Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@maruska.s no vsak to je super ja by som si tak prišla nech mi už konečne povie mama
@bobricek1979 ja sa ta nijako nechcem dotknut a vopred sa ti ospravedlnujem, ak sa tak stane 🙏 ale ak napises takyto dlhy prispevok a nedas tam prakticky ziadne ciarky, tak sa to fakt strasne zle cita a lustim, kde zacina a konci vetne spojenie
@bobricek1979 aj to pride 😉 nas sice povie mama, ale nemyslim, ze je to nejak cielene... Iba ked je fakt zle, tak skrikne mama 😁
@leelu v pohode moja chyba rýchlo som písala, už neskoro. Takže moja už chodí od 9mm v podstate už lieta. Zvláda aj kopčeky čiže ťažšie terény dokonca samozrejme s pomocou aj po schodoch strašne rada chodí. Paradoxne začala skoro chodiť no až teraz, keď napr. spadne sama vstane vždy predtým bola opatrná a pri liezla k niečomu o čo sa mohla oprieť a vstať. Vie mávať a hovorí pritom papá, vie ukázať aká veľká vyrastie aj povie, že ták. Akože taká veľká. Tiež vie napodobniť psíka mačičku koníka indiana. Povie mama tata, ale nie cielene. Tata skôr keďže často odchádza prichádza a teda vždy s ňou rozprávam kde je a, že prišiel. Keď ju volám príde aj do náručia aj pomojkam a dá pusu aj pošle pusu. Vie ukázať kde mám ja ona pupok uško očko atď. Tancuje točí sa. Keď si niečo vypítam tak mi to dá na chvíľu napr. Cumeľ, alebo keď jej povie nech si ho vyberie z pusy tak ho vyberie. Z gauča sa vie spustiť ale ešte sa nejako nechytá na to, že by vyliezla. Veľmi rýchlo prišla na to že otvorí bránu z dvora a zdrhá. A tak dúfam už je to zrozumiteľne a ospravedlňujem sa.
@leelu ešte aj ten mobil mi tam zadáva, ako chce🙊🙉🙈
Krasa, ake su tie deticky sikovne. A stale ma fascinuje, ako same prichadzaju na mnozstvo veci, ako sa snazia opakovat.
A uplne najviac zo vsetkeho obdivujem tie pohybove vzorce. Proste kazde dieta ich ma zakodovane a v istom okamihu sa postavi a vykroci. Uzasne 🙂
@bobricek1979 naozaj dufam, ze som sa ta nedotkla .. nie som ziadny grammar nazi, ale som dieta dvoch ucitelov na zakladnej skole, z toho jeden ucil slovencinu 🤦♀️ to necha na cloveku stopy 🤷♀️🙂 a ja by som tiez mohla pouzivat diakritiku ...
Maly teda uz tyzden chodi a ide mu to skvele, ci po rovnom, ci po trave alebo nerovnostiach (ved bodaj by nie, ked mal taku dlhu pripravnu fazu - od dakych 8.mesiacov stal pri nabytku), proste dlho trvalo, kym na tu chodzu dozrel. Urobi tap-tap-tapusky, indiana, aky je velky, pusu ale zatial posielat nechce. Na gauc vyliezt a z gauca zliezt nema ziadny problem, schody hore a dole zvlada tiez. Co nie je prikute v akomkolvek sufliku, momentalne meni posobisko. Ukaze na sebe a aj na druhych ocko, usko, nostek, pusinku, kde ma ruky a nohy. Vela citame, tak pozna aj kadejake cudotvorne slova, ako tapir ci petrolejova lampa 😂😂😂😂😂😂 ale lyzicku zatial pouzit nevie, zato si priklada prazdny poharik k puse akoze "pije vodicku". Ukaze zubky a poda mi kefku, ked rano a vecer umyvame zubky.
Ako ste na tom s nocnikom?? Davate niektora??
Maly si realne sadol az okolo 10.mesiaca, tak som toto zatial neriesila.
@leelu ja tiež ešte nie ale chystám sa v lete riešiť nočník
@leelu a čo čítavate vie konkrétne vraviet slová? A od kedy lóží po gauči? Moju to zatiaľ vôbec neláka
@bobricek1979 no na gauc vedel vyliezt ako rocny, ale zliezt az asi o mesiac neskor. Slova nie, to nehovori, jedine cele slovo, co pouzije aj vyznamovo spravne, je mama.
Ale pouziva prve hlasky slov - BA je podla vyznamu babka/balon/balkon/bager/bac/.
No mame kvantum knih, asi najviac ficia rozne Minipedie od vyd. Svojtka, vela knih od Eleny Rabcanovej, potom mam viacero verzii malovaneho citania (to je momentalne topka) a teda mame mnozstvo starych knih, este kym my sme boli deti (klasiky ako Svrcek a mravce, myska Beluska, zatulane husa, vela knih od Podjavorinskej, prva knizka pre barborku a mnohe ine). Mne (a aj malemu) sa tie stare knihy hrozne lubia kvoli velmi realistickym ilustraciam, v mnohych dnesnych knihach su tie zvieratka nakreslene tak, ze neviem, ci je to prasa, ci krava, ci pes ci co 🤷♀️
@leelu super chválim perfekt
@leelu a to je trpezlivý keď mu vutas
@leelu čítaš.?
@bobricek1979 hlavne sa nim nechavam viest. Prirodzene skace zo stranky na stranku, podla toho, co ho zaujme. Ukazuje, aby som pomenovala, precitala a ked ho vyzvem ukazat, tak s tym nema problem. Niekedy ide od knihy ku knihe, inokedy nad jednou stravime aj 20min. Naucil sa uz listovat normalne stranky knihy (nie hrube detske stranky) jednu po druhej 👏 a aby som nezabudla 😁 jedna z top knih je od Kamily Magalovej Tajomstvo mojej kuchyne (2010 vydana, tie ostatne az tak nie), tu listuje niekolkokrat denne 😂 tak ona je pekna, sa mu asi paci 😎
ahojte, chcem sa opytat ci pre vase deti pouzivate uz nejaky opalovaci krem ....vsimla som si ze ten moj bobok uz ma opalene rucky a pritom ani po slnku nechodime ... ale ruky su stale von z kocika ....
Ahojte dievcata. Prosim vas viete mi napisat sumu kolko eur dostaneme za OCR pri minimalnych odvodoch?
Dievčence máte už zrastené fontaneli?
@bobricek1979 na poslednej poradni (15m) dr hovorila že áno
@silvia610 no u nás ešte nie
@bobricek1979 ani náš krpec ešte nemá. Zvýšila nám dávku Dčka a máme sa ukázať o tri mesiace. Poznám prípady, kedy dieťa išlo ako 3 ročne do škôlky s nezrastenou fontanelou.
Maly mal zrastenu, este nemal ani rok.
@bobricek1979
Tiež ešte nemáme a zajtra máme 15 m
@chovanova43 ako to kto povedal, že mlieko enji výživné? Netreba počúvať pána doktora co študoval, aby bol pediater, ale treba prečítať, čo píšu výskumníci, ktorý sa tým zaoberajú, čo naozaj obsahuje materské mlieko. Milne si ľudia myslia, že do pol roka do roka maximálne je výživné... Hlúposť. To co je v materskom mlieku nikde inde diára nedostane
@chovanova43 neoducam vôbec. 4.7 mame 16m a keď bude cgcetbkludne aj do druhého roka potiahnem..dufam, ze aspoň cez leto ešte vydržíme.. Deň noc som kojila bez prikrmou od pol roka papame všetko čo sa môže, teraz už zachvilku zje aj mňa.. Keď sme mali asi 10 11 mesiacov kojila som iba vnoci aj 10 x aj 15 už bolo a vždy pred spaním cez deň.. Myslela som ze budeme iba vnoci ale od roka pýta aj cez deň a nemám problém nikdy nepýta niekde keď sme v meste alebo tak.. Tak sa teším ze mam mlieka na rozdávanie a to sa čudujem kde sa berie 🤭Myslím, že ak je to boj vôbec by som to nesilila oducat. Keby mal 2 roky nepoviem, ale je malý
@bobricek1979 nijako to neriesila 😊 len skonstatovala v poradni, ze je uzavreta
@leelu no tak fajn asi je to v poriadku ci je alebo nieje ak je to v norme tak fajn
Dievčatá čo už všetko rozprávate čo už rozumejú a urobia, už dávate na nočník, pýtajú sa?

@bobricek1979 veru, kazdy vynika v niecom inom... Nase deti boli vsetky na rozpravanie, chodenie az neskor... 😀