papanie, potichu sa mrvi, nikdy neplaci, ja sa budim na to mrvenie. To iste rano. Uz sa vie pretocit hez problemov, ale naspat uz nie. Dnes v noci (uz sa to 1x stalo, ked bol velmi unaveny) nejako zabudol vstat na papanie a ja som sa nahodou prebudila okolo piatej, ze je svetlo. Kuk do postielky a maly nabrusku, tvar v matraci, ruky pozdlzne dole popri tele .... sa mi az nohy podlomili .... som ho rychlo obratila, on sa ponatahoval a usmev ala dobre rano. Este teraz mam slabe kolena. Fakt neviem, ci tak spal alebo sa rano otocil, drzal hlavku a ked uz proste nevladal, tak polozil .... ale uplne nehlucne?????
Neviem, co s tym .. to ho asi budem v noci á hodinu kontrolovat alebo co.

ivka2112
21. jún 2019

Dievcata, nosi niekto z vasich drobcov helmicku?🙄

leelu
21. jún 2019

@ivka2112 my sme boli akurat vcera na antropometrii na kontrole po mesiaci, zatial povedali, ze bez helmicky, uvidime za dalsi mesiac. Nam pomohla Vojtovka, zacal sa viac hybat a deformita hlavicky sa prestala prehlbovat.

bobricek1979
21. jún 2019

@leelu a prečo sa to deje tá deformácia hlavičky?

bobricek1979
21. jún 2019

@leelu tp faktt? Nestras

bobricek1979
21. jún 2019

@leelu ale ze ju nedal na bok tu hlavku a nemáš spací vak?

ivka2112
21. jún 2019

@leelu my ideme na kontrolu tiez o mesiac. Nezhorsuje sa to, ale ani nezlepsuje. Toez chodime k fyzioterap., ale nejak to nevidno mam pocit... spm nestastna z tej helmy.

ivka2112
21. jún 2019

@leelu u nas ak sa do mesiaca nezlepsi, tak helmicka.

leelu
21. jún 2019

@bobricek1979 u nas to bolo jednak myomom v dutine maternice, ktora utlacala hlavicku do strany, potom polohovanim na pravom boku aj pred a hlavne po operacii a ja som ocividne pokracovala v tom jednostrannom polohovani dlhsie, ako bolo vhodne (cize trochu aj moja chyba) a maly ma spomalenu vertikalizaciu, cize neskor zacal otacat a hybat hlavickou, takze tlakom a gravitaciou sa mu ta hlavka zdeformovala

leelu
21. jún 2019

@bobricek1979
V spacom vaku ho nemam uz druhy tyzden, ako je tak teplo, len ho prikryjem lahkou deckou, byval dost spoteny.
Ja tiez nechapem, ako mohol takto lezat 😳 hlavne on dycha len jednou nosovou dierkou, tak o to viac nanho davam pozor, ked je na bruchu, kedze sa nevie prevratit spat na chrbatik

leelu
21. jún 2019

@ivka2112 je super, ze sa to nezhorsuje. Cim viac sa hybe, tym viac sa rozklada ten tlak na hlavinku a kazda hlavicka rastie prirodzene gulato a este predsa mate mesiac. A ak by ju aj bolo treba, jedine, co vidim ako nevyhodu, je leto a teplo, inak vysledky su s tou helmickou uplne paradne. Mojej kolegyne z prace znama ma dievcatko, co ju nosila niekolko mesiacov a krasne sa jej vytvarovala hlavicka

bobricek1979
21. jún 2019

@leelu aha jasné no to bude dobré hlavne že už sa to dáva dokopy aj moja mala na jednej strane preluacene lebo som ju tiež blbá dávala na jednu stranu no teraz už sa to znornalizovalo

bobricek1979
21. jún 2019

@leelu jaj a ppreco dýcha len na jednu dierku? No ešte chvíľka a uz sa nude pretacat ja nam tajy tenujy soaci vak a nic len plienku má v nej ale davam kebo si dueta ešte neregukuje teplotu a fzrt je taká studená

leelu
21. jún 2019

@bobricek1979 okrem viditelneho razstepu pery vpravo nemal spravne vyvinuty ani pravy nostek, takze operovali jedno aj druhe, pericku ma krasnu, to je paradne vyhojene a funkcne, ale ten nostek vnutri sa mu zbortil a nosive kridelko sa mu zvnutra dotyka nosovej prepazky a takmer uplne tu nosovu dierku uzatvara .. podla vsetkeho ked podrastie, budu to musiet este raz operovat.
Aj ten moj vak je tenucky, ale u nas bolo uz tak teplo, ze aj v nom mal zatylok uplne spoteny a teda zatial klimu na temperovanie nechcem pustat, moc ju nemam rada, radsej mu nechavam bodycko s dlhym rukavom a od pasa dole taku hrubsiu plienocku

bobricek1979
21. jún 2019

@leelu áno si spomínam a ako to všetko zvládol och je to bojovníček ten tvoj malinký super všetko to bude už oki. Našu tiež čaká operácia resp. keď sa to neupravi sa jej zrastki trošku dole na pipinke pysky tak uvidíme či bude treva rezať. A môžem sa opýtať prečo ten razstep to ste vedeli?

leelu
22. jún 2019

@bobricek1979 preco veru nevieme, ale zistili sme to v 28.tyzdni, boli sme aj u dr. Grochala v Martine, ktory nam to potvrdil

bobricek1979
22. jún 2019

@leelu už bude len dobre

leelu
22. jún 2019

@bobricek1979 😘❤ dakujem, tak nejak sa to vsetko postupne upravuje, krok za krokom a mam z toho ohromnu radost ☺️

bobricek1979
22. jún 2019

@leelu verím ti je to úžasné, že sa to zlepšuje teším sa

♥️♥️♥️
@leelu

leelu
23. jún 2019

@bobricek1979 tie synechie hodnotil pediater ci to videl aj detsky gynekolog?

bobricek1979
23. jún 2019

@leelu co to je synechie?

leelu
23. jún 2019

@bobricek1979 prepac, jasne, to su tie zrastiky

bobricek1979
23. jún 2019

@leelu aha len pediater, prečo ja sa tomu nerozumiem veď prečo by aj, máš s tým skúsenosť? Kázala mi to roztahovat ale ze to je minimalna sanca