Mile damy, srdecne Vas vsetkych, novych i skalnych zdravim a vitam v uz tretom pokracovani temy Nemecko 3.... 😵
otvaram skranku ktorej cielom je si navzajom ponuknut relax, zabavu, kulturu, zaujimave info, udrziavanie a naväzovanie kontaktov v kruhu prijemnych ludi...
🙂 😵 😵 😵
VSETKO KRASNE A PRAJEM VELA ZABAVY 🙂 😉
@philipha22 Preto som ani nikdy nenapisala 😀
@pallacinka 😉 🙂 😉
@jenny6 Super, ze to mate poriesenie, nech vam to ide vsetko podla planu 🙂 My mozno tiez oslovime nejaku slovensku firmu, aj ked mi to ciastocne preplati firma, no uvidime, je to este daleko. Nas inac vsetci prave odhovaraju, kazdy pozna niekoho, kto sa vratil na Slovensko a potom spat do Nemecka. Tak snad to nebude aj nas pripad 🙂
@jenny6 ziadny vypis a preklady... malemu len skopirovala doktorka z Svk co mu robila ockovania...to bolo cele....
@pallacinka 😀
@stardust
@philipha22 Tak super, baby ďakujem 😵
Ahojte, prosim mozem na Vas otazku. Ako je to v pripade ze dam vypoved z prace a budem 3 mes tehotna a prestahujem sa za manzelom do nemecka. Mam narok potom na rodicovsky prispevok z CR mam tu odpracovane viacej ako 2 roky. Ak bude za mna manzel platit poistku mozem rodit v nemecku??
ahoj holky, jste tu nektera tehotna a z Baden Würtemberg?🙂
@dolijalu mne ten vypis o ockovani teda pomohol,bol v anglictine,lebo inak by mi doktor tu vsetko zaockoval,aj detske choroby...........viem,ze ako dieta som bola zaockovana poriadne.Teraz iba obcas dostanem nejaku injekciu 😉
@niccky.z
Ahoj, my to mame rovnako, od 1.8. budem nezamestnana, stahujem sa za manzelom a v decembri rodim.
Ak ma manzel v Nemecku trvaly pracovny pomer, mal by mat narok na Kindergeld a Elterngeld, treba si zaziadat na Familienkasse. Plati to, aj keby si ostala v CR, dostavala by si rodicovsky z CR a Nemecko by dorovnavalo rozdiel...co je napr. na SVK 22,50€ a v Bavorsku 180€
Malo by byt mozne, aby ste sa s dietatkom pripoistili v nemeckej zdravotke na manzelovej poistke, nevidim dovod preco by si v Nemecku nemohla rodit?
Tak isto by si mala mat pravo v CR na porodne
Dufam, ze moje info je spravne, stale si zistujem nove veci🙂
@stellamaris
Aj mne ten vypis pozeral, ale mala som byt vtedy preockovana proti tetanu a oni davaju iba kombi v jednom, tak som to mala este raz...
Teraz sa stahujeme a idem nam tie vypisy urcite urobit znovu
@stellamaris
@dolijalu proti ktorym chorobam konkretne vas tu ockovali? Mna sa na to lekar este nepytal, svoj ockovaci preukaz mam u lekarky v Bratislave, ale zabudla som ako sa vola a kde sidli, takze som bez neho.
@dolijalu ten vypis sa zide ti iste,mne ked doktor zahlasil,ze bez vypisu dostanem niekolko injekcii,radsej som mu vypis zohnala.Tu tetanovku dostanem buduci rok,inak mam vsetko 🙂 inak tu v nemecku rodit bol zazitok,super starostvlivost,ja som mala sekciu,musim doktorov a nemocnicu pochvalit,bola to nadhera 😉 co pocujem zo slovenska o porodoch,je iba hroza.....
@stardust tetanovku urcite, rubeola tam bola....na ine si nepamätam.....dostala som tri injekcie 2004,ked som sem prisla. 2005 tetanovku som mala,po desiatych rokoch dalsiu.....inak iba to ockuju,co treba,proti detskym chorobam zu nie....
😕
@stellamaris
a kde si rodila? Urcite to bude rozdiel, som zvedava...
Ja som rodila cisarakom v Martine a teraz planujem cisarak v Deggendorfe, cakam v decembri dvojicky
@dolijalu ja som rodila vo Pfaffenhofene a.d.Ilm,mala som tam doktorov z Ciech a Slovenska. 🙂 Sekcia v celkovej,zotavila som sa rychlo a v nemocnici som sa citila ako na dovolenke 😉 takze ty tiez budes sekciou,tak to sa nechaj prijemne prekvapit.......
co za vypis ockovani? Ved si dajte hned urobit medzinarodny ockovaci preukaz. Ja som si ho dala urobit na SK uz ca. pred 15. rokmi. Tu v DE mi potom uz len ockovania dopisovali, ktore som si dala robit tu. A kedze preukaz uz bol plny, tak som dostala tu v DE novy medzinarodny ockovaci. Ziadny problem. Ziadne zbytocne vypisy kazdu chvilu. Mate to v preukaze na cely zivot.
Nerozumiem...na SVK vsetky povinne a v Nemecku tieto tri veci
@dolijalu
@stardust mna akurat vlani v novembri preockovali po 10. rokoch na tetanus. Neviem presne co v tom vsetko bolo, ale bola moznost 3. alebo 4. kombinacia. Ja som si dala tu troj, lebo aj pred 10. rokmi som male len troj a aj doky povedal, ze prehanat to netreba. Ale myslim, ze to bolo tiez Tetanus, Polio, Dipthterie. Ked mi pride ockovaci preukaz pod riku, tak kuknem, co vsetko tam bolo.
@dolijalu tu nie je nic povinne. Ani tetanus si nemusis davat. Ked mas nejaku nehodu, aj tak ti vrazia jednu vorsichtshalber.
babulky, ktore ste rodili v Mnichove, ktoru nemocnicu ste zvolili? diky ;)
@kleopatris Ja som rodila v starnbergu a spokojnost ...odporucam.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Inak baby, ako ste riešili lekárov? Dávali ste si robiť výpis z karty a preložiť do nemčiny? Alebo to nie je treba? 😖